Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arinka2

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7. Ennyire buherán javítgatott alaprajz-fotókat még nem láttam Érdemes végigkattintani a hirdetést, mert van belőle több is. Na meg az uccsó fotón ott egy preparált varacskosdisznó-fej! (Kösz Dávid!) 6. Ez az illusztráció milyen módszerrel készült vajon? Valaki tényleg…..
Két érdekes nyilatkozatot hallottam a tegnapi hírműsorokban a mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban. Két hír, amelyekre külön-külön szinte már csak legyint az ember, de így együtt nagyon ütős. Először egy sertéstenyésztéssel is foglalkozó gazda panasza szólt, miszerint…..
arinka2 2012.06.24 17:37:54
@ccactus: nem vagy ennyire naiv... persze, az egészségügy finanszirozása fontos.
Jelenleg egy minimálbéres disznóetető ember után kb.60 ezer forintnyi izéket kell befizetni, szociális hozzájárulási adó, szakképzési járulék, egészségügyi, nyugdij, stb. járulék, plusz levonják az szjat tőle, ez kb. 75 ezer. ez az ember nettóban kb. 70 ezret keres. vagyis az állambácsi többet kap az ő munkájáért, mint amennyit ő kap. Na ez az ami megdrágitja a disznóhús - meg minden más - előállitási árát, és versenyképtelenné tette Magyarországon az élőmunkaigényes termékelőállitást. Ami automatizálható, az a jó, ember ne kelljen hozzá, csak futószalag. Dániában vszinűleg erősebben automatizálva van a disznónevelés, mint nálunk, ezért versenyképesebbek.
arinka2 2012.06.24 17:45:27
@ccactus: aha, pingpongozzunk... ? szóval: az a disznónevelő vhol dolgozik, vmennyi járulékot fizet, még a neje után is esetleg, különben nem veszik be ingyen a kórházba szülni...csak ha mindent rendesen leadózik, akkor konkrétan éhenhal, miközben a politikusaink még a kurváikat is állampénzen utaztatják az azoriszigetekre romakérdést tanulmányozni... pedig mennyivel jobban lehetne a romakérdést egy disznóhizlaldában tanulmányozni, csak az nem olyan illatos, mint a Gizike a tengerparton... na, itt abbahagyom.
Valószínűleg nem lenne ekkora botrány a földbérletek körül, ha a kormány körüli vállalkozók nem lennének ennyire mohók, és nem akarnának mindent besöpörni – mondja Szabó Rebeka, LMP-s országgyűlési képviselő. Az egyik legaktívabb földügyi politikus…..