Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maja vagyok

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérdés: Pár héttel ezelőtt becsöngettek és beszélgettünk, majd egy hét múlva bejöttek a lakásba. Aztán azt vettem észre, hogy a páromat teljesen behálózták, pedig tudják azt is nem vagyunk megházasodva... "bűnben éltünk" eddig boldogan már 20 éve. Most már a váláson…..
Maja vagyok 2013.11.13 13:16:20
@Inquisitive Man: És az miért van, hogy JT-nál kizárólag " pozitív " dolgokról van szó az összejöveteleiken??? Azokról a hatalmas baklövésekről miért nem amiket elkövettek és amikben a mai napig is tévednek és emberi életeket tettek tönkre a hazugságaik miatt??? Ezekről miért nem beszélnek nyíltan??? Hm???
Maja vagyok 2013.11.13 18:08:48
@Inquisitive Man: Sajnos én semmilyen jó dolgot nem köszönhetek nekik. És az, hogy egyébként sok időt töltöttem bent az annak volt köszönhető, hogy gyermekként rám erőltették és időbe telt míg sikerült ebből a kötelékből megszabadítani magamat, semmi jót nem találtam benne. Elvette a családomat, pénzemet, energiámat, időmet és a lehetőségeimet.

Ha tudnék jót sem reklámoznám, mert sokkal több kárt okoznak, mint amennyi hasznuk lehet belőlük az embereknek, haragszom rájuk és miattuk nem hiszek istenben sem.Óriási károkat okoznak egy-egy családnak. Ezekről persze JT nem beszélnek, pedig ez a valóság!
Maja vagyok 2013.11.13 18:19:56
@Inquisitive Man: Sok mindentől megkíméltem volna magam, ami nem volt nagy élmény, ezért nem is ajánlom másoknak. Azt pedig, hogy ugyanilyen ember lennék-e ? Ha még egyszer újraszülettek megmondom.
15 Jézus a következőket mondta a jelenlegi világrendszer befejezéséről szóló, részletes próféciájában: „semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.” (Olvassátok fel: Máté 24:33–35.) Úgy gondoljuk, hogy Jézus az „ez a…..
Az Őrtorony megpróbálja felkészíteni a Tanúkat a 2014-es év beköszöntével érkező csalódásra, mivel Armageddon még nincs a láthatáron A Tanúknak évtizedeken keresztül azt tanították, hogy az 1914-es év fémjelzi a „rövid idő” kezdetét, mely után Krisztus a mélységbe…..
Maja vagyok 2013.10.09 06:34:04
@Cogito.: Ez csak egy hasonlat akart lenni, én sem gondolom, hogy egy alap tanításuk ekkorát változna,(semmi sem biztos) de mégis nagyon félelmet keltő az a gondolat, hogy bármit kérhetnek ami ésszerűtlennek tűnik és akkor is véghez kellene vinni a dolgot és engedelmeskedni kell. Ennyi erővel kútba is lehet ugrani.

Undorító tartom azt, hogy amúgy azt mondják
Legyünk okosak, mint a kígyók és szelídek, mint a galambok…, de a tagjaiktól viszont azt kérik, hogy gondolkodás nélkül vigyenek véghez bármit. No szóval ez is egy igazán erőteljes szekta vonás, tagadhatatlanul azok Jehova Tanúi.
Maja vagyok 2013.10.09 10:28:55
@one step: Kedves személyiségzavaros barátom!
Nem tudom kinek van igaza, nekem ez a véleményem. Jt- nál sajnos mindent KELL, vagy kiközösítenek. Próbáld ki!

Ez egy szekta nincsenek választási lehetőségek, de aki szeretne agymosásban részesülni annak szívesen ajánlom, hogy legyen JT szekta tagja.

A Biblia hol írja azt, hogy a nők térd alatt érő szoknyában lehetnek csak példamutatóak?Itt szerinted kinek engedelmeskednek a Bibliának?
A Biblia hol írja azt, hogy bármely adatot tárolnia kell a fiókhivataloknak, vagy gyülekezeteknek, azokról akik otthagyták a szektát? Itt szerinted kinek engedelmeskednek a Bibliának?
A Biblia hol ír arról, hogy szakállas férfiak nem tarthatnak programokat, mert nem példamutató? Itt szerinted kinek engedelmeskednek a Bibliának??
A Biblia hol ír arról, hogy 30, 50, 70, órát kell teljesíteni ahhoz, hogy valaki úttörő legyen? Itt szerinted kinek engedelmeskednek a Bibliának??

A Biblia az marhára nem ír ilyesmiről, mégis felállítanak szabályrendszereket. Isten a közelükben sincs, nagyon távol vannak tőle.

Itt nem választhatsz, vagy csinálod amit a Big Brother mond vagy mehetsz a sunyiba :P
A jw.org most már elutasítja, hogy a Tanúk kreacionisták lennének, mivel „néhány kreacionista” olyan dolgokat tanít, ami ellentétben áll az elképzeléseikkel A jw.org a „Gyakori kérdések” rovatában nemrégiben választ adott a következő kérdésre: “Hisznek Jehova Tanúi a…..
Maja vagyok 2013.10.05 12:10:20
@redneck01: Persze, mindenkinek van saját véleménye, de amíg nem vagy hajlandó megismerni a másik nézőpontját azáltal, hogy elolvasod, vagy legalább belekukkantasz abba amit az adott cikk témája is érint akkor az érvelésed levegőben vagdalkozás lesz. Mi már ismerjük azt amit a Tanúk mondanak, de a Tanúk vajon veszik-e a fáradtságot arra, utána nézzenek annak, hogy valóban úgy vannak é a dolgok, mert tudod azt a legegyszerűbb legkényelmesebb csinálni, hogy elfogadjuk a mások által vélt igazságot, vagy utána nézzünk a dolgoknak minden irányból ami csak elérhető számunkra? Nem csak az létezik amiről te tudsz. Mi van, ha van egy másik igazság is? Naiv dolog lenne azt gondolni, hogy egy utat csak egy irányból lehet megközelíteni. Szerintem.
Maja vagyok 2013.10.06 11:34:34
@redneck02: Szerintem a világegyetemben annyi minden van amit nem ismerünk esetleg csak gondolunk róla valamit majd később kiderül, hogy totál másképp van, mint ahogy hittük. Nem lehet valami csak rossz és jó nem fekete és fehér a világ sem. Tanúk így gondolkodnak és ezért nem is tudják élvezni és szeretni az életet, azért vagy te is itt mert kevés neked az amit JT ad másképp nem térnél ide vissza ami engem speciel nem zavar csak megmutatja azt, hogy semmivel sem ad többet Jehova Tanúi vallása neked, mint egyébként más felekezet,vagy a vallástalanság sőt talán inkább csak elveszi a lehetőségeket az emberektől, azokat az életérzéseket amiket egy átlag ember meg kell, hogy tapasztaljon ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet tudjon élni. Túl sok negatív érzéssel bombázza a híveit, nem jó depressziósok lesznek és nem tudnak beilleszkedni a társadalomba.
Maja vagyok 2013.10.07 11:59:38
@redneck02: Szerintem az, hogy jó vagy rossz az mindig attól függ, hogy te személyesen hogyan éled meg az adott helyzetet, lehet ami neked rossz az nekem jó és fordítva is igaz. Az élet ettől sokkalta árnyaltabb és persze hivatkozhatsz a Bibliára is, mint ahogy tetted is, de a valóság teljesen mást mutat.

Én azt látom, hogy te is keresel valamit, nem vagy elégedett az életeddel, máskülönben miért jössz 'hitehagyott' oldalra beszélgetni?
Az aki jól érzi magát valahol az oda megy.
Ezek szerint te szeretsz velünk beszélgetni. Valószínűleg nem véletlenül. Egyébként szerintem több út is van amivel ellehet érni ugyanazt a célt, csak van amelyik kacskaringósabb, de ugyanoda visz, mint a másik. A végeredmény a lényeg.

Lehetséges, hogy mégsem Jt által kínált verzió a keskeny út amiről Jézus beszélt?
Kiközösítésem után két hónappal írtam az alábbi levelet a felháborító viselkedés miatt. Azóta sem történt változás. Szolgálati Bizottság Budapest  Kövirózsa út 1.   Tisztelt Szolgálati Bizottság! Azért kerestem meg a Bizottságot levelemmel, mert egy káros…..
Maja vagyok 2013.10.02 18:11:11
@Egonymus: Igen, tényleg sokan siratják azt, hogy nem vállaltak gyereket. A másik trend mostanság pedig az, hogy azt mondják véletlenül esett teherbe nem tervezték, nehogy megszólják őket és ezt még saját maguk is elhiszik annak ellenére, hogy nem védekeztek.Legalább 4-5 ilyen esetet ismerek és mind majdnem egy időben volt kismama egy gyüliben. Micsoda 'véletlen'!
Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓ ..
Maja vagyok 2013.10.02 15:17:07
@Johnny Joker: Köszönet az idődért és az energiádért. Továbbítva a testvériségnek " gomba pörköltön" keresztül :D
Mi a Vezető Testület legújabb világossága?   Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓..
Maja vagyok 2013.09.26 13:13:55
@Cogito.: Szerintem, ha arányaiban nézed meg a vallásokat akkor a tanuk között sokkal több a depressziós, mint más kis egyházaknál. Rengetegen élnek nyugtatókon amiről senki nem beszél. Szorongáscsillapítókat szednek és sokszor vissza is élnek vele, többet vesznek be belőle, növelik az adagokat, piával keverik(titokban )és ez egyenes út a lassú öngyilkosság felé, de van aki meg is teszi és véget vet az életének. Sajnos láttam életeket így tönkre menni. A társulat ezekről hallgat és amikor kiderül akkor nem kezelik megfelelően.
Körzet fel, vigyázó jön!Kisegítőszolgai kinevezésem után szinte égtem a vágytól, hogy végre részt vehessek a „vének és kisegítőszolgák összejövetelén”, melyet a körzetfelvigyázó látogatásakor és az ő irányítása mellett tartanak meg. Már önmagában a…..
Maja vagyok 2013.09.24 12:23:36
@Oswald Spengler: És hány olyan van aki szinte egész életében nem dolgozott, mert nagyon fiatalon különleges úttörő lett stb. pedig előbb-utóbb Őket is szélnek fogják engedni és akkor jön majd a nagy pofára esés.
Maja vagyok 2013.09.24 13:46:37
@Cogito.: Azért nem mindenki van a húsos fazék közelében. Van akinek a nulláról kell szinte kezdenie, ha már nem tudja folytatni a teljes idejű szolgálatot. Végül is mindennek ára van. A beilleszkedésük a társadalomba az ilyen embereknek ezerszer nehezebb, mint egy sima hírnöknek akik egyébként is dolgoznak és eltartják magukat.
Szeretnél közéjük tartozni? ..
Maja vagyok 2013.08.31 08:05:56
@nice try: Isten szelleme működik rajtuk, azért annyira boldogok és kiegyensúlyozottak. Rájuk van írva, hogy jól érzik magukat a bőrükben. Képtől függetlenül, mert ezen bárki lehetne akkor is a hatás ugyanaz lenne. Erőltetett és műanyag.
Maja vagyok 2013.09.02 14:44:17
@Oswald Spengler: @Oswald Spengler: Bucz az rendkívül unintelligens figura, a felesége pedig egy idegbeteg ..., nem akartak gyereket, vagyis csak a család feje amibe szépen belebetegedett az asszonyság és a facebook képei gyerekektől hemzsegnek. Beteg, nagyon beteg. Folyamatosan összevesztek mindenkivel és amikor már kiutálta őket a gyülekezet elmenekültek, pár éve Sopronba mentek azzal az indokkal, hogy ott nagyobb a szükség a prédikálóra. (több pénzt lehet keresni)
Maja vagyok 2013.09.02 14:57:58
@lpoti: Persze, hogy nem boldogok annak örülnek, ha házanként nem jön ki senki és nem kell beszélniük erről az egészről, mert érzik, hogy valami sántít. Tudod mi a tanuk módszere, hogy ne jöjjön ki senki a házaknál? Az, hogy a csengőt direkt nem nyomják meg rendesen vagy úgy csinálnak, mintha nem is lenne ott.(örömteli szolgálat). Ezt sokaknál észrevettem. Múltkor a szomszédomhoz mentem volna át, amikor jöttek és bekiabálgattak természetesen vasárnap déli 12-kor és nem használták a csengőt mire én odamentem és megnyomtam. Mondanom sem kell, hogy kiborultak, egyébként nem mentek vissza a házigazdához pedig otthon volt, hát hatékonyak és boldogok, "mert megérdemled"
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
..
Maja vagyok 2013.08.08 11:37:55
@karalabe4: Nagyon jó, ez visz mindent :))
Maja vagyok 2013.08.11 12:43:20
@C 3PO: Igen, a stílus az maga az ember.
"Elsősorban azért változtatgatom a nevem, mert gyakran kilépek innen, és az előző nevet már nem használhatom, mert foglaltként nem lehet."

Figyu! Nem kilépni kell innen, hanem NEM BELÉPNI! A problémád gyors megoldása érdekében pedig egy jó orvost keres magadnak, mert láthatóan nem érzed magad jól a bőrödben. Gyógyulást kívánok!
Maja vagyok 2013.08.17 16:53:45
@C 3PO: Hmm..., nagy baj az agy baj.
Jehova Tanúi egy új DVD filmet kaptak a nyári kongresszusukon. Az elmekontroll módszerekkel és agymosó technikákkal manipuláló film a leggyengébbeket célozza: a fiatalokat. A film kritikáját itt olvashatjátok. Filmkritika: A tékozló…..
Maja vagyok 2013.08.06 19:33:07
@yeru: :D :D :D
Maja vagyok 2013.08.06 19:35:30
@Orvosirnok: 'Ha én ilyen családban éltem volna, nekem eszembe sem jutott volna elmenni onnan!!!'

Ilyen család nincs ebben az egy dologban biztos lehetsz.
Maja vagyok 2013.08.07 13:18:35
@reboot: Na, majd egyszer :), egyébként nekem többször kell nekiugranom egy ilyen dvd-nek, mert az idegeim nem igazán tolerálják, hogy egyhuzamban végignézzem, mazochista meg még nem vagyok egyenlőre, de gyúrok rá :D
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
2013. március 1-jén egy korábbi Jehova Tanúja vénnek meg kell jelennie a magisztrátusi bíróságon, Heidelbergben, az ausztráliai Victoriában, mivel szemérem elleni vétséggel gyanúsítják, miután a Facebookon bocsánatot kért állítólagos áldozatától – közli a Fairfax Media…..
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
Maja vagyok 2013.07.16 06:13:30
@Orvosirnok: Nekem is bájvigyorból lett elegem és életem legjobb döntése volt, hogy elkülönültem, egy cseppet sem bántam meg, még úgysem, hogy effektíve a családom elhagyott és jóformán a férjemen kívül senkim sincs, de legalább tudom azt hogy a gyerekem már nem úgy fog nevelkedni ahogy én és nem ezek közé az emberek közé fog járni. És azt gondolom, hogy Isten, ha van akkor nem hagyott el, mert az életem inkább jobb irányt vett, mint azelőtt. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok és már majdnem élvezem is az életet :D
Szeretnék veletek megosztani egy történetet, mert azt hiszem, nagyon tanulságos. Fiatal lány koromban jóhiszeműen megkeresztelkedtem Jehova Tanújaként. Majd férjhez mentem annak rendje-módja szerint egy Tanúhoz. Sajnos számomra már az elején kiderült, hogy rossz húzás volt, de…..
Valahol Európában… Egész pontosan itt a szomszédban, és csak pár napja történt. Olyan mélységesen felháborított az eset, hogy nem bírtam, ki, hogy azonnal klaviatúrát ne ragadjak, és szét ne kürtöljem. Ezt a cikksorozatot már rég abbahagytam, de ez az eset olyan…..
Maja vagyok 2013.07.05 05:39:50
@küzdős: Nemrég hasonló cipőben voltunk mi is. Sógorom nősült elvett egy JT lányt aki érdekből lett Tanú, hogy feleségül vegyék. Minket a közvetlen rokonaikat nem hívtak meg, mert hát gonosz hitehagyottak vagyunk akik valószínűleg példamutatóbb életet élünk, mint Jt korunkban. Hát ez van, de arra kíváncsi leszek, hogy milyen házasságuk lesz, ha eltelik egy kis idő és mennyire lesznek őszinték egy olyan kapcsolatban ahol már az elején is hazudtak önmaguknak és másoknak is.
Maja vagyok 2013.07.06 12:08:46
@küzdős: Szomorú dolog ez, hogy ekkora károkat okoznak egy-egy családnak. Én arra várok, hogy valami olyan dolog történjen velük ami miatt talán rájönnek arra, hogy mennyire semmibe veszik az érzéseiket, hátha az kiütné a biztosítékot és elkezdenének gondolkodni egy kicsit.
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
Maja vagyok 2012.07.25 11:12:53
@etivi: Most azt gondolod nagyot mondtál. Az a helyzet, hogy mindenkinek ezt mondja a Társulat.A Bibliát úgy forgatják ahogy akarják és azt mondanak amit akarnak, de az "igazsághoz" semmi köze nincs.Azt nem értem, ha olyan erős a hited miért nem teszed azt amit a Jt mondanak? A társulat azt mondja, hogy csak konkrét internetes oldalakat néz nehogy bűnt kövess el. Micsoda bűn!!! Többször véletlenül visszatérni egy hitehagyott oldalra. Vagy lehet, hogy nem is olyan szilárd a Jehova iránti nagy-nagy hited amit az Őrtoronyból másolsz ki?
Maja vagyok 2012.07.26 09:38:43
@etivi: Mondtad szívesen válaszolsz a kérdésekre. A kérdésem annyi lenne: Jt elítélik a hitehagyott internetes oldalak nézegetését?Ha igen te miért írsz ide?