Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-zalán-

49 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 86 éves korában elhunyt Oscar-, BAFTA- és Emmy-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg majd a 2. Magyar Filmhét. A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia által 2016. március 1. és 6. között szervezendő filmes eseményen a…..
David Gordon Green rendezőt méltán hívhatjuk az amerikai független film „csodagyerekének”. Mindössze 25 éves volt, amikor megrendezte élete első nagyjátékfilmjét, a George Washington című szuper kis filmet. Következő alkotásai (Az 'Igazi', Áramlat, Angyal a hóban) is hasonló…..
Jacky (Vincent Lacoste) a környék legjobb pasija, de nem a megszokott macsó módon, hisz Jacky egy olyan országban él, ahol a szerepek felcserélődtek. A nők ülnek a hatalmon, a férfiak pedig megalázva, burka szerű ruhába bújva szolgálják ki az asszonyok igényeit. A lóimádó…..
Azt már nagyon régóta tudjuk, hogy a film sokkal több holmi vizualitásnál, többek között van benne rengeteg pszichológiai töltet is. Három részes sorozatunkban egy-egy film történetén keresztül szeretnénk körbejárni bizonyos pszichológiai és segítői kérdéseket. A bejegyzés…..
Azt már nagyon régóta tudjuk, hogy a film sokkal több holmi vizualitásnál, többek között van benne rengeteg pszichológiai töltet is. Három részes sorozatunkban egy-egy film történetén keresztül szeretnénk körbejárni bizonyos pszichológiai és segítői kérdéseket. A bejegyzés…..
Azt már nagyon régóta tudjuk, hogy a film sokkal több holmi vizualitásnál, többek között van benne rengeteg pszichológiai töltet is. Most induló három részes sorozatunkban egy-egy film történetén keresztül szeretnénk körbejárni bizonyos pszichológiai és segítői kérdéseket.…..
Yann Martel Booker-díjas regényét, a Pi életét nagyon sokan megfilmesíthetetlennek gondolták. Aztán jött Ang Lee a Túl a barátságon Oscar-díjas rendezője, és egy olyan filmet tett le az asztalra, hogy azóta is keressük a megfelelő szavakat. A megfelelő szavakat arra, hogy mitől…..
Mindig nagy figyelemmel tekintettem a soron következő Superman filmeket. Nem azt mondom, hogy óriási rajongója vagyok az Acélembernek, de kisebb koromban többször is megnéztem a Christopher Reeve-féle mozifilmeket. Attól a ténytől pedig még most is kiráz a hideg, hogy a szinte…..
Végre sikerült megnéznem Park Chan-wook dél-koreai rendező első angol nyelvű filmjét, a Stoker-t. A rendező bizonyos körökben már kultstátuszba került a bosszú-trilógiájának (Mr. Vengeance - A bosszú ura, Oldboy, A bosszú asszonya) köszönhetően. A Stoker forgatókönyvét nem…..
Nagyon régóta vár már a filmes világ egy olyan karizmatikus színészre, mint Ryan Gosling. Ó igen, a (szinte) mindenki által csodált és imádott Ryan, aki többek között volt már ifjú görög hős, bőrfejű náci, piperkőc gyilkos, hős szerelmes, drogos tanár, helyettes kerületi…..
Bobcat Goldthwait amerikai színész, rendező ötödik nagyjátékfilmjével kiemelkedett az alsó középkategóriás rendezők közül és belépett az erős középmezőnybe. Az Isten áldja Amerikát! (God Bless America) című film egy tökéletesen XXI. századi alkotás. A ma emberének…..
William Friedkin amerikai rendező a hetvenes évek elején Oscar-díjat nyert a Francia kapcsolat című kultikus krimivel. Aztán a következő filmjéért, az azóta már szintén kultikus Az ördögűzőért is Oscar-díjra jelölték. A ’70-es évek végén és a ’80-as évek elején még…..
A complex.com ismét megörvendeztetett minket egy top 10-es listával. Ezúttal azokat a színészeket szedték össze egy csokorba, akik a tehetségüket gyakran pazarolták/pazarolják el rossz filmekre. A válogatásban szereplő színészek szerintünk is sokkal jobb alkotásokat…..
-zalán- 2013.01.03 17:28:37
@*Kriszta*: igen, mint tudjuk minden lista szubjektív:) szerintem az imdb pontszámokat vehették alapul. ennek megfelelően a sátánka 5.1-en, az apa ég! 5.5-ön, a gamer 5.7-en áll, ami nem túl fényes. de ettől még lehetnek kedvenc filmek:)