Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jubal Harshaw

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aktív olvasó vagyok. A gyerekeim még egészen kicsit, de igyekszem úgy nevelni őket is, hogy a könyv ajándék, becsüljék meg, szeressék, az olvasás pedig mindennapi, megszokott tevékenység. Ezt látják tőlem is. Nem könnyű dolog, akadnak megtorpanások, nehézségek, olvasás nélkül eltöltött napok, és…..
Ahogy a 444 kiszúrta, a kormány épp nemzeti konzultációt tart a klímaváltozásról, csak épp nem szóltak róla senkinek. Na persze nem maguktól készítik, hanem mert kötelező házi feladat az Európai Bizottság által. Valahogy ez a Google Formba öntött megtestesült kifinomultság nem hiszem, hogy 7…..
Jubal Harshaw 2019.11.26 08:09:42
@0.5 bit: Pont erre gondoltam...
sőt az én kitöltésemben meg is jelöltem tévesnek
pontosabban a (városi) közlekedésnél a szálló por és korom sokkal veszélyesebb, mint a kibocsátott CO2
így azt amiatt kellene korlátozni...
Dr2 JH
“Abban higgy, amit a szíved diktál,Két vágy, de egy család.” Tarzan, a nemesi származású, ám szülei tragikus halálát követően gorillák által felnevelt fickó egyike a legtöbbször megfilmesített irodalmi karaktereknek. Alakja Edgar Rice Burroughs amerikai író fejében született míg 1912-ben, és vált…..
Ahelyett, hogy írna, ugye, de mindegy, hagyjuk, attól nem lesz a kezünkben hamarabb a Winds of Winter, hogy egy blogposztban puffogunk. A Trónok harca (azaz a Tűz és jég dala-ciklus) írója nemcsak fantasyt, de rendes hard sf-et is ír, már ha hajlandó azzal foglalkozni, AMI A DOLGA LENNE.…..
Jubal Harshaw 2017.06.27 16:28:27
@szánmonoxid: Bakker pont ezt akartam írni... még hogy az Origó-t referenciának... :)
és az Index is határeset... :)
Dr2JH
Sokat panaszkodnak nekem az ismerős lányok, hogy nagyon bunkók a fiúk, vagyis nem mindig bunkóság ez, inkább a kifejező készségük fejletlenségéről van szó, nem tudják közvetíteni az érzéseiket, de lehet, hogy nem is akarják, hisz' a haverok is ilyenek. A lányok elkezdenek engedni az igényekből,…..
Múlt héten adta hírül több portál is, hogy egy veszprémi faluban egy katolikus pap úgy megütött egy gyereket a hittanórán, hogy a gyerek vérezni kezdett, a pap ellen pedig eljárás indult. Egy valamikor ugyanebben a faluban is hittant tanító – névtelenséget kérő – evangélikus lelkész beszélt az eset…..
Invitel-ügyfelek, figyelem: aki nem olvassa a cég tájékoztatóit, az január 1-jétől meglepve fogja tapasztalni, hogy az alábbi csatornák minden csomagból hiányozni fognak: Eurosport 1 SD/HD Eurosport 2 SD/HD Eurosport News Animal Planet SD/HD TLC Discovery Channel Discovery Showcase HD ID…..
Jubal Harshaw 2016.11.16 13:43:20
@gabest1:
Nem rég láttam a Black Mirror c. sorozat egyik részét...
Ott az volt, fizetned kellett ha nem akartad a reklámot nézni/hallgatni... :)
Dr2JH
A fenti videó nagyot futott a magyar interneten: a Facebookra kitolt, kommentár nélküli felvételt eddig 910 000 alkalommal indítotték el, és több, mint ezer komment érkezett rá. Tudom, hogy nem sokat mondó összehasonlítás, de a vasárnapi Tényeket a teljes lakosságban 657 235, a Duna TV hatórás…..
Jubal Harshaw 2016.10.26 11:24:30
@belert: Lehet, hogy a fácséra (FB) felrakhatsz (majdnem) mindent, de hogy kihez jut el, azt már erősen a fácse szabályozza... ha nincs olyan jobbos/balos ismerősöm aki lájkolta/megosztotta, akkor hozzám nem fog eljutni az a jobbos/balos tartalom, bármilyen jó is...
Dr2JH
Jubal Harshaw 2016.10.26 11:26:48
@Jubal Harshaw: OK, tovább kellett volna olvasnom... már hárman reagáltak előttem erre... :)
Vannak a magyar internetnek olyan szegletei, ahová csak akkor megy az ember, ha mér eleve kurva szar napja van, mert már úgyis mindegy neki, nem oszt, nem szoroz egy 888-, Ripost- vagy éppen Pesti Srácok-írás. De amikor rálel egy olyan írásra, amit már megcáfoltak kommentben, a neten, MINDENÜTT, és…..
  A Falon túl Bran és Max Von Sydow egy bazinagy fa gyökerei között fetrengnek tejfehér szemekkel, azaz beütött a cucc, de nagyon. Bran, mivel az őt alakító színész közben 17 éves lett, nem az a kisgyerek, aki a negyedik évadba bemászott a gyökerek közé, hanem egy nyúlánk fiatalember, remélem ezt…..
Több, mint kilencvenezer autó nyertek így 54 év alatt. A nyereménybetétkönyv nem tűnt el, sőt, B Mercit is nyerhet vele. De kinek kell új autó, ha kérheti az árát is? Ja, Roland szülei meg összeszívtak egy kétüléses MG-t! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
  1884-ben óriási szenzációt keltett, hogy a budapesti főposta udvaráról eltűnt egy postai pénzes láda, benne rettentő sok pénzzel. A tolvajok csak 1895-ben lepleződtek le titkos rendőri megfigyelések következtében. Erről szól az alábbi történet. Na de ne szaladjunk…..
Jubal Harshaw 2014.07.26 09:04:10
Amióta közelebbi kapcsolatba kerültem a cukorbetegséggel a várandósságom során, rendre belefutok olyan rossz beidegződésekbe, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy mennyi tévhit él a diabétesszel és a szénhidrát diétával kapcsolatban. Oszlassuk el ezeket!  A cikk további részét IDE KATTINTVA…..
Kicsit meglepő módon a társadalmi összefogások világában, az internet és szabadinformáció áramlás fénykorszakában véletlenül sem a harmatgyenge ellenzék, a társadalom másik fele vagy az EU a magyar kormány legnagyobb egyenrangú ellenfele, hanem az RTL Klub. Lehet ők lesznek…..
Négykézláb puccsitok a vizsgálóágyon.  A doktornő folyamatosan exkuzálja magát a megalázó pozíció miatt, de én inkább amiatt az 5cm hosszú tű miatt aggódom, amit a gátamon keresztül belém készülnek szúrni. Fáj, természetesen fáj, de az egész csak pár másodpercig…..
Ha még valakinek kétsége lenne a jogállam elhalálozását illetően, induljon egy feltámadással a hét. Naiv ügyfélnek eladott gépjárműve sosemvolt parkolásai után keletkezett fantomtartozásait 10 évvel később végrehajtották. Úgyhogy most fél éve nincs autója…..
A sorozat- és filmipar futószalagon szállítja a szebbnél szebb színésznőket, és nem véletlenül: még egy mosóport is könnyebb eladni egy gyönyörű nővel, nem hogy egy sorozatot. Az utóbbi évekre különösen igaz, hogy megszaporodtak a sorozatos "jócsajok", akik nem ritkán…..
KKBK Göncz Árpád a Patkány? 2011.03.10 02:32:00
    "Göncz Árpád? a patkány?" kifejezést először egy nyugdíjas váci fegyőrtől hallottam...meg is lepődtem rendesen. Apámék szomszédjában lakott... gyerekként párszor vigyáztak is rám...Pár éve halt meg az öreg.ez mindjárt más megvilágításba helyezi a történelmet.... a megválasztása után nem…..
Jubal Harshaw 2014.01.18 08:33:30
@tesz-vesz: a megválasztása után nem sokkal történt...
akkor már tudtam, hogy Vácon volt és összefutottam az öreggel...
- X bácsi, mit szól az új köztársasági elnökhöz? Tudta, hogy a váci börtönben is volt?
- Kicsoda fiam?
- Hát a Göncz Árpád!
- A Göncz Árpád? A patkány?
- Ezt most miért mondja?
- Őt ismerem, ő volt a besúgó...
- ... (nyitva marad a szám)

Ebből a beszélgetésből - mivel már több mint 20 éve történt, a visszakérdezése (Kicsoda...) a bizonytalan... a többi beleégett az agyamba.

Dr2JH
Rövid és angol, de gyakorlatilag elmondja a lényeget. Alapját az adja, hogy egyes kutatások szerint az amerikai lakosság elenyésző százaléka tudja helyesen elmagyarázni, hogy hogyan is működik a globális felmelegedés. Ezért a Berkeley Egyetem professzora, Michael Ranney és csapata…..
Jubal Harshaw 2014.01.07 13:09:40
Ennyit a globális felmelegedésről:
en.wikipedia.org/wiki/Medieval_Warm_Period
vagy
www.met.hu/eghajlat/fold_eghajlata/elmult_evezred_eghajlata/

amúgy meg a globális klímának van egy 250 millió éves ciklusa... ebben 60-90millió évig van csak sarki jégsapka...

Dr2JH
A világ trópusi dzsungeleinek mélyén él egy igen érdekes és nagyon ijesztő gombafaj: a neve Ophiocordyceps unilateralis. Ez lényegében egy parazita, és megvan a képessége, hogy igen csúnya dolgokat műveljen - de szerencsére csak a hangyákkal. Legalábbis egyelőre. Ha egy…..
Jubal Harshaw 2013.10.14 13:12:54
@tippan67:
A Zombi apokalipszissel kapcsolatban valóban nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem hogy mikor...

Dr2JH

ps. fegyverkezz! :)
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...