Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhitana

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, és picit elmerülök a kereskedelmi TV-k mocskában, mert amit példának okáért az idei X-faktor képvisel, azt már csak a mocsokkal tudom azonosítani. 2010 óta van szerencsém követni a műsort, és így tökéletesen láthattam hogy hogyan lett egy hozzáértő zsűriből, az…..
Rhitana 2018.10.24 12:06:06
@szepipiktor: nincs igazad, eloszor is az emlitett szamot sosem enekelte Toth Vera, azt Olah Ibolya enekelte. Masreszt a megasztar elso 3 szeriaja igenis szinvonalas volt, szakerto zsurivel es tehetseges enekesekkel. Amugy meg Toth Vera igenis remek enekesno, sokkalta inkabb, mint a huga. Azt meg vegkepp nem ertem, miert kell kisbetuvel irni a nevet, es "bojlertestu"-nek titualni..
Rhitana 2018.10.24 12:19:10
@Geza vagyok: ki fikazta oket? Heidi Klum semmilyen zenei kepzettseggel vagy multtal nem rendelkezik, eltekintve attol, hogy ket zenesszel is jart. (Seal es Kravitz). Nem ertem, milyen megfontolasbol kerult egy zenei musor zsurijebe, ennyi.
Blogosz A halott zóna 2018.10.21 16:41:05
Persze sok halott zóna van, a világban, is, az országban is. De érdekesebb, ha például egyben nyaralóövezet is. Volt, amikor még prosperált – és ami furcsa jellemző, hogy most is az. Nyaranta mostanság is tömve van – csak már lepukkantabb egy része. A Nagyvárad melletti két híres fürdőhely közül (az…..
  Újra itt az Európai Nyelvek Napja. Szeptember 26-án Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük. Az eseményre ismét egy európai szólásválogatással készültünk, amely rámutat, hogy egy-egy jelenséget milyen sokféleképpen – vagy éppen hasonlóan – fejeznek ki az európai nyelvekben. Nektek mi a kedvenc…..
Rhitana 2018.09.28 03:53:26
@masada: igy van, es gyanitom, hogy a majmok a padlason is valami ilyesmit jelent..
1881. szeptember. A washingtoni Fehér Ház feketébe öltöztetve az elnök James Garfield halála után..
Rhitana 2018.09.24 21:43:51
@Ches Desmond: valóban, Jean Baptiste Lully...bár eddig azt hittem, francia volt..
A sztár és celebvilág legnagyobb átka, hogy minden lépésedet kamerákkal követik. Ha egyszer megszokod, utána olyan lazának tűnsz a kamerák előtt is, mintha a családod előtt végeznéd apró-cseprő dolgaidat. Így aztán előfordul, hogy a sztárok, annyira a komfortzónájukban vannak a kamerák előtt is,…..
Szóval múlthéten belebotlottam egy volt főiskolás csoporttársamba, nevezzük Bendegúznak. Anno jóban voltunk, emlékeztem, hogy egy erőteljes, jó kisugárzású, jó kiállású, vicces, nagyszájú gyerek, aki, sose felejtem el, úgy szedett össze kettest makroökonómiából, hogy ÖSSZESEN nem töltött ki 60%-nyi…..
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
Hát, ehhez túl sok mindent valóban nem lehet hozzáfűzni, de a hotdogos jelenet picit tényleg sok volt. Nem mentek tovább. (az eredeti címben kvartett volt, mert elbasztam)..
Az ember hajlamos a lustaságra, ezáltal elhagyja magát és hamar azon a ponton eszmél fel, hogy szinte undorító ami körülötte van. Gondolok itt a felhalmozódott szennyes ruhákra, mosatlan edényekre vagy akár a kertben lévő kerti bútorokra. Ha csak egy kicsit is erőt veszünk magunkon és legyőzzük a…..
Volt egyszer egy vidéki polgárfiú a keleti végeken, akinek szülei jóvoltából nem ment rosszul a sora, azok ugyanis különböző strandokat, fürdőket üzemeltettek, míg csak tönkre nem mentek. S akkor a fiú, történetünk főszereplője beállt mások fürdőjébe úszómesternek. Fiatalabb olvasók számára: az…..
Képzeld el azt a helyzetet, hogy meglátsz egy filmet és pont a kedvenc színészed a főszereplő. Mész is át egyből a YouTubera, megnézed a trailert és megcsap az érzés, hogy ezt a filmet tuti látnod kell. Aztán meg is nézed és tátva marad a szád. Na nem azért, mert annyira jó volt, épp ellenkezőleg.…..
Rhitana 2018.05.10 09:57:49
@arabok balrol: tulertekelt???! Most tenyleg nagyon de nagyon kivancsi volnek az indokaidra..
Rhitana 2018.05.10 09:59:01
@mojoking77: egyetertek, a Penznyelo egy kivalo vigjatek, valos bosszusagokkal!
Rhitana 2018.05.10 10:22:56
@arabok balrol: aha....tehat a kimunkalt tortenet, a kivalo szineszi jatekok (Marlon Brando azota is ikonikus alakitasa) a filmhez illo, kivalo zene, es az egesz, ahogy egyseget kepez, az semmi, mert nem eleg porgos? Ezek utan nem ertem, hogy a koponya sziget miert nem tetszett..
Amikor a Fear The Walking Dead 2015-ben elindult, az alkotók két dolgot hangsúlyoztak a sorozattal kapcsolatban: tök más, mint a The Walking Dead (amit kényszeresen nem anya-, hanem testvérsorozatnak neveztek) és azt hogy nem lesz crossover a két sztori között, hiszen más a timeline,…..
    "Jézus feltámadása a kereszténység hitének olyan tartóoszlopa, melyet, ha megingatunk, az egész felépítmény dőlne össze." - írja Zsengellér József református teológus a Test és lélek című írásában. Valóban így van, a kereszténység mindent egy lapra, a húsvéti ünnepkörre tett fel. Jómagam nem…..
Rhitana 2018.03.27 17:42:26
@G. Nagy László: örülök, hogy ezt mondod, ės örülök, hogy gondolkodsz ezeken a kérdéseken.
Abban a kérdésben azonban, hogy Jézus a Megváltó,aki létező személy, és kereszthalála és feltámadása által megváltott minket a bűneinktől, nem vagyok nyitott semmilyen más alternatívára, mert meggyőződésem, hogy ez az igazság.
Rhitana 2018.03.27 18:22:24
@$pi$: elképesztő vagy!
Rhitana 2018.03.27 18:37:43
@G. Nagy László: sajnos ebben van igazság, és engem keresztényként is ez zavar a legjobban. Meg az, ha ülünk a langyos kis közösségünkben, és nem merünk a világ felé fordulni. Ez az a farizeuskodás, amit egyébként Jézus is mindig ostorozott.
1910. Hatalmas fogás, Santa Catalina-sziget, Kalifornia, USA..
Bácskai Lauró István médiaszatírájának elkészítése óta ugyan történt többek közt egy rendszerváltás is, filmje mégse veszített az aktualitásából. Koncz Gábor tökéletes a sörgyári munkásból tévésztárrá váló Prohászka Feri és a filmhez kitalált sorozat…..
A Blackhat kapcsán a múltkor arról elmélkedtünk, vajon mennyire élethűen mutatta be az informatikai incidenseket, veszélyeket, eseményeket, kockázatokat, miközben a film kapott hideget és meleget is a kritikusoktól. Tekintsünk most vissza az időben, és vegyük sorba a GoExplore.Net…..
Hétfőn sajnos elérkezünk az 5. évad első felének végéhez, azaz a félévadzáró epizódhoz... Abban biztosak lehetünk, hogy megint egy olyan részt kapunk majd, ami után 3 hónapig legalább akkora sóvárgás lesz, mint a fél éves évadok közti szünetek alatt... Aki kíváncsi,…..
Hétfőn történt. Reggel nyolckor már nem voltam otthon, sajtóvetítésre mentem, ami természetesen nagyon jó dolog, mindig örömmel fogadom a különböző filmekre szóló meghívókat. Utána már fele ilyen nagyszerű sem volt a napom. Tudniillik nekem a hétfő non-stop egyetemmel telik.…..
    Ma 50 éves az isteni Monica Bellucci, kinek a pályája már a kezdetektől egyenes irányba vezetett a világhírnév felé. Modellként rengeteg szexi fotót, színésznőként pedig jó pár emlékezetes, buja alakítást hagyott eddig ránk, míg a magánéletét a lehető…..
Fiatalok és idősek! Elértünk a lista utolsó részéhez. A szavazatok alapján a többség úgy gondolta, hogy a tovább mögötti 5 karakternek van létjogosultsága az előkelő top5-ös helyeken. A kattintás után spoileres részekkel is találkozhatsz. Ennek fényében folytasd az…..
Jöjjön a lista folytatása.  Két dolgot most is szeretnénk leszögezni. A sorrend egy közönségszavazás eredménye, amelyen több, mint 2500 voks érkezett. Másrészt a leírások akár spoileresek is lehetnek, ha nem láttad az eddigi összes részt. Csak vigyázva olvass tovább! Az…..
Rhitana 2014.06.12 11:22:08
Nnna, csak hogy egy nő véleménye is itt legyen.
A sorozat leggyengébb elemei a női karakterek. Konkrétan egy egyéniséget sem tudtak felvonultatni. Ha muszáj választani, akkor én is Carolra szavazok, a többieket felejtsük el. Maggie? Uraim, kapcsolják ki egy percre a derékövük alatti receptoraikat, és hagyják, hogy az agyuk automatikusan átvegye az irányítást! Tett, vagy mondott valaha bármi emlékezeteset? Mi több, az első évadban egész jópofa és szerethető Glennt tökéletesen kioltotta, a kis fickó azóta, hogy összejöttek, lényegében egy kihipózott és agyonmosott alsógatyára emlékeztet színeiben. Michonne? Morcosan és gyanakvóan nézünk, és mesterszakácsokat megszégyenítő pontossággal szeletelünk? Ez már karakter? Ugyanmár..pedig ebben a figurában bőven volna potenciál.
Lista elejére kívánkozik viszont Merle, aki szerintem kiváló. Rick ugyancsak (persze, hiszen ő brit), és Shane, és az én szívem csücske, Daryl. Kormányzó tűrhető, kicsit ripacs, lista közepére, esetleg. Mikulás második évadban egész jó volt, mostanra kifakult. Feka fickók tökéletesen egy kaptafára mennek. Komolyan, nagydarab, kigyúrt T-docot lecserélték még nagyobb darab, kigyúrt börtöntöltelékre, most meg a sapkás, kigyúrt kiscserkészre, de abszolút nem tűnt fel a csere. Carl szerintem nagyon durva, bár nem tudom, hogy a szereplő-e, vagy inkább a szerepe. Van valami egérfogú kis szőke csajszi, aki néha kornyikál - hagyjuk, Lorit meg már az elején kukázni kellett volna.
Rhitana 2014.06.12 12:07:35
@Dzsézön:
teljesen igazad van. De egy karakter nem csak attól lehet karakteres, hogy olyan önálló, és irányító, mint Rick, vagy Shane, vagy a Kormányzó, hanem attól, hogy hitelesen hoz egy figurát. Darylban pont ez a meggyőző. Hogy is mondta Merle? "Ha Rick azt mondja, ugorjon, megkérdezi, honnan". Ebben a sorozatban pont azt szeretem,hogy arról szól, mihez kezd egy ember egy ilyen embertelen helyzetben. Daryl mindig függő volt - régen a bátyjától, most Ricktől, de azt hitelesen és hűségesen teszi. Ahogy néz, azzal a gyanakvó, zárkózott tekintettel, bólogat akkor is,ha nem ért egyet - egyszerűen hiteles. Rick pedig attól jó, hogy általa érti meg az ember igazán, micsoda teher lehet a felelősség ebben a szituációban, mikor a zombik már olyan természetes jelenségnek számítanak, mint egy búzatábla, vagy egy fasor.
Ha Neil Gaiman az osztálytársam lett volna általánosban, valószínűleg vagy azonnal összehaverkodunk, vagy utáltuk volna egymást. Könyvmoly voltam én is, abból a kínos fajtából, aki a focimeccsek és bunyók zajait száz méterről, egy fa alatt olvasgatva szerette hallgatni, és akit…..
Rhitana 2013.07.04 12:57:59
@gibson: Nem jutottál tovább a negyedénél? Hiszen a legtöbb könyve igencsak rövid, kivéve az Amerikai istenek-et...próbáld meg a Sosehol-t, nekem az tetszett a legjobban!
Amikor először láttam a Megacápát a Gigapolip ellen gondoltam ilyen mélypont után nincs tovább. Azonban az Asylum nem az a filmstúdió, aki egy ilyen siker mellett fütyörészve elsétál, hanem húz tizenkilencre még egy lapot és folytatja a sztorit! Az ellenség pedig egy…..