Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tolkien

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi is a háromság? Először is le szeretném szögezni, hogy nem az, amit eddig tudtunk róla. Azok a nézetek, amelyekről nekünk azt mondták a kiadványokban, hogy ez a háromság, azokat a katolikus egyház már a 2-4. században eretnekségnek tekintette, és az azt valló személyeket,…..
Tolkien 2012.08.23 12:30:07
@sefatias:

Apológiát kutatva,még sok mindenre kapsz választ,a mostani nézetedben,egy időben olvasója voltam ama oldalnak :) Gondolom te sem hanyagolod el :)
Tolkien 2012.08.23 13:18:54
@sefatias:

Minden JT ellenérvelő kiadvány egy alapról indul ki,úgyhogy mindegy melyik részét fogod meg,fizikálisan a kezedben,vagy virtuális formában.
( megjegyezném,hogy bizony ahogy elnézem sokat kell linkelni,és ha már linkelsz,gondolom el is olvasod :) ) Használnod a netről való infókat,hisz akkor hogy tudnál linkelni?
Rengeteg email-t kaptam,linkek,könyvajánlások stb.
Úgy hogy bőség van,különféle formában,hogy valakit befolyásoljanak,akár érdeklődik,vagy már tanú.
Élek a szóhasználatotokkal, "minden éremnek két oldala van"
Ki melyiket választja ,vagy éppen hagyja el,hát szuverén joga.
Ahogy elnézem itt is, de legfőképpen JJ blogján,előszeretettel kerül elő,a Noé idejében élő emberek szindrómája, most az "armageddon" várásról,mosolyogtok rajta stb. érdekes...
Tolkien 2012.08.23 13:21:21
@sefatias:

"Hogy húsz évib értettem? Csak azt hittem, hogy értem, csak azt a furcsa űrt nem tudtam kezelni a bensőmben, ami sehogyan sem akart kielégülni. Valami mindig hiányagyzott. "

Gondolom akkor most már boldog vagy és elégedett,tudsz mindent .:)
Máté 7:15-20 „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül prédaleső farkasok” Az Őrtorony magyarázata: „A „hamis próféták” kifejezésen Jézus, vallási tanítókat értett, akik azt állítják, hogy Istent képviselik. Ezek a…..
Tolkien 2012.08.18 14:16:53
@sefatias:

"Én magam a karalábé blogján olvasott, és a trifi által is lefordított agymosó szekták jellemzői alapján, Jehova Tanúit a világ legnagyobb szektájának tekintem, ha tetszik valakinek ha nem. "

Senkinek semmi köze a másik véleményéhez,így a tiédhez sem,de ez a kijelentésed nagy bátorságra vall,nem biztos,hogy megfogja majd állni a helyét Jehova előtt,mindenféle böködésmentes célzások nélkül mondtam.
Tolkien 2012.08.18 14:31:00
@sefatias:

Igazad van,semmiközöm hozzá,mindenki magáért felel.
Tolkien 2012.08.19 14:51:40
@sefatias:

"Ez a blog az enyém, én szerkesztem, Én írom a postokat, az én véleményemet tükrözi."

Legalább nyilvános, az az írásos bizonyítékod szemlélteti maradandóan Isten előtt, az állásfoglalásodat a véleményedről,mert ugye,ahogy ki is jelentetted,nem kell vallásban lenni ahhoz,hogy valakit elfogadjon Isten,így csak ezt írhattam.
Szóval le a kalappal előtted,hogy ezt, és ezekhez hasonló dolgokat kijelentesz .
Hol is kezdjem a kálváriámat? Talán az egész akkor és ott kezdődött, amikor egy fiatal fiú és egy fiatal lány egymásba szeretett. Mindketten gyülekezetünk tekintélyes családjából származott. Az egyik család, tősgyökeres tagjai voltak a gyülekezetnek, a másik egy beköltöző…..
Tolkien 2012.06.04 11:38:23
@nina:):

Bocsánat,de ezt én nem értem,mi nem lehet az a testvérnő,akit említettél ?
Tolkien 2012.06.04 22:40:22
@nina:):

Értem,értem tehát ott név lenne,erre nem gondoltam.
Ilyen bárhol megesik.
Családi belső nem megértések,nem kell csak egy-egy családra általánosítani. Senkitől nem hallottam,hogy ő tökéletes,mert Jehova tanúja. Mivel viszonylag zártabb közösség,természetes,hogy a súrlódások is előbb előfordulnak,és kiélezettebbek. A bibliai időkben,különösen az első századi keresztényeknél is voltak nézeteltérések,viszálykodások stb...erről sokat lehet olvasni .
Ezek családi dolgok, gondolom Te sem szellőztetnéd szívesen,ha nézeteltérésed adódna valamelyik családtagoddal,lehet idővel ott is megbékélhettek egymással. Magánügyekben biztosat nem lehet állítani, különösen más családéban, mert mindenki külön család, nincs teljes belelátásunk családokba,meg nem a másikra tartozik. Találgatásokba meg nem érdemes belemenni.
Sefatias A házasságtörő asszony 2012.05.23 16:47:00
Hogyan tekintsük azokat, akik súlyos bűnt követnek el? Sokan úgy érzik, hogy az ilyen emberek gonosz szívűek, akiket nem érdekel Isten törvénye, és önző vágyaiktól indíttatva szívtelenül figyelmen kívül hagyják azokat. Vannak, akik úgy érzik, hogy az ilyen ember semmilyen irgalmat nem érdemel, és…..
Tolkien 2012.05.28 18:09:06
@karalabe4: bereabeli:

A találgatások szokták az embert leginkább becsapni,kedves karalabe4.

A virtuális kommunikációt,két fő részre lehet osztani,egyiket személyes kontaktus miatt tesszük,a másikat pedig, ha nem akarjuk a kilétünket felfedni,és így álnéven beszélgetünk idegenekkel bizonyos témákról.A stílus,IP cím stb,ebben a "képzettek" jól tudják,hogy ez már sajnos nem mérvadó,mert egy sor dokumentáció szól már erről,hogy a virtuális hálón végbevitt bűnözés,bármit produkálhat,gyanútlanok adatait,mindent ami beazonosíthatná,használják fel a hozzáértők,sajnos más célokra is... Úgy hogy mi ehhez laikusok nem hiszem,hogy sokat értenénk,aki meg ért hozzá,és használja is a háttérben,az meg csak féljen,mert előbb utóbb úgyis napvilágra kerül a büntette,ha ártatlanokat sodor kellemetlen helyzetbe. Bár az ilyen mesterkedés nem éppen gyümölcsöző.Viszont, ha valaki ilyen helyen próbál személyeskedni,akár valódi vagy téves háttérképet nyilvánosságra hoz,az hivatalosan is büntetendő,erről ennyit,de amint J.J-nek is megírtam,ezek után,hogy ennyi találgatás éri már a lehetséges,vagy a lehetetlen valódi kilétemet,lehet még mielőtt hivatalosan tanú leszek felfedem többetek előtt magam,de egyenlőre maradok a találgatások élő embere :) Nekem nincs vesztenivalóm,se titkolnivalóm...
Tolkien 2012.05.28 18:15:12
@bereabeli:

Te már csak egy esélyes se vagy,előttem legalább is ! Ne próbálgass,mert semmiképpen nem fogsz előrébb jutni,velem kapcsolatban is éppen olyan hamisak az infóid,mint néhány más dologban :)
Tolkien 2012.05.28 18:47:55
@bereabeli:

Értelmezd,amit írok :):):)

Nem azt írtam,hogy az a bűn,ha valaki rákeres az általa valósnak vélt egyénre, hanem ha azt a személyt nyilvánosságra hozza. Egyébként meg, bár ki IP címét felhasználhatják,sőt bárki gépének az adatait felhasználhatják,nézz csak utána,na ez már büntetendő.Tehát csak,akkor biztos valakinek a valódi kiléte,ha bemutatkozik :):):) Atyaég,te tényleg nem tudod a szövegértés szabályait,még hogy én meg Te,beteg vagy :):):) egyébként meg Te lennél hozzám öreg,vagyis némiképp idősebb,mondjuk így :) Szegény párod!
Sefatias Elfogadás és tisztelet 2012.05.15 18:17:00
Az előző postomban az elfogadásról írtam. Azóta sokat gondolkoztam a témán, és találtam egy érdekes bibliaverset, ami ugyan nem ezért van benne a Bibliában, ám tökéletesen ide illik. A JJ blogján olvastam Ray Franz egyik írásának friss fordítását, és ott került a…..
Tolkien 2012.05.16 16:51:50
Kedves Mindenki !

Az emberi kontaktusnak több lehetősége van. Vegyük most a verbális és non-verbális kommunikációt.Az ember minden megnyilvánulásával üzen valamit a külvilág felé. Ez akkor is így van ha nem mond semmit,ennek ugye mint tudjuk több oka is lehet.Mivel a kommunikáció egyszerre többszintű és többcsatornás folyamat. A többcsatornás jelentősége, a két fő kommunikációs csatorna, verbális és nonverbális jelenlétét takarja, míg a többszintűség egy tartalmi /a megadott közleményben elhangzottak/ és egy viszonyszintre utal.A párbeszédekben,az elhangzottakat parancsnak, óhajnak, vagy épp tréfának lehet venni.

A a beszélgetési formák általában döntően egy kölcsönös interakció,vagyis a felek szerepe /vevő vagy éppen adó/. Állandóan cserélődik, miközben hatnak egymásra, a másik kommunikációjára az elmondottakkal. Mivel itt elektronikus rendszeren keresztül,vagyis virtuálisan, ezek nem tudnak valóságosan kiteljesedni,közöttünk eberek között, így tulajdonképpen mindahányan vagyunk,talán a valós vagy pedig más képet festünk le magunkról,de az is lehet,hogy az adott témáról. Természetesen magamat is beleértem. Nyilvánvaló,hogy ha ilyen helyzetet képvisel az ember,szabadabban vagy éppen visszafogottabban adja ki a valós énjét,mondanivalóját,de inkább a tendencia azt mutatja,hogy szabadabban fejtjük ki a véleményünket. Itt azt akartam kifejteni,hogy más képet kapunk egymásról és a mondottakról is,mivel a személyes kontaktus hiánya sok megnyilvánulást másképpen dob vissza a feleknek. Természetesen az itt és a másik blogon a téma egy és ugyanaz.Mivel itt mindenki az egy adott fő témával konszenzusban van,ezért csak kifejtős,megvitatós tárgyi témának nevezhetjük,a blogban felvetett problémás adathalmazokat /konkrét adatok,tények stb. felsorakoztatása /
Sajnos mint látható is számotokra,én csak egy betévedt emberke vagyok,mint "Ábel a rengetegben" :):):) Millió nekem szegezett kérdés lenne,amit ha teljes erőből is tennék, nem bírnék el veletek :)Végeláthatatlan a téma sokasága,ami külön-külön is nagyon sokrétű és azt gondolom,hogy komoly felelősség ezt csak úgy Jehova előtt konkrét tényként terjeszteni,nem érzem,hogy Ő ezt így ilyen formában helyeselné. Magam részéről támaszkodok arra,a megszerzett információkra,amire eddig szert tettem. Igen,én azt tartom valósnak,amit eddig tanultam,minden elfogultság nélkül. Természetesen mint mindig,most is vannak hibák,de nem a mi dolgunk ezt orvosolni,a bosszúállás, az Jehova kezében van.A társulati kiadványokban összességében semmi kivetnivaló nincs,de tiszteletben tartom az ellenvéleményeket,mivel nem vitatkozni néztem be ide. Az a tény,hogy Jehovának volt mindig egy kiválasztott népe,egységes mindenben,igen ez ma egyértelmű,hogy kikre vonatkozik,az hogy némelyek miként tárják ezt a nagyközönség elé,az a saját felelősségük lesz Isten előtt,majd az általa megadott időben.Úgy látom Ti hellyel-közzel egy véleményen vagytok,akkor Ti is várjátok azt,amire számítotok,de én inkább abban a kötelékben maradok,amit én látok jónak.Viszont azon buzgalmatokban,hogy hamarosan vége ennek a "szervezetnek" ezt szerintem, majd az idő fogja bebizonyítani.A valós vagy nem valós tények megvitatása, kedves volt
tanúk,szerintem semmi értelme,ha az egyik fél számára nem vitatható.Nem bizonyítani vádaskodni jöttem ide,csak egy kérdés,többen miért jártok még az összejövetelekre,ha ilyen ellenségesek vagytok? Ha nem értetek már egyet semmivel sem? Nagyon jól tudjátok,ha mégis Jehova keze nyugszik azon a szervezeten,ahol Ti is voltatok,akkor az hamarosan úgy is be fog bizonyosodni. Ha nem Jehova keze van itt,akkor bizonyára sikeres lesz a tevékenységetek,ellenkező esetben továbbra is fenn fog maradni,ahogy eddig is.Nem nagy terjedelmű a létszámot illet ez a nép,hogy bármelyik hatalmon levő politikai vagy vallási illetőségek ne tudták volna egyszer s mindenkorra lesöpörni a színtérről. Idő és idő,ami bizonyít mindent,gondolom hamarosan.Ne gondoljátok,hogy szűk látókörrel rendelkezem,és nem olvastam el bizonyos írásokat,de elég ha magam előtt tudom bizonyítani,mi ami dönt az életem felett. Szerintem Nektek mindenre meg van már a válaszotok,a megdönthetetlen,ezért sem tartom érdemesnek,hogy még külön olyant fejtsek ki,amiben nem egy véleményen vagyunk,a sértegetés meg nagyon távol áll tőlem. Talán fel tennétek azt a kérdést is,hogy akkor mit keresek itt,hát ellentétben a hírrel,nincs megtiltva semmi,esetleg csak ajánlva,de ez mindenkinek a saját magánszférája,hogy mit és hogyan dönt.

Csak egy kérdés Sefatias,ha már mindenben ellenkező véleményen vagy,sőt ellenségesé váltak számodra azok a dolgok,amiket 20 éven keresztül hittél,miért látogatod még mindig rendszeresen az összejöveteleket? Hisz nem működhetsz közre,hogy a magad meglátásait vidd be a gyülekezetbe,akkor mi értelme?
Ki nevezi ki a testvéreket? A szent szellem, vagy a Társulat? Az elmúlt 20 évben feltűnt, és elgondolkodtatott egy fontos dolog. A kisegítőszolgai, és véni kinevezések mögött ki és mi áll valójában. Sajnos azt kellett tapasztalnom,hogy az esetek többségében nem a szakmai…..
Tolkien 2012.05.14 11:40:08
@nina:): Tényleg a "Szervezet" okozott minden problémádat? Ha igen, megdöbbentő...
Új világ és a többiek. Mindenki aki Tanú gondolkodott ezen a kifejezésen új világ. Vajon milyen lesz? Olyan, mint amit a kiadványaik képein ábrázolnak? Mindenki együtt az állatokkal a földön ülve és gyümölcsöt eszegetve él nagy-nagy boldogságban? Grillezni nem fognak igaz?…..
Tolkien 2012.05.14 13:14:56
Ping-Pong : " Azonban az "Isten országa nem eszem-iszom, hanem igazság, béke és öröm a Szentlélekben"

"És lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat;
A tehén és medve legelnek, és együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik;
És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a baziliskus lyuka felett terjengeti kezét:
Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják. " ( És.11:6-9)

???

"Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.
Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.
Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak.
És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr." (És. 65:21-25 )

???

"Egyik nemzetség elmegy, és a másik eljő; a föld pedig mindörökké megmarad." (Préd.1:4)

"Ő fundálta a földet az ő oszlopain, nem mozdul az meg soha örökké." (Zsolt.104:5 )
"

???