Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caviarius

63 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsvét Jézus állítólagos kereszthalálának és feltámadásának ünnepe. A keresztények ilyenkor és máskor is bombázni szoktak minket, hogy Jézus bazi nagy áldozatot hozott az emberiségért, hogy olyan óriási áldozatot hozott, hogy az megváltotta minden bűnünket. "Később a kereszten az emberiség által…..
  A gasztroforradalomnak nevezett fogyasztási gasztropornógráfia nem érdemelne egy blogbejegyzésnyi szót se, ha a 444.hu szerzője ne gondolná úgy, hogy nevetség és szégyen tárgyává kell tenni az olyan népszerű ételeket, mint a kárpáti borzaska, és persze az is méltánytalan, ha valaki olcsón…..
  Jó sok idő telt el mióta nem írtam! Több oka is van ennek, amiket nem szeretnék részletezni, mert nem olyan érdekesek. Nem is terveztem, hogy mostanság a világhálóra vetek valamit. Kedves hobbim ez, amire sajnos most nincs idő. Ki is bírtam, hogy ne beszéljek (a teljesség…..
Caviarius Tejeskávé, kávés tej 2013.09.30 07:04:33
Ha egy ovistól megkérdezzük, mi az a tejeskávé, megmondja nekünk, hogy hát kávé tejjel. Aztán esetleg hozzáteszi: te butus. Nade! Milyen kávét, milyen tejjel? Na ez a nem mindegy, mondják azok, akik a tejeskávét is bonyolultan szeretik. Merugye a caffé latte, avagy tejeskávé, az…..
Felis silvestris catus Macska. Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt kezdett az ember társaságában élni, háziasításának első ábrázolása mintegy 4000 éve Egyiptomban történt. Az állatorvosok régóta tapasztalják, hogy a macska törött csontjai gyorsabban gyógyulnak, mint más…..
Caviarius Zsááákot vegyenek! 2013.01.22 22:19:02
Hogy itt Európában reggelente kávézhassunk, ahhoz a kis zöld kávészemeknek bizony hosszú kilométereket kell megtenniük mindenféle közlekedési eszközökön, a szamárháttól a szuperszónikus repülőig. Ehhez persze jól be kell csomagolni őket. Jutazsákokba lapátolják a…..
Caviarius Süticsésze 2012.12.19 23:08:08
Egy venezuelai dizájnernek, Enrique Luis Sardinak úgy látszik nem volt jobb dolga, mint ehető csészét tervezni. A szokatlan dolgokra nyitott Lavazza egy torinói pékkel meg is süttette a csésze alakú sütikét, a belsejét kemény cukormázzal burkolták be, így kényelmesen…..
(Misi mókus) A kávé minőségét sokféle tényező befolyásolja. Fontos "összetevő" a szakértelem. Termeszthetjük mi a világ legjobb fajta kávéját, ha a szüretelés nem a kellő időben történik, vagy a feldolgozás során nem szakszerűen, nem kellő figyelemmel járnak el, a…..
Gyermekkorában Anne-Marie Rodenas mindig egy gyermek méretű bárról álmodott, egy vidám helyről, ahol játszhat a barátaival, miközben üdítőt, vagy forró csokit hörpöl. Felnőtté válva Anne-Marie ezt az ötletét váltotta valóra amikor létrehozta a Cafezoide-ot, az első…..
Caviarius Bubis kávé 2012.06.22 18:17:00
Itt a nyár, árnyékban negyvenkét fok Celziusz, izzad a nép, törölgeti a homlokát, és iszik. Kánikulában persze nem a forró kapucsínó a sláger, inkább a hideg üdítőitalok, attól lehet jól izzadni. Lehet persze kombinálni a kávét és a szódát. Egy eszpresszóra rátöltünk…..
"Pesten 200-nál több kávémérőnk van, s ezeket kávénénőkék vezetik, mert az asszony sohasem elég vén ahhoz, hogy veszedelmes ne lehessen."- írja egy pesti újságszerkesztő, Müller Károly 1855-ben kiadott Pesti Útmutatójában. A XIX. század második felében Budapesten…..
Kövér László (avagy Akasztófás Vlad:) nem egy észkombájn, nem feltétlenül tisztességes ember - hogy is lehetne, akinek nincs elég esze ahhoz, hogy átlássa a világot, annak elég korcs világképe tud lenni - de valahogy sokszor legalább őszinte. (Valószínűleg egész egyszerűen…..
Caviarius Állatfarm 2012.01.15 14:14:03
Caviarius Porból lettél... 2011.12.18 16:25:00
Egyszer régen, réges-régen egy belga mérnök a magas hegyek között végzett méréseket, mert hiszen ezért volt mérnök. A köztudottan zord és fagyos belga hegyvidéken egy kis forró kávéval akarta felmelegíteni átfagyott csontjait, de a kávé hogy, hogy nem, kifutott. (No, a…..
Caviarius Coffea 2011.11.19 22:24:00
Jósfülkéket alakítanak ki a Starbrukks kávézóiban (Munkatársunktól)A Starbrukks kávézólánc néhány egységében már elkészültek azok a fülkék, amelyekben elismert, szakképzett jósok, jó sok pénzért bárkinek elárulják, hogy mi vár rá a jövőben. Mint Andrew Wintermeyer,…..
Caviarius Arábikai Lawrence 2011.10.30 15:02:00
Az olasz Esselunga bolthálózat kreatív kampányában szerepel ez a legendás kávészem. ..
Caviarius Egy szem kávé 2011.10.29 22:59:04
Mindenkivel előfordul, - Magyarországon az esetek úgy 98 százalékában - hogy egy olyan étteremben találja magát, ahol semmi kedve nincs enni, de mégis valamilyen oknál fogva elkerülhetetlen a fogyasztás. Tegyük fel, családi esemény alkalmából egy rosszul kiválasztott helyre vezet…..
Hajts félbe egy ausztrál öt dollárost, és kapsz egy faszt szopogató bálnát...
Caviarius Arany kávészemek 2011.09.25 15:18:00
avagy keep it hot!Dave Jackson félve indult a konyhába. Az a szomorú tény, hogy eddig minden reggel leforrázta a nyelvét a reggeli kávéjával kissé bizonytalanná tette. Mégis érezte, kávézni muszáj. Szomszédjának is sokat beszélt erről a problémájáról, már nem is érzi a…..
avagy egy korty, falat, esetleg külföldiül shotAkik igazán szeretik a kávé ízét, azoknak gyakran eszébe jutnak az Egészséges erotika című filmből Falkay elvt., a ládagyár-igazgató Ibolyhoz intézett szavai, miszerint "Innék egy dögös kávét." Sajnos azonban Iboly…..
Caviarius Melanzsolás 2011.07.17 18:20:00
 "Múlt héten három különböző helyen ittam három különböző melange-t. Na, mondom, akkor most megnézem, melyik is volt az igazi. Sajnos egyik se."A legtöbb kávézóban a melange egy üvegpohárban szervírozott mézes, tejes-tejszínes eszpresszókávé, tejszínhabbal…..
Caviarius Mennyi? 30! 2011.07.09 23:39:00
avagy olaszul: trentaA Starbucks idén vezette be amerikai üzleteiben a "Trenta" névre hallgató bögréjét. A név az űrtartalomra utal, a Trenta ugyanis 31 unciányi, azaz kb. 920 milliliternyi folyadékot tud magába fogadni. Hát ez miez? Amerikai megalománia? A kávés piaci…..
Divat egy ideje találgatni, hogy az Orbán kormány hitelességi deficitje mikor érkezik el a valóban kritikus ponthoz. Oda, ahol az eddigitől is többen fordulnak el a Fidesztől, amikor már a közömbösek és a félszívvel, de még hívők is azt mondják: elég, nem erről volt…..