Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kompolthyaladár

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A FIDESZ székház előtti tüntetés egyik jellemző mozzanata az volt, amikor a néhány, az előző rendszerben még aktív elszánt idős bácsi és néni ordítva kommunistázta a huszonéves, már a rendszerváltás után született fiatalokat.  Mai politikai közéletünk egyik…..
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
A Sotheby's december 12-13-i árverésén Moholy-Nagy László 1925-ben készült Fotogramm című munkája 1.482.500 dollárért, kb. 320 millió forintért került leütésre. Ezzel a világ tizedik legdrágább fotója lett, holtversenyben Herbert Bayer 1932-ben készült fotómontázsával, mely…..
Mindketten sötét hajú, barna szemű, vonzó férfiak. Szeretik az alkoholt, a könnyű vérű nőket, és azokat a bulikat, ahol mindkettőből van elég. Ez persze nem mindenkinek tetszik, úgyhogy feljelentés, bírósági tárgyalás lesz a vége, amitől azonban nem omlanak össze,…..
Proszektúra Gyurcsány HÜJE 2012.11.22 18:46:25
Százmilliókért kommunikál 2014-ig a Miniszterelnökség, fogalmazta meg már címében is nem minden malícia nélkül az index cikke. Eszerint az egyik vállalkozási keretszerződést a Miniszterelnökség következő két éves feladatainak - kreatív marketingkommunikációs stratégia és…..
kompolthyaladár 2012.11.23 10:54:32
@ob.szerver: Az Andássy utat lehetőleg a közelgő fagyok idején szíveskedjenek ismételten lángba borítani, hogy kis időre el tudjam zárni a cirkót és leszaladhassak melegedni!
kompolthyaladár 2012.11.23 10:57:18
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
kompolthyaladár 2012.11.21 17:14:48
@Semper Fidelis: abszolút egyetértek, az ingyenes utazás helyett én inkább adnék fűtéstámogatást az idős embereknek, mert ahogy közelednek a fagyok, reggelenként egyre több személyi igazolvánnyal utazó utastársam van (a vonaton fűtenek, neki addig otthon nem pörög a gázóra) De tényleg ez a racionális megoldás?
kompolthyaladár 2012.11.21 17:53:40
@dean23: a vizitdíj mellett/helyett be lehetett volna vezetni a bonus/malus rendszert az egészségügyben.
Ahogyan itt többen is írják: 20 éve dolgozik ez alatt kb. 6 napot volt táppénzen és kb. 4500,-Ft gyógyszertámogatást kapott, na ezeknek baromi nagy visszatérítést, aki fél évente kivesz egy hónap táppénzt a szabadság "kiegészítésére", az pedig ne kapjon (tudom persze, hogy társadalmi szolidaritás meg, hogy az egészség nem lehet üzlet:)
    Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen. (G.Fodor Gábor, a Századvég igazgatója)   Az elmúlt napokban, hetekben vita bontakozott ki G.Fodor Gábor…..
kompolthyaladár 2012.09.17 17:48:22
@jotunder: nekem is úgy tűnik, hogy GFG problémái ott kezdődtek, amikor felmentést kapott tornából és elbliccelte a fogszabályozást...
„Akinek nincs, annak nem is lesz.” (Hajnóczy Péter: A sün és a harkály)     Van egy hiány. A baloldalnak ma nincs víziója. Azért nincs, mert nem képes megújulni. Foglya egy kényszernek. Csak egy dolgot akar: le akarja győzni Orbán Viktort. A dolgok a…..
Mostanra bizonyára minden kedves olvasónk megkapta a miniszterelnök legutóbbi (2010 óta egyébként a hetedik) levelét. Ezúttal nem konzultálni kíván velünk Orbán Viktor, hanem tájékoztatni a nemrégiben bejelentett 10 pontos munkahelyvédelmi akciótervről. (Erről szóló…..
kompolthyaladár 2012.08.21 18:10:46
@nick papagiorgo:
Ma a Nagycsarnokban vásároltam , a közönség fele 50-60 év körüli spanyol és olasz turista, a másik fele a hazai 50-60 éves mamókáink és papókáink.

Nem érdekel a GDP és a CDS felár, nézzetek rá a csőd szélén támolygó jól öltözött, nyugodt, egészséges!!! turistákra és aztán a mieinkre, ugye látjátok a különbséget?

Szerintem a rendszerváltásnak vagy a kormányzásnak pl. erről kellett volna / kellene szólni.
 "   Dr. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, a filozófiai tudomány doktorának, kiemelkedő tudományos és oktatói munkássága, publicisztikai és közéleti tevékenysége elismeréseként" (Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés 2005) " Magyarország : Izland 34…..
kompolthyaladár 2012.08.08 20:44:11
@Vortumnus: én pl. a Georgetown University-n jártam az órájára, ami akkor éppen a nyugati világ öt legjobb egyeteme között volt (ahogyan ma is), TGM véletlenül ott elég jó volt egy katedrára.
kompolthyaladár 2012.08.08 23:41:17
@Vortumnus: ja hát a Yale is pont olyan szar hely, mit a Georgetown! Egyiket sem jegyzik az égvilágon sehol sem.
kompolthyaladár 2012.08.08 23:44:06
@kompolthyaladár: és a Columbia persze dettó.
Érdekes pillanatok azok, amikor a kormánytagoknak egyszer csak túlcsordul a hócipő, ők unják meg ami ebben az országban zajlik, és felrúgják a nemzeti együttműködés feszített tükrű húgyosbilijét. Ezt tette Ángyán József is, ezt tette a frissen kikerült videón a…..
kompolthyaladár 2012.06.10 12:58:50
@biohouse: Ja és amiről szólt volna a Bp-Székesfehérvár pályafelújítás (hogy a XXI. században ne 70 percig tartson gyorsvonattal a 65 kilométeres út) azt is tök jól megoldották. Most a gyorsabb pályával nyert 10-15 percet a nyílt pályán vesztegelve tölti a szerelvény... nyilván a pályafelújításra elment az összes pénz, új menetrend nyomtatására már nem futotta!
A Napi Gazdaság szerdai cikke szerint a Matolcsy-Tarlós megegyezés ellenére az állam jövőre  kivonul a BKV finanszírozásából, mivel a 2013-as költségvetési tervezetben nincsenek erre a célra elkülönített tételek. Teljesen felesleges arról beszélni, hogy az állam kiszáll a…..
kompolthyaladár 2012.06.08 09:21:55
@protézisesh: MÁV dettó: tegnap Székesfehérvárról utaztam Pestre, az egész kocsiban én voltam az egyetlen aki jeggyel utazott, az összes többi utas személyi igazolványt villantó szépkorú volt (ja és én voltam az egyetlen akinek ülőhely már nem jutott emiatt)
kompolthyaladár 2012.06.08 13:04:41
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Erről szólna pl. a vizitdíj (de az aktívaknak egyidejűleg eü. járulék csökkentéssel) és pl. a diákokéval azonos mértékben támogatott utazás a nyugdíjasoknak. Mert ugye tudjuk: minden ingyenes szolgáltatás túlhasználatot eredményez.
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
Székhelyi József egri kitiltásának ügyében már minden elhangzott, sőt az ellenkezője is. Szépen dagad az ügy, nyilatkoztak az érintettek, történt feljelentés, van diplomáciai botrány, lesz vizsgálóbizottság, és minden, ami kell. Tapasztalataim szerint az ilyen ügyek háttere…..