Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Letienne

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollywood egyik legrosszabban őrzött titka tegnap óta a múltté: Jim Parsonsról, a Big Bang Theory Sheldon Cooper nevű karakterének megformálójáról a New York Times egyik cikkében írják, hogy tíz éve él boldog párkapcsolatban barátjával, aki férfi. A cikk egy Broadway-darab…..
Az előző epizód annak ellenére volt nagyszerű, hogy akció, igazi történés nem nagyon volt benne a fogságba eső Havas Jonon és a hisztispicsa Theon gyerekgyilkosságán kívül, de hát azt David Nutter rendezte, ő meg nagyon ért a szakmához. Meglátjuk, ebből a részből mit tudott…..
Letienne 2012.05.24 20:26:19
@Mj: :) Hehe a férfiak kapásból két nagy csoportra bonthatók mell vs fenék pártiak, ez utóbbiak persze láthatatlanul és büntetlenül élvezhetik a nyarat:) Esztétikában a trükk az, hogy legalább egy különleges dolog legyen, amibe bele lehet szeretni, amit meg lehet kívánni, lehet az mell, fenék, ajkak szempár vagy csak egy fülcimpa, a többi már csak ráadás.

Mikor jön a következő rész?
Letienne 2012.05.24 23:18:52
@Mj: :') Mindig a fejünkre olvassák, miről nem tehetünk. Meg kell értenetek, genetikailag vagyunk kondícionálva arra, hogy ellenőrizzük, el tudjátok e látni utódaink. Életünk legszebb 18 hónapját töltöttük velük, rajtuk keresztül kaptuk a meleget, az ételt és a szeretetet. Szóval ne vessetek meg, hogy ösztönösen vonzódunk a keblekhez.

Most van túl van tárgyalva :)
Letienne 2012.05.28 23:06:30
@XocoLatte: egy fél óra múlva elkezdhetem én is nézni:)
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
Letienne 2012.05.27 12:32:23
@hoplita: Ha nem alacsonyak, akkor meg miért nem telik önfenntartásra, miért kell mázsaszám

Speciel voltam, a játékosok folyamatosan mellépasszoltak, a közönség folyamatosan üvöltözött. Kínos volt, szar volt, senki sem érezte jól magát.

Hogy értsük egymást, nem az zavar, hogy egyesek kapnak, hanem hogy máshol, ahol ennek értelme is volna meg nagyon hiányzik a pénz.
Letienne 2012.05.27 14:13:43
@knausz:

Igazad van, visszasírom a rizsporos parókák világát!
Letienne 2012.05.27 15:52:13
@knausz: Nem értettem mi volt abban a túlelméletieskedés.
  Sokan tisztelik és nagy nosztalgiával emlegetik, míg mások gyűlölik a XX. század magyar történelmének két meghatározó politikusát: szoboravatás itt és ott, szoborrongálás, sírgyalázás, emléktáblák, baráti körök. Mindketten a káoszt kihasználva ragadták magukhoz a…..
Letienne 2012.05.27 13:06:25
@Veridicus2012:

Ehm. Ez nem valami olyasmi, amit az utókor vetít ki harmincas évekre. A kortársak közül is rengetegen tisztában voltak a rendszer erkölcstelenségével. Azt állítani, hogy dehát senki sem tudta, hogy a verőlegényes, nyílt szavazásos, betiltott pártos, zsidótörvényes, gusztustalanul korrupt rendszer nagyon nagyon erkölcstelen nemcsak csúsztatás, vagy kevésbé PC módon fogalmazva hazugság.

S mi van azokkal, akik ezt látták s kiálltak ellenük? Horthy (és Kádár ) mentegetése közben lassan oda jutunk, hogy belőlük nagyobb mártírokat csinálunk, mint akiket ők kivégeztek, bebörtönöztek vagy csak "egyszerűen" betiltottak.
Letienne 2012.05.27 13:33:53
@winterbrain: emlékét a román nép azóta is szívében őrzi.
Letienne 2012.05.27 14:10:49
@ezanicknevem: ez így van. A Magyar társadalom nemkommunista része egy ideig azért támogatta a TK-t, mert belátták, hogy az antant nem fogja a magyar érdekeket figyelembe venni, Károlyi Wilsoni reményei semmit nem értek. Az egyetlen amiben bízhattak, az az , hogy a Szovjet-Oroszországhoz sikerül idejében utánpótlási utat vágni.

Nem jött össze.
Nagyon ritka az, amikor egy beszélgetős tévéműsorból azért zavarják el az alanyt, mert nem lehet mit kezdeni vele, annyira tök. Ilyen még a trashtelevíziózás non plus ultrájának számító Jerry Springer műsorában sem nagyon fordult elő, pedig ott vágtak már falhoz transzvesztita…..
hogyvolt Marslakók - 56. 2012.05.23 16:30:00
Gyorsan, ma sok a dolog, a mai Baltás cím: A dilettantizmus mindenhová benyalja magát. Hát igen, kemény szavak ezek Róllandtól, ha értik, mire célzom. Célzok. Na, haladjunk. Frenetikus hírem van, őszintén remélem, hogy ma legalább egy szalagcímet is megérdemel valahol, először…..
Letienne 2012.05.23 21:30:01
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Nekünk képtelenség eleget tenni:P Tul képpen nem zavar az illusztráció, csak nem tudnád a hajtás utánra tenni a nagyját:D Tudod, amolyan teaser a hogyvolthoz. Kire néz Fater? Tartsanak velünk a hajtás után és megtudják!

Pötyi szokott reagálni a karakterekre? Van kedvence?
Letienne 2012.05.24 09:14:05
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: köszi, egy angyal vagy:)

Nem is értem, hogy lehetett tartani attól az áldott jó lélektől, hogy a kurva életbe' már! :D

Az a film szerintem kicsit hangulatvadász, fiatal fiúval, nagy szemű, simogatható szőrös állattal, de hát erre is megvan az alkalom, bár az biztos, hogy én nem (csak) a kutyámmal néznék ilyen összebújós filmet:)

p.s. Vajon blökikre lehet tenni 3Ds szemüveget?
A múltkori helyszínekre bontott hogyvoltozás nagyon bejött a nyájas hallgatóságnak is, így most is ezt a módszert követjük - egy kis csalással, de ez majd csak a végén derül ki (és üt majd nagyot remélhetőleg). Deres Ott folytatjuk, ahol abbamaradt a történet, Theon arra ébred…..
Letienne 2012.05.21 13:55:47
@Daenerys: milyen vírusirtó jelzi ezt?

Shaea.. Tyrion barátnéja szerintem ügynök, de legalább is egy kibogozandó rejtély lappang a múltjában.
  Megfontolandó, hogy a költségvetési takarékosság jegyében ne kapjanak állami támogatást a pártok 2013-ban és 2014-ben – vetette fel Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén. Az álszent intézkedés – mint a politikaellenes…..
Letienne 2012.05.18 17:21:00
@ZZidane:
@ob.szerver:
Együtt esélyes, csak külön külön nem, márpedig a jelenlegi választási rendszerben ezeknek még az első forduló eredményének ismerete nélkül kell megegyezniük, mert a győztes mindent visz azaz ..

a második és harmadik helyezettek (=MSZP, DK, LMP, Jobbik) szavazatai mennek a kukába. Auch.

A listaállítás feltételeit szintén nehezítették ( ha jól emlékszem kopogtató cédulákból kétszer annyit, feleannyi idő alatt? hmm)
Auch.

Fidesz 18, MSZP 12, Jobbik 10, LMP 7, DK 2.,
Letienne 2012.05.18 17:59:38
Hello,
@Dr. TaTa86:

Ez nem igaz, a köztársaság az nem valami keleti egzotikum volt, annak eszménye már nagyon régóta létezett itthon, és a már az általam többször emelgetett népfelség elvét testesítette meg. Nem véletlen, hogy a Második Köztársaságot is egy, a jobboldali kisgazdapárt vezette kormány kiáltotta ki.

Lásd, pontosan itt jön elő a kultúrharc. Rengetegen hiszik azt, hogy itthon nem is volt önálló semmilyen baloldal, sminden csak szovjet meg nyugati import.

A szovjet újbeszélben valóban az volt a szobor és a fogalom jelentése amit itt leírtál s a megmaradt vérkommunistákon és az echte nácinokon kívül azt hiszem kevesen maradtak, akik nem úgy fogják fel hogy egyik cseberből a másikba tettek minket.

Csak hogy kibetűzzük: A két esemény értékelésében van egy erős érték disszonancia: A náci megszállást rossz volt, az azt megszüntető szovjetek jók.
Ugyanakkor a pár évvel későbbi szovjet megszállás szintén rossz volt.

Ezek olyan értékhorgonyok, amelyek a baloldali filozófia alapjait adják. Végül a dilemmát a poszt-szocialista társadalom úgy oldotta meg, hogy elismerték a szovjetek érdemét a Náci rémuralom felszámolásában ( a felszabadulási emlékművet ekként értékelték át)

Valamint építettek egy 56-os emlékművet ami közvetetten elítélte a kommunista megszállást. ( és éltette a forradalmárokat)

Amikor a felszabadulási emlékművet piszkálják, akkor a baloldal mindig azt látja, hogy a náci megszállást (+Horthy)akarják relativizálni.

J.László. Ez nagyon gáz lett
A felszabadulási emlékmű ugyanis

@J.László: A szarkazmusnak csak akkor ül, ha van értelme, a szarkasztikusan írt szövegnek.
Letienne 2012.05.18 21:45:35
@Dr. TaTa86: Az első állítás az volt, hogy Orbán sikeres, mert [többek között] intézményesítette a kultúrharc eredményeit, dehogy gondolom én demokratikus minimumnak .
hogyvolt Marslakók - 51. 2012.05.16 13:00:00
Kemény keleti kommentelő nevű kommentelőnknek innen üzenem szívem minden szeretetével, de, rossz volt az előző epizód, sőt, bűnrossz volt. Hát itt kérem, mindenkinek lelke van, még a végén kiderül, hogy Eszternek is, bánom én, csak nézni ne kéne napi huszonöt percben. Még…..
Ma napvilágra került megint egy csomó lehangoló adat. Nem, hogy a remélt stagnálás nem lesz meg, de már a gazdaságunk zsugorodásának mértékéért is imádkozni kell, hiszen az minden elemzői várakozásnál rosszabbat mutat. Normális körülmények között természetesen kevésbé az…..
Letienne 2012.05.16 12:46:01
@tre':
@vasgyuszi:
Menjünk.
@Modor Tibi: Hallatlan! Hát nem mi lettünk Európa szégyene? tőlünk nyugatra még mindenki rajtunk röhög, de nemsokára szánni fognak, ha megindulnak a tömegek.
Újra lesz Bécsben a magyaroknak levesosztás! A fiaimnak énis azt mondom amint tudjanak menjenek, mert itt már lehetetlen megélni... stb stb stb.

Vicces, mert igaz.
Letienne 2012.05.16 14:40:57
@vasgyuszi: Na nem baj, akkor majd kérlek anyagilag támogasd a tömegrendezvényeket, a tapasztalatok szerint gulyáságyúval sokkal több embert lehet az utcára vinni.
PromontorBlog Mannerheim és Horthy 2010.10.15 08:19:00
Évforduló Olvasom a wikipédia bejegyzést a 66 évvel ezelőtti kiugrási kisérletről és morgok. Ilyeneket ír: Október 15-én megkezdődött a kiugrási kísérlet, ami a nyilas és a németbarát tisztek ellenállásán megbukott. Hm, hát igen. Azok a gonosz nyilas és németbarát tisztek, akik nem átallottak…..
Letienne 2012.05.16 03:35:37
@manager2008 Van abban valami elgondolkodtató, hogy az ország katonai és bürokratikus szervezetei tele voltak olyanokkal, akik egy külföldi birodalomnak jelentettek, mintha már hallottunk volna valami hasonlóról.

A hűség azért megbecsült erény, mert nehéz. Mert könnyű lojálisnak lenni akkor, ha akaratunk és parancsunk megegyezik a hűség igazi próbája akkor jön el, amikor akkor is kitartunk utasításaink és hűségünk tárgya mellett, ha az akaratunkkal ellentétes.
Azokat a kollaboránsokat - nyilasokat, magyar fasisztákat - akik az országot feláldozták "szövetségesének oltárán." teljes joggal ítélték halálra.

Az persze Horthyt magát csak kevéssé érinti. A poszt tetszett, ritkán szivárog fel ilyen minőségű írás a blogoszférára.

Annyit tennék hozzá, hogy Telekyvel való alaposabb összehasonlítás biztosan érdekes eredményekkel járna. Emlékeztetőül, Ő volt az a politikus aki az emigráns kormányt megalapozandó már 1940-ben! útnak indított $5M dollárt z Egyesült Államokba.
Ugyanő volt, aki a hasonlatosan a finn-orosz háborúhoz megtagadta a Lengyelországot támadó németektől a közös határ használati jogát.
Ugyanez az ember volt az, aki a Juhoszláviai háború előestéjén a saját életével igyekezett a nemzet - és a saját -becsületét menteni.

Ezzel szemben ő volt az, aki a területi igényeket követve végérvényesen a náci szövetségi rendszerhez láncolta az országot.