Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maceráció

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha csak egyet nézel: házak és füstölgő gyárkémény. De ha kettőt... Egy orosz designer, RAMM munkája. Forrás: http://www.coroflot.com/RAMM/Cans ahol több érdekes doboz design is található. ..
Egy fehérorosz tervező, Constantin Bolimond munkája az alábbi palack. A koncepció a "bor, mint a szőlő vére" köré épül, sőt tovább is fűzi a dolgot a "Franciaország szívéből" és az RH+ felirattal. Fekete és fehér kivitelben készült. Comment?…..
Maceráció Lantos Ezerjó 2012 2013.02.24 11:13:04
Friss, gazdag, virágos illat. Kecses, könnyed, üdítő korty. Fellelhető benne némi kedvesség, a roppanós savak, a szén-dioxid és a citrusos fanyarság mellett. Tetszetős harmónia. Tipikusan az az ital amit nyáron nagy mennyiségben fogyaszt az ember. Egyébként gombás-májas rizottót…..
Alkalom az ivászatra: Arsenal - Bayern München mérkőzés okozta drukk enyhítéseAz eszköz: Galil Mountain Shiraz 2010, Izrael - BK kispajtás jóvoltából Mély bordó színű ital. Illatban és ízben fekete teás - Earl Grey-es- földes háttér, szeder, áfonya gerinc, kardamon, kakukkfű…..
Soggy Bottom Boys: Sauvignon Blanc Veletek is előfordult már, hogy némi italozás után szentimentális hangulatba kerültetek? Nos a címke kiagyalói is pontosan erre az esetre készítették az alábbi figyelmeztetést:~ "Ne engedd, hogy ez az üveg bor  indokként szolgáljon ahhoz,…..
A 2013-as év nyitányául (egyúttal BÚÉK minden kedves onlány-nak és -fiúnak) egy tekintélyes hosszússágú sorral büszkélkedő kadarka kóstolóra gyűlt a szegedi publikum. Az est fényét külön emelte a kadarka készítés világának ikonikus alakja, Balla Géza, aki a fajtával…..
Diego Ballester munkája ez a Mucha stílusában készített, szecessziós plakát költemény. Argentin késői szüretelésű semillon-t takar. Rezümé Szemet gyönyörködtető és stílusos.   Forrás: http://www.diegoballester.blogspot.de/..
Varga Árpád látogatott hozzánk szokásos szerdai szeánszunkra. A friss ropogós 2012-es tételekről firkantott kis szösszeneteimet osztanám meg Veletek: Cserszegi Fűszeres 2012 Az első gondolatom: "Irsai illata van!". Kicsit bővebben: édes  hangulatú, friss szőlőlé és bodza.…..
Egy belga élelmiszerlánc a különböző országokból származó saját márkás boraira, az adott vidéknek megfelelően maszkírozott parafadugós címkéket választott. Rezümé: Szemléletes, aranyos, figyelemfelkeltő, igényes. Gondoljunk, csak a Tesco, az Auchan, vagy valamely más…..
Szegedi bortanodánk vendége Maurer Oszkár volt. Meg sem kísérlem visszaadni az élményt. Meghökkentően őszinte, tiszta szívű, elhivatott ember, akit élmény hallgatni. A borok pedig… csak annyit mondanék, hogy minden magára valamit adó hazai borisszának kötelező tapasztalat. Nem…..
Maceráció Ha meleg az ital... 2012.11.14 12:04:31
Mindenki találkozott már a problával, hogy otthon, vagy egy vendéglátó helyen nem kellően hideg a bor. Átalában tehetetlenek vagyunk, hiszen jégkockát csak nem rak az ember az italba. Mivel a konyakok esetében is beüthet ez a vészhelyzet, a Hennessy-nél az okosok elkezdték törni a…..
Biztosan mindenki hallotta már, esetleg használta is a "szép" jelzőt egy bor jellemzésekor. Egy kedves ismerősömet, Kiss Attilát, egyszer kérdőre vonta egy Úriember, hogy tudatosan alkalmazza-e ezt a szót a kóstolókon. Ennek kapcsán morfondírozott el a szép és jó fogalmáról,…..
Még nem értekeztem egy fontos eseményről, a második félévét megélő a Jate Bor Klubról. A cél alapvetően az, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a borok világába, és reményeink szerint meg is szeressék azt. Az eddigiek alapján a küldetés jó irányba halad, a bor klub egyre…..
Újabb félév nyílott hát, a lassan  a „vándorló” állandó jelzőt is kiérdemlő Borkurzus történetében. Idén a BTK épület rózsaszín falai közt lévő TTIK előadóban üljük meg a szerda estéket. Első alkalommal Koch Csaba lépett fel a katedrára. „Nem az a…..
Tovább kutakodtam palackzárás témában. Mitévő lehet a borász ember, ha nem „mezei" parafadugóval kívánja üvegben tartani a bort? Nézzük, csak… A parafadugók legközelebbi rokonai Cortex Egy hagyományos parafa pezsgődugóra applikálnak egy szilikon lapot, így próbálván…..
Szia kedves virtuális bornaplóm! Egy kicsit hosszúra nyúlt nyári szünet után ismét belevágunk a szegedi borkóstolási szezonba. Meglehetősen sűrűnek ígérkezik a program, hétfőnként Borkolesz, szerdán Borkurzus, csütörtökök Jate borklub. Mindemellett liebling Bortékásommal…..
Olaszrizling kóstolóra gyűltünk, nem is oly rég. Kvassay Olaszrizling 2011 Citrusos, szalmás, kissé mézes illat. Ízben is hasonló élményt nyújt, plusz megcsiklandoz egy kis bubi, aminek azonban elveszi az „élét” a lehelletnyi maradékcukor. Összeségében erre mondanám,…..
Hát nem csuda jó ez a címke? A kedves szamócásságáról, játékos savairól,  frissítő citrusosságról és egy kis pimasz CO2-ről nem is beszélve.Örök gyerekeknek nyári ücsörgéshez, tekergéshez, csavargáshoz, vagy bármi máshoz. Nekem ez a vers rémlett fel, csak úgy.…..
Demeter Zoltán kultikus figura a magyar borkészítésben. Mind a borai, mind személyisége, mind a megalkuvást nem tűrő hozzáállása miatt. Nemrégiben volt alkalmam tokaji házában beszélgetni vele, a napokban pedig felbontottunk egy akkor beszerzett 2008-as Boda furmintot, ez az…..
Mivel a Budapest bár koncert alatt jelentősen megritkult a közönség a bódék előtt, így még egy utolsó napi kóstolás lehetősége csillant meg előttünk, aminek nem tudtunk ellenállni, bár nagy rajongója vagyok a formációnak. Bakonyi Péter Zuhánya 2008 Egész fesztiválon…..
Még egy adag a borfesztről, csak és kizárólag azok,amiket semmiképpen sem tudok magamban tartani. Ezúttal csak úgy össze-vissza.   Gajdos Bikavér 2009 50% Kékfrankos, a másik 50 % fele-fele arányban Blauburger és Cabernet Franc. Sűrű, lekváros, kis füst, szép gömbölyű…..
  Szóval ott tartottunk, hogy van egy remek módszerünk a borok palackban tartására. Mintegy tökéletesnek tűnik, de hát ott az a fránya dugóíz néhány üvegben. Először is nézzünk utána mi is okozza ezt.   TCA vagyis 2,4,6-triklóranizol   A rettegett vegyületet…..
   1. napirendi pont: Vörösborok az alföldről? Vörösborok Soltvadkertről!!!Frittmann Cabernet Franc 2008Lekváros, meggyes, aszalt szilvás, dohányos illat, borsos, hosszú korty.  Az alföldi borokban kételkedőknek kifejezetten ajánlatos!Lantos Kékfrankos 2009Nem ismételném magam.…..
Én annyira, de annyira elszántan és komolyan gondoltam, hogy minden borfeszten kóstolt tételt megosztok veled, kedves világháló, de ez sajnos kizárt. Túl szorgalmasan kóstoltam... Nos, ha mindenki letörölte arcáról a krokodil könnyeket, melyeket ezt hallva hullajtott értem, akkor…..