Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanázsvára

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy megrázó repülés története A helikopterháború kapcsán szerettem volna beszámolókból is válogatni, és rájöttem, hogy ehhez nemcsak a hosszabb-rövidebb visszaemlékezések járulhatnak hozzá, hanem végre bemutathatok egy legendás képsorozatot is, amely a vietnami háború legemlékezetesebb és…..
Kanázsvára 2020.05.27 09:48:41
@driopios: Ha Önök vesztettek, akkor mi nyertünk, úgy bizony ...
1991-ben a szövetségbe forrt szabad köztársaságok uniójának végleg befellegzett. De nem csak a Szovjetunió korábbi tagköztársaságai kiáltották ki egymás után a függetlenségüket: nem egy esetben ezek az újonnan önállóvá váló államok is megindultak a szétesés útján. Grúzia, amely kaukázusi…..
Kanázsvára 2020.05.13 10:21:35
@kiskutyauto: Remélem jó éjszakája volt ...
Évtizedeken keresztül elvárta a magyar pártállam - előbb Rákosi Mátyás, majd Kádár János vezetésével - hogy megünnepeljük minden év áprilisának negyedik napját, mert a "hősies" vörös hadsereg ezen napon "szabadította fel" hazánkat a nácik uralma alól. A "felszabadulás ünnepe", ahogyan  akkoriban…..
A koronavírus nem az első az emberiséget sújtó gyilkos kórok közül, a zsidó hagyomány és bölcselet többféle módon reagált a betegség okozta veszedelemre, melyek közt orvoslási, szociális viselkedésbeli és spirituális válaszok is voltak. A Tórában legelső alkalommal Korách története után találkozunk…..
Kanázsvára 2020.03.20 09:44:11
@math0: Hülyíteni azt nagyon tudnak, ámen ...
A móri borvidékhez tartozó, Székesfehérvártól mindössze huszonhárom kilométerre fekvő Csókakő legjelentősebb nevezetessége kétségkívül a Vértes szélére épült vár, mely a megye egyetlen középkori eredetű erődítménye, ám ottjártamkor az én érdeklődésem sokkal jobban felkeltették a jelenleg is…..
A kivételek ellenére kutatások szerint erős korreláció mutatkozik egy ország fejlettsége (fejlődőképessége) és vallástalansága (elvallástalanodása) között. Ugyan a fejlődésnek és a vallásosságnak is megvannak a maguk árnyoldalai, egy harmadik típusú mérés, a boldogságindexek, mégis inkább a…..
1944-45 után több százezer ártatlan magyart hurcoltak el „málenkíj robotra”. A szovjet lágerekben szenvedő honfitársaink sorsa a rendszerváltásig a magyar film számára is tabutéma volt.  Az első magyar játékfilm a Gulág-élet embert nyomorító körülményeiről 73 évvel a jelentős számú magyar polgári…..
Kanázsvára 2019.12.01 10:51:54
@nemecsekerno_007: 3 pontos dobás, pompás ...
Kanázsvára 2019.12.01 10:57:11
@Aranyláb a dakota főnök: Most hirtelen nem is emlékszem, hogy küldtek-e meghívót egy Don kanyari zenés mulatságra, cca. 25-26 milliónyi kidölt résztvevővel a részükről, nyilván ámen ...
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Az elmúlt három évtizedben kevés ország fejődött nagyobbat Kínánál (ha egyáltalán), szóval különösen érdekes lehet mai szemmel megnézni, milyen volt az ország a nyolcvanas évek közepén...
Kanázsvára 2019.08.15 15:43:36
@prim: Biz'a kár, ...
"There is no Plan B, because there is no Planet B!" (Nem létezik B-terv, mert nem létezik B-bolygó!") Az összesen 81 év innen, vagyis egy ember élete. 2 fok feletti emelkedés az átlaghőmérsékletben azt okozza, hogy a tengerszint 70 méterrel megemelkedik majd. A folyamat már elindult, és ott tart,…..
Kanázsvára 2019.06.12 10:31:56
@moloy: Pusztán azért,mert élünk, sőt utódainknak sem kérünk sokkal többet ...
Kanázsvára 2019.06.12 10:37:01
@MAXVAL bircaman közíró: Jó hír, hogy a világ(ok) alapvetően liberálisoknak kell,hogy legyenek, különben börtön(ök) lennének ...
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Kanázsvára 2019.01.15 15:52:08
Az idei, 2019-es sok minden más mellett a Brexit éve is lesz. Ha minden az eddigi tudásunk szerint zajlik, akkor március 29-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Vajon ki mit gondol több mint két és fél év távlatából a 2016 nyári döntésről: hülye ötlet volt?..
Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia...
Kanázsvára 2018.09.18 08:41:27
@Helga Beauty Salon: Váljék egészségére, ámen ...
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár az ötödik résszel, a mai évszám 1961. 1961. november 13. Vendégek érkeznek este gépkocsival a Royal Szálloda, a Grand Hotel Royal…..
Blogunk egyik első posztjában - amelyben a furcsa településneveket vettük górcső alá - egyszer már foglalkoztunk válogatással. Mai írásunkban egy újabb (természetesen ezúttal is erősen szubjektív) válogatást olvashattok, ezúttal azonban azon országok közül szemezgetünk, amelyekben nem csak egy…..
Kanázsvára 2018.07.24 09:54:52
A Vörös Hadsereg születésnapját a szovjet időktől kezdve február 23-án ünnepelték, bár az első csapategységek már 1918 januárjának végén szerveződni kezdtek. A katonai sikerek február végéig várattak magukra, amikor is Pétervár előtt a szovjet-orosz hadsereg megállította a németek előrenyomulását. A…..
Kanázsvára 2018.03.01 10:42:16
@Duplaxiii: Jég hideg vizes fürdőzést javallok ( ma nem probléma ), majd 1-2 évtizedes gondolkodást ...
A piarista rendhez tartozó oktatási intézmények felújítására és bővítésére különítene el 22 milliárdot a kormány. Pár nappal korábban pedig az EMMI bejelentette, hogy 5 milliárd forintot fordítanak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek támogatására...
Kanázsvára 2017.07.08 20:29:50
A csapatsportokkal ellentétben az egyéni sportágakban, így a teniszben is az a szép, hogy az ember csak a saját teljesítményétől függ, maga szenvedi el a kudarcokat, aratja le a babérokat, és tesz zsebre igen komoly pénzeket. Már ha eljut odáig… Roger Federer és Novak Djokovic -…..
Több országokban, amelyek egykor a Szovjetunió tagjai voltak, a mai napig az oroszt tartják a második nyelvnek. És azokban az országokban, amelyek korábban az Osztrák-Magyar Monarchiához tartoztak (Románia, Szerbia, Szlovákia), ott a magyar a második nyelv...
Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol (elsősorban a vidéki) Kubában.   View image |…..
Kanázsvára 2015.03.04 07:59:09
Köszönhetően a KDNP kezdeményezésének, március 15-étől többé nem lehet vasárnaponként vásárolni, és ez nem csupán versenytorzító és az emberek mindennapjait megnehezítő hatása miatt fog problémákat okozni, hanem a gazdasági hatása is negatív lesz. Boltbezárásokról már…..
Eddig nem látott új műfajt vezetett be az MTV Híradója szombat este: az internetes hírportálok hírszerkesztéséről szóló szubjektív jegyzetet. Miután a Híradó egy részletes, hatperces beszámolót adott arról, hogy a Moody's hitelminősítő javított Magyarország minősítésén…..
Kanázsvára 2014.11.09 15:13:20
A klasszikus stílus kedvelőinek szerzek most örömet francia vidéki stílusú konyhákkal. Jellemzői leginkább a természetes anyagok alkalmazása - fa, és kő nagy felületen rusztikus, régi vagy régies felületekkel. Különálló óriási tűzhely, fölötte épített kürtős…..
Megszokhattuk már, hogy idehaza minden adó abszurd a maga formájában, pl. hogy tranzakciós adóval nem az értékpapír-vásárlást, hanem a háztartási csekkek befizetését jelenti, mert a sok tahó a kormány szerint úgysem jön rá arra, hogy ez mást jelent. De ott volt a…..
Alig egy hónapja írtunk arról, hogy Putyin teljesen értetlenül áll az Oroszország elleni uniós szankciók előtt, és azokat olyan hasztalan, avítt eszközökként állította be, amelyeknek nem lesz túlzott hatása az orosz gazdaságra. Ehhez képest érdemi változásként…..