Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spongya.bob

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy a címadás talán sokakat meglep, a mindennapi valóság, és a tények egyértelműen alátámasztják, hogy Magyarországon az országgyűlési pártok közül jelenleg a Fidesz képviseli a legbaloldalibb nézeteket és gazdaságpolitikát. A baloldali pártok…..
Az akk.hu legfrissebb adatai szerint ismét történelmi csúcsra ért a központi költségvetés bruttó adóssága. Mintegy 22 238 milliárd forintra. Mivel ez a szám adja az oroszlánrészét az ún. „maastrichti adósságunknak”, ezért ennek változása pontosan jelzi előre a…..
spongya.bob 2013.07.24 10:44:34
@Ironpen:

A mondókádból kivettem a demagógiát, majd végiggondoltam a makrohelyzetet a plusz pontokkal együtt.

Még mindig messze sz@r a helyzet.
Folytatódik a választási költségvetés és az osztogatás előkészítése, ehhez pedig Varga Mihálynak a korábban már kitaposott unortodox gazdaságpolitika ösvényére kellett lépnie. A tíz nappal ezelőtt bejelentett második Varga-csomagot máris módosították. A bankoknak pedig a 7…..
Rendszeres olvasóink számára nem lehet meglepetés - hiszen már februárban jeleztük - hogy csúcsra fog járni az államadósság az első negyedév végére. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint mintegy 972 milliárd forintnyi  új hitelt vettünk fel 2013…..
spongya.bob 2013.04.29 13:23:48
@Varázspálca:

Valószínűleg ez az elmélet, hiszen az egykulcsos adóval semmi nem pörgött fel az égegyadtavilágon, kivéve az ötletelést.

Most pedig nem fog felpörögni a hitelezés sem, mégpedig azért, mert nem fogják fel az illetékes elvtársak, hogy sem a magánembereknek, sem a vállalkozásoknak nincs bizalma a jövőjükben. Azaz nincs jövőképük, azaz nem vállalnak kockázatot, azaz nem fognak hitelt felvenni. Viszont berendezkednek a vegetálásra.
Ezúttal sem hagyták hosszú ideig háborítatlanul a „gránitszilárdságú" Alaptörvényt a kormánypárti képviselők. Mindössze 56 nap telt el a legutóbbi módosítás óta, máris itt az újabb változtatás. Ezúttal szinte minden, az Alkotmánybíróság által korábban kifogásolt…..
spongya.bob 2013.02.12 10:50:36
@$$$=$$$:
Nos, az avatarodon látható T-800-as modell nem illik rád, mert korának legfejlettebb és legintelligensebb gépezete...ráadásul a jövőből.
Ezután a kommented tartalma, azaz a teljes képzavar már érthető.

"végleg szöget ver az újabb fidesz győzelem a koporsótokba."
Ez azt jelenti, hogy a ballibek már most is egy koporsóban fekszenek? Hmmm...és ott mit csinálnak? Rínak és kommentelnek egy netbookról mobilnet előfizetéssel?

Érdekes. És neked még gondolom van szavazati jogod is.
Többszöri nekifutásra 2012. szeptember 11-én fogadta el az országgyűlés Lázár János egyéni képviselői indítványát, így idén júliusban állami kézbe kerül a cigarettaárusítás. Ennek eredményeként a jelenlegi 40 ezer dohányterméket kínáló üzletből hozzávetőleg…..
spongya.bob 2013.02.07 15:02:18
@politikus-omm:
"2013.02.07. 10:33:48
@Mr.Treeger: Ausztriában is csak a Tabak árusíthat, még sincs kevesebb dohányos.

- dehogynem. Annyi dohányos mint Mo-n sehol nincs csak az Oroszoknál."

Ejnye, náczikám....kár hogy nagyobb a p*fád mint az eszed, mint általában :DDDDDDDDDD

Erről a táblázatról mi a véleményed, kisk*csög?
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_cigarette_consumption_per_capita

A szöveg nem igazmagyar nyelven íródott, de talán felfogod a számokat....bár egysejtűtől ez is szép eredmény lenne.
spongya.bob 2013.02.07 15:16:54
@HomicideWatch:

Na, még egy papucsállatka :DDDD

Belinkelem, hátha felismered az évszámot a cikkben:
ec.europa.eu/news/environment/090708_en.htm
Emlékszünk még milyen kijelentések hangzottak el kormányzati részről, amikor államosították a "manyup- megtakarításainkat"? Eltőzsdézett pénz, életveszélyes rendszer, veszélyben a nyugdíjunk stb. No ez már akkor sem volt igaz (bár az kétségtelen, hogy néhány…..
spongya.bob 2013.01.22 11:55:05
@I_Isti:
Ez csak hagyján.
Képzeljük el, hogy bevezetik az egyéni számlák rendszerét: vajon mekkora összeg lesz lenne az egyenlegközlőn?
Hmmmm...az eredeti összeg mondjuk fele vagy harmada?
spongya.bob 2013.01.22 12:00:11
@apple6aba:

A manyup hosszú távú befektetés. Tök mindegy, hogy mennyi EGY adott évben az eredmény, mivel 20-30-40 évre találták ki.

Kíváncsi lennék az ábrázatodra, mikor 1
-2 millió aktív próbál meg eltartani 4-5 millió nyugdíjast...közte téged.
spongya.bob 2013.01.22 12:04:03
@apple6aba:
Nem mondhatja, mivel napi nettó eszközérték elszámolás van.

Az viszont lehet, hogy nem túl hatékonyan forgatja a pénzt. Ennek a szórása viszont sokkal jobban számoható, mint a TE jövőbeni nyugdíjad.
A kutya ugat (Ténytár: Jön a 13. havi nyugdíj, választási költségvetés 2014-ben, Ténytár: MNB - jöhet az unortodoxia), a karaván halad (2012-es költségvetési hiány: 2,1%, Túljegyzett állampapírok, történelmi mélyponton az állampapír hozamok). Akinek nem inge, ne vegye magára. (Feljelentették Bayer…..
spongya.bob 2013.01.17 09:29:38
@ccactus:

Ugye nem Táncos Ferkó és Libajnai eredményével akarod igazolni a Nemzetmentő teljesítményét.....ennyire telik csak?

Szóval ezért fogyasztod vigyorogva literszámra a vizeletet, mert a fekália büdösebb.
Okos vagy :DDDDD
Tisztelt magyar Állampolgárok! Kedves Barátaink! 2012 a megújulás éves volt. Az év eleji spekuláns támadások, majd Brüsszel akadékoskodásának ellenére a kormánynak sikerült megújítania az „elmúltnyolcév” kárhozatában szenvedő Magyarországot. Bár a pénzvilág kalózai…..
spongya.bob 2012.12.29 12:46:29
@HajraFidesz:

Na, te külhoni igazmagyar (hmm..ez nem paradox? Ja, inkább unortodox :DDDD)

"Mindket diplomamat kifizettem tandijakkal"
- Ezt kétlem, hogy az adófizetők nem támogatták a tanulásodat. Főleg, hogy nem sok tandíj volt eddig.

"Mert sokkal jobb lenne IMF hitellel"
- Miért, most nem veszünk fel hiteleket 8-9% kamattal?

"magas adokkal"
- Mire gondolsz...a 27%-os ÁFÁra?

"magas allami transzferekkel"
- Tehát kevesebb nyugdíjat szeretnél? Vagy sokallod a munkanélküli segélyt?

"Nem az mszp verte szet a tunteteseket, igaz?"
- Melyikre gondolsz....amikor tank rohangált a Blahán? Vagy amikor lángolt az MTV székháza kellemes modorú fiatalemberek hathatós közbenjárására?

"Unalmas, hogy mindig ugyanazokat a hangokat, ugyanazokat a frocsogeseket hallani balrol."
- Rövid leszek és tömör....és külhoni magyar módjára nem használok ékezeteket, hogy biztosan megértsd kérdésem információ tartalmát:

Akkor mi a f@szer' jarsz ide?
A Fidesz által elképzelt fizetős felsőoktatás igenis minden magyar állampolgárnak érdeke! Érdeke az alacsony jövedelmű társadalmi csoportoknak éppúgy, mint maguknak az érintett diákoknak. Aki a saját taníttatásának a költségét sem képes kitermelni későbbi munkája során,…..
spongya.bob 2012.12.16 13:23:09
Kaktusz, meg kell mondjam, hogy becsülendő a kommentezésbe fektetett energia a részetekről.

Ugyanakkor gyakran - mint jelen bejegyzésben is - nem az irányotokkal van a baj, hanem az arányokkal és a realitás számbavételével.

Alapvetően a tandíj valamilyen mértékével és formájával mindenki egyet tud érteni. Ehhez nem kell nagy ész, hogy belássuk: annyira nem áll jól az ország, hogy ingyen tanulgassunk 5-10 éveket a felsőoktatásban.
Viszont mint mindig az elmúlt két és fél évben: a bevezetés kapkodó, az összegek elképesztőek, a megoldási javaslatok mindig a ló valamelyik oldalát jelentik, a tervek egyeztetés nélküliek, szakmaiatlanok, irreálisak. Ezért aztán az egész kivitelezhetetlen. ("Két hét alatt rend lesz az utcákon!" és még nem beszéltem a "Nem lesz tandíj!" hazugsághadjáratról és demagóg népszavazásról)

Ez a megállapításotok pedig:
"A teljesen önfinanszírozó felsőoktatásban."

...teljesen irreális utópia. Kvázi laborartóriumi gazdasági és társadalmi körülmények között meg lehetne valósítani, de valójában soha (talán Monaco-ban). Ilyen alapon lehetne támogatni az önfinanszírozó egészségügyet vagy a nem full-extrás csecsemők ledobálását a Citadelláról.

Olyanok vagytok, mint a pályakezdő, kitűnő tanuló friss diplomás, mikor beáll dolgozni az első munkahelyére és osztja az észt, mert bemagolt néhány tucat elméleti tankönyvet és a mesterséges iskolai világban tudta a frankót. Ezért is mondom nektek: éltek az elszigetelt biztonságos világotokban és egyszerűen nem fogjátok fel a valóságot a TÖBBSÉG számára.

Például ha lemennétek Borsodba élni 1-2 évre közmunkásnak az jót tenne a világképeteknek...kicsit nagyobb alázattal és szolidaritással szemlélnétek a világ folyását.
spongya.bob 2012.12.19 08:57:50
@ccactus:

"Az, amit te mondasz, hogy legyen valamilyen mértékű tandíj, sokkal kirekesztőbb, hiszen miből fizesse azt a szegény ember gyereke?"

Általánosságot írtam, nem pedig a reform szerkezetét részleteztem. De tudom, hogy a tőmondatok skandálásához szoktatok, ezért szükség van magyarázni a nyilvánvalót.

Ha már belemegyünk a részletekbe: attól függ, hogy mennyi a tandíj.

A szegényeket továbbá lehetne támogatni szocális alapon is. Például anno GYF javaslata, miszerint - ha jól emlékszem - első év teljesítménye alapján határozzák meg a tandíj vagy ösztöndíj összegét DIFFERENCIÁLTAN....még ez is jobb volt, mint a mostani vérfürdő.

Továbbá úgyis lesznek, akik nem végzik el az egyetemet a szokásos 5 év alatt, amely extra bevételt jelentene és átcsoportosítani ezen pénzeket a szegények javára.

Számos kidolgozott konstrukció van arra, hogy a szegény diákok felvételt nyerhessenek és támogatást kaphassanak pl. ösztöndíj, tandíjkedvezmény vagy -mentesség formájában.
spongya.bob 2012.12.19 09:03:16
@ccactus:
És hogy lehet ezt csökkenteni anélkül, hogy újra hiány keletkezzen a költségvetésben? Hát úgy, hogy lefaragjuk a kiadásokat, és ezzel párhuzamosan csökkenthetjük az adókat is.

- Nahát, olvasgass Fidesz választási programokat, ott jobb terv szerepel.
"Létrehozunk 1 millió új munkahelyet!"
Nem kis megrökönyödést keltett az IMF delegációban, amikor az amúgy unortodox megoldásairól híres Orbán Viktor a mintegy 20 milliárd eurós IMF-hitelt egy lyukas gumicsónakkal kívánta visszafizetni. Az ügyben természetesen nyomozás indult, és a következőket állapították…..
Gondolom, nemcsak nekem unalmas a hétfői Gyöngyösi-beszédet követő hiszti, mely valami olyasmiről szól, hogy rekesszük ki azokat, akik megpróbálnak kirekeszteni bennünket azért, mert mi kirekesztjük őket a mi kirekesztésünkért (és lehet folytatni...). A beszédről nincs mit…..
(Divatos szóval élve kis "OFF"-fal kezdeném: többször is tapasztaltam, hogy egyes bejegyzések után többen csak néznek: most erre mit kell írni, "Orbááááán", vagy "elmútnyócééééév"? Ezért most segítek, ez a poszt "Orbáááán", úgyhogy aki csak ennyire volt kíváncsi, mehet…..
spongya.bob 2012.11.23 10:43:51
@Bockó:

Hmmm...ha ilyen bátor vagy, akkor biztos szeretted volna, ha egy éve bejelentik, hogy nem kell IMF és közleményben tudatják az összes állampapír és forint vásárlóval, hogy többet nem ülünk asztalhoz velük.

Gondolom ekkora lenne a pávatáncos arcod most is.
spongya.bob 2012.11.23 11:07:40
@Cserépke:

Ne hárítsuk a felelősséget kéremszépen. A politikust MEGVÁLASZTJÁK - legalábbis egyelőre nálunk ez a helyzet. Tehát a politikus egy produktum...igen, a választóké, a társadalomé, a lakosságé, akármi.

"Én bízom benne, hogy menthető az ország"

- Szerinted az ostobákat meg lehet menteni önmaguktól?
Nívó Szidjuk együtt az LMP-t! 2012.11.19 11:13:35
Esküszöm, a fene nem akart a témáról írni, így is ezzel van tele a magyar sajtó és blogoszféra, hogy miért nem akar egy parlamenti küszöb környékén táncoló pártocska csatlakozni a még csak nagy szavak mentén létező volt miniszterelnök fémjelezte politikai mozgalomhoz, de…..
Néhány napja hangzott el Matolcsy miniszter szájából az a javaslat/ötlet/szándék/terv, hogy 2025-re meg kellene duplázni a magyar GDP-t. A szándék nemes, kivetni valót nem is lehet találni benne, talán csak az odavezető út lehet még érdekes. A gazdasági növekedés kulcsát,…..
spongya.bob 2012.11.17 14:20:25
Néhány napja hangzott el Matolcsy miniszter szájából az a javaslat/ötlet/szándék/terv, hogy 2025-re meg kellene duplázni a magyar GDP-t.

- Nem nagyon tűnt fel nektek még, hogy Matolcsy három, AZAZ HÁROM HÓNAPIG sem lát el? Hehehe...2025, mi? Miért nem inkább 3025?

"A nálunk kisebb Ausztria GDP-je évi 300 milliárd euró, szemben a magyar 100 milliárd euróval."

- Ez is érdekes. Mióta a fijjuk átvették a hatalmat, azóta kb. 20-30%-al romlott a két ország GDP viszonyszáma, köszönhetően Matolcsy tevékenységének (és az árfolyamgyengülésnek).

"Háromszor annyi cipőt kell gyártani a futószalagnál, háromszor annyi vendéget kell kiszolgálnia a pincérnek az étteremben"

- Ez is b@romság. Ha az előállított termékek EURÓBAN KIFEJEZETT ÉRTÉKE háromszoros, akkor ugyanannyi munkával máris rendben vagyunk.

"Ha a jelenlegi közel 4 millió munkahely mellé még akár újabb egymillió is létrejön, tehát 25%-kal nő a munkahelyek száma, az 25% növekedést jelenthet a GDP-ben."

- Ez is b@romság. Ehhez alapvetően a VERSENYSZFÉRÁBAN kell, hogy létrejöjjön a munkahelyek számának növekedése. Vagy mi a terv: a közmunkások fogják a GDP-t növelni?

Megdöbbentő, hogy MENNYISÉGI és nem MINŐSÉGI összehasonlítást csinálsz (pl. a pénztáros modernebb gépet használ és nagyobb forgalmat bonyolít magasabb vásárlóerővel bíró vevőkörben vagy az ápolók kezei közül több beteg hamarabb megy haza). Főleg, hogy az elmúlt évtizedek ÁRFOLYAMVÁLTOZÁSÁT sem veszed figyelembe, mint korrekciós tényezőt. Valamint vannak a demokrácia, a jogbiztonság és a piacok fejlettségéből adódó különbségek is (szerinted egy angol vagy amerikai hol vesz nyugodtabbb szívvel ingatlant: Győrben vagy Bécsben?....melyik cégbe teszi be a pénzét: magyar vagy osztrák?)

"Most már csak az a kérdés, hogy ha valaki odakint képes a nyugati színvonalú munkára, akkor itthon miért nem?"

- Ez nem bonyolult: azért mert a lóvé itthon nem nyugati. Na, és az eszközök + infrastruktúra, munkamorál, jövőkép (mint motiváció) sem nyugati.
Nívó Egy, csak egy párt van... 2012.10.25 09:15:00
Miután tegnap a legtöbb közírónak, független blognak és internetes portálnak is sikerült csontig benyalni Bajnainak, hadd emlékezzem meg egy pártról, amelyik nem hódolt be a (vélt) közhangulatnak, és ezzel hatalmasat nőtt a szememben: ez a párt nem más, mint az LMP. Az LMP…..
spongya.bob 2012.10.29 12:47:58
@ccactus:
Ez annak a pártnak a mottója (pontosabban hangadójának), akinek az ánuszát szoktátok nyalogatni. És jellemző, hogy magatokból indultok ki: mindenki hazaáruló, aki másképpen gondolkodik.

Az LMP nem kormányzóképes párt jelenleg. Ki lenne a ME 2014-től? Schiffer? Jávor? Szabó Rebeka?
És mennyi szavazatuk lesz egyedül: 10-15%?
És ezzel mi a tökömet fognak csinálni...cincogni mint most?

Továbbá: Bajnai jelenleg nem vezet pártot, sőt pártja sincs tudtommal. Jelenleg egy szövetségben gondolkodik (bár nem értitek, mert nem tudjátok mit jelent), amely valamilyen formában párttá vagy pártok szövetségévé alakulhat, ha le tudják fektetni a KÖZÖS alapelveket. Tehát ha az LMP belépne a szövetségbe - egyébként be fog lépni, különben végük lesz, mint a botnak -, akkor sem jár arcvesztéssel. Jelenleg ügyet támogat és nem pártot. Vagy lesznek ellenzékben 10%-al és marad a bábszínház vagy belépnek valami elfogadható szövetségbe, elküldik a p**ba a gyűrűs szerkezetű bandát és egy-két dolgot tudnak befolyásolni. Ennyire egyszerű.

Ti pedig sematizálva, leegyszerűsítve, már-már lózungok szintjén, a realitástól elrugaszkodva üzemeltek. Csak tudnám miért.
spongya.bob 2012.10.31 12:45:26
@ccactus:

Szóval akkor lenne igazad, hogy csak a két pólusban tudnak gondolkodni az emberek, ha nem lenne több mint 50% (!) a bizonytalanok aránya.
Tehát a jelenlegi négy nagy pártból - DK-val együtt öt darab - nem tud választani, kb az emberek fele. A másik fele meg ötfelé megosztott.

A Bajnai-féle kezdeményezésű egyesület még bejegyzés alatt van és az összefogás meg sehol sincsen...tehát anonymand-nak igaza van abban, hogy jövő év második felében - a kezdődő kampány idejére - kiderül, hogy a rengeteg bizonytalant és a jelenleg pártot választók közül, mennyit tudnak megszólítani.

A mérkőzés olyannyira nincs lejátszva, hogy csak most kezdődik.
spongya.bob 2012.11.01 00:01:13
@ccactus:

Úgy látom, hogy nem számolsz a bizonytalanokkal.
Amúgy sem szeretném látni, hogy az 50%-nyi bizonytalan nélkül legyen bármilyen új vagy régi kormány: ezáltal a lakosság gyarkolatilag alulreprezentált a választásokon, tehát 1-2 millió ember dönt a teljes országról.

Továbbá ha valaki szimplán baloldali-ellenzéki lenne, akkor tudna magának választani a három párt közül és nem lenne bizonytalan. Jelenleg hatalmas azok száma, akik elfordultak a jelenlegi jobboldali és baloldali pártoktól és nem tudják kire szavaznának a garnitúrából. Nyilvánvalóan őket (is) próbálja célozni a mostani kezdeményezés.

Való igaz, hogy az MSZP nélkül valószínűleg nem jöhet létre komoly ellenzéki összefogás. Ugyanakkor még nagyon korai lenne mérlegelni az egyes ellenzéki pártok súlyát és szerepét. Majd valóban egy év múlva fog kiderülni. (Főleg, hogy szerintem az ellenzéki pártok végleges szerepvállalása az utolsó hónapokban fog letisztulni...tehát mondjuk egy év múlva. Addig megy az helykeresés és pozícionálás az aktuális felmérések alapján.)

Az MSZP a még kiforratlan és közepes tapasztalattal rendelkező Mesterházyval az élen biztos nem nyer 2014-ben. Ezt ő is tudja, de egyelőre nem mondhatnak mást.
A kormány újonnan bejelentett hét pontja semmilyen meglepetést nem tartogat: Matolcsyék továbbra is következetesen mennek tovább az általuk unortodoxnak gondolt, valójában Bokrost megszégyenítő megszorításokkal tarkított úton. Jó hír, hogy a kormány mindenáron tartani akarja a…..
spongya.bob 2012.10.18 11:16:12
@Imadom a trapistát:
Szarabb? Recseg a vonal, mikor telefonálsz?? Vagy miben szarabb??

- A telefonos ügyfélszolgálatra nem 3 percet vársz hanem 20 percet, a telefonodat nem 5 nap alatt javítják meg, hanem 30, a bázisállomásokat nem fejlesztik (ezért ha leáll egy terület akkor nem 1 óráig lesz elérhetetlen, hanem 3 órán keresztül), nem fejleszik a hálózatot (lassabb internet), bezárnak néhány kirendeltséget (nem 30 percet utazol, hogy elintézzél valamit, hanem 1 órát), stb.
....most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de ez csak a jéghegy csúcsa lehet, ha józan paraszti ésszel magamtól rájöttem.
Az ír kormánynak még Matolcsy lázálmait is megszégyenítő ötlete támadt: mi lenne, ha a bankok elengednék az ügyfelek adósságának nagy részét? A szándék érthető: ezáltal az emberek felléleghezhetnének - pénzügyi értelemben -, az ingatlanpiac ismét működni kezdene, igaz,…..
spongya.bob 2012.10.10 14:41:46
@Atrox:

Ha a háborúkat nem úgy tekintjük mint erőforrás-szerzési ill. -megőrzési akciókat, hanem diktátorok nyári hobbitevékenységét, akkor valóban nem gazdasági ügy.

Másik dolog: világégések.
A legnagyobb világégések a technikai fejlettség egyes szintjeihez kapcsolódnak, semmi köze a kapitalizmusnak hozzá. (Annyiban igen, hogy a "kapitalista" elvű országoknak volt mindig pénze haditechnikára.)
spongya.bob 2012.10.10 14:48:45
@tede:

Téged nem zavar a kamatos kamat hatása?
spongya.bob 2012.10.10 14:51:12
@willdataa:

Mi a véleményed az infláció működéséről a gazdaságban?
Az utóbbi napokban elég nagy hülyeségeket beszél a Fidesz a 2008-as IMF megállapodásról. Persze érthető, hogy miért teszik, próbálják valahogy a várható kiadáscsökkentéseket (megszorításokat) eladni. Mik a fő fideszes üzenetek? 2008-ban nyugdíjcsökkentés és…..
spongya.bob 2012.09.29 18:20:16
@Hohenzollern:

Nem figyelsz.

"Egészen döbbenetes, hogy itt van Magyarország és a mélyülő recesszió
- Nevetséges. Nemrég az egyik becsületes, tisztességes és hozzáértő parlamenti képviselő kifejtette, hogy a negatív GDP változás is gazdaság növekedést jelent.

"... elszabadult infláció..."
- Nevetséges. A kormány - ha kell személyesen OV - kontroll alatt tartja az inflációt. De mivel az MNB külföldi érdekeket képvisel, ezért nem tudja tökéletesen szolgálni a nemzeti érdekeket.

"...zuhanó beruházások..."
- Nevetséges. Most indult a Mercedes gyár is.

"...nyomorgó tömegek..."
- Nevetséges. Az egykulcsos adóval mindenki jól jár és többet keres.

"....kilátástalanság és bizonytalanság..."
- Nevetséges. Tömegeket helyeznek vissza munkanélküli és rokkant státuszból a munka világába közmunka segítségével. Ezáltal anyagilag és mentálisan is jobban élnek mint az emútnyócévben.

"...de néhány fizetett bérblog még mindig a sikerpropagandát nyomatja."

Wow. Ahogy elnézem a saját sületlenségeimet, akár én is nyithatnék egy igazmagyar blogot.

Tisztelt Nívó-tulajok, mennyit lehet keresni az internet világában 2.745.430 letöltéssel bíró oldallal? Komolyan érdekelne....
spongya.bob 2012.09.29 18:36:55
@félázsiai 2llkedő:

Cikk: Megdöbbentő. Azóta eltelt csaknem két év és ugyanitt tartunk.

Videó: A filmrészlet meg ijesztő mai szemmel.
Csak be kellene menni a bankba a pénzért, sokan mégsem teszik. Vajon miért? Szinte minden devizahitelesnek megéri igényelni az árfolyamrögzítést, vagyis hogy a jelenlegi 230 forint körüli piaci árral szemben mindössze 180 forintos árfolyamon törleszthesse svájci frankos hitelét,…..
spongya.bob 2012.09.25 12:01:35
@rikitiki:

Nincs break-even point.
Ha simán ha felszorzod a havi 32.721 Ft összeget akkor már pluszban vagy.
32.721 Ft x 60 hónap = 1.963.260 Ft

TEHÁT HA BANKBA TESZED MINDEN HÓNAPBAN, AKKOR MÉG TÖBB PÉNZED MARAD A KAMATOS KAMATOZÁSÚ BEFEKTETÉS MIATT!
spongya.bob 2012.09.25 12:18:24
@rikitiki:

Kíváncsiságból kiszámoltam Anonymand példáján, hogy mennyi pénzed lesz, ha minden hónapban lekötöd a megtakarított pénzt kamattal együtt 5 évig.

Havi megtakarítás: 32.721 Ft
Kamat: évi 4%
5 év után a pénzed havi tőkésítéssel: 2.169.368 Ft

Tehát ha kifizeted a gyűjtőszámla összegét, 1.592.355 Ft-ot akkor 577.013 Ft a NYERESÉGED.
spongya.bob 2012.09.25 13:11:46
@rikitiki:

Nem számoltam végig a különböző forgatókönyveket. Viszont valóban az éri meg a legjobban, ha félreteszed és előtörlesztesz.
Ha valaki hülye hozzá, hogy az ajándékba NÁLA HAGYOTT PÉNZT ne költse el....azzal nem lehet mit csinálni, adja a banknak.

"De - zárójelesen - csak előkerül, hogy aki nem teszi félre az nem fog jól járni vele, és szerinted ilyen az emberek 85%-a."
- Ez privát vélemény, NEM MATEMATIKA. Fogalmazzunk úgy, hogy az átlag magyar állampolgárnak lövése sincs a pénzügyekhez és UTÁL megtakarítani. DE EZ PRIVÁT VÉLEMÉNY.

És megint itt a JÓL JÁR VELE DOLOG.
Hát az a helyzet, hogy amint leírtuk neked, a devizahiteles elkölt 1,9 millió forintot 5 év alatt (nominális értéken !!!) és csak 1,5 millió után fizeti a kamatokat 5 év múlva (gyűjtőszámla). Sőt, ha a pénz időértékét beleszámolom, akkor 2,1 milliót költ el és 1,5 milió után fizeti a kamatot. Tehát 600 ezer forinttal többet költ mint tehetné, amit AZ ÁLLAM ÉS BANK FINANSZÍROZ HELYETTE. Tehát PÉNZÜGYI SZEMPONTBÓL akkor is jól jár, csak körülményesebb kimutatni. (És nincs is kedvem senkit győzködni, hogy menjen be a bankba talált pénzért.)

De mint mondtam: aki nem érti a pénzügyeket és nem érti mi történik (fogyasztás vagy megtakarítás értékelése) az nem fogja fel mi történik.

Ami a 85%-ot illeti:
Igazság szerint ki tudnám neked mutatni azt is, hogy ha ELKÖLTÖD A ÖSSZES PÉNZT, amit havonta spórolsz, akkor is jobban jársz pénzügytani szempontból....de mivel ez komplexebb, több változóval kell számolni és a költések hasznossága sokkal szubjektívebb tényező, mint a pénzösszeg kimutatása, ezért nincs hozzá kedvem.

Ha te vagy másik egymillió nem érti...hát nem kell mindenkit megmenteni önmagától, főleg azokat nem, akik nem engedik.
Lakhatási támogatást kapnának azok az álláskeresők, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és akik olyan munkaviszonyt létesítenek, hogy az állandó lakóhelyük és munkavégzési helyük közötti távolság legalább 100 kilométer.…..
Nívó Hazudós a Ténytár blog! 2012.08.22 00:01:38
Miért nem olyanért bírálják Orbán Viktort, amiért tényleg megérdemelné? Aki internetes blogokat, fórumokat olvas, az előtt nem újdonság, mekkora zsigeri Orbán-gyűlölet alakult ki itt a neten az utóbbi hónapokban, vagy inkább a kormányváltás óta. Kétségtelen, hogy a két…..
Magyarországon a háztartások súlyosan el vannak adósodva; a háztartások devizahitele 3855 milliárd forint, a forinthitele meg 1886 milliárd forint (ez csak a tőketartozás, és csak a jelzáloghitelekről beszélünk). A jó hír az, hogy csökkenő tendenciáról beszélünk, a rossz…..
spongya.bob 2012.08.18 04:54:44
Kedves Cikkíró,

Teljesen el vagy tévedve. Már megint elég primitív a hozzáállás egy általad felvetett problémához.
Ez mekkora ökörség:
"Nagyon hiányzik ez a pénz a gazdaságból, hiszen ezt el lehetne költeni a boltokban, a termelőknél, ezzel is gazdaságot élénkítve és munkahelyeket teremtve, De nem."

Szerinted nem kell valahol LAKNI?
Valamit nem értesz. Tegyük fel, hogy NINCS devizahitelezés. Akkor mi van?

1. Akkor forinthitel van és a havi törlesztés ugyanilyen szinteken lenne.
2. Aki nem vett volna fel hitelt önerő és/vagy megfelelő jövedelem hiányában, az most ALBÉRLETBEN élne és albérletre fizetné a jelenlegi törlesztő nagyobbik részét.
3. Azt is kifelejted, hogy a törlesztőrészletek fizetésével INGATLANTULAJDONOS lesz, tehát nő a vagyona az évek során. Az nem a nagy semmibe úszik el. Továbbá a megszerzett ingatlanoknak NŐ az értéke az idő előrehaladtával.

Teljes káosz van a fejedben.
A probléma az, hogy jelentős az árfolyamkockázat és a háztartások nem tudják fedezni az EURHUF vagy CHFHUF árfolyamváltozását....a trendszerű gyengülést ugyebár. Valamint Matolcsyné férje és a Focista sz@rik az emberekre. Őket az zavarja, hogy nem tudják KŐKEMÉNYEN gyengíteni a forintot az államadósság inflálása végett.

Szóval a kérdésed ÚGY SZÓL: hogyan lehetne átstruktúrálni a devizahitelek bizonyos állományát forintba, hogy a makrogazdaság árfolyamkitettsége csökkenjen?

Egyébként lett volna rá jó megoldás: a MANYUP PÉNZEKBŐL. Na, ennek lett volna értelme azon túl, hogy kifosztják az embereket. De Matolcsyné férje és Focista sajnos semmihez sem ért.