Regisztráció Blogot indítok
Adatok
christophe

0 bejegyzést írt és 1479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fenséges pizzák és tészták, csodás műemlékek, kultúra, gyönyörű táj – Olaszországot sok mindenért lehet imádni, de bőven akadnak bosszantó dolgok is a hétköznapokban, főleg, ha az ember ott él. Téged mik idegesítenek abban az országban, ahol élsz? Szedd pontokba és írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
A technológia óriási hatással van az életünkre és a testünkre is – ezt bizonyítja egy sokkoló kép. A modern technológia emberi testre gyakorolt hatását sok tudós vizsgálja. A carpalis alagút szindrómától az SMS-nyakig számos negatív következményt mutattak már ki az…..
christophe 2019.06.27 20:49:30
Én is a Wizzair szerda esti Brüsszel/Charleroi-Budapest járatának utasai között voltam, így a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy mit jelent az, amikor törlik az ember repülőjáratát és semmilyen tájékoztatást és segítséget nem kap. A tényeket és a tapasztalataimat most megosztom itt, hátha tudok…..
A belgiumi villámvakációnkra még ősszel, Grúziában vettük meg a repjegyeket. Elsősorban azért vágytunk Belgiumra, mert még nem jártunk ott, másodsorban van egy olyan fogadalmunk, miszerint meg kell látogatunk az összes európai fővárost és onnan be kell szereztnünk mindenhonnan egy-egy mágnest.…..
A legutóbbi két napban oly sokan fogalmazták meg álláspontjukat a neves műsorvezető szakmaváltásáról, hogy a megszólalástól elment a kedvem. Ahogy azonban olvastam az értelmezéseket, hiányérzetem támadt, amelyet ebben a mégiscsak szakmai rovatban talán érdemes kifejteni. Kálmán Olga negyedszázadnyi…..
christophe 2019.06.09 16:55:24
Most biztosan azt gondolod, hogy ez megint valami ócska trükk... Pedig nem! Valóban van egy módszer, ami tiszta, gyors és csodás eredményt hoz. Habszifonban én még sosem csináltam tökéletes habot. Ez lehet, hogy az én hibám, de így van... Ha robotgépet használsz a tejszínhab készítéshez,…..
christophe 2019.05.28 14:12:16
christophe 2019.05.28 14:12:19
Összegyűjtöttem pár gondolatot, amit a kéthetes Japán tartózkodásom alatt tapasztaltam. Én ezeket a dolgokat találtam érdekesnek, egyedülállónak, japánosnak: Fura italok, fura automaták Ennek legtöbbje üveges kávé vagy üdítő, de láttam többfajta fagyiautomatát is. A különleges italokból próbáltam…..
christophe 2019.05.10 22:18:48
@japapapapa: koszi az informàciokat,nagyon érdekes volt :-)
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
christophe 2018.08.17 13:53:50
@szakasz2: gondolom kettos àllampolgàrt akart irni,csak nem ugrott be neki a kifejezès...tobbek kozt errol is ir,a kotekedésrol,b@sztatàsrol,a màsikba valo ''belerugàsrol'' ès még csak nem is kell Magyarorszàgra utaznia.
Naponta több hír is érkezik arról, hogy éppen mely országokban terveznek sztrájkot a Ryanair pilótái. Ennek pontos követésére nem vállallkozhatunk, de jelen állás szerint az ír, a német, a holland és a svéd bázisokon lehetnek törlések a következő hetekben. Ezek alapján nagyon pici a magyarországi…..
Rendkívül tanulságos írás a mai, melynek szerzője egy édesanya, aki egyrészt érthető módon rendkívül büszke a lányára, aki külföldön is megállja a helyét, másrészt emögött a büszkeség mögött számomra érezhető némi fájdalom is amiatt, hogy nem lehet együtt a család. Azt nem gondolom, hogy a magyar…..
christophe 2018.07.28 13:00:17
@zoldzeller: a teraszrol a hegyeket nèzve,ès kozben jo zenèt,Queen,AC/DC-t hallgatva,egyèbkènt a szivar valoban nem idegeskedok mufaja :-)
Reflektor Az a baj…. 2018.02.27 15:15:52
  Hallottam Gyurcsány Ferenc szájából a Belga zenekar által felismert össznépi kezdőmondatot, majd tű pontosan megmondta a baj okát. Utána azonnal elkövette a bajt szemem előtt. Miért? Ennyire buta, vagy erkölcstelen? Nem, csak rég olvasott elalvás előtt az ágyban Imanuel Kantot, vagy ennél…..
 ..
christophe 2018.02.24 15:57:59
@Hortenz: ez tok jo,érdemes tudni,hogy egy szàmlakèpes,valodi tudàssal,referenciàkkal biro szakember honapokra elore be van tàblàzva,nem feltètlenul tud az ugyfél àltal megjelolt idoben illetve azonnal rendelkezésre àllni,ès bizza nem occso.fèlreèrtèsek elkerulèse vèget,nem àllitom,hogy ezek a Te elvàràsaid,de nagyon sokan még mindig igy gondolkodnak..
christophe 2018.02.24 16:03:52
@hillman.: mikor volt ez,husz éve? 500 ft-bol a benzinpènz se jon ki...
Nem akármilyen büntetést kapott egy brit nő, aki sorozatosan azt állította, hogy megerőszakolták. Csakhogy kiderült, hogy ilyesmiről szó sem volt, így végül Jemma Beale állt bíróság elé. Maradjunk annyiban, lesz ideje gondolkozni a történtekről...
christophe 2017.08.28 21:07:12
Kezdjük Coelho-ként: attól még, hogy jó magyar újságíró vagy, lehetsz közepes postás Ausztriában. Nem kell hozzá más, csak megfelelően szar  pocsék történelmi csillagzat, egy darab zavaros tekintetű ügyvezető, aki már kétéves korában tudta, hogy vezérnek született, az alattvalóinak őszinte…..
Ha verseny lenne, hogy ki tud több zöldterületet beépíteni a budapesti kerületek közül, toronymagasan a XI. kerület nyerne. Hogy miért? Íme pár terület, ami gyökeresen megváltozhat a közeljövőben. Kezdjük talán a mostanában sokat emlegetett szuperkórházzal. A kormány a XI. kerület Dobogó nevű…..
Az ingatlanosok és az eladók rémálma a megtekintésszédelgő, más néven ingatlan turista: az ember, aki csak lakberendezési tippeket keres, vagy üres óráit szeretné elütni luxusingatlanok bejárásával. Valójában esze ágában sincs lakást vagy házat vásárolni, és pénze sem volna rá...
Jó napot, nyitva vannak? - kezdjük a jól bevált köszönéssel, de nem reagál senki. Üres a kerthelyiség, mentségükre legyen mondva, épp, mintha vihar készülődne, mindenesetre megjelentek a felhők az égen, ami ezúttal nem teljes mértékben az érkezésemnek köszönhető.   Sehol senki. Bemegyek a…..
christophe 2017.06.11 20:33:10
@városjáró: jogos,ordogi kor amig a minimàlbèr nem èri el a 250ezer nettot,addig nem lesz fizetokèpes kereslet...
Bár Tamással ellentétben nem gondolom, hogy a BKV  elsődleges feladatai között lenne az országimázs javítása, de abban mélyen egyetértek vele, hogy minden kommunikációban fontos az emberi hangnem, az egyébként normálisan viselkedő külföldiekkel szemben pedig jó lenne több türelmet és elfogadást…..
christophe 2017.06.09 17:55:09
@Arcade Macho:Belgiumban èlek,sosincs nàlam kèszpènz,csak bankkàrtya,ès kèpzeld mukodik a dolog,itt a hanyatlo nyugaton.
Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön...
christophe 2017.06.03 07:32:31
@M. Péter: ott a pont,bàr a narancskodon ez nem fog àthatolni..
A magyar családok háztartási adataiból készített létminimum-index elkeserítő képet fest a magyarországi helyzetről. A családok egyharmada él a létminimum alatt, tehát a mindennapi létfenntartáshoz szükséges cikkek beszerzése is problémát jelent számukra. A problémákat csak…..
christophe 2017.05.26 23:51:44
@MaxVal BircaMan HJCD: csehek,szlovàkok,szlovènok,lengyelek ugyan onnan ugyanazon feltètelekkel indultak anno,meg lehet nèzni a kulombsèget,jaa hogy ott nem tolvajbanda kormànyoz,ès rabolja le a fejlesztèsekre,innovàciora kapott euromilliàrdokat...
Nem szeretnék megbántani senkit, de igazságtalannak érzem, hogy az ellátórendszer így bánik velünk, betegekkel. Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható. Tisztelt blog!   Ortopédiai szakrendelésen jártam nemrég, ezzel kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataimat. Nagyjából…..
christophe 2017.04.21 23:19:26
@apanna: a szomszèdban èlek, Belgium,ès elkèpzelhetetlen tartom amit leirt
-nincs kotelezo egyèni biztositàs
-ovoda ingyenes,bolcsi is(igaz honapkig kell vàrni,vagy iràny a fizetos)
-ortopèdiai mutèt,Anyàmat torott vàllal,egy hèt utàn mutottèk(kb;100eurot kell fizetnie)
-mento valoban nem ingyenes,elso 10 km 60 euro utàna 5 euro/km,betegbiztosito felèt fizeti,ugyhogy a 700 euro tulzàsnak tunik.
Hàt ennyi,mègegyszer nagyon furcsa lenne ha ekkora kulombsèg lenne a kèt orszàg kozott.
christophe 2017.04.21 23:23:51
@martineden: Orommel olvasom,hogy igazam volt.Belgiumban èlek ès elkèpzelhetetlenek tartottam,hogy ekkora kulombsèg lenne a kèt orszàg kozt.
Óriási botrány lett Amerikában abból, hogy a biztonságiak elég agresszív módon távolítottak el egy United-gép fedélzetéről egy utast. Megnéztük, beleszaladhatnak-e ilyenbe európai fapados utasok is. Elméletileg igen, túlfoglalás kisebb mértékben, de itt is előfordul. Hasonló balhé viszont még nem…..
christophe 2017.04.15 15:22:14
@dukeekud: aha,csakhogy ennek ott kovetkezmènyei lesznek....
Nem szabadna ezt sokáig csinálni, mert rossz vége lesz. Bödőcs lesz az új Hofi?..
christophe 2017.04.08 23:17:56
Teljesen egyedül, vagy családdal sem olyan könnyű nekiindulni, de egyedül, két gyerekkel pláne nem az. Márpedig mai szerzőnk, bj így vágott bele a franciaországi életbe, de úgy érezte, muszáj megpróbálnia. Te is hasonló helyzetben vagy, társ nélkül vágtál bele, esetleg gyerek(ek)kel a külföldi…..
Mert mind egy szálig azok vagytok, ti ingatlanközvetítők! Úgy csináltok, hogy ez egy szakma, pedig dehogy! Nem is tudtok és nem is akartok dolgozni, csak összevissza hazudoztok és becsapjátok az embereket! Nem értetek ti semmihez se! Tudod, hogy mit kellene veletek csinálni? Nem ám felkötni…..
christophe 2017.03.30 20:12:07
@vackor1: feltètelezès,sose lehet tudni,mi az az àr amennyièrt meg lhetett volna venni,de mondom vannak technikàk arra,hogy a vevo maga talàlja meg az ingatlant,igaz ez idoigènyes,''munkàt''kell befektetni.
christophe 2017.03.31 12:22:51
@para_noir: benyeli?!amikor ètterembe mèsz akkor is''benyeled'' fozhetsz otthon is,senki nem kènyszerit arra,hogy a kènyelmesebb megoldàst vàlaszd.Vevokènt kersd meg az eladot nagyon ritka a kizàrolagos szerzodèst kotok szàma,ergo idobefektetèssel megtalàlod az ingatlant.ja,kènyelmesebb az elso telefonszàmot felhivni?akkor jon az èttermes hasonlat...
christophe 2017.03.31 15:58:54
@ljubityel: okè ,èljen a cserekereskedelem,vagy a totàlis kommunizmus.