Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sorsha

15 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel a 3-as villamoson egy 40-es nő olvasta az Új Holdat (gondolom az elkövetkező hetekben minden második embernél ez lesz a BKVn), egy 30-as pedig angolul a sorozat egy valahányadik részét, az Eclipse-t, angolul...
Vájtfülűek brancsa : egy olykor elkeseredett, de örök optimista olvasó naplója ford. Siklós MártaEurópa, 2008Nick Hornby olvasónaplót vezetett egy magazinnak. Az ott megjelent cikkeket aztán gyűjteményesítve kiadták. Rengeteg szerző, könyv, film, együttes, focicsapat stb.…..
Ha van olyan sorozat, aminek nem én vagyok a célközönsége, akkor a CW tavaly indult tnisorozata, az itthon majd Pletykafészek címmel forgó Gossip Girl az: elkényeztetett New York-i milliomospicsák és menő csávók között zajlik a dráma, ki kit csalt meg, ki kinek tett keresztbe, és…..
Már gyűjtögetem egy ideje, hogy miket látok, csak éppen időm nincs feljegyezni itt is. De ma olyat láttam, ami említésre érdemes.20-as lány, teljesen a legújabb trend szerint öltözve, sminkkel, szőkén és Diderot Fecsegő csecsebecsék-jét olvasta elmélyülten az M2-n...
 Neil Gaiman – Coraline Egy igazi Gaiman-mese – felnőtteknek. Rémisztő, komolyan. Egyszerűen, de hatásosan ijesztget, nem hatásvadász, nem készítgeti elő hosszan a terepet. Egyszerűen belenyomja a fejünket a félelembe. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek…..
Sosem szerettem a BKV-n a csúcsidőt, de mióta lesem az olvasók táborát, azóta megláttam a dolog szebbik oldalát, nevezetesen hogy sok ember közt több a könyves is :)Csütörtök óta egész szép a termés, amiből néhányat – bevallom – a munkahelyen gereblyéztem…..
Ma reggel az m2-n huszonéves hölgyek olvasmányait nézegethettem. Egyikük Nick Hornby: Focilázát olvasta, a másik pedig Jaroslav Hasek Lőcsei közjátékát (akit érdekel, a MEKen olvasható)...
Azt hiszem, a BKVn ovlasók jelentős része tart egy könyvet a táskájában, s csak akkor olvassa, amikor utazik. Egyébként otthon vagy nem olvas, vagy valami mást. Na jó, tudom, erre mindjárt jönnek a cáfolatok, de szeretném mindjárt alátámasztani a kérdést 2 példával is. Ma…..
mit olvas az utca embere? Nyomoztam 2008.11.14 09:53:00
Ma reggel a 62/A-n láttam messziről egy hölgyet, aki narancssárga borítós, citromsárga ruhát viselő pasit ábrázoló szerelmes regényt olvasott. Utánanéztem és megtaláltam a könyvet.Judy Gill: Nyári szerelem..
Hölgyek és urak,folyik ugye ez az indexes trenírozás a napokban, legyen-e reklám a blog(od)on. Mondjuk vicces, h. azzal "zsarolnak", legyen bizony - mondják -, máskülönben soha nem kerülsz ki a címoldalra. Mintha nem egy - relaítv - szűk csoportból válogatnának a…..
kérdés, óhaj, sóhaj, panasz..
Sorsha 2008.11.14 09:48:40
Kicsit több olvasó embert láttam ma reggel, csak volt aki becsomagolta a könyvét (30-as pasi), volt aki a címlapot takarta egy fehér papírral (20-as lány, de valami Kelly KFt-s újdonság volt nála, a kiadói logót megláttam). Egyébként az M2-n garázdálkodtam és volt 20-as lány,…..
62-es villamoson egy 40-es férfi olvasta a A Napimádót Gáll Istvántól. A legjobb amit a fülszövegében olvastam: "A napimádó felszabadulásunk 25. évfordulójára kiírt regénypályázaton díjat nyert mű."           Ugyanitt volt még egy harmincas…..
Valahogy mostanában nálam is kiesés volt, de ma reggel az M2-n két olvasó hölgyet is sikerült alaposabban megnézni. Mondjuk amit nem tudtam eldönteni, az volt, hogy most 20-as éveik végén vagy a 30-as elején járnak. Ez nálam a problémás korosztály, mint korábban már jeleztem is.…..
Evelyn Grill – A gyűjtőKevés német könyvet olvasok, nem is tudom, miért, a kortárs német irodalomról pedig egyenesen fogalmam sincs. Na jó, Michael Ende kivétel, most küzdök vele eredetiben, bár eléggé vesztésre állok. Sollen werden. Evelyn Grillről pedig még sosem…..
Hazafelé a 62A-n igazi csemegét találtam: Élet az élet után/Gondolatok a halál utáni életről című könyvet. Emlékszem, még tiniként elolvastam s még jóval a Flatliners film előtt. Akkoriban menő téma volt. Most egy jó 40-es nőnél láttam, aki elég vastag szemüveggel és vagy…..
Ahhoz képest, hogy hétfő reggel volt, ma a metrón egy csapat olvasó lánnyal találkoztam. Egy 50-es éveiben járó nő olvasta Earl Derr Biggers: A sárga detektív című krimijét. Aztán 20-as éveikben járó lányok olvastak Coelhot, Marian Keyest, Nora Robertset és Tracy Chevaliert.…..
Azt gondoltam, most hogy visszatértem a napi rendszeres BKVzók közé, ugyanilyen szorgalmas leszek itt is. De sajnos bár szorgalmasan jegyzem (hol fejben, hol írásban), kinél mit látok metrón és villamoson, ide feltenni csak zanzában van időm. Egyébként még elbizonytalanodtam abban…..
Joan Collins regényét vette elő, lapozott bele majd tette el 2 megálló alatt egy negyvenes högy a 28-as villamoson.Joan Collins: Főműsor Regény, Ford. Vass Júlia , Novella Könyvkiadó, 1993, ISBN 963795337X..
Ma reggel egy 20-as éveiben járó lányzó olvasta a Hollókirályt, míg egy ugyancsak 20-as fiatalember szorongatta a Gyűrűk ura egyik angol össz-kiadását, hogy mindenki jól láthassa, bár bele nem olvasott. Susanna Clarke: A Hollókirály, Agave, 2006, 765 p., ISBN: 9637118543 J.R.R.…..
...akkor az bűnügyi [telistele erőszakos bácsikkal], fantasztikus, vagy szerelmes regény?!Erről van szó: Ward, J. R.: Síron túli szerető, Ulpius-ház, 2008. ("...Rhage belsőjében tomboló vadállat időről időre kitörni kénytelen, hogy vérszomját oltsa, s ezzel már több…..
Douglas Adams: Two complete novels (ISBN 0517119129, p. 436 ,Random House Value Publishing, 1994) Egy kötésben a két regény: Dirk Gentley's Holistic Detective Agency / The Long Dark Tea Time of the Soul, ráadásul angolul és a fiatalember (lehet hogy már inkább 30-as volt, de nem vagyok jó…..
hogyvolt House 1x07 - Hűség 2008.07.31 14:00:00
Ebben az epizódban is van egy ismerős, a hetibeteg férje, akit őstulokra némileg hajazó fizimiskájáról, tetovált öcsikéjéről, és börtönből szökdösős szokásairól ismerünk általában. Lincoln itt most igazi mintaférj, a feleségével pedig valami nagyon nagy baj van, mert…..
mit olvas az utca embere? 080722 2008.07.22 20:16:00
Nora Roberts: A bosszú csapdájábanGold Book Kft., 2008link..
Sorsha 2008.07.24 14:09:34
Nem ámítás, nem csalás. Ez egy lebegő polc.Úgy tűnhet mintha a könyvek lebegnének a falon. Nem földöntúli megoldásról van szó, csupán csak egy trükkös könyvespolc az oka."Jó ötlet, remek megvalósítással. Azonban kb . csak 10 könyvet bír el, így vagy többet kell…..