Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boris

25 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
avagy minden amit egy magyar "backpackernek" tudnia szükséges.A teljesség igényével az alábbiakban megtaláltok mindent ami szükséges az utazáshoz és várhatóan a munkavállaláshoz. 2008. október 23 és 2009. március 8 között tartózkodtam Új-Zélandon, az adatok ezt…..
Hazaértem. Épségben, egészségben, boldogságban.De kezdjük ott ahol abbahagytam (kicsit hosszúra sikeredett, de élvezem a helyzetet: a meleg szobában, a rádió mellett, a fotelben, a laptopon INTERNETEZHETEK! Annyit amennyit akarok!!!!)2009. 03.06-08.Pénteken (03.06) reggelén indultam…..
 Az idei év második versenye Szegeden volt, az ergométer bajnokság, ahol mi is részvettünk és örömmel írhatom le, régen nem szerepeltünk ilyen jól. Maximum tavaly. Persze minden év más. Az idei ergobajnokságot Szegeden rendezték, és emiatt nagyon sokan (nem csak a…..
Eloszor is elnezest kerek mindenkitol, aki turelmetlenul varja a beszamolomat, igen mar kb. egy honapja nem sokat irtam magamrol es utunkrol.Igerem, hogy hamarosan bovebben potolom a dolgokat.A lenyeg, hogy 3 hete dolgozunk Bleinheimben, pontosabban mostmar csak dolgozom, mert a fiuk egy hete,…..
Boris 2009.03.03 06:59:39
Szia Zsuvika! Igerem hosszan leirok majd mindent (beleertve a Te kerdeseidet is) ha mar otthon leszek (kov.het), mert hosszu lenne es a korulmenyek nem a legjobbak gondolataim osszeszedesere. Azert gyorsan annyit, hogy szolomunkaval ha oraberben dolgozol a minimalbert adjak, azaz oranket 11NZD (adozas utan), ha teljesitmenyberben akkor teljesen valtozo. Fugg cegtol, munkatol, toled. A legrosszabb amit hallottam az 50NZD volt 8 ora alatt (!), a legjobb 200NZD ugyanennyi ido alatt. Szerencsere en foleg oraberben dolgozom igy ez konnyen kiszamolhato es tervezheto. Persze vannak munkak amik csak teljesitmenyberben vannak, nekem szerencsem volt es gyors voltam, viszon 9 ora alatt osszesen kb. 20 percet pihentem! (ez az atlag!!!) Sokszor az a baj, hogy esik az eso vagy eppen nincs melo mert nincs szezon. Munkaerobol viszont Dunat lehet rekeszteni. Nem csak olyan turistak mint en (tobb tizezren!!!!) hanem a kornyezo szigetekrol is erkeznek emberek, akik valamilyen oknal fogva elonyt elveznek.. Almaszedes eszaki szigeten jobb penz (40$/lada) mint deli szigeten (26-30$/lada) viszont ez teljes mertekben toled fugg mennyit tudsz megszedni naponta. Hosszutavon, lanyoknak nem ajanlanam!!! Nagyon kemeny melo! Szoval ha 5 napot dolgozol, 8 oraban (ez az atlag) akkor kb. 450 - 500$ tudsz osszeszedni (nekem a legjobb hetem 530 korul volt). Ezzel szemben a szallas kb. 100 - 120$ hetente, kaja ugyanennyi (ha sporolsz), Erre rajon meg a benzin (az olcso nagyon) meg az egyebek. Tehat kb. 200 -250$ tudsz felrerakni hetente. Optimalis, atlagos esetben! Roviden ennyi, de majd bovebben irok. Ami a honapot illeti a legtobben oktoberben jonnek, es akinek van Working Holiday Visa-ja (nekunk nem jar) az kb. 8 honap - 1 evet marad. A legtobb munka nov-dec es febr kozepe - maj eleje van!
Kuldok par kepet, mert irni sajnos nincs sok lehetosegem (1 db computert hasznal 40 ember...). Tovabbra is Bleinheimben (inmaron 4. hete) es ugy nez ki utolso napjainkat toltjuk itt. Vasarnap atmegyunk (Anneval) Motuekaba, ujabb munkalehetoseg utan nezni, ezuttal az almaszedessel probalkozunk.…..
Lassan megteszem utolso bejelentkezesemet Uj-Zelandrol, ugyanis a hetvegen (vasarnap) Auckland reptererol felszall repulogepen es ujra megteve az elkepesztoen hosszu utat, hetfon este Praga iranyabol megerkezem Budapestre.Szegyenletes modon az elmult masfel honapban elegge elhanyagoltam a blog…..
Ismét összegyűlt a magyar evezős társadalom apraja-nagyja 2009 első evezős versenyére, az evezős futóversenyre. Az enyhén hiányos mezőnyt, gondolok itt a válogatott teljes elmaradására, iszonyatos, csontig fagyasztó, jeges, melegítés ellehetetlenítő szél várta a 29-es busz…..
             Mottó: Ebben az évben úgy indultam neki az amsterdami versenynek Attilával, hogy a Jóistenre bízom magam, és nem idegeskedem fölöslegesen, hiszen Ő már úgy is eldöntötte a vasárnapi szereplésem végkimenetelét.…..
Ezúton örömmel jelentem, hogy a mi dr. Ali Annánk ismét indul Amszterdamban a híres neves Ergoheaden, ahol tavaly világcsúcsot sikerült húznia 20 perces időtávon a női könnyűsúlyban. Idén, Varga Tamás kíséretében érkezik a holland fővárosba, hogy megmutassák a…..
Boris Új-Zélandon KORBEERTUNK! 2009.01.15 10:23:00
2009.01.04-15.Ezuton szeretnek mindenkit megnyugtatni, hogy meg elunk! Nem "zuhantunk le a vilag vegen", hanem, sot egyenesen az ellenekezoje: korbeertunk a deli szigeten!Kicsit tobb mint 3 het, valamivel kevesebb mint 4000 km, nem mondom mennyi penz es ujra itt vagyunk a deli sziget EK…..
2009.01.01-01.03Fjordland. DNY Uj-Zeland. A hely amiert a legtobb turista Uj-Zelandra erkezik, es amiert a legtobb szegeny, magyar turista honapokat vagy heteket dolgozik, hogy lathassa a csodat. Azt hiszem, kijelenthetem: MEGERI!Fjordland mint ahogy neve is mutatja fjordok altal szabdalt resze a…..
2008.12.27-30Az elozo bejegyzes irasat sajnalatos modon a hostelben eppen karacsonyat unneplo, kiwi (uj-zelandi) csalad uvoltozese felbeszakitotta, egyszeruen keptelen voltam az irasra koncentralni. Az gondolom amugy is sokat irtam es tudom, hogy a sok irast nem szeretitek, ugyhogy vegul is nem…..
2008.12.22-27.Alig 5 nappal hastingsi elindulasunk utan, szombaton leerkeztunk turank legdelebbi pontjahoz, a Stewart-Island-hez. (eleg hosszura sikerult a beszamolo, de 6 nap eltelt es eleg sokat megtettunk a Deli szigetbol. fenykepeket kesobb csatolok, ugyanis most a szigetre csak egy hatizsakot…..
Ahogy azt az elmúlt 3 bejegyzésben is olvashattátok a december 22.-én tartja a klubunk a rendes karácsonyi évzáróünnepségét. Bár évközben tartottunk néhány kisebb bulit, most megpróbálunk utána még egy kis beszélgetős, zenélgetős estére invitálni a benneteket/megjelenteket…..
2008.12.21.5 hét kemény, megfeszített, gyümölcsöskerti munkával eltöltött hét után újból beülünk kis Lucindánkba,  hogy körbeutazzuk Új-Zéland legszebbnek tartott részét a Déli-szigetet. Ugyebár Új-Zéland két nagy szigetből és pár kisebb szigetből áll. Az…..
Kedves Szülők! Egyletünk a Danubius Nemzeti Hajós Egylet a téli szünidőben sportolási lehetőséget kínál általános és középiskolás fiataloknak a Margitsziget festői környezetében lévő telephelyén 2008. december 22.,23.,27.,29,30.,31-én délelőttönként 8-12 óra…..
2008.12.14.Már négy hetet ledolgoztunk Hastings különböző gyümölcsöseiben, néhány nap szilva szedés után múlt hét hétfőn újra visszatértünk az alma termésritkitáshoz (apple thinning). Újra teljesítmény bérben dolgozunk, úgyhogy kapkodni kell kezeinket ha keresni is akarunk…..
2008.12.04.Elöször is  szeretném nagyon megköszönni mindenkinek, aki nem felejtett még el és küldött nekem szép névnapi jókivánságokat! Nagyon-nagyon jól esett, némileg felerősödött bennem a honvágy... Dalos és Finya kérése volt, hogy "kevesebb szöveg és több kép…..
2008.11.17-12.03Több mint két hete, amióta itt vagyunk Hastingsben (még mindig az északi szigeten és annak is a keleti partján, a Hawkes Bay-ben) írom a blog bejegyzést, és minden egyes nap, többször elhatároztam, hogy befejezem és felrakom a netre, de amint látjátok ennek csak most…..
Amíg össze nem szedem magam és be nem fejezem az elmúlt két hét történetenék leírását, pár képet küldök erről az időszakról. Hastingsben vagyunk, dolgozunk, barátkozunk, eszünk, iszunk, alszunk stb. Íme, így képviseljük az országot, mi "hungarians" kiwi…..
Nov. 8-15.Laciéktól végül is hétfőn reggel indultunk el, akkor is hatalmas vendégszeretetük és az általunk könnyen megszokott „jólét” miatt nehézkesen. A hétvégét Cambridge és a Kaipiro-tó környékén töltöttük. Szombaton a fiúk elmentek kajakozni (és…..
Kepeket eddig nem nagyon tudtam beilleszteni, de itt Lacieknal mindenre van lehetoseg. Ezer kepet csinaltunk mar eddig, nehanyat most elkuldok nektek. Persze csak apro izelito a dolgokbol es foleg engem abrazolnak, nem mellesleg szep helyeken. Majd kuldok csak szep helyeket is, amiket nem…..
Idén is megrendezi a KLUB az évadzárót, kicsit másképp, de azért ugyanúgy. Most mikor kinézek az ablakon, este mikor a nap már rég lement vagy ötkor, de mégis kellemes kora őszi szél fúj odakint arra gondolok: nem éppen évzáró az időjárás, de azért mégis csak november van…..
Ma két bejegyzést tettem fel egy nap úgyhogy ne felejtsetek el megnézni lejebb az előző napi kalandjainkat!!!2008.11.06-07.Laciék elkényeztetve bennünket, vasárnapig marasztaltak ezért úgy terveztük, hogy tőlük bejárjuk a közel eső helyeket, úgy mint a Csendes-óceán felé eső…..