Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem taggyűlés volt

0 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel sokan tervezik házipékségük kiterjesztését a családi/baráti körre, esetleg hosszú távon kispékség nyitásán morfondíroznak, gondoltam, hasznos lehet látni, milyen eszközökkel kell tervezni, ha az ember szintet szeretne lépni. Az én kis műhelyem eredetileg tanműhelynek készült, de…..
Nem taggyűlés volt 2020.05.24 16:52:21
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rajongok a '90-es évekért. Valószínűleg az is közrejátszik, hogy pont az 1990-es évek közepén születtem, így még nyugodtan kijelenthetem, hogy '90-es gyerek vagyok, nem számít, hogy még milyen kicsi voltam. Akármilyen retro dologról legyen szó, egyből eszembe…..
Tegnap este lement az első a Metallica és San Francisco-i Szimfonikusok közös koncertjéből, a húsz évvel ezelőtti, lemezen is megjelent S&M folytatásáról, a nem meglepő módon S&M 2-re keresztelt estéből. Az október 9-én világszerte háromezer moziban (így Magyarországon is több városban)…..
Mozgalmi egyenruha, iskolaköpeny és kezdés 6 évesen. Vajon jobbak voltak az előző rendszer kötelező dolgai?..
Számos kezdő hobbikertész vélekedik úgy, hogy érdemesebb a benti növények felé fordulni, hiszen a szobában élő zöldek ritkábban kapnak el betegségeket, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem odakint, hanem bent, a külvilágtól elzárva élnek. A kertépítéssel, de szobanövényekkel is foglalkozó…..
Nem taggyűlés volt 2019.02.17 15:58:44
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
Azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy munkatársaink is emberből vannak. Különböző tulajdonságokkal, hangulatokkal,  érzésekkel, gondolatokkal. És ennyi. Ennyi a közös bennünk. Az, hogy ezek a tulajdonságok, érzések, gondolatok milyenek, az már teljesen egyedi. Mert nem mindegy, milyen családban…..
Rengetek olyan terméket használunk manapság, amire valójában nincs is szükségünk, sőt még ártanak is nekünk vagy a környezetünknek. Olyan hosszú a lista, hogy nem is részletezném, inkább áttérek a címben szereplő WC frissítőre. Kezdjük onnan, hogy ha elolvassuk egy WC frissítő hivatalos termék…..
Nem taggyűlés volt 2018.11.01 21:47:08
Miután elolvastad a címet, nem kizárt, hogy kicsit felháborodtál és ezért kattintottál. Részben ez is volt a célom, mivel, ha csak annyit írok, hogy "Létezik-e az Éhező üzemmód?", akkor nem kapod fel a fejed. Másrészt viszont szervesen kapcsolódik a téma a fogolytáborokhoz és éhező…..
Kinek rossz a szomszédja, annak sok a gondja. A népi bölcsességben rejlő igazságot valószínűleg mindenki megerősíti, aki nem a Hortobágy vagy egy erdő közepén lakik magányosan, hanem a véletlen sorsolta embertársakkal körülvéve, tőlük legjobb esetben is max. egy kerítéssel elválasztva. Bár egy…..
Nem taggyűlés volt 2018.09.15 10:16:22
Sok lehetőség van, hivatalos és nem hivatalos. Egyet szögezzünk le, nem vagy köteles más bagóját szagolni a saját lakásodban!
Ha bérlik a lakást és nem reagálnak a kérésedre onnét ne foglalkozz velük. A fölöttem lakó cigó is az odafújja a szél dumával intézte el a dolgot az elején. Itt pluszban még hamuzásról, csikkdobálásról is szó volt. A tulajjal vedd fel a kapcsolatot, vele próbálj egyezkedni. Rendőrt lehet hívni, az intézkedésről kérj jegyzőkönyvet, vagy írj te egy levelet, amit dobj be a többi lakó postaládájába is. Legyen minél inkább nyoma annak, hogy próbálod megoldani a helyzetet. Az intézkedés után menj be a kerületi rendőrfőkapitányságra, egy köszönő levéllel, amit szintén iktatnak, még egy nyom, plusz a rend éber őrei is örülnek egy picit. (A rendőrök egyébként általában normálisak ezekben a helyzetekben a közvélekedéssel ellentétben.)
Aztán mehetsz a jegyzőhöz birtokháborítással. Itt szintén a tulajt kezdik el nyomasztani.
Érd el azt, hogy a bérlőkre probléma forrásként tekintsen ne csak bevételi forrásként.
Előbb utóbb elkezd azon filózni, hogy másnak kéne kiadni a lakást, pláne a jelenlegi árak mellett. Érdemes a házszabályba beírni a dohányzás tiltását, ha ilyen nincs fontold meg az elkészítését, majd a többi lakó elé tárását. Ez macerás, de végigvihető. A második rendőri intézkedésnél már lehet, hogy büntetést is fognak kapni. Ha van gyerekük két rendőri intézkedéssel mehetsz a gyámhivatalhoz, hisz nem tudhatod milyen körülmények között nevelik a gyereküket. Onnét is érkezni fog a nyomasztás. Ott van még az adóhivatal, vajon adózik a bérlet után a tulaj?
És aztán ott vannak a nem hivatalos dolgok, locsolás, söprés lefele, fapapucs, stb, amit mások írtak.
Nem könnyű, de ha elszánt vagy betérdeltetheted a szarjankókat. (Ami pusztán annyit jelent, hogy elkezdenek normálisan viselkedni.)
Paraszt dohányosoknak szoktam néha mondani, hogy csak a buzik szívnak füstszűrős cigarettát. Mezitlábas, az igazi, rendesen letüdőzve. Végülis a passzív dohányosok sem szűrőn keresztül szívják. Általában nem értik.
Ja, a jó szomszédi viszonyra innét ne számíts, fenyegetéskre, beszólásokra gúnyolódásra inkább. Ezeket szard le, és próbáld minél inkább dokumentálni őket. Előbb utóbb összejön belőle egy jó kis garázdaság. A fölöttem lakó cigó például elhelyezett egy szolid fenyegetős cédulát az autómra. Ráadásul egy szomszéd szólt, hogy micsoda cetli van az autómon. Hurrá, még egy tanum is van. A cetlit nem dobtam ki, szépen eltettem, még bármikor jól jöhet. Szóval ha felveszed a kesztyűt, készülj egy hosszú, de nem reménytelen meccsre. Ezt a bejegyzést lehet, hogy inkább valami szomszédháború, vagy házmeter blogra kellett volna küldened.
Nem taggyűlés volt 2018.09.15 21:30:47
@Exploiter: "Azért lehet sok mindennel szopatni a másikat, de nem biztos, hogy érdemes.
A opció, hogy egyébként értelmes emberek, akik nyilván nem téged akarnak bosszantani, talán el is lehet üldözni őket. Ez alapján amúgy ők a szimpatikusabb fél, te vagy a seggfej."
Hm.
Igen.
Lehet igazad van.
Nem kell semmit tennem akkor, amikor valaki láncdohányosként egyfolytában bagózik, minden reggel azzal indít, hogy fél liter turhát köhög fel. Ezen kívül baszik beszerezni egy db hamutartót, ami akár egy konzervdoboz is lehetne, helyette összehamuzza az erkélyemet. Valamint a csikkeket is bedolbálja, némi szeméttel az erkélyemre. Igen igen, szimpi arcok, hát nagy köcsög vagyok, hogy ezt nem hagytam annyiban pedig olyan jófejek és értelmesek is, ahogy mondtad.
Ja és amikor turhamen válászként annyit nyögött be a kérésemre, hogy ne hamuzza össze az erkélyemet, hogy odafújta a szél gondolom örülnöm kellett volna.
Egy költői kérdésem maradt, ne válaszolj rá, te normális vagy?
A bejegyzésem arról szólt, hogy normális, értelmes emberekkel törekedj a megegyezésre, a dolgok megbeszélésére. Azonban van egy pont, és vannak bizonyos emberek, ahonnét ezt jobb ha elfelejted. Nincs más út, minthogy elkend a másik száját akár a saját eszközeivel, mert másból nem ért. Sőt, még lehet, hogy ebből sem ért, de ez már az ő baja.
Ugye te is ismered azt a mondást, hogy minden társasházban van egy hangos szomszéd, ha nálatok nincs, akkor te vagy az? Ha azt akarod, hogy neked ne legyen, akkor bizony neked kell azzá válnod. Összeszedtem 8 olyan cselekvést, amivel biztosan te lehet a leghangosabb a házban. Lehet, hogy már mind…..
Manapság, aki diétázni szeretne - akár fogyáshoz akár gyúráshoz -, annak nem árt tisztában lennie a bevitt ételek kalóriatartalmával. Azonban a kalória önmagában arra nagyon kevés, hogy megtudjuk, egészséges-e amit fogyasztunk, vagy épp ellenkezőleg. Ahhoz jó lenne tudni a bevitt tápanyag rost,…..
Nem taggyűlés volt 2018.08.22 12:03:51
Egy világgazdasági tekintetben jelentéktelen ország jegybankelnökének lenni nem nagy mesterség, mert csak követni kell a fontos jegybankokat. (Ezt a tisztséget is lehetne lottón sorsolni.) Ha megy a bolt, lehet nyomatni a "lássátok, hogy dübörgünk mi ketten" dumát, és az ostobák beveszik. Ha baj…..
Egy társasházban lakni nem fenékig tejfel, időnként az az érzése az embernek, hogy egy kisebb állatkert veszi körül, amikor hazatér a munkából. Egy csipetnyi humorral és némi túlzással megfűszerezve kielemezzük a szomszédokat. Következzen a társasházi állathatározó...
Nem taggyűlés volt 2018.07.03 18:02:35
A masszázsblog tovább él, még ha itt már nem jönnek újabb masszázssztorik, de másigen és máshol igen. Ha előfordulsz a fészbúkon, akkor találsz sztorikat ezeken a címeken: masszázsblog:https://www.facebook.com/masszazsbbbblog masszázs és egészség, főleg az utóbbi: Masszázs…..
Nem taggyűlés volt 2018.06.21 10:00:43
Korábban már írtam a TotalTool-on  a következő  témáról, azaz  tudatosan  csökkentik-e a gyártók a gépek élettartamát,  vagy csak mi érezzük úgy, hogy egyre silányabb a minőség és emellett egyre jobban távolodnak a vevőktől? Akkor hazai mintákon keresztül próbáltam…..
Már korábban is többször szembe jött velem az aputest, mint fogalom. Gondoltam egy merészet, és  számolva azzal a következménnyel, hogy esetlegesen felidegesítenek az olvasottak, belenéztem a témába.  Aki esetleg nem tudná, az aputest az a test, ami egy picit már pocakos, picit adott esetben már…..
Az öntözés egy állandó, sosem elhanyagolható teendő a növényeknél, hiszen még a leginkább szárazságtűrő fajok is igényelnek olykor egy kis nedvesség pótlást, az átlagos házi - szobai vagy kerti - növényeknél pedig heti, néha napi rendszerességű feladat az öntözés. Ezzel eddig sok újat nem mondtam,…..
Tékozló Homár Tipikus magyarok 2017.06.14 09:47:00
A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a…..
Noha a pornó lassan a mainstream popkultúra részévé válik (azon most lehet vitatkozni, hogy ez jó vagy sem, de ez más kérdés), még mindig rengeteg előítélet, félreértés él vele kapcsolatban a köztudatban...
Nem taggyűlés volt 2017.01.15 10:40:54