Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr Milton

9 bejegyzést írt és 476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kertész, vagy legalábbis kertészkedő, kertbarát ember általában az ültetéssel, a növények telepítésével foglalkozik, ám megeshet, hogy valamilyen okból fordított helyzet áll elő, vagyis egy kerti, vagy a kerthez közeli növény, fa útban van valamiért, és ki kellene…..
Dr Milton 2015.01.31 20:57:31
@biciklis bakter: levinni a vezetekeket a fold ala ahova valok
Még mindig nem vagyunk túl rajta: újabb választási év, újabb utcaátnevezési harcot indít a belvárosi önkormányzat. Most a Pénzügyminisztérium melletti Szende Pál utcát akarják mindenáron Wekerle Sándor utcává átkeresztelni. Az indoklás zseniális: Wekerle „nevéhez…..
Dr Milton 2014.11.18 23:51:03
A Neo Fm ügyes kivéreztetése óta nem rádiózik Bochkor Gábor, pedig ő örök partnerével, Boros Lajossal ellentétben nem tervezte, hogy visszavonul. Szerződtette ugyan rövid ideig a TV2, de komolyabb feladata nem volt, pedig nem titkolta, hogy rádióműsort szívesen vezetne. A Blikk…..
Dr Milton 2014.09.17 17:10:57
@Taurusz: Ja, kamikaze volt a címe, kb 1 hónapig futott, de hatalmas volt :D Zana mindig leoltott Lovászt meg mindenkit a sárga földig, és sorjáztak a büntetések a radiora szép számmal a műsor hangvétele miatt. Bochkor jó választás, sztem pont Ganystaval kéne összerakni, vagy még Vogát mellé és hallgatni ahogy osztja le az előtte lejátszott mai topslágereket
Az Alkotmánybíróság jóváhagyta a „győztes kompenzáció” intézményét és ezzel a választási eredményt, amely részben a választók akaratából, részben azonban az új választási rendszernek köszönhető módon lett olyan amilyen. Érdemes nemzetközi összehasonlításban is…..
Ars Fori rovatunk jelenlegi témájaként a választójoggal foglalkozunk. Ennek keretében arra kértük a téma szakértőit, hogy az általunk felsorolt rengeteg kérdés közül legalább öt megválaszolásával járuljanak hozzá az új választójogi rendszer jobb megértéséhez, illetve a…..
Dr Milton 2014.04.03 18:27:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: van benne valami, ez esetben kisebb eltérések elfogadhatóak lennének, nagyobb városoknak úgyis saját evk 'dukál', de törekedni kellen arra hog megegyezzenek.

@egysmás: A 2010-es választás alapján talán igen, bár ott sem igaz amit mondtál mert nem Szanyi, hanem Tóth József nyert egyéniben. De ha kialakult hagyományai lennének az evk-knak nem lenne ilyen sok billegő körzet sokkal több biztos balos vag jobbos lenne. Arról nem is beszélve, hogy pl ha 2010 előtt nem koalicioban kormányoztak volna talán nem az ' egymás közötti faszkodás' miatt veszítették volna el a népszerűségüket.

Az egy forduló meg az egyszerűsége és olcsósága miatt azért is jobb mert már az első x behúzásakor tudod hogy milyen kormányfelállásra szavazol, nem utána mutyizzák le /vö. kisgazdákkal nem állunk össze, mszpvel nem lépünk koaliciora/
Ha több nő venne részt a magyar politikában, nem a múltba révedés és pozíciószerzés uralná a közéletet, hanem a jövőtervezés, ami mindenkinek jobb volna. Hol vannak a nők a politikából? Magyarországon lehangolóan kevés nő jut el a politika, a vállalatok és a média…..
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Dr Milton 2013.07.27 00:03:36
Legalábbis jó esély van rá. Terézváros önkormányzata ugyanis a közelmúltban nagytakarítást rendezett a Nyugati téren, ami biztos feltűnt az arra járóknak, mert nem csak kipucolták az egészet, de újrafestették és növényekkel ültették be a virágládákat is. Az esemény…..
Nyolc év nagyon hosszú idő, a sport világában különösen. Ennyi ideig uralni egy sportágat, vagy egy versenyt szinte lehetetlen. Rafael Nadal mégis megcsinálta. Nyolc egymást követő évben lett Monte Carlo ura, és ez olyan rekord, amit talán soha senki nem fog megdönteni. A Matador…..
A TV2 készített egy frappáns kis összeállítást a budapesti luxuspanelekről. A műsor nem csak azért érdekes, mert pár mondat erejéig én is belekotyogok, hanem például azért is, mert megszólal benne Csap Viktor, a szuper dögös panellakás belsőépítésze is. Na meg az is…..
Dr Milton 2013.04.03 23:04:23
A BKK kihirdette a Moszkva (Széll Kálmán) tér átalakítására kiírt pályázat győztesét. A munkát az Építész Stúdió Kft. és Lépték-Terv Kft. csapata végezheti a Főmterv közlekedési iránymutatásai alapján. Az Építész Stúdió Kft. és a Lépték-terv Kft. a fenti…..
Forrás: index.hu "Egy-két kivételtől eltekintve nincsenek szembetűnően jó épületek a Nagy Lajos királyon. A nagy kivétel számomra negyvenes évek stílusát tükröző Bosnyák téri templom, amelyik még a soha meg nem épült torony nélkül is nagyon nagy hatású. (Sőt lehet hogy…..
Dr Milton 2012.11.13 23:15:59
Fölkerült egy vagon Várkertbazár-látványterv a ZOA honlapjára, ebből nyúltam le most párat. Mint írják: JOGERŐS A VÁRBAZÁR ENGEDÉLYEZÉSI TERVE Legjobb tudomásunk szerint augusztus 28-a óta. Megbízóink hozzájárultak ahhoz, hogy bemutathassuk a ZOA által…..
Az EMPAMO rendszeres időközönként előáll valamilyen nagyszabású javaslatcsomaggal, hogy az utcákon megvédje a különféle közlekedő csoportok okozta fenyegető veszélytől az autósokat. A szervezet megint akcióba lépett, és az Autósok Szövetségével javaslatokat adott be a…..
Dr Milton 2012.06.20 15:02:57
Valamikor a Lloyd palota és a Trieszti Általános Biztosító Társaság épületei álltak azon a telken, ahol most a Sofitel szállodája. A második világháborúban a régi épületek annyira súlyosan megsérültek a bombázások miatt, hogy a háborút követően mindkét épületet…..
  Ha minden igaz, kínaiak építik meg nekünk a gyorsvasutat a Keleti Pályaudvar és a Liszt Ferenc Repülőtér között. Határidőről óvatosan szó sem esik, ami bölcs dolog. (Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy Demszky és Gyurcsány 2013-ra ígért hasonlót, ráadásul…..
Dr Milton 2012.05.04 17:03:32
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
Dr Milton 2012.04.16 16:25:06
Négyrészes sorozatunkban Budapest közlekedésfejlesztésének terveit szeretnénk részletesen bemutatni. Mai, első részében a metróhálózatról fogunk nagyot álmodni. Hogy nézne ki Budapest, ha végtelen sok pénzünk lenne? A lehetőségekről, a tervezett és soha meg nem épülő…..
Dr Milton 2012.04.03 18:54:14
"A Finta József Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas építész tervei alapján emelt, eredetileg Hotel Volga néven megnyílt épületet bontják a szakemberek. Húszezer négyzetméteres irodaházat épít a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél, az Ibis szálloda helyén…..
Dr Milton 2011.12.20 19:38:15
@Cogito.t: Nincs szó hűbérbirtokokról, nem tudom miért ferdítesz. A felszabaduló helyeken a tőkeerősebb lakók önrésszel és állami támogatással vásárolhatnak telket /amennyiben tulajdonosai voltak az adott helyen egy lakásnak/ aki meg nem elég tőkeerős, külsőbb kerületekben agglomeratioban, falvakban vásárolhatnak házat/ amennyiben tulajdonosai voltak az előző háznak, akkor annak emgvásárlásából, amennyiben nem tulajdonosok, máshol is bérlőként megoldva a lakhatást/
Dr Milton 2012.03.27 18:04:08
@Deszkás: Pontosan, ahogy leírod. Az állam pénzéből megépített lakásokról van szó, amibe anno nyomott áron költözhetek az emberek. El kell fogadni, hogy nem lakhat mindenki Budapesten, és azt is el kell fogadni, hogy sajnos a panel előnyei serpenyő kirepül a világűrbe, ha a másik serpenyőben a panel hátrányai vannak, tehát ezek bármilyen felújítására, de még állagmegóvására is pénzt költeni pénzkidobás
13 éve egy Hermann Tilke nevű fazon építi a versenypályákat, már-már unalmasan. GALÉRIA!   Furcsa ilyet mondani, de a Forma-1-ben 1999-ben beköszöntött a jövő. A sorozat mindenható ura, Bernie Ecclestone ekkor kezdte kiszélesíteni a versenyt, behozni új futamokat, a térképen…..
  A Baross tér állapota 2012. február 17-én reggel, a négyes metró építésének ötödik évében (via pnxntdd). És ugyanez pont száz éve, 1912-ben a hajtás után.   Tudván a téma kimeríthetetlenségéről, úgy döntöttünk, sorozatot indítunk hazánk folyamatos…..