Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rfalcon

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig jó, ha volt kollégát láthatunk vendégül a stúdióban (ami alatt most a Zoomot kell érteni), úgyhogy örömmel beszélgettünk Kozma Zoltánnal, akit Kozyként ismerhettek kilencvensok-kétezerkevés környékén a gémerújságok olvasói. Kozy nyakig benne volt a konzolos lapokban, aztán amikor azok…..
Harmadszor jelentkezünk Checkpoint Nowval, és most be is előz egy Checkpoint Minit, amíg még április eleje van. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Március csendes volt, hónap végéig kellett…..
rfalcon 2021.04.11 15:18:47
@VZT: Esetleg telepíts egy Control Fan Utility-t (amennyiben CFW van a gépen). Ha hideg a kifújt levegő, talán csak ventilátor vezérlővel lehet valami.
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
Csak mert régen volt, meg hogy tudjuk, nagyjából merre menjünk. Neked 3 kattintás, nekünk jövőkép! Szóval megköszönjük, ha válaszoltok. Természetesen egyéb javaslatokat is szívesen veszünk, jöhetnek is ide kommentben...
Ha a repülést, mint a technikai fejlődés motorját kell illusztrálni, gyakran találkozni a Concorde vagy az Airbus A380 fotóival, vagy valamilyen, jelenleg is használt vadászgéppel. Néha azonban felbukkan egy olyan típus is a képeken, ami – bár csak két példányban repült – talán bármely másiknál…..
rfalcon 2020.03.27 12:11:40
@hátramozdító: A Balaton területe 592 km², ami 592.000.000 m². Ez azért jóval nagyobb, mint az 585 m²-es deltaszárny mérete :)
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Megvan az idei túlélő, vagy Túlélő, franc se tudja, érdemes-e nagybetűvel írni vagy sem. Dávid, a profi sportoló/személyi edző nyert, de nem feltétlenül azért, mert ő volt a legerősebb vagy legügyesebb, hanem azért, mert a legjobban lavírozott a minitársadalomban, és mert volt…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Milyen felszereltségűek a legjobb gamer laptopok 2018-ban? Milyen notebookot vegyen egy játékos? A laptopgyártók által kínált géptípusok nagyon széles skálán mozognak teljesítmény tekintetében. A hardver csúcskategóriájának a gamer, azaz játékosok számára készült modelleket tekintjük. Ezek az…..
rfalcon 2018.04.03 18:04:22
@victor vacendak: A 12 kg hihetetlennek tűnik egy laptopnál.
IDDQD Checkpoint 4x07: A Dreamcast 2018.03.29 22:55:10
A Checkpoint nem titkolt célja, hogy a mindenki által ismert retróságok mellett bemutassa a hazai gémerkultúrába kevésbé beágyazott retróságokat is. Ennek szellemében nagyon érett már egy Dreamcast-adás, és mivel idén lesz 20 éves a Sega legendás utolsó konzolja, megragadtuk az alkalmat és HP-t,…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
rfalcon 2018.03.28 21:12:37
ICO
Régen volt olyan adásunk, amiben egy fejlesztőcsapat történetét veséztük ki. Márciusban kettő ilyen is lesz, és a mostani adás az egyik: a Rare korszakait és évtizedeit beszéltük át, illetve az Ultimate Play The Game-ét. Hiszen a Spectrum-korszak egyik legsikeresebb fejlesztőcége, az Ultimate tagjai…..
Jó régen nem csináltam már "régi képes" bejegyzést, de a minap valami mást keresve rámjött, hogy folytatást csináljak egy régi képmutogatós írásnak, melyben hirdetésekkel, neonreklámokkal foglalkoztam. Ezúttal is Ab van Donselaar képei közül válogattam, és a feliratok, cégérek természetesen csak…..
rfalcon 2018.03.08 11:37:16
@Division: Fakabát egy fakabáttal a városligetből: https://www.google.com/maps/@47.5090574,19.0757145,3a,75y,294.31h,81.14t/data=!3m6!1e1!3m4!1si2UhgCplWYItEgKf5R4lAg!2e0!7i13312!8i6656
Jövő héten karácsony (vááá, még nem vettem senkinek semmit), jönnek az ilyenkor szokásos évizéi-listák, értékelések, besztofok. Mi is hozzátesszük a magunkét, a retróságot időszakosan megszakító kurrensebb Checkpointok közül jön egy újabb, ezúttal az idei játékfelhozatalt csócsáljuk, illetve…..
Van az úgy a techpiacon, hogy mire a kutatómérnökök összeraknak egy prototípust, a piaci klíma már nem kedvez az adott terméknek, és még a megjelenés előtt lelövik az egész projektet. A videojátékipar tele van ilyen sztorikkal, olyan sok soha meg nem jelent konzol volt az évtizedek során, hogy simán…..
Kenőpénzt kellett volna fizetnie a jogosítványáért egy tanulóvezetőnek, de ő a vizsga előtt inkább szólt a TI-nak, és mi a rendőrséggel közösen elintéztük, hogy elfogják a korrupt oktatót. De a tanulóvezetőnek így is többe kerülhet majd a jogosítvány.     Február…..
És ez nem vicc! Valódi, klasszikus szabotázs történt a Magyar Televízió (MTVA vagy mi) kedd reggeli élő adásában. A kárvallott megpróbálta kivágni magát szorult helyzetéből - na ezt nem kellett volna...Éppen a reggeli lapszemlének kezdett volna neki a két műsorvezető, amikor…..
rfalcon 2013.02.27 17:12:45
@Vitéz László: Én nézem, szerintem nagyságrendekkel jobb lett mostanában.

Mondjuk a politikai műsorokat nem követem - azokhoz nem tudok hozzászólni -, de adnak egy csomó sportot (forma-1, foci eb/vb, hazai bajnokságok), és király sorozatokat (Tudorok, Borgiak, Luther, Bosszú, Egyszer volt.. stb.). Meg ott vannak a történelmi műsorok is, mint pl. Kun Miklós rejtélyes XX. százada, szerintem az is nézhető, értékes műsor.

Mostanában meg elkezdtek Oscar díjas filmeket adni, ez is jó ötlet volt.
A Demokratikus Koalíció alig egy éves történetében kiemelten fontos nap lesz a tegnapi. Annak évfordulóján, amikor az Aranycsapat 6:3-ra legyőzte az angolokat, két DK-tag is megnyerte az időközi polgármesteri választást. Azt nem állítom, hogy Orbán Viktor máris úgy érezheti…..
A szeptemberi nagy sikerű japán sztereófotós bejegyzésünk után, ma azokat az 1930-as években készült amatőr sztereófényképeket mutatjuk be, melyeket szintén a retronaut.co oldalán találtunk.  Ezen a linken egy kis program segítségével ti is készíthettek…..
rfalcon 2012.10.07 20:02:42
@zaturek: Köszi a részletes leírást, rögtön el is mentettem! Sikerült is néhány képet készíteni, csak ez a fókusz eltalálás néha elég körülményes.
Tudjon meg mindent az autósokat riogató tervről, hogy ne érje váratlanul amikor életbe lép, vagy nem lép életbe. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Naiv vásárló azt hitte, hiába tűntek el napok alatt az értékes nyeremények az Auchan elrontott szülinapi játékán, ő még időben jelezte igényét a LED-tvre. Aztán kiderült, hogy hibás a kód, amit kapott: Május 4-től 31-ig van folyamatban az Auchan 14 éves születésnapi…..
A piros sokak szerint a zöld egy árnyalata. Kétféle gyökér van: az egyik nem veszi észre a piros lámpát, a másik meg leszarja. Itt nem csak azokról a vagány robogósokról, biciklisekről, autósokról beszélek, akik nem várják meg, amíg zöld lesz, és elindulnak előbb, mert úgy…..
rfalcon 2012.05.14 22:44:45
@Perillustris: Igen, piros alatt az esetek nagy részében nem, de erre nincs is nagy esély, hiszen egyszerre kap sárgát a szembe jövőkkel, vagyis ha szemből nagy a forgalom, akkor megvárja a sárgát, és azon még áthaladhat az értelmezés szerint.

Viszont lehetnek esetek pl. egy irányból jövő (értsd: hátam mögül) villamos (rá is vonatkozik az elsőbbségadási kötelezettség, nem csak a szemből érkezőkre), balraforduláskor gyalogosoknak is zöld lehet, őket is el kell engedni, ekkor bent maradhat akár pirosban is, hiszen tőlen nem várható el, hogy előre lássa, hogy a zöld időtartama alatt, (ami lehet akár több perc is), érkezni fog-e gylogos, vagy bárki, akinek még elsőbbséget kell biztosítani. De ekkor nagy valószínűséggel már kifelé jár a kereszteződésből, nagy problémát nem okoz, viszont a továbbhaladását (kereszteződés elhagyását) elő kell segíteni.
rfalcon 2012.05.14 22:51:01
@Perillustris: Egyébként a telezöldtől elvonatkoztatva, ha egy járókeretes néni nem ér át a zöld alatt a zebrán, és elütöd akkor kinek van igaza?

Mert egyrészt neki át kellett volna haladnia a zöld alatt, (persze ezt fizikailag nem tudja, de próbálkozott), neked viszont a zöld jelzés ellenére csak akkor szabad behajtanod, ha a kereszteződést előre láthatólag el tudod hagyni. Ha áll ott valaki, akkor nem tudod, (forgalmi akadály), vagyis meg kell várnod, míg átér.
rfalcon 2012.05.14 23:07:36
@qwertzu: Igen, szerintem is. De ugyan ez vonatkozik a balra kanyarodáshoz is. A lehető leggyorsabban el kell hagynia a balra kanyarodó járműnek telezöldnél a kereszteződést, de ha tőle független okok miatt (pl. szemből olyan sokan jöttek, hogy a zöld végéig érkeztek szemből járművek, gyalogos még nem ért át stb.) belecsúszik a sárgába esetleg a pirosba, akkor még őt el kell engedni.