Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ergoGnomik

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ma megtudtam, hogy külföldi érdekek kiszolgálója vagyok, csak azért, mert nem a FIDESZ-re fogok szavazni. Ilyesmit az ellenzékiekről a nyolcvanas évek elején írtak le a kádárista békésmártonok.   Békés egy egykori szkinhed nullajuli, aki egy fasiszta senkiházi tanítványa volt, jelenleg egy…..
Sok szempontból rendhagyó az eheti podcastadás, például azért, mert televágtam zenékkel, és azért is, mert két vendégünk közül az egyik csak az adás felénél kapcsolódik be a beszélgetésbe. Hogy egész pontosan idézzem őt: az a tetves, nyüves, nyálán nyafott, telibe rakott, félpályásan lezárt,…..
Hiába született a napokban egy fontos győzelem az Emberi Jogok Európai Bíróságán, Magyarországon még mindig évekig takargathatja a kormány, hogy mire költi az adófizetők pénzét. Mutatjuk, hogyan trükközött az elmúlt négy évben a kormány jogszabályokkal, adókedvezményekkel és TAO-mutyival...
ergoGnomik 2016.11.18 13:57:25
@nagyviktor: Nem tudom más írta-e már, de pont, hogy azzal amit írtál demonstrálod a legjobban blokkos2 állítását. Nem a "balliberálisokat" zavartuk el, hanem a gerinctelen, tolvaj, hazug, szar alakokat. Akik tök mindegy, hogy milyen színben tetszelegtek. Pontosan ezért kellene elzavarni a mai szemét, tolvaj, hazug, tetű alakokat. Függetlenül attól, hogy ők más színben parádéznak. A világnézet sokkal kevésbé befolyásolja a döntéseiket mindkét oldalon, mint kétes emberi minőségük.

Szomorú, hogy kellően sok ismételgetéssel sikerült egyenlőségjelet varázsolniuk a fejedbe a "balliberális" és a fehérgalléros (vagy egyéb más) bűnöző, illetve az őket az adott pillanatban leíró polgári-plebejus-nemzeti-akármif*szom és a feddhetetlen Grál-lovag kifejezések közé. Megvezettek. Csúnyán. És beléd verték, hogy még ennek is feltétel nélkül örülj. Vagy haszonélvezője vagy a rendszernek.

Plusz bónusz: azt is elintézték, hogy jó érzésű ember a közelébe se merészkedjen annak az iszapbirkózásnak és sárdobálásnak, amivé a magyar politikát züllesztették, így esélyt sem hagyva arra, hogy a belátható jövőben normális hellyé válhasson az ország. (Igen, tudom, ha külföldről írok minek ugatok bele, én szemét hazaáruló, ha meg Magyarországról írok, akkor takarodjak innen, ha nem tetszik.)
1955. Rosszul sikerült lékhorgászat valahol az Államokban  ..
Például arra, amit a Genesis Project nevű, több náció képviselőjét tömörítő democsapat összehozott. A Nothing but PETSCII nevű Commodore 64-es demo a svédországi Lundban július elején rendezett Gubbdata 2016 versenyen elvitte az első díjat, pedig ha végigpörgetjük nem nagy eresztés - mármint akkor,…..
ergoGnomik 2016.07.14 10:02:55
@mash/the collective: Ezzel kapcsolatban nem tettem semmilyen állítást. Nem mintha nem létezne VSP és egyéb trükkök amivel grafikus képernyőt is meg lehet elég jól mozgatni.

Például nemrég jelent meg +4-re egy új platform gáma, ami konkrétan grafikus képernyőn fut, az egész képet görgeti függőlegesen és vízszintesen karakteresnél jobb felbontással, és szoftszprájtokkal működik, mert hardverből olyan nincs.

Programozásban - elméleti szinten - viszonylag jó átjárhatóság van ebből a szempontból a VIC-II és a TED között (noha nyilván nem teljesen triviális).
ergoGnomik 2016.07.14 19:53:03
ergoGnomik 2016.07.15 08:50:24
@mash/the collective: Teljesen biztos vagy ebben? Még azután is hogy elolvastad amit a Plus4World fórumban: plus4world.powweb.com/forum/30094/-/majesty írtak? (A MoS volt az előző része.)
Lázár János álma a bürokráciacsökkentés, 73 állami intézmény működésének felülvizsgálatával. Ez az álom nem jön ám be mindenkinek, sőt. Navracsics Tibor intézményi árvái nem boldogok most, Böszörményi "Robin Masters" Nagy Gergely is hiába könyökölt le mindenkit és szerezte meg a nyalizótrónt, nagyot…..
ergoGnomik 2016.01.23 14:07:22
@ulpius66: Akkor én most teljesen félreértettem, hogy a bejegyzés a kormánypárt által feleslegesen létrehozott zabhegyező intézmények síró-rívó hamarosan munkanélkülijein röhögött?
ergoGnomik 2015.06.05 19:34:04
@Cifu73: "Akkor csak van valami hátrányos megkülönböztetésem, ha normálisan kommentelek, és te egyből támadsz, oktalanul..... "

Bocs, tudom nagyon bunkó vagyok, de az oktalanul és az ok nélkül két különböző fogalom. Te az elsőre hasonlítasz inkább.
Olvasóink segítségét kérjük: mi lehet ez és miért építették? Az orosz RT televízió drónfelvételt készített a Moszkva közelében, egy erdőben felépített hatalmas "Tesla-toronyról". A szűkszavú kommentár szerint a kutatóbázison felépített nagyfeszültségű generátor…..
ergoGnomik 2015.02.23 10:24:55
@Void Bunkoid: Hruscsov becsicskulásával kapcsolatban mintha lennének valami olvasmány élményeim, hogy annyira be voltak a szovjetek csicskulva Kubában, hogy az Egyesült Államok kivonta Törökországból a hasonló nukleáris fegyvereit a válság rendezése során. Persze ez biztosan nem igaz, mert csak a JFK a keménytökű, a szovjetek pedig sosem ravaszkodnak, buták mint a föld.

Persze való igaz, hogy valaki tényleg hazazavarhatná az oroszokat. Zavaró ahogyan keltik a feszültséget.
ergoGnomik 2015.02.23 13:57:31
@Wildhunt: Úúúúú! Meg van neked az a szám? Be tudnád szkennelni a cikket, és elküldenéd pdf-ben?
ergoGnomik 2015.02.23 14:02:35
@Void Bunkoid: Nézd, én hiszek neked, csak egy kicsit furának tűnik a dolog. Nehezen képzelem el, hogy az egyik szuperhatalom csak úgy nagylelkűségből eldob egy súlyos adut mivel sikerült a másik ütőkártyáját még az előtt kivernie az ellenfél kezéből mielőtt az asztalra kerülhetett volna. Katonai stratégiailag elég merész húzás lenne, hacsak nincs helyette valami más egyenértékű vagy jobb. De biztosan úgy kellett lennie, ahogyan mondod.
BEKIÁLTÁS Rajzokkal se uszíts! 2015.01.09 19:00:26
Melyik az előrébb való: a vallás-, a szólásszabadság, vagy a magánélet sérthetetlensége? Az követ-e el nagyobb bűnt, aki a testet pusztítja el, vagy aki a lelket gyilkolja? A terroristáknak, s főleg azoknak, akik mögöttük állva a vallást arra használják, hogy…..
ergoGnomik 2015.01.10 12:33:48
@vilagnezet.blog.hu: Kiegészíteném annyival, hogy a hit ér valamit, a vallás semmit. A vallás a hit befolyássá és hatalommá alakított intézményesített származéka.
Ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat a január 7-én Párizsban lezajlott merénylet áldozataival. Nem azért, mert egyetértettünk a Charlie Hebdo című gúnylap irányvonalával, hanem azért, mert  -          elítélünk minden agressziót, különösképp az olyan gyáva…..
Mivel épp a Magyar Nagydíj hétvégéje zajlik, pont aktuális az idő egy kis eszmecserére arról, hogy mi is történik a forma1-el az utóbbi időben. Aki olvassa a sporttal kapcsolatos híreket az tudja, hogy új szabályok vannak, gyengébb motorok, előzést segítő rendszerek, valamint…..
ergoGnomik 2014.07.26 14:57:21
@==T==: Bocs, nem vagyok ilyen bunkó, de ez most kicsit húzósabb lesz.

Írod: ami még fontos negatívum, hogy nem csak nehezebb hibázni a mai gépekkel, hanem az aszfaltozott bukóterek és a lapos kerékvetők miatt még a hibát is meglehet úszni

Ami sajnos elkerülhetetlen, ha a lehető legbiztosabbra akarsz menni abban hogy a versenyző élve kerüljön ki a gépből ha valami mégsem jött össze.

Írod: a fejlesztési tilalmak miatt alig van kiesés, ami régen sokszor megkavarta a tabellát ill. esélyt nyújtott a lassabb autókkal versenyzőknek

Ja, hogy ne a befektetett erőfeszítések - legyen az munka vagy anyagi jellegű - számítsanak, hanem a véletlen? Van ilyen műsorszám is, lottóhúzásnak hívják. Szerintem te eltévesztetted milyen szórakoztatásnak lennél szívesen célközönsége.

Írod: a telemetria (és persze a tesztek hiánya)miatt sokkal kevesebb a versenyző szerepe az autó beállításaiban, így az ezen a téren tehetséges versenyzők előnye elveszik

Bocs, de bármennyire fejlett is a modellezés és szimuláció, az még mindig nem adja vissza a valóságot. Pont hogy előnyben vannak az igazán tehetséges versenyzők, mert az egy árnyalattal gyengébbek már nem tudják a különbséget kompenzálni végtelen teszteléssel és állítgatással.

Írod: az élő telemetria csak fokozza ezt azzal, hogy rá tudnak szólni a versenyzőkre, hogy mit változtassanak a vezetési stílusokon, ami miatt csökken az emiatti kiesések esélye

A kiesésről már a lutri szakasznál írtam. A rászólást meg a kényszer szüli. Ezek a csapatok nem azért versenyeznek, hogy a nézők a végén megveregethessék a vállukat milyen frankón nyomták, hanem mert győzni akarnak, vagy legalább is minél előrébb végezni. (Tudod, nagyjából ebből élnek. Nem lelkes hősök, hanem munkavállaló iparosok.) Azt meg csak a hatékonysággal lehet elérni, ha már sikerült a véletlent elég jól kizárni.

Egyébként vannak az USA motorsport szakágai, lehet azokat is nézegetni ha mindenképpen ragaszkodsz a kiszámíthatatlansághoz és állandó fordulatokhoz. Nem kell ragaszkodni ehhez a szahar Forma-1-hez.
ergoGnomik 2014.07.26 14:59:32
@agyhalottadmin: Akkor én értettem félre ezt a mondatodat (kiemelés tőlem): "Kifejtem: Maga az autóversenyzés (amióta profi sportág lett) _mindig_ _is_ _arról_ _szólt_, hogy a pilóta _harcol_ _a_ _technikával_, az idővel."
A szuperkém ismérvei: bátor, intelligens, nem ijed meg az akciótól és a szép hölgyektől, mindent jól megszervez és mindenekfelett angol. De ezúttal nem James Bondnak hívják, hanem Smith őrnagynak, aki a második világháború embert próbáló időszakában kísérli meg a…..
ergoGnomik 2014.07.19 15:39:19
@lutria: Mondjuk a Wikipedia pont nem úgy tudja, hogy a németeknek a II. VH-ban nem lett volna helikoptere. Lásd: en.wikipedia.org/wiki/Helicopter#Birth_of_an_industry
Orbán Viktor kedden a Blikk szerkesztőségében járt. A bulvárlap chateléstszervezett a miniszterelnöknek, aki élőben válaszolt a neki feltett kérdésekre. Az eseményről a hazai média főként az "ordas kommunista hazugságként" kommentált útépítést ragadta ki, de a válaszok…..
ergoGnomik 2013.09.11 16:09:36
@s: Oké, akkor csak én vagyok értetlen. Azt hittem, hogy a készpénzes tranzakciót akkor is terheli az illeték, amikor például a bolt befizeti a napi készpénz bevételt a számlájára, amiből lesz új áru, közüzemi számla, dolgozói fizetés satöbbi.
ergoGnomik 2013.09.11 16:43:08
@áasdklfjáasn: Jól van, na! Nem kell röhögni! Sosem néztem pontosan utána, és azt hittem ez is szimmetrikus, mint az átutalás esetében. Ezek után persze, lehet hogy azt is rosszul tudom.
ergoGnomik 2013.09.11 17:28:24
@s: "Téged ez addig nem érint, ameddig a polcon lévő árú árában ez nincs benne.
(ez kb. 5 nanosecundum)"

Akkor tényleg a készpénz lesz a nyerő, mivel a bolti árba integrált +0,6%-ra bankkártyával még pluszban fizethetnék.
... elkötelezett híve vagyok az információszabadságnak. Navracsics Tibor, 2013. május 1...
Orbán Viktor igen népszerű lett mostanában a külföldi politikusoknál - na nem névnap vagy születésnap, hanem az Alaptörvényünk negyedik módosítása kapcsán. A magyarázkodásba beszállt már Navracsics meg Martonyi is, de ez az a bizonyítvány, amit elég nehéz eladni kitűnőnek.…..
ergoGnomik 2013.03.09 17:36:35
@cellular: másság -> ismeretlen -> veszély -> félelem -> agresszió
Édes Néném, mindig érdeklődéssel figyeltem azokat a szelíden óvatos elemzéseidet, amelyekben a legordasabb és -cinikusabb húzásokban is képes voltál meglátni a lágyító humánum lehetőségét, és az „egyrészt-másrészt” dekázással döntetlenre menteni a menthetetlent…..
ergoGnomik 2012.09.09 18:05:36
@Dog Br: "Egyre inkább kezd nyilvánvalóvá vállni, hogy Orbán pusztán azért nem folytatta sikeresen megkezdett KISZ-es karrierjét, mert ezzel a stílussal még az őskomcsik is kinézték maguk közül, pedig nekik se kellett a szomszédba menni trükközésért meg cinizmusért."

Szoktam néha emlegetni, hogy ez a mostani állapot a Kádári harmadik és negyedik vonal, meg az ő szellemi örököseik bosszúja az első és második vonal ellen. A harmadik és negyedik vonalba tartoztak azok, akik túl hülyék voltak bármihez, vagy túl okosak ahhoz, hogy biztonságosan be lehessen venni őket a rendszerbe.
Magyar Opera Opera 11.64 2012.05.10 18:51:00
Amíg mindenki az Opera 12 legfrissebb előzetesét várta (és már meg is kapta), szép csendben megjelent a korábbi verzió újabb hibajavítása, ami a 11.64-es verziószámot érdemelte ki. Hová tűnt a 11.63? Volt, de csak Mac-re. Szóval itt ez az új kiadás, ami a nem túl izgalmas,…..
ergoGnomik 2012.05.16 09:53:50
@Fushi Mishi: Érdekes adalék még, hogy más is belefutott ebbe a problémába, igaz csak nagyon kevesen. A kugli a "single folder view" opera kereső kifejezésre az utolsó egy hónapot tekintve - ha jól emlékszem - ad két találatot. Az egyik mintha valamilyen Opera fórumban lenne, ahol azt is fejtegetik, hogy ezt a 12-es is pont így tudja, de valaki már tett hibabejelentést. A másik egy holland fórum, amit nagyon nem értek, de szerintem ott is ezt panaszolják.