Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VVA

2 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beállt az agyhalál a 17 éves Richárdnál, aki szombaton egy házibuliban zuhant ki az ablakból - számolt be a Blikk. Édesapja ma este ment be a kórházba, hogy búcsút vegyen tőle, ugyanis az orvosok nem tudták megmenteni, beállt az agyhalál. Az orvosok sokáig küzdöttek érte, de édesapja hiába…..
Eddig sem volt semmi, amit a fideszesek műveltek az országban a koronavírus ürügyén, de amit most a járvány közepén művelnek a kormánypártok, az már kritikán aluli. Sőt, megkockáztathatjuk, hogy aljas.  Ugyanis addig amíg az egészségügyi dolgozóknak sok esetben nagy nehezen szereznek…..
Városház utcai kapubejárat - torony, zászlók.... ... hámló vakolat Óvóhely lejárat Atlasz a földgömböt tartja a főkapu fölött- vajon az épületet mi tartja? A mindig bezárt főkapu oszlopait kutyuskák (?) gondosan öntözgetik Évszázados vezetékek a főhomlokzaton Elérkeztünk a Szervita…..
Mert a magyarországi EP-választás nem lesz tiszta, szabad és legitim...
VVA 2019.05.21 19:20:15
@Comte de Gippaud: Akkor csak nézzen nyugodtan a tükörbe, grófom! Egy bűnöző banda nyomorult szolgáját fogja látni.
VVA 2019.05.21 19:28:05
@törppicur: Tényleg, lenne rá igény Jakab professzor bántalmazására? Ejha! Csak nem a professzorok Batthyány köre részéről? Vagy inkább mégis a lumpenproli csőcselékből? Ezt már ismerjük!
VVA 2019.05.21 19:36:01
@Comte de Gippaud: Mit javasol: forduljunk közvetlenül Handó Tündéhez, vagy előbb kezdjük Polt Péter főügyésznél? Ne féljen, egyszer eljön majd az igazság pillanata, és "lesz akkor sírás-rívás és fogaknak csikorgatása", tudja, ahogy az a galileai zsidó rabbi mondta.
Évtizedek óta nézzük Budapesten a velejéig korrupt politikai elit színjátékát: a kamerák előtt ölik egymást, a felszín alatt viszont nagyon is megy a közösen megálmodott „szakpolitika”. Amikor a budapesti adóforintok milliárdjainak lenyúlásáról van szó, akkor évtizedeken keresztül teljes…..
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
2018. február 23-án a Mediaworksnél dolgozó Szilvási Zsuzsa a szoljon.hu-ra írt egy cikket, amiben Mészáros János fotóriporter(?) képével megtámogatva énekelte meg, hogy Áldatlan a helyzet a járhatatlanul saras utcák miatt Túrkevén. Sőt, helyszíni riport is született, Szilvási elment…..
Ne legyünk kicsinyesek, merjünk nagyot álmodni: legyen Érd is űrkutatási nagyhatalom! Persze amíg nem sikerül elérni a kitűzött célt, addig is meg kell választani a városi űrkutatásért felelős biztosokat, erről semmiképpen nem szabad megfeledkeznünk, hiszen a jövőnk múlik rajta. Az országos biztost…..
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
  (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Orbán Viktor átadott egy sertéstelepet. Ez így elsőre kicsit furcsán hangzik, hiszen miért adna át egy egyszerű sertéstelepet Magyarország miniszterelnöke, miközben a Parlament előtt ezrek tüntetnek ellene. Természetesen a sertéstelep…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Január 21-én, a Klubrádióban Bolgár György interjút készített Pálfalvi Milánnal, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség egyik alelnökével abból az apropóból, hogy a szervezet támogatta Marx Corvinus Egyetemen lévő szobrának eltávolítását. A fiatalember feltételezett…..
VVA 2014.01.23 12:43:38
Szeretnék egy általános tévhitet eloszlatni: Marx nem volt zsidó! Felmenői valóban zsidó származásúak voltak (sőt rabbi ősökkel is rendelkezett), de már édesapja kikeresztelkedett az ágostai (evangélikus) hitre. A maga korának társadalmában (nem lévén még rosenbergi fajelmélet) Marx teljes jogú keresztény polgár volt, és semmilyen tekintetben nem volt zsidó tudatú. A zsidóságot - felmenői és rokonai révén - nyilván közelebbről nézte és jobban ismerte, mint a kívülállók, de nem vállalt velük semmi azonosságot.(Nem is vehette volna el egyébként egy német báró lányát, Jenny von Westphalent a kor társadalmi viszonyai közepette.) Marx tehát származása ellenére (sőt: akár éppen amiatt!) nyugodtan lehetett (volna) antiszemita! (Megjegyezni kívánom, hogy egyébként ismeretesek "antiszemita" zsidók is...) De vajon az volt-e valóban? Meglátásom szerint nem, nem jobban, mint sok más korabeli és későbbi író, filozófus vagy más közéleti személy, akik - hozzá hasonlóan - kritikus véleménnyel voltak bizonyos, szerintük a zsidósághoz köthető tulajdonságokkal szemben. Marx többször foglalkozott a "zsidókérdéssel" és bizony sommásan fogalmazott. Manapság ugyanazok, akik pl. Szabó Dezsőnél, Tormai Cecilnél vagy Wass Albertnél a hasonló kritikus hang miatt nácizmust-fasizmust stb. kiáltanak, Marx esetében mégis félrenéznek vagy pedig mentséget keresnek, elfogadható magyarázatot keresnek. Pedig bizony a Marx által leírtak (is) alapját képezhették a későbbi fajgyűlölő náci ideológiának. Ez a most kirobbant vita is rámutat arra, hogy óvatosabban kellene a fogalmakkal bánni, és nem jó minden - sokszor jogos kritikára, felvetésre - az antiszemitizmus ledorongoló vádjával reagálni.
A XII.kerületben nemrég felállították Borza Teréz porcelánművész és Kontur András szobrászművész Hajnal/Fény című szobrát, melyet a kerület ajándékba kapott az alkotóktól. A szobor a Nemzeti Kulturális Alap 700.000 forintos támogatásából készült el, felállításának 1…..
VVA 2012.12.13 10:31:57
@Before: Beleraktak az alapba a szükséges 0,5 helyett kb. 30 m3 betont... lehet, hogy egy kicsit bebetonozták magukat a fiúk?
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Hivatalos állásfoglalást kaptam az V. kerületi önkormányzattól a Hercegprímás utcai elbontás ("átalakítás") ügyében. Íme: Állásfoglalás Tárgy: Budapest V. kerület, Hercegprímás u. 5. sz. 24547 hrsz. alatti…..
Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig…..
Tiszta Beszéd Arcpirító közöny 2012.09.26 09:00:00
Az összes jelentős magyarországi médiafelület és mérvadó közéleti szereplő brutális közönnyel vette tudomásul, sőt keserves hallgatásával támogatta is a romániai szenátus keddi döntését, miszerint érdemi vita nélkül utasította el a még 2005-ben benyújtott -…..
A 97 évesen is fit Csatáry László letartóztatása kapcsán ismét felmerült a kérdés: miért élnek a nácik ilyen sokáig? A HírCsárda a tel-avivi Eziákel Sommerschlussverkauf irodával, és a kölni Wilfried Tutmirewigwirklichleid Institut-tal együttműködve mikrofon elé tudott…..
VVA 2012.07.23 18:00:33
A második világháború előtt-alatt volt a világban modjuk 10 000 megsemmisítő fogolytábor (csak a Szovjetúnióban volt vagy négyezer GULAG láger...) ezekben meghalt kb. 40 - 50 - 60 millió ember, vagy még több ember. (Csak Kínában a japánok idejében kb. 30 millió Mandzsuriában, aztán jött Mao a "kulturális forradalommal".. Kambodza ... Vietnam... de Európában is voltak "szép" dolgok, nemcsak a náci haláltáborok, de a jugoszláv, ukrajnai stb.nyugat-európai fogolytáborok is... Katiny!) Kíváncsi lennék, hogy vajon a táborparancsnokok közül hánynak kellett elszámolnia a múltjával, és ezzel szemben hány kapott közülük kiemelt nyugdíjat, és halt meg a társadalom megbecsülését élvezve, vagy netán még mindig él? Csatári állítólag még csak nem is a parancsnoka volt egy gyűjtő (nem megsemmisítő) lágernek, és abban a Szlovákiában vádolták meg és ítélték el távollétében, ahol a magyarokat úgy egyébként kollektíven a mai napig hivatalosan háborús bűnösnek tartják és így is kezelik (lásd: Benes dekrétumok). A szlovákok a maguk nem csekély náci-csatlós múltját kompenzálták a magyarok bünbakként való beállításával - egyébként ennek is regeteg ártatlan áldozata volt.

Most ezek után Csatáry lenne a világ legnagyobb élő háborús bűnöse, vagy akárcsak nácija? Ez ugye kissé túlzásnak tűnik... Mindenesetre könnyű egy 97 éves öregemberre rátámadni. A kérdés az, hogy milyen valódi bizonyítékok vannak a bűnösségére? Ha vannak, és ezeket egy pártatlan bírósági eljárás során valóban rábizonyítják, akkor megérdemli a büntetést - de akkor még nagyon sokan mások is! Ha nem, akkor minden prejudikáló hisztériakeltő, "megélhetési nácivadász" (a kifejezés Karsai Lászlótól, akit nagyon tisztelek érte) szégyellheti magát.
Proszektúra Bayerrel együtt élni 2012.07.19 11:23:00
A Magyar Hírlap online a mai napig is legolvasottabbja Bayer Zsolt Viharfelhők című július 17-űn megjelent írása, amelyiknek egyik jellegzetes bayeros hevületű mondata: Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata.…..
VVA 2012.07.19 15:45:01
@ob.szerver: Ami a zsidók és a svábok kitelepítését (deportálását) illeti: Egyrészt nem nevezném "megszabadulásnak", (több okból...), másrészt a ország egyik esetben sem volt szuverén: mindkettő eset idegen (más-más) katonai megszállás alatt történt, a megszálló hatalmak parancsára. A zsidók deportálását már 1942 óta követelték a németek, de a Kállay-kormány az ország német megszállásáig ezt sikeresen elodázta (nem véletlenül akarta Kállay Miklóst letartóztatni a Gestapo, és a feleségét orvövésszel le is lőtték a török követség kertjében, ahova diplomáciai menedéket kérve menekültek). A svábok kitelepítését pedig (a többi keleteurópai orszához hasonlóan Magyarországról is) a potzdami konferencián határozták el a győztes hatalmak, köztük a demokrácia olyan nagy bajnokai, mint az Egyesült Államok vagy Nagy-Britannia. Mindkét esetet ránk kényszerítették! A fenti okokból a dolgot tárgyilagosan vizsgálva Magyarország (és a magyar nemzet) felelőssége nem, vagy csak igen korlátozottan áll fenn. De a politika nem tárgyilagos: bűnbakot kell keresni és akár gyártani, ha kell. Mivel gyengék és magányosak vagyunk, ahogy telnek az évek, lassan már mindenért mi leszünk a felelősek: az első világháború kirobbantásáért ugyanúgy, mint a másodikban lefolytatott nagy népírtásokért. Szinte úgy néz már ki, mintha a magyarok igázták volna le szegény németeket, csakhogy az ott élő zsidókat kedvükre kiírthassák, és nem fordítva történt volna! Mindazonáltal valahogy zsidók is, svábok is többen maradtak Magyarországon, mint a többi derék "demokratikus" országban együttvéve... Akkor hogy is van ez?
Hartland Óvodai antiszemitizmus 2012.07.19 11:02:00
Tegnap nem más írt nekem, mint Ballibber Balambér, a neves falleológus és véleményformáló értelmiségi:Tisztelt Hartland!Másfél évembe került, mire kihevertem a Thai Tamás és Káromkodó Károly által ellenem intézett karaktergyilkos támadást. Összesen hatféle gyógyszert…..
Megtalálták Bándy Kata gyilkosát, vallomást tett. Egyes szélsőjobboldali portálokon már terjed a hír: cigány a gyilkos. Pedig nem a cigányság ölte meg Bándy Katát, hanem egy ember, aki remélhetőleg jó sokáig fog a börtönben rohadni. Ki lehet persze mondani, hogy cigány a…..
VVA 2012.07.16 16:43:07
Szerintem nem attól kellene rettegni (jaj, már megint retteg valaki!), hogy valakik profitálni akarnak az ügyből, hanem végre szembe kellene nézni a valósággal (gondoljunk csak Cseh Tamás nevezetes Valóság nevű nagybátyjára, aki oly távol él tőlünk...), és levonni a helyes következtetéseket. Vagyis azt, hogy "tetézi, ki elfedi a bajt", és attól, hogy egy valóságos jelenséget nem nevezünk a nevén, vagy egyenesen tagadjuk a létezését, attól az még létezik és működik. (Lásd még: forog-e a Föld vagy sem?) Attól még, mert bizonyos társadalmi és politikai érdekek azt lívánják, hogy ne vegyünk tudomást a cigánybűnözésről, attól még az köszöni szépen, jól van, és pompásan üzemel, mint látjuk. Csak most kicsit reflektorfénybe került: az áldozat nem egy 87 éves öreg néni (hétköznapi eset!) vagy egy 14 éves - szintén cigány! - gyereklány, hanem egy csinos, fiatal - ahogyan régen mondták: szépreményű - magyar ("gádzsi") értelmiségi lány.

Tessék szembenézni a valósággal: ha homokba dugjuk a fejünket, és minden úgy megy, ahogy eddig - segélyeken tartunk egy semmittevő, élősködő csoportot, amelyik visszaél a támogatással, csal, lop, és nem tartja magára kötelezőnek az alapvető normák betartását, és nem súlytunk le rájuk a törvény szigorával amikor kéne - nos, akkor az ilyen esetek mindennaposakká fognak válni. Akkor aztán majd lesz miért rettegnünk - habár sokak szerint már most is van.
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
VVA 2012.07.16 16:15:35
@Waldeck: Vajon ugyanazok adnának-e nekünk is a Bándy-filmre néhány százmilliót, akik a berlini díjnyertes remekműre (Fliegauf Bence: "Csak a szél...") adtak ? Gondolom, már a díj is előre be volt fizetve... de lehet, hogy azzal sem járok messze az igazságtól, ha nem zárom ki, hogy a cigányok elleni gyilkosságsorozat kitervelői és finanszírozói és az erről készült film megrendelői valamilyen közeli kapcsolatban állnak egymással...

Szerintem minden szerecsenmosdatót, így e cikk íróját is nagy felelősség terheli, mert ők bíztatják fel a Péntek László-féléket az újabb hasonló tettekre.
VVA 2012.07.16 16:20:11
@DarthVader: Teljesen igaza van, ez valóban annak a társaságnak - tágabb értelemben mindnyájunknak - a szégyene. De amint hallom, ma más világ van, mint 25 éve: a nagy individualizmus, az egyéni szabadság következtében sokkal keveseb az igazi társas kapcsolat és a másokért érzett felelősség... Ez az eredmény!