Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kétségbeesett

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves MH Terror! A következőkben Magyarország "leginnovatívabb", legzöldebb munkahelyéről, és munkakörnyezetéről írnék, és tanácsot is kérek egyben.  Ezen a munkahelyen olyan szervezetfejlesztést alkalmaznak, ami a szexuális energiát célozza meg. Egy olyan…..
Kétségbeesett 2012.05.11 23:13:31
Sziasztok!

Na kérem. Akkor írok egy pár apróságot a témával kapcsolatban. Elöljáróban annyit:

- több éve a Doclernél dolgozom
- maximálisan ellenzem az egész EOS dolgot, EBBEN A FORMÁBAN, sőt felháborít

Való igaz, évekkel ezelőtt már voltak ilyen tréningek, szintén EOS keretein belül. Igaz a cég akkor még kisebb volt, mint most. Jelenleg ha jól tudom, több mint 600-an vagyunk a budapesti irodaházban. Anno a tulajdonos, Gattyán Gyuri (akinek ezúton is gratulálunk, hogy megszerezte az 5. leggazdagabb magyar címét! Forrás: index) megszakította (céges szinten) a kapcsolatot az EOS-al és akkor azt hangoztatta, hogy többet velük soha. Aztán teltek múltak az évek és láss csodát: az év eleji tájékoztatóján, amit nekünk dolgozóknak tartott az irodaház pompázatos színháztermében, már gyakorlatilag esküdött újra a dologra.

Eljött az idei első tréning, ahol 'nem kötelező részt venni', de ajánlott... Hogy ez mit is jelent? Kerek-perec kijelentették a tréningen, hogy ugyanúgy ahogy a tréningre sem kötelező járni, úgy az irodába sem kötelező bejárni dolgozni...

A tréningről: 'egy nagy műveltségű, sokat látott ember', Sándor tartotta a 4 napos (kvázi non-stop) tréninget. Beszélt ő mindenről: univerzumról, csapatszellemről, megvilágosodásról, stb. Voltak olyan kijelentései, amikre mi, egyszerű emberek is a fejünkhöz csapunk, hogy 'Jesszus, de ostoba, tanulatlan ez az ember!'. A tréning reggel kezdődött (pontos időpontja nem volt: MINDENKI MAJD MEGÉRZI, MIKOR KEZDŐDIK), ebédszünet, délután órákig tartott, vacsiszünet, majd hajnalig tartott... Aztán másnap újra.

Hülyébbnél hülyébb feladatok, kellemetlen szituk, megalázó helyzetek...

Sokan azt kérdezik: miért megy el az ember? Vagy miért nem hagyja ott a munkahelyét? Erre azt tudom mondani, hogy ha hagyják az embert dolgozni AMIÉRT ANNO FELVETTÉK, akkor ragyogó munkahely, pompás körülmények között... De jaj mindenkinek, ha egy multi-milliárdos el kezd unatkozni és kitalál ezt-azt... :)

Miért megyünk el a tréningre? Mert itt szeretnénk dolgozni. Ennyi. Aki itt dolgozik, szereti csinálni azt, amit csinál. Mint ahogy én is. De hogy rá akarják venni az embert a részvételre, felháborít!!! Én nem vagyok vallásos ember, de ahogy a MESTER a szemináriumon (de szép szó ez. Inkább használnám az ostoba agymosást!) beszélni tud néha, vérlázító.

A vezetőknek részt kell venni. Pont. A vezetők 'hívhatnak meg' beosztottakat. A meghívás burkoltan FELSZÓLÍTÁS a részvételre!

Az idei második agymosás kb. 1 hete volt. Ez már egy picit lájtosabb lett: még szabad foglalkozás is volt! Amúgy 4 nap egy teremben, amikor kint tombol a jó idő! Otthon meg a család, hogy nem vagyunk velük... De hát, ugye lojalitás... A feladatok között volt, egymás ölelgetése, masszírozás, körbepuszilgatás, fogdosás ahol egy jóra való családos vagy kapcsolatban élő ember bizony kínosan érezheti magát. Igen. Valakinek meg természetes ez, hiszen lehet, hogy van gyereke 2 is, de már elvált, barátnője van és egy halom ilyen-olyan leányzó körülötte... Neki ez természetes, sőt: megszokta ezt az életformát... De könyörgöm: ne ez legyen már az alapvető és természetes nézet kedves Gyuri!

Cégünk büszkesége most az a vezető, aki a 3ik napon felállt és azt mondta, elég: HAZAMEGYEK! Olyan ő most nekünk, mint Robin Hood, a szegények védelmezője! Igaz, sokan mondhatják, hogy ő megteheti! Ez így van! Ahogy a többi vezető is megtehetNÉ! De nem teszik meg! Csak morognak utána az irodaházban nekünk, hogy mekkora baromság és ennyit a szabadidejéről, családjával eltölthető időről... A többi vezető be van szarva! Tudok olyan vezetőt, aki elmondta (igaz 'pár szem közt'), hogy ő nem küldene senkit az emberei közül, akinek nincs hozzá kedve, mivel ő is felháborítónak tartja az egészet. Azt mondom, ez is tisztelni való. Azért van ellenpélda is... :) Kedves vezető hölgy se magát se az embereit nem küldte az első kiképzésre: inkább 'ajánlott' több embert maguk helyett... Korrekt. Jó igaz: a másodikon már ott volt. Gondolom sejtette, hogy az meredek lenne, ha arra sem menne. Mi lenne vele? Soha az életben nem lenne még egyszer ilyen pozícióban, ha innen kirakják...

Alapvető probléma, hogy tele vagyunk dilettáns vezetőkkel, akik úgy féltik a saját seggüket, hogy szívesen bólogatnak mindenre! Tisztelet a kivételnek: a fentebb említett Robin Hood speciel pont egy tökéletes ellenpélda: ahhoz ért, amit csinál. De ahhoz nagyon! Nem csoda, hogy így viselkednek a vezetők: a legtöbbjük még 30 sincs, vagy 1-2 évvel múlt 30... Jézus! Gyerekek kezében a cég és Gyurinak fogalma sincs sokszor, hogy mi folyik itt bent! Itt még csoda is történhet! Pl. egy ügyfélszolgálatosból hipp-hopp részleg vezető lehet, teljesen más szakterületen! Igaz, hogy folyamatosan panaszkodnak rá. De kit érdekel? Aki jó szakember, az besokall alatta és felmond! Aztán mond ezt-azt a kilépő interjún, amin Gyuri (ha eljut hozzá) vagy mosolyog rajta egyet, vagy félreteszi. De hogy nem jár utána az tuti, különben nem lennének ilyen vezetők! Csini lánykák nem lennének részleg vezetők akik alól elmennek a több éve itt dolgozó szakemberek... Kik maradnak a cégnél így? Bólogató, csinos kis kutyalányok és fiúcskák. Szép jövő. Kár, hogy a legtöbb helyen, ha megemlítjük, hogy Docler, akkor mosolyogva legyintenek.

Többektől hallottam, hogy ezekre azt mondják: csomó mindent kapunk Gyuritól: 3 nap Ausztriában minden decemberben. 1 nap aquaréna minden augusztusban, munkaidőben. Ilyen olyan rendezvények, bulik. Ezzel akar minket EOS-ra csábítani? Igen. Sajnos. Csak azt felejti el, hogy sokan albérletben élnek, családostul. Sokaknak a fizetés napját követően már alig van pénzük. Esetleg, ha néha legalább infláció követő fizetéssel kárpotólna minket. Szerintem 600 emberből 550 azt mondaná, hogy kit érdekel az ausztriai kirándulás?! Inkább a családomat fizetem be valahova. Fizetés emelés? Ugyan! Van egy-két részleg (akik tűz közelben vannak: livejasmin fejlesztés), ahol pikk-pakk elintéznek emelést. Vannak olyan részlegek, ahol évek alatt egyszer sem!!! Inkább bevezetnek TÉR-t (teljesítmény értékelést): 3 havonta kapsz némi plussz pénzt, HA MEGÉRDEMLED és a vezetőd is úgy gondolja... De ha nem jársz EOS-ra, a vezetőd meg ott feszül? Sejted, ugye?

Nem akarok elszakadni az EOS-tól jobban, elnézést, ha sokat írtam.

Ami kecsegtető: talán Gyuri és az EOS-os barátai elgondolkoznak 'A vezető' által elindított lázadás-lavinán és befejezik ezt az egész hülyeséget. Könyörgöm: mi dolgozni akarunk, pénzért, hiszen abból élünk! Ahogy te is Gyuri, emlékszel?