Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nevem Johnny

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
- Az ember szabad, de nem korlátok nélkül az, természeti, antropológiai és szociális meghatározottsága együtt jár szabad voltával - mondta Gábor, és elgondolkodva nézte a Villányi Pinot Noir maradékát a pohár mélyén. A vele szemben ülő Ágnes erre felsóhajtott:- Ezek szerint a legnagyobb kérdés az,…..
Nagyrészük már megjárta a Mr. Olymipa színpadát is, de ahogyan az átlagos emberek, ők is elkezdték valahol. Arnoldról, Zane-ről de még Lue Ferrigno-ról is előkerült pár korabeli fotó, melyen vaságyastól nyomnak összerázva annyit, mint egy mai profi testépítő. A 70-80-as évek testépítő ikonjai…..
nevem Johnny 2017.01.30 11:13:26
@szanalmas: szintetikus izom, te most a Terminátor filmről beszélsz? :)
Minden év elején jönnek a fogadalmak, és ahogy telik az idő egyre nehezebbnek tűnik betartani, pedig van pár olyan egyszerű szokás, melyek segítenek elérni a hosszú távú céljaidat ebben az évben! Az emberek gyakran hiszik azt, hogy nagyon szélsőséges dolgot kell tenniük, hogy elérjék céljaikat, de…..
A szelfik világát éljük és még mindig lehet fokozni. Most például nagyon menő lett kővédermedős videókat gyártani különböző testhelyzetekben, gyakorlatok közben, és persze szelfizés közben. Utóbbit mondjuk csak azt csinálja, akire mást nem nagyon lehet testálni, mert mondjuk 60 kg-al nem igen tudna…..
Lakásunk ugyan erősen kezd hasonlítani az Égig érő fű című film Berta nénijének kuckójára, de hát nincs az a zsúfolt hajlék, amelybe még egy fésülködőszekrényke ne férne el. Ebből az alkalomból a Jysk nevű bolthálózatot tiszteltük meg vásárlási szándékunkkal. Minden rendben lévőnek tűnt, a…..
Csenyéte (via Google Street View) Vendégszerzőnk, Forgács István írása. * Nem, ebben az írásban sem arról lesz szó, hogy rájött volna bárki is – főleg én nem –, hogy mit kellene kezdeni a hazai cigány-üggyel, mint problémahalmazzal. Arra viszont most érett meg az…..
Az államháztartásról szóló törvény előírja, hogy a központi költségvetésben általános tartalékot kell képezni az előre nem valószínűsíthető, nem tervezhető kiadásokra, illetve az előirányzott, de elháríthatatlan ok miatt elmaradó bevételek pótlására. Az általános…..
nevem Johnny 2013.09.06 00:41:57
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Fantasztikus, hogy egy ország vezetőjének az a legnagyobb érdeme, hogy "hülyére veri" az ellenzéket, ahelyett, hogy az országot vinné előre. De legalább izgalmas a híradó, ha jó dolgok történnének, mondjuk nem kéne folyton új adókat bevezetni, meg a régeieket emelni, hogy tömködjék a költségvetési lyukakat, akkor senki sem hallgatná a híreket.
(Megjegyzem, a másik oldal is ugyanezt csinálta, legfeljebb más rétegeket adóztatott, mielőtt még balliberális lennék).
Aztán a többi dolgot, amin mostanában lehet csámcsogni, ne is említsük. Tiszta showműsor ez a kormányzás már, valóságshow kedvelőknek, könnyen lázíthatóknak, média által befolyásolhatóknak, manipulálhatóknak ajánlott.
  Teljes kiáltvány itt található: https://docs.google.com/document... ..
nevem Johnny 2012.11.10 20:06:07
Sajnálatos, hogy a kezdeményezés nem ért célba. Azért pár megjegyzésem lenne a tartalmával kapcsolatban:
- ablakszárnyak fehér színének előírása: eredetileg nem valószínű, hogy fehérek voltak az ablakok, a korabeli ff fotókon is a spalettával megegyező árnyalat vehető észre, valamint én már csiszoltam le ablakszárnyat, ott pl. előjött a zöld szín, állítólag az egész ház zöldben pompázott régen.
- hőszigetelés/spaletták pótlása/ablakok kihozása külső síkra: szerintem nem jó előírni társasházaknál, hogy ha a lukas gatyáját kicserélné az ember (hőszigetelne), akkor köteles inget is váltani (spalettát pótolni/esetlegesen már cserélt ablakot megbolygatni). Ha egy társasház összegyűjti azt a pár millió forintot, ami szükséges, hogy a homlokazatot rendbetegye, akkor irreális elvárás, hogy költsön az ablakokra is. Általában az ablakokat a tulajdonosok maguk cserélik, a hőszigetelést viszont csak közösen lehet megoldani. Ennek extra költségeit, főleg azok, akik már ablakot cseréltek, félő nehezen vállalnák. Közös pénzből pedig az ablakokra is költeni - ez ellehetetleníti a szigetelést. Még mindig jobb egy felújított homlokzat, nem teljesen egységes ablakokkal, mint egy lepusztult, ugyanilyen ablakokkal.
- pozitív lábazat: erre valamilyen vízorr megoldás engedélyezett lenne? Régen nem foglalkoztak ezzel, de fontos, hogy ne ázzon le a frissen elkészített lábazat...minthogy a függőfolyosókon is hiányzik ez a műszaki megoldás, az eredménye meg is látszik sok helyen.
nevem Johnny 2012.11.12 10:16:12
@[dániel]: A sötétbarna spaletta nekem sem tetszik, és ez minden, csak nem eredeti szín.
Én inkább arra gondoltam, hogy hőszigeteléskor köteleznék a már cserélt ablakok gerébtokosra visszaállítását...na akkor annyi lenne a hőszigetelési projekteknek, és ez nagyon remélem, hogy nem fog megtörténni.
Bár egy modern ablak kihelyezése is elég jelentős helyreállítási munkákat kíván belül, de ez talán még elfogadható. Más kérdés, hogy egy ablak hogy áll meg a szigetelésben? Vagy valami fa keretben?
nevem Johnny 2012.11.13 16:03:46
@[dániel]: Ez jó hír, hogy ilyen tényleg nincs benne, a kihelyezéssel kapcsolatos dolgokba "olvastam bele". Ezt tényleg elfogadhatná a T. hatóság, lévén értelmét nem látom ezeknek az ablaktípusoknak, viszont a mindenféle osztású és színű új fa és műanyagablakok terjedését jó lenne szabályozni, betartható módon.
Ha lesz ötletem, kérdésem még, ígérem megírom!
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2012. februárjában bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Büntető törvénykönyvről szóló törvény tervezetét. A kormány – kiváló kommunikációs érzékkel – a négynapos ünnep előtt, április 27-én nyújtotta azt…..