Regisztráció Blogot indítok
Adatok
volvo s60

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hű, most látom csak, hogy lassan több, mint egy éve nem írtam semmit saját, metálszürke S70-esemről. Pedig meg voltam róla győződve, hogy nem így van, de valószínűleg csak a temérdek mivanavolvóval? – jellegű olvasói kérdés visszhangja rezonált a fejemben. Nagyjából…..
volvo s60 2012.05.16 09:16:55
@Shadowbull:

ez azért szerintem nem egészen így van. én zuglóban lakom, kertváros, nem egy rosszul szituált környék. az ismerőseim+szomszédok nagyjából keresztbe fosták magukat amikor hazahoztam a volvót. milyen autók is állnak itt a házunkkal szemben? Suzuki Wagon R, Honda Accord, Seat Toledo, Suzuki Swift új széria, Citroen Xsara.

Most ez nem dicsekvés, h nekem hú de milyen sok pénzem van, h volvóval járok, de az átlagautó Magyarországon igenis NEM a volvó, az átlagos fogyasztó szemében pedig - idehaza legalábbis - bőven felső kategória. vö. a közismert "volvóval hordozott diplomatagyerekek"-fordulattal.

***
ami pedig a prémiumságot illeti: máshogy síkon értelmezzük a fogalmat akkor. nekem az S60 prémium, akárcsak az A6 vagy az E200, ellenben pl. az A4-nek vagy a C180-nak semmi köze nincs a prémiumkategóriához.
volvo s60 2012.05.16 09:20:03
@volvo s60:

de ez az egész prémium/nem prémium voltaképp teljesen mindegy, lényeg, h feleljen meg mindenkinek az a kocsi, amivel jár, oszt ennyi :)
volvo s60 2012.05.16 16:08:14
@Vu, de ja vu:

maximálisan egyetértek. Hiába is mesélem a WagonR-tulajdonos szomszédnak, hogy tíz éves a Volvo, és felébe-harmadába került az új Suzukija árának, csak az elnéző mosolygást kapom válaszul. Szintúgy amikor a 10 literes pesti fogyasztást (persze finoman vezetve) mesélem. Úgyhogy abba, hogy nem, nem kell rá luxusadót fizetni, már bele sem kezdek...