Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mono-, duo-, und polizei

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Nyugodt szívvel mondhatom, páratlanul érdekes posztot olvashattok ma. Mindig is érdekeltek az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményei, így Móni (kisrumpf) posztját gyakorlatilag szájtátva olvastam végig. Az 1956 után Írországban a magyar menekülteknek nyitott tábor…..
mono-, duo-, und polizei 2016.10.23 19:37:49
Üdv a poszt írójának!

Örömmel olvastam az írást, jó lett. Egy anyai nagybátyám ebben az ír táborban várt a kanadai beutazási engedélyre - amit a már ott élő, régebben kivándorolt apai nagybácsi segített neki megszerezni - és egy, még osztrák táborban megismert magyar menekült-társ hölggyel ott is (ti.Írországban) házasodott össze. Idehaza nem ismerték egymást.Toronto mellett, Orilla-ban, majd Missisauga-n éltek, de sajna a nagybácsi(k) már nem élnek, egyedül a Dánszentmiklósról emigrált , immár igen koros özvegy él már csak. Ők a családi segítség okán , meg a szerszámkészítő fiatalember képesítése miatt hamar utazhattak anno az akkor még nem juharlevelesekhez, és jókat mondtak az írekről. NÉHÁNY táborbéli honfitársról azonban nem voltak nagy véleménnyel - volt egy izgága kisebbség ott is, sajna.
Természetesen a ma divatos "követelőzősdi, a tüntető nem alkalmazkodás ahhoz, ahová bejutottunk" sem dívott ott és akkor, de a tétlenség valóban gyilkolja a lelkeket, az idegrendszert, mint hallottam tőlük nemegyszer. Ráadásul az akkori magyarok nem a saját ilyen-olyan világlátásukat akár erőszakosan is terjesztendő hagyták el a hazát, tehát sokkal egyszerűbb volt őket befogadni, nekik alkalmazkodni - minden, az itthoni állapotokhoz, addig leélt életükben megtapasztalthoz képesti , olykor jelentős kulturális eltérések ellenére.
Szeretném ehelyt előre bocsátani, hogy kimondottan jóban vagyok azzal az énektanár nénivel, akit most az egyszerűség meg a személyi jogok kapcsán nevezzünk csak Bélának. Béla néni jó arc, az a fajta lelkes pedagógus, amilyennel manapság (meg húsz évvel ezelőtt, mikor én voltam…..
Félrefordítások Adatkikötő 2012.07.21 06:38:00
A véleményes hétvége megkezdése előtt még gyorsan egy echte félrefordítás, Balázs jóvoltából: A minap találtam a postaládámban az ALDI reklámkiadványát, benne a csatolt képen látható külső merevlemezzel. „Adatkikötő egységgel rendelkező számítógépeknél kábel…..
mono-, duo-, und polizei 2012.07.21 22:14:44
@krisk!: stimmel...csak tudod, lehúztam hosszú időt műszaki vonalon az egyik nemrég tönkrement(...tett) magyar légitársaságnál (egyszerű életkori-életrajzi tény, nem dicsekvés), s láttam belülről (régebben) pl. Caravelle-t, és más, nem angolszász eredetű repülőgépet, nem csak szovjet-oroszt. Túl sok jót nem mondhatok az utóbbiakról- de legalább a metrikus fedélzeti műszereik logikusak voltak, nem a valaha volt(?) valakik testrészeinek (állítólagos) méreteiből levezetett angolszász mértékegységeket használtak. Még úgy is, hogy valóban a tengerhajózásból erednek az angolszász mértékek - bár a nautical mile pl. a maga módján logikus , nem úgy a láb, a gallon és hasonlók. Másrészt elég sok - ma már egykori - Malév pilóta tudná megmondani a méter és láb közti összefüggést, "álmából felriasztva", csakhát őket is visszakényszerítették az "egységesített" angolszász rendbe..De mintha kevernéd a variométer adatait a magasságmérőével.(tök mindegy, milyen mértékrendszerben, de ugyanaz a feladatuk: konkrét adat és változás mérése. Sztem.De ne menjünk bele hitvitába. Magam rühellem az angolszász rendszert - mert később javítottam olyan rendszerben készült irodagépeket- tragikus a hülye törtrendszerük(7/16 collos villáskulcs méret pl., meg a befeszülni hajlamos, 55 fokos , collos menetprofiljaik, stb.) De valamiért a szerintük "nagyon logikus" coll rendszerben a fegyver űrméretet tizedes/századrészes osztásokkal adnak meg, pl. 44-es méret az 0,44 coll..SZÁZAD coll :-) Miért is? Még valami: a CAD rendszerek kiválóan fordítanak metrikust-collt oda-vissza (tanultam CNC-t, s vele CAD-et, abból nincs gond, csak a kódmegadásnál figyelni kell. A gépiparban is látni a ki(vissza)kényszerítési hajlamot a coll rendszer felé...A kulturális hegemóniára törekvés egyik jele: a kisebbség (angolszász rendszert használók) gazdaságilag elég erősek ahhoz, hogy az általuk megszokott dolgokat rátukmálják a máshoz szokott, mást, logikusabbat megszokott többségre.. Bocs, ha hosszú voltam. Hev e gúd nájt!
mono-, duo-, und polizei 2012.07.22 08:07:25
@krisk!: béke van, nem érdemes rugóznunk ezen. Én bizony rühellem az angolszász mértékrendszert, mert dolgoztam is vele- csak kifüstölögtem magam rajta a poszt kapcsán.Utánérzésem: a derék britek mennyit görcsöltek azon anno, hogy a fontjukat (a pénznemet) százas osztóval kezdték használni :). Mégiscsak tűrhetetlen , hogy nincs már penny-schilling-guinea (jól írtam ezeket?), és mindenki máséhoz hasonlóan 100 egységre osztják a poundot, mint egységet!!! Mivé lett a világ...Tiszta érzelmi reakció, mert a méter rendszert a csigaevő franciák találták ki, tehát dafke sem logikus (főleg, mert éppenhogy az). Motto: "mindent meg lehet szokni, mondta a baka, s rálépett a gyalogsági aknára" - ld. Kanada esete a kilométer-méter használatával, mindjárt ott az USA mellett. Emlékeim szerint anno a szovjeteknek a "zsákmányolt" B29-esek lemásolása TU-4-essé nem a collban méretezett amerikai gép adatai okán volt nehéz. Nem kapták meg a gyártástechnológiát, csak a végterméket, és a visszatervezés igen nehéz volt.
mono-, duo-, und polizei 2012.07.22 08:16:36
@krisk!: apróság csak, a Magyar Népköztársaság s vele a Malév már a hetvenes évektől tagja volt az ICAO-nak, a metrikus műszerezettségű szovjet-orosz gépei ellenére. A saját egykori szakszómban az angol nyelvű rovatok éppen az akkori ICAO-kategorizálás szerint jelölik a típus- és alrendszer jogosításaimat.
A magyar autósok idegeit egyik legjobban borzoló probléma, amiről Zsu is írt nekünk. Néhány éve az egyik kereskedelmi rádióban külön akció is indult az indokolatlan és értelmezhetetlen táblák összeírására. Persze a mai napig sok helyen találni erre szép példákat, főleg…..
mono-, duo-, und polizei 2012.07.12 15:53:18
konkrét ügy a "CSAK!"-indoklású korlátozó táblához, anno 1997-98-ból, az M1-ről. Győr felé, Bábolna után közvetlenül van egy "traktoros" felüljáró, amire sem fel, és amiről le nincs csatlakozása a pályának. MÖGÉ 20 méterre kitették a 100-as korl.táblát, majd a felüljáró lábánál elbújt szépen a "szerv" a küklopszával, villantgatni. Élő adásban , éppen Győr felé hajtva az M1-en veszett össze egy győri autós a stúdióban ülő alezredes v. milyen rendfokozatban szenvedő rendőr hölggyel betelefonálás útján (akkor is az értelmetlen táblák voltak a téma...) , mert az ales hölgy szerint az egy különösen veszélyes útszakasz, és azért kell a korlátozás. Na csórikám kishíján a 3,14csába küldte a nénit - moderátor műsorvezető meg elhunyni készült, már írta a végrendeletét - mert győriként a betelefonáló baromi jól tudta, hogy semmiféle veszélyes(ebb) szakasz ott nincs, nem történik ott semmi extra baleset gyakrabban, mint másutt. Ezen jól összezördültek, majd az autós jól benyögte: mit teccik gondolni miért döntik ki hetente-tíznaponta vagy éppen viszik el nyomtalanul azt a qrva 100-as táblát onnét??! Elegünk van a pénzbeszedős pofátlankodásból! ÍGY! Mindez a valamikor autósklubos-közlekedési zsánerű Klub Rádióban, anno 97-98 körül. Sokat jártam akkoriban Győrbe,Bábolnára, de egy pár hét múlva a tábla végleg eltűnt...Nem tom' van-é újra ott ilyesmi, mostanában nem dzsalok arrafelé. Van másutt hasonló dögivel: betarthatatlan szabályokat kell hozni, és a megszegésükre hivatkozva büntetni, orrba-szájba-ridikülbe,nem csak autózás ürügyén.
Ez a bejegyzés vagy három-négy éve született, eredetileg a virtus.hu-n jelent meg. És még mindig többé-kevésbé aktuális, ami komikus, vagy tragikus, vagy tipikus, ahogy tetszik. Történt egyszer, hogy éppen aktuális hollandiai ösztöndíjam mellé nem kaptam kollégiumi…..
mono-, duo-, und polizei 2012.07.07 10:31:34
@csársz: botcsinálta (társadalom)pszichológus (sem) vagyok, de szerintem tüntetés az ilyesmi. Azt vélem látni, amit minden - a nehezen leírható- többség által szélsőségesnek tartottak szoktak csinálni. Vallási, értékválasztási, szubkulturális stb. kisebbségek, akiket a többiek (a "többség") elutasít, tartózkodik tőlük, netán üldöz) elutasítottságukat , átbillentve értékként éli meg, és úgy tekint magára, mint az igaz(i)akra, a meg nem értett élcsapatra, többnyire valami, általuk maradinak tartottak elleni élcsapatra. A fociszurkolók legfeljebb az ellenséges táborral szemben gondolják magukat különbnek, meg a focit nem kamelókkal szemben stb. A magukat különlegesnek tartók -pl. homoerotikus vonzalmúak, extrém vallási ideológiák hívei - meg az összes többieket provokálják a tüntetésszámba menő dolgaikkal.Félve várom , mikor kezdődik a pedofilek, a szadisták, a koprofilek, nekrofilek, mindenféle ..filek coming-outja, parádék képében. Hiszen szerintük az ő speciális izlésük a normális, mindenki, akit ez taszít, az a nem normális. Sztem vmi. ilyesmi a mozgatórugó a provokálásban, az önmutogató büszkeségekben (vö: sííták, "igazi muzulmánok" Maliban vs. szufi hívők etc).Sorry, ha sokaknak túl konzervatívan látom.
mono-, duo-, und polizei 2012.07.08 19:57:31
@csársz: bocs, de bográcsoztam a meggyfa alatt, most olvasom a véleményed.Részben tévedsz, részben nem. Az van sztem, hogy a többség (akármit is értsünk ezen, pozitivan/negatívan -úgy reagál, ahogy itt fenn Kovácsné írja: alanyi jogon , ab ovo utálja a melegeket, leszbiket,+ az összes,korábban említett deviancia kényszerű viselőit. Felfogom, hogy melegek és egyéb egzotikus vonzalmúak nem úgy lesznek,hogy "mától fogva gazember(meleg etc.)leszek", mint az elhíresült király tette. Elhiszem, hogy szar dolog az elutasítás tengerében vihar ostromolta szigetnek érezni magunkat, de a jogok követelése (ma láttam egy aktivistát oda nyilatkozni, hogy nem érvényesülnek a jogaik..melyek is???...ezért kell fellépniük, vonulniuk).Frászt: nagyságrendileg kisebb a felhozatal leszbiből/melegből,mint heteroból és ez nekik frusztráló tényező, mint írtam korábban.)Na ezzel további elutasítást, horribile dictu gyűlöletet keltenek maguk iránt. A többség nem fogja soha úgy érezni, hogy a melegeknek korlátozzák a jogait, sőt, úgy fogja érezni, plusz jogokat akarnak kizsarolni maguknak, mintha érdem, büszkeség lenne melegnek lenni. Süketek párbeszéde, a szó legrosszabb értelmében vett vallási fanatizmus (nem,nem magára a hitre utalok: a fanatizmusra, ami klf.vallási köntösökben ezer évek óta mérgezi a lelkeket, vö: a tojás melyik végét töri fel a kedves polgártárs ??? by Swift). Még valami: tényleg nem kedvelem a melegek megnyilvánulásait, de soha nem mennék ki dobálni, mocskolni,fröcsögni rájuk, vagy megtámadni őket, többségi heteroként sem , de egyszerűen emberként sem. Idáig nem süllyedek le,remélem soha.Ezért bizony nem emelném fel a seggemet, Kovácsné szavaival élve.Akinek záró(?) mondatával egyetértek.
Váratlan fordulattal folytatódik a paranormális jelenségeket tömörítő Zugló-gate. A tegnapi abszurd óvodalátogatási interjúnál még sokkal súlyosabb helyzetet vázol az alábbi történet. Naiv ügyfél 52 év után azzal szembesült, hogy nem ér a neve, az okmányirodában nem…..
mono-, duo-, und polizei 2012.07.06 22:43:43
@becherke: phüü...:)) Fájin egy helyzet lehetett!Őszülsz azóta? Még harcosabb koromban udvaroltam egy elvált anyavezetgető hölgynek. Mesélt egyet-mást, szigorúan név és cím nélkül, csak a jelenségeket kidomborítva. Egyszerűen szólva: tökön bököm magamat, a magyar államigazgatás egyes megnyilvánulásaitól. Tiszta kaffkai stílus. És némelyeknek egy név elírás, elbaltázás a múltban az életébe került, szó szerint.Mellesleg nem lettem gyűrűsféreg a hölgynél. Más: anno az elvtársi világban az eftássak emléktáblát avattak vmi Muck Lajos nevű hős antifának Angyalföldön.Kamerák, koszorú, protokoll, ahogy kell. Pár nap múlva éber eftársak egyike kiszúrta, hogy Muck Lajos a náczikok közül való volt, volksbundista, a baloldali mártír meg a testvére, Muck János (talán), akivel halálos ellenségek voltak, de mindkettene echte svábok (élből gyanúsak). Tábla leverve, archívum kiürítve,égésnek nyoma ne legyen stb. Akkori barátnőm a Muck L. utcában lakott, végigröhögte a hacacárét:))).
mono-, duo-, und polizei 2012.07.07 01:01:50
@Quattroman: és sikerült megoldanod valahogy? érdekelne!
Régen nem írtam a 190-esről, pedig lett volna mit, de gondoltam, összegyűjtök egy nagyobb adagot, és egyszerre naplózom. Amikor a múltkor elment a fék az átszakadt membránú vákuumdob miatt, még kora ősz volt. Aztán egyszer hívott Rita, hogy belülről párás a szélvédő, amikor…..
mono-, duo-, und polizei 2012.06.27 22:03:02
@Ádi F.: nem vagytok egyedül Bende Tibivel, én is a sárga indexet tartom AZ INDEX-nek, nem a hypoba ejtett übergagyikat. Azok olyanok, mint a direkt fehérre színezett ál-kontaktlencsék, csak hogy a hülye gótikus(?) némbereknek minél riasztóbb, irisz nélküli szemet csináljanak...pfff. Ha valaki megírja, hogy lehet, mutatok képet róla, besza-behu, álmomban ne jöjjön elő.
Félrefordítások Szakács f-fel 2012.06.23 10:56:00
Marika felvetése volt már téma: Nem is igazán félrefordítás az, amiről írni szeretnék, hanem egy televízióban hallott dolog, amire - függetlenül attól, hogy nem tudok angolul - még én is felkaptam a fejem: Valamelyik Gordon Ramsay főzős műsor szólt a háttérben. Ezekről…..
mono-, duo-, und polizei 2012.06.23 15:31:52
@Leiter Jakab: mennyei..isteni, netán istentelenül finom? vagy oltári , istenverte jól sikerült pl vagy mittomén? Már csak a templomból kiindulva. és mégse káromkodva.
Remek bréking cserpestől: Esetleg érdekes lehet az alábbi cikk: http://index.hu/tudomany/tortenelem/2012/06/21/megsem_stuka_a_keleti-tengeri_roncs/ Az MTI-s szerkesztő/fordító németül még csak tanulhatott valamennyit, de földrajzból egészen biztos megbukott. A német Ostsee…..
mono-, duo-, und polizei 2012.06.22 18:27:53
@HgGina: hacsak úgy nem..oszt' még az egységsugarú monocáj is tanulhat újat :) Az meg az igazi kunszt, hogy pár órája néztem (asszem a Dunán) Salamon Béla bá' életéről vmi régi ff. filmet, erre benyögöd a lepsénynél kezdetű örökbecsűt :))
Viccen kívül: sok ilyesmi alakulhatott az idők folyamán nyelvek kapcsán úgy, ahogy írtad Malvinék kapcsán.
mono-, duo-, und polizei 2012.06.22 18:28:59
@mono-, duo-, und polizei: *nyelvek= nevek akart lenni.
autózz! Potenciális gyilkosok? 2012.06.21 07:26:00
Nemcsak közlekedési jellegű probléma, amiről Csaba is ír. Sajnos általánosságba véve jellemző a viselkedés, hogy lustaságból vagy csak úgy; egyesek semmibe veszik mások munkáját, illetve azt, hogy bizonyos korlátozásoknak tényleg oka lehet. Nem is értem, hogy nem világos…..
mono-, duo-, und polizei 2012.06.21 16:43:44
@-- dr kotász --: az az adott út nem a Lágymányosi-híd pesti oldalán van (a MÜPA hátánál)? Nekem ott volt egy ilyen szuperöntudatos bringás buzulmán vallási fanatikussal konfliktusom úgy 3 éve: provokatíve elzúgott előttem úgy 15 centire, mert merészeltem NEM letérni a saját, gyalogos járdámról, ő meg megmutatja, hogy csak azért is ott fog kerékpározni, ahol neki tilos. Mert a neki kijelölt térköves piros sáv rázza a seggét, ergo takarodjon a világot bringázással megmentő elől még a gyalogos is a JÁRDÁRÓL, ugye. Lekaptam a hátizsákot a hátáról, majdnem elesett. És nem értette a kissé emelt hangú véleményemet, hogy húzzon le a JÁRDÁRÓL a kerékpársávjára.Miiii? Hogy Ő(felsége)??? Há' hogy, há' mééé' há ne mááá'! Igazi fanatikus muzulmán öntudatra ébredt a magyar bringás: neki mindig igaza van, és kész. Megmondta Allah is, punkt-um.Aki ezt vitatja, tévelygő gyaur, üldözendő hitetlen.
mono-, duo-, und polizei 2012.06.21 16:59:50
@TARTYOM: sajnos nem, nem vagyok elég fantáziadús. Az élet nálam sokkal jobb forgatókönyveket "kamuzik". A rossz hír az, hogy tanúm van a történetre: a másfél-két méterrel odébb haló kollégám, akivel a csepeli HÉV-től kolbászoltunk fel a 103-as busz Budára menő megállójához.És éppen erről beszélgettem vele, erről a bringás ki-ha-én-nem mentalitásról.Ha ott kicsit sétálsz, támasztod a korlátot a buszmegállóban, kétpercenként láthatod a bringás öntudatot.Ha meg valami neked hihetetlen vagy nem tetszőt olvasol, szólítsd fel az illetőt a zsidózás elkezdésére is...Ez nekem magyar virtus: imádom vagy gyűlölöm, koromfekete vagy hófehér. De nekem tök érdektelen, hogy mit hiszel vagy nem.
Félrefordítások Bicskanyitogató 2012.06.21 10:56:00
A poszt címe is a beküldőtől, Pétertől van: Nem bréking, de stílszerűen szólva bicskanyitogató, hogy egy igencsak minőségi finomacél árut gyártó svájci cég egyik érdekes termékének magyar nyelvű tájékoztatója a magyar honlapjukon ilyen nyögvenyelősre sikeredett.…..
mono-, duo-, und polizei 2012.06.21 14:24:19
@Gukker: multiéknál a klf. NEM marketinges kollégák gúnyosan így nevezik a marketinges melót szvsz.Többnél előfordultam, eléggé használják. Nem becsülik sokra a marketinget, mint olyat. A nagyon fiatal marketingesek meg nem ismerik az általad tudott, eredeti jelentését a markecolnak :)...
A Top Gear régi ismerősünk, ezúttal Tyborbácsi dobott tőle egy hátast.Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon szeretem a blogot, és sírva röhögök a bejegyzéseken. Kedvenc autós műsorom megérdemelten állandó szereplője a blognak. Persze a TopGear a szóban forgó műsor.A…..
mono-, duo-, und polizei 2012.05.29 21:41:54
@Pesti Kornél: még anno 80-as évek közepén-végén egy natív angol tanárom (bizonyos Bob Summerfield az akkoriban alakult IH-tól), mikor még kevéssé tudott magyarul, bájos angolos magyarsággal bemutatkozott, miszerint Nyármezei Róbert vagyok. Mer'hogy neveket nem fordítunk le, ugye. Szóval akkor mégis mehet a Lándzsarázó Vilmos is? :) Azóta magyar feleségétől és számos gyermeküktől jól megtanulta nyelvünket.
mono-, duo-, und polizei 2012.05.30 07:59:19
@Pesti Kornél: nem cseszegetés, de most így reggel ha jól látom duplán félrefordítasz ? a by the way az nem az út által elkövetett írásmű? :)) Doubledecker humor, sztem. Mármint a tiéd.
mono-, duo-, und polizei 2012.05.31 19:52:47
@Pesti Kornél: :)))))))))) Vevő vagyok a többfedélzetes humorodra! Megvidámítottad az estémet. Szívem csücske latin nyelvekben utazik, de annyit ő is ért ángliusul, hogy még neki is fülig ér a szája...Ezért érdemes a blogot szorgalmasan látogatni, néha belevauzni. Miket hozunk egymásból elő pl. belőled is. Máskor se tartsd vissza magad, ha kérhetem:).
És ezek után a jó Komjáthynak bácsinak is megbocsátom az ő egykori falrengető számcímes és előadós félre- és lefordításait is. e.g.: "óvatosan azzal a baltával JENŐ !" (életem egyik legviccesebb marhasága tőle a korai időkben a Rózsaszín Hízó-tól: Careful with that axe Eugene!) és hasonló méretes baromságok :).Sajna ilyen öreg vagyok, hogy erre is emléxem.
Félrefordítások Kantonóra 2012.05.21 08:55:00
Nóra első beküldése: Úgy tűnik a vizsgaidőszak közeledtével paradox módon növekvő leiter olvasgatással és TV-zéssel töltött idő kombinációja hatásos:Scrubs (nem vagyok egy szakértő, de az IMDB #4.14-et ír, szóval gondolom 4. évad 14. rész):Kétszer is elhangzik, hogy…..
Ez igaziból csak azért bréking, mert most hallottam, és a szerkesztőtársak (nagyrészt hallgatólagos) beleegyezésével most ki is rakom ide. A Férjek gyöngye (The King of Queens) című sorozatról van szó, amelynek főhőse azon dühöng, hogy ő fizette a haverja helyett is a…..
mono-, duo-, und polizei 2012.05.19 15:41:23
@Kovácsné: freudi alapon ivózunk..ivózunk? Ivo napja környékén? És a lánybulit (mármint a végre elkelő szingliét, ahol hasonszőrű nőneműek irigykednek a körükből kilépőre) akkor minek is híják szlengben ángliusék? Csak félénken kérdem a profi ferdítőtől.
mono-, duo-, und polizei 2012.05.19 15:43:40
@Kovácsné: btw. az ívásra (hosszú í-vel) már rá sem merek kérdezni, humánetológiailag, úgy értem. Emlékeimben a piálás szinonímáira vannak példák, de erre a másikra...
TComment A hurkok mindenit! 2012.05.16 06:10:00
Az utakon nem kizárólag közlekedéstechnikai mérnökök közlekednek, hanem csipkeverők, pékek, sőt, méhészek is. Honnan a fenéből kéne tudniuk, hogy az téglalap alakban összevagdalt aszfaltnak bármi köze is van a lámpához? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
mono-, duo-, und polizei 2012.05.16 11:42:10
@monyesz1: :)))) a csip-keverő duma megröhögtetett! Még jó, hogy ebéd előtt, mer letüdőzném a levest. Olyan ez, mint a "te kergeted a macskát? Tekergeti a rosseb, meg akarom fogni!" Írásban nem olyan jó ez, mint élőszóban, ugye.
mono-, duo-, und polizei 2012.05.16 11:56:13
@Perverz Matyesz: a jog nyelvén szólva: "nyereségvágyból, előre megfontoltan, aljas indokból elkövetett" adóbevétel és bírságbevétel a motiváció. Azt lehet elmutyizni, politikai oldaltól függetlenül. Környezetvédelem és hasonló lózungok csak szavak, összegyűrt szavak.