Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mennike

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pécs-baranyai németek nemzetiségi körének szervezésében alkalmam nyílt egy 12 napos körutazást tenni az Ural hegység középső és déli részén, nagyjából a Perm-Jekatyerinburg-Cseljabinszik-Ufa négyszög három oldala mentén. Az utazás célja volt, hogy az embertelen…..
Mennike 2012.10.06 17:07:44
"...a mi utazásunk volt az első olyan, amely kifejezetten azzal a céllal szerveződött, amely közösségi-kegyeleti céllal azok sírjait látogatta végig, akik az Urálban a lágerek foglyaként vesztették életüket."

Tudjuk, a honvédelmi minisztérium pénze sem erre fordítódott, hanem számtalan katona mocskos lakásügyletére. Még nem jutott eszükbe, még nem jutott pénz ilyenekre, ha egyszer a katona elvtársak posztbolsevik, maszopos utódainak kellettek a rózsadombi lakások, paloták nagy sikkasztásokkal.

Ugyan, kit érdekelt itt kb. 700 ezer magyar tragikus sorsának rémséges színhelye. A posztkomcsi utódokat, akik csak a holokauszttal foglalkoztak, hiszen a nagy Schmidt Mária is fél életét csakis a holokauszt tanulmányozásának szentelte... és ő is szereti a saját szájízére alakítani a múltat a múzeumában. Elvégre az unokának már semmi köze az apuci érdekesen szerzett milliárdjaihoz, vagy a nagypapi mocskos komcsi múltjához. De milyen jó, hogy legalább ezt az utat fizették. Vagy ez saját költségen történt?

Ki a franc gondoztatná a legyilkolt, vágóhídra vitt magyar foglyok nyomait? Az ávósok kicsi utódai? Egy olyan országban, ahol Kéri Editnek kuss a neve? Ahol a tévében Gerő Andrást látni a terrorasszonnyal locsogni, s a tutit megmondani a királyi tévében, vagy maximum Kun Béla leszármazottja és kis neje méltatja a múltat?

Mai fiatal kis történészcsajok mennek kutatni nagy mellénnyel, hogy ott mindent készpénznek véve és mindent benyalva, egyre lejjebb szállítsák a foglyok számát. Mindjárt kiderül, hogy luxus utazáson volt pár tucat náci...

www.flickr.com/photos/2..@N00/6194912097/?q=mask%20of%20sorrow%20magadan

www.flickr.com/photos/c..

Mask of sorrow a sok millió áldozat emlékműve, Road of bones...

A klíma, amelyben dolgoztak a láger rabjai:

The climate of Magadan is subarctic. Winters are prolonged and very cold, with up to six months of sub-zero temperatures, so that the soil remains permanently frozen. Permafrost and tundra cover most of the region. Average temperatures on the coast of the Sea of Okhotsk range from −22 °C in January to +12 °C in July. Average temperatures in the interior range from −38 °C in January to +16 °C in July.
(wiki)

A világ is úgy van vele, hogy Magadán, a Road of Bones (ami bizony csontokkal teli) is inkább csak a motoros vagányok előtt ismert, és nem a sok millió csípőcsont és emberi lábszárcsont miatt, ami onnan kifordulhat még ma is. Hol áll Budapesten a nagy, szovjet emlékmű? Évtizedes elnyomatásunk méltó megemlékezéseként? Akkor mit csodálkozik bárki azon, hogy szartak és szarnak a múltra. Kinek kéne ápolnia a sírokat? A vidéki, vagy a fővárosi komcsi párttitkárok kicsi fiainak és lányainak vagy unokáinak? Schmidt Mária kisfiának, Orbán Viktor kislányának, vagy Gyurcsány Fercsi aprócska gyilkos dédpapitól is származó gyerekeinek? Vagy a salgótarjáni lövetők unokáinak? Vagy kinek?
A sors fura fintora, s persze a történelem alakulása terelte a fotográfusi pályára, hogy nevét mára az egyik legismertebb élő kortárs magyar alkotóművészként tartsa számon a világ. Kolozsváron született 1937-ben, majd  1949-ben szüleivel Magyarországra települt. 1956-ban az…..
„Aki nem tud szembenézni a múltjával, arra van ítélve, hogy örökké megismételje.” (George Santayana) 1986. június 6-án jelent meg Ernst Nolte cikke a  Frankfurter Allgemeine Zeitungban, így kezdődött az ún. „Historikerstreit”, a német történészvita vagy – más…..
Mennike 2012.08.12 11:51:18
@Counter:

Tévedsz. Én legalább tudok olvasni és írni is, picim!
:)
Mennike 2012.08.12 18:02:26
@Counter:

Ungváry írását ismertem, mást is, amit ebben a témában írt. Sőt, másokét is... Nem egészen tiszta, objektív és mérvadó az, amit ír. Ok-okozati dolgok keverődnek össze, rossz erkölcsi követeztetést szülve. Ungváry a fiatalabb, de agymosott nemzedék tagja, családi dolgokról nem is beszélve. Mindenesetre látok benne valami tisztaságra és igazságra való törekvést. (Az ő kurvaanyázó apukája az ifjú kommunistákkal, szeret csápolni.) A másikat is megnéztem, hát, nem ok nélkül volt számomra ismeretlen...
Bármekkora lajstromot készítenek is bármennyien az elrabolt javak igényléseiről; nem azért vitték a zsidókat el, mert itt toporzékoltak a magyarok, hogy hadd kaphassák meg a szekrényeiket... Ha valaki így látja a dolgokat, annak még kell pár év. Élettapasztalatból, meg hogy fejlődjön az éleslátása, e m p á t i á j a és igazságérzete. Az ember, az egyes ember jóval esendőbb, és jóval komolyabb tényező a történelemben, mint azt sokan, a marxista és objektívnek mondott történetírásokon nevelkedettek igazságosztók hiszik. Majd kifejtem egyszer ezt bővebben. Most nem. Most én itt befejezem. Mindenesetre az erkölcsi felelősség kérdését (komoly ember szerint) nem az dönti el, hogy amikor már elvitték a zsidókat, a megmaradt és igényelhető tárgyaik közül igényeltek-e az emberek vagy sem. Az a túlélés és a harácsolási ösztön. kaparj kurta ösztön... De nem a gyilkos ösztön. A félelem pedig, ismétlem, nagy úr. A többség nem akar soha mártír lenni; lapítani, kussolni és nyalni szeretnek. Később pedig elsunnyogni és megszépíteni, eltúlozni az emlékeiket. Ez is az ember sajátja, nincs benne semmi különös.
Mennike 2012.08.13 12:31:08
@Counter:
A (felkapaszkodó) prolik mindig az anyázásnál kötnek ki.
:)
Az 1908-as londoni olimpia győztes magyar kardcsapata. Balról jobbra: Werkner Lajos, Gerde Oszkár, Fuchs Jenő és Tóth Péter Dr. Fuchs Jenő ügyvéd 1882-ben született Budapesten, zsidó polgári családban. Mindig különc figurának számított, és ez az attitűd egész életét…..
Mennike 2012.08.05 11:09:09
Valahogy már megint és mindig és egyfolytában a zsidókról és a holokausztról van szó. Minden kapcsán, legyen az olimpia, cukrászverseny, vagy bármi, a zsidók és a zsidók szenvedései és üldözései jön be fő témának.
Nem szabad feledni, ez igaz.
De a rohadt életbe, minden egyes ilyen alkalomkor meg kéne említeni névvel vagy név nélkül mindazokat, akiket olimpikonként vagy cukrászként vagy akárkiként a KOMMUNISTA TERROR ÉS DIKTATÚRA, A VÉRES ÉS GYILKOS KOMMUNIZMUS hasonlóképpen tönkretett. Mert 700 000 embert mégis ugyebár elvittek orosz kényszermunka-haláltáborokba, Szibériába, és azok között sok mindenki volt: falun összefogott bakfis lánykától olimpikonig...
És alaposan megbüntették a németeket, és valójában MINDENKIT, MINDENKIT, aki nem a kommunista csürhéből, a nincstelen senkik közül származott. Azt, aki kiagyalta, hogy az 56-os tüntetők közé vadászgépből kell lövetni sortűzzel, boldog, békés, JÓLÉTBEN megért öregkor várta ebben a mocsok kommunista diktatúrában. És az ő ivadékai máshonnan indultak a rendszerváltáskor, akárcsak a Biszku leszármazottai, mint a Kossuth téren vagy máshol legyilkoltakéi.

Minden egyes alkalommal említtessék már meg, csak a MEMÓRIA, AZ EMLÉKEZET miatt az is, hogy válogatott kínzásokkal öltek meg embereket a kommunisták uralma alatt. Táborokba zárták származási alapon a régi, keresztény világ minden képviselőjét: orvostól jogászig, gazdagabb paraszttól katolikus papokig, apácákig stb. Bosszú, bosszú. Lihegtek a komcsik Bauertől Rákosiig a vértócsában, boldogan, vörös csillagokkal glória helyett a mocskos pofájuk körül...

A megbonthatatlan szovjet barátság égisze alatt: tankok árnyékában a sok mocsok komcsi. És gyilkoltak, ahogyan a sztálini orosz időkből és a náciktól tanulták. Szorgalmas diákként.
  Nem a négyes metróra gondolok (oh, wait a minute...), hanem egyéb, a térhez kapcsolódó objektumokra, mint például az aluljárók. Az Urbanista és a 8ker blog is beszámol arról, hogy a méltán Budapest egyik segge lyukának tartott (van belőle jó pár) Baross téren – ahol…..
Mennike 2012.07.19 10:48:27
Egy olyan országban, ahol soha senki semmit és senkit NEM ELLENŐRIZ, ahol nincsenek a rendet felügyelő rendőrök, a tisztaságot biztosító utcaseprők, az azt felügyelő közterületesek, a parkokat őrző parkőrök, ott az ilyen tolvajlás minden további nélkül előfordulhat.

A liberális eszme rohasztó és bomlasztó gyakorlata íme itt látható. Ezeken a képeken, az egész mocskos és büdös városon. Ez az az ország, ahol a sportoló gyilkosának büntetését enyhítik, ahol a régi jó kommunista bírókat nem szabad elmeneszteni, mert akkor nem mentenének minden m9ocskos kommunista gazdasági bűnözőz és tolvajt fel, nem várnák meg, amíg elévül a bűntett stb.

Ezek a dolgok MIND összefüggenek. Csak egy olyan országban lehet egy város közepén a vasat bontani, ahol latifundiumokat lehet szerezni haveri alapon, ahol Biszku Béla tömeggyilkos tömeggyilkos, tömeggyilkos (!!!) minden ivadéka boldog jólétben él dédpapival együtt, s ahol az összes többi vöröscsillagos (ugyanolyan gyilkos jelkép, mint a horogkereszt!!!!) tömeggyilkos gazdagságban, kiemelt nyugdíjas évek után, nyugalomban szenderedett a pokolba be.

A liberális eszme a leggyilkosabb, legpusztítóbb dolgokat eredményezi, amikor a posztkomcsik alkalmazzák: szabadon hagynak mindent szétrohadni, szabadon, büntetlenül.

Ahol a szabolcsi szdsz-es volt az egyik legnagyobb fémbiznisz-császár, ott miért is ne lophatnák szét a fémeket a fővárosból? Majd jutalmat kapnak, százmilioósokat a BKV vezérei, hogy csak annyit, és nem többet loptak tőlük!
  Alapítottam egy kft.-t. Életem első saját cége. Próbáltam mindent a legjobb tudásom és vállalkozó ismerőseim tapasztalata szerint tenni. Találtam profi könyvelőt, ügyvédet, és amennyire tudtam, szépen átrágtam magam az értelmetlen szövegeken és számokon. Majd békésen…..
Mennike 2012.07.11 13:42:28
@Hohenzollern:

Az, amit leírsz, igaz, jogos. De üti ezt az állításodat az a többször leírt tanács, hogy ember ebben az országban hivatalnak nem ad fel csak úgy levelet. Ehhez nem kell vállalkozónak lenni, csak itt kell élni. Ezt mindenki tudja, aki itt él, és nem ment el az esze. Ha vállalkozó, akkor meg pláne! Mindenről bizonyíték kell, hogy te lefedezd magad.

A hivatal pedig, ahogyan egy posztkommunista országban, packázhat, és a hatalmát gyakorolja, ahogy tanulta az elődeitől. A mai hatalmasságok nem a demokrácián és humánumon, hanem a szocialista rendszeren szocializálódtak ugyanis. Nem a demokrácián, emberségen, segítőkészségen, hanem a protekcionizmuson, sunyiságokon, a kommunista munkamorálon és hatalomfelfogáson. Vagy Orbán Viktorék szülei nem a vidéki párttitkárok voltak? Akik pontosan tudták, hogyan működik a hatalom, a hatalmasságok, a "jó kapcsolatok"? De, igen.

A hivatal itt hatalom, haptákban kell előtte vágnod magad, és nem kell olyan tévképzeteket hinned, hogy ez egy demokrácia, hogy az emberért van a hivatal, és azért, hogy menjenek a dolgok, úgy összességében. Akkor miért is üresek állandóan a parlamenti padsorok?

Dehogy! Itt mindenkit csalónak néznek, mert erre jár az agyuk. Minden vállalkozó csal, lop, hazudik. És hülyére keresi magát, csak nem vallja be. Ez nekik az alapkiindulás. Biztos eleget látják a szüleiket, apucit, hogyan is gyűlik nekik a vállalkozói vagyon a bankszámlán. És másoknak nem akarják ezt megengedni. Ergo, mindenkiről aljasságot feltételeznek, mert nem is tudják elképzelni sem, hogy mi is az a becsületesség. Magukból indulnak ki.

Ott, ahol az egyéni vállalkozók minimálbére nem azonos a hivatalos minimálbérrel, és ahol az egyéni vállalkozóról eleve azt feltételezik, hogy 100%, hogy csal, lop, s ezért nem a számára külön megállapított minimálbér után, hanem annak a 150%-a után fizeti a járulékokat, ott ilyen csalafinta, kommunizmuson nevelkedett észjárás uralkodik. Hívják akár magukat ifjú demokratáknak, Egyre dagadó, pocakos, prosztók, mint a régi elvtársak. Ezek a morál szót egyetemen hallották először életükben, de a jelentését soha nem fogják megérteni...
  A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatója írását olvashatják. „1789 és 1917 még dátumok, de már nem példák.” (Camus)  Rövid volt a huszadik század, ahogy a…..
Mennike 2012.06.06 13:54:41
@Robinzon Kurzor: Semmit nem írsz érdemben. Leírsz megnevezve pár olyan embert, akit én nem neveztem meg. Nem a nevük az érdekes. Hanem az, hogy kommunista, munkásőr, holokausztban üldözött származású, partizán, a Kádár-korban elismert rokonságú család gyereke tudott milliárdokat összehozni ebben az országban, nem a nagy esze miatt, hanem azért, mert jó helyen voltak mindannyian mindig, jó füleseket kaptak, jó körökben forgolódtak. Mindig a hatalmon kell lenni alapon.

Ha te azt a marhaságot gondolod, hogy ebből nem követezik egy emberre nézvést semmi, hát gondold azt.

Felőlem Sshmidt Mária koccinthat bármely jachton Bajnai Gordon nevű haverjával, és oszthatja az észt Gerő Andrással, az én szemembe nem tudnak port hinteni... És nem tekintem, ismétlem, mérvadónak, hitelesnek. Elolvasni el lehet, de én fenntartással kezelek mindenkit, aki ebben az országban az elmúlt 20 évben milliárdos lett. Erkölcsi, morális aggályaim vannak ugyanis. És, ismétlem, az ész nem az egyetlen dolog, ami miatt kíváncsi vagyok egy ember véleményére. Nyom nálam a latban annyit, vagy még többet a morál is.
Mennike 2012.06.07 11:37:02
@Robinzon Kurzor:

Az apósának a fia szedte össze hihetetlen "ügyességgel" azokat a milliárdokat. A családban amúgy jóval többen voltak, vannak, bizonyára. Voltak ott nagybácsik stb. De nem csak a családról, hanem a haveri, baráti körről írtam, ami elkerülte e figyelmed.
Csak a nagyon ostoba emberek hiszik azt, hogy a család nem jelent semmit (Istennel és Hazával együtt), és onnan semmit nem kap és nem hoz az ember. Ott bizony sok mindent megtanul mindenki. Sok helyre belépő a neve, az apja, az anyja, a pereputtya.

Evidenciákon nem szeretnék itt veled vitázni.

Schmidt Mária a férje eszének tulajdonítja a milliárdjait. És nem szégyelli a magyar munkásokat szapulni. Ebből vonok le a moráljára vonatkozó következtetéseket, az apósa csak megerősíti mindezt. Meg ahogy őt "kifelejtődött" arról a bizonyos szégyenfalról.

Én az ilyen felkapaszkodott milliárdosokat nem szeretem. Fejezzük be, semmi értelme a gyerekes kérdéseidnek, olvasd el újra, amiket írtam, hátha kérdezés nélkül is megérted.
Mennike 2012.06.08 17:25:11
@Robinzon Kurzor:

:)
A nárcisztikusok pedig az egész világot csak magukra bírják vonatkoztatni, mert ők állnak a közepén, a paranoiások szintén mindent önmagukra vonatkoztatnak, de sértésnek és ellenük irányuló merényletnek vesznek mindent, amire a legcélszerűbb támadva reagálni. Az igazságot egyik sem tűri jól
:)
  A magyar jobboldal folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Tőkéczki László egyetemi docens, az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszék vezetőjének, a Valóság főszerkesztőjének írását olvashatják.   Lassan történelmi távlat alakult ki ahhoz, hogy a rendszerváltozás…..
Mennike 2012.05.30 18:29:58
Én ennek a passzusnak örülök:

"Külön kell írni a korábbi említéseken túl a magyar médiavilágról s annak „népességéről”. Itt – sajnos – még a „jobboldali” médiaszereplők egy része is olyan ostoba liberalizmussal fertőzött s gyakran a nemzeti öntudat és műveltség hiányával működik, hogy az az ellenoldalt segíti. De a legnagyobb baj ezekben az esetekben, hogy ezek a jobboldaliak egy vak lóért nem adnák, ha őket a baloldali liberálisok „szakmailag” elismernék. Nem hajlandók észrevenni, hogy ők legfeljebb a lenini „hasznos idióták” – új kiadásban."

Nem tudom, kire gondol Tőkéczki. Én azon nyomban konkrét emberekre, konkrétan megnevezhető, jó hangzású, jobboldali, kurrens, divatos folyóiratok és újságok fiatal, lendületes, liberáliskodó, azaz a liberálisok kegyeit és dicsérő szavát vizslató kis tudósokra és újságírókra gondolok. Értelmiségiekre, akik tényleg a liberális, nagy, vátesznek kikiáltott balos és liberális értelmiségiek elismerését ácsingózzák. Szegények ott kepesztenek, hogy a nagy, baloldali, bolsevik gyökerű, felmagasztalt (ugyan kit futtatott volna Aczél elvtárs és az ő remek fiatal munkatársai?) értelmiség egyenrangúnak vegye őket.

Tévékben, írott sajtóban, tudományos területen. Konzervatív jobboldaliaknak hitt (ők maguk is elhiszik) emberek, akik valójában Heller Ágnesnek, és az ő tanítómesterének, Lukács Györgynek az elismerő szavaira vágynának. És ezért meg is tesznek sok olyan dolgot, amin én csak röhögök, és szánakozom rajtuk.
Örülök, hogy Tőkéczki erről is tett nem lényegtelen említést.

Egyet azonban nem hangsúlyoz kellőképpen.
A mostani jobboldali értelmiségnek és a jobboldali vezető (szellemi és gazdasági) gárdának is baloldaliak, és a kommunista diktatúrához köthetőek a gyökerei. Ők nem az olyan nagy kommunisták utódai, mint D. Klárika vagy Schiffer, hanem a kicsi, vidéki, kisebb kaliberű, sokszor törtető, helyi, bolsevik, kis függetlenített párttitkár apukák gyerekei. Kis generációs csúszással. A rendszer kicsi kiszolgálóinak fiacskái és leánykái. Eszköztáruk, zsigeri szintű reakcióik még mindig a diktatúrában gyökereznek, s a demagógia, porhintés ugyanúgy jellemző rájuk, mint nagyobb (szdsz-es vagy bolsevik) elődeikre.

Sok igazság van abban, amit ír. Minden bekezdést ki lehetne bővebben bontani, tovább gondolkodni.

Bizony, a baloldaliak rablása. Nézzük is meg tüstént a mai dúsgazdagokat mindkét oldalon... Nézzük meg a jobboldali dúsgazdagjainkat, hogyan, honnan, kik révén is szerezték a vagyonaikat... A rendszerváltáskor a jobboldalon, a jobboldalról nem lehetett milliárdokat összekaparni. Baloldali családtagok, baloldali szülők, az előző rendszerbe nyakig beágyazódott felmenők kellettek ahhoz... Meg esetleg tisztességtelen eszközök.
Bizony, a morál. Örülök, hogy arról is említést tesz.
  Nem a brigadérosét, hanem az embermentőét. Durva firkákkal csúfították el Ocskay László, a több ezer zsidó életét megmentő, magyar királyi huszárszázados emlékoszlopát a Városligetben. Hogy alig ismerjük a nevét? Így jár egy nemzet, amely nem gondozza eléggé a…..
Mennike 2012.05.14 12:22:24
"Ocskaynak az iskolai történelemkönyvekben lenne a helye, példaképként állítva őt a fiatalok, a társadalom elé. Akik megbecstelenítették az emlékét, azoknak fogalmuk sincs a tetteiről – fejezte ki felháborodását a történtekről a polgármester. "

Nos, ez az igazi tragédia. Nem az, hogy pár félnótás ilyen-olyan szobrokat leönt ilyen-olyan festékkel, ráír ilyen-olyan értelmű és oldalú baromságokat. Hol egy turulmadarat, hol egy Károlyit stb.

Talán, a történelem ismeretében egyetlen nácinak nem fájna az, hogy Ocskay zsidómentő hős volt. Talán egyetlen vörösbolsevik ifjúkomcsinak se fájna az, hogy a zsidómentő magyar nemes hős egy "rohadt, mocskos, antiszemita, horthysta-fasiszta katonatiszt" volt.
Ezeket a jelzőket ui. a kommunista hatalom verte bele az agymosott generációk fejébe. És ugyanez a hatalom hamisította meg úgy a történelmünket, hogy minden, ami a dicső múltat támasztotta volna alá, és nem azt, hogy a magyar egy BŰNÖS NÉP, kidobta. Kidobta, elhallgatta, meghamisította. Hamvas Bélástól, a magyar mondavilágon át a valódi történelem bemutatásáig. Nem illett bele az összképébe bele az, hogy a jezsusiták pl. zsidókat mentettek a templom pincéjében, hogy horthysta nemes katonatisztek nem "gonosz nácik" voltak, hanem olyan humánus emberek, mint amilyenek a kommunisták közül nagyon kevesek... Mert akkor nem lehetett volna őket bebörtönözni és legyilkolni. És a kommunista gyilkosok elől senki nem védte meg az ártatlanokat. Nem voltak "magyarmentő" hősök a másik oldalon.

Az a szégyen, hogy ez egy olyan ország, amely mit sem tud a múltjáról. És ez csakis és kizárólag a kommunista hatalmak és diktatúrák, és az őket szolgáló "értelmiség" bűne. Ocskayra itthon Recsk vagy Kistarcsa vagy a Hortobágy várt volna, meg az Andrássy úti műkörmös szalon. Az az ország, amely az ügynökmúltjával nem is AKAR szembenézni, nem fogja Ocskayt és a sok-sok többi eddig névtelent bevenni a történelemkönyveibe.