Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ágoston K

39 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A haditengerészeti repülés már az 1900as évek elejétől része az angol hadseregnek, 1964 óta pedig saját múzeuma is van - a Fleet Air Arm Múzeum Yeoviltonban. Yeovilton amúgy egy kis falu Somersetben, kb 2.5 (erősebb forgalomnál 3) órára a gatwicki reptértől. Sok érdekesség nincs is itt, kivéve…..
Mi kötheti össze a Gátrobbantókat (Dambusters) és Viktória királynő kedvenc miniszterelnökét, Disraelit?   Egy közel ezeréves, a buckinghamshire-i lankák között eldugott birtok és a rajta álló vidéki kúria. Hughenden a Buckinghamshire-ben található kevés teljes egészében látogatható kastély…..
Amikor a windsori Legolandban voltunk, úgy éreztük, hogy szinte csak turistákkal van tele. Chessington teljesen más. Mint, amikor egy olasz kisvárosban az ember egy sarkon befordulva véletlenül egy kockásterítős helyen köt ki - ide tényleg inkább a helyiek járnak. Pedig közelebb is van Londonhoz,…..
Gosport Portsmouthtól egy köpésre van, a történelmi dokkokról pont rálátni - persze, csak ha szép az idő. A leggyorsabb útvonal légpárnás komppal teljesíthető, kb 10-15 perc. Autóval viszont félóra az út, mert meg kell kerülni az egész öbölt. (Cserébe ingyenes a parkolás!) Hogy miért érdemes mégis…..
Cliveden House a Temze partján fekszik, gyönyörű kilátással a berkshire-i dombokra és a folyóra - feltételezve persze a szép időt és normális látótávolságot. Buckingham második hercege építtette még az 1600-as évek közepén, állítólag a szeretőjének. Valamit tudhatott a hölgy, mert a birtok és a ház…..
  Warwick igazából egy történelmi vidámpark, egy egész napos, történelmi korokon átívelő, igazi színes forgatag, sok-sok látványossággal, interaktív és kevésbé interaktív kiállításrészekkel, nagyon profi és látványos bemutatókkal. Egyszerűen fantasztikus! Warwick városa Stratford-upon-Avon…..
A Belfast cirkáló 75 évvel ezelőtt a normandiai partraszállás vezető hajója volt, ma az Imperial War Museums csoport tagja, az európai D-Day flotta egyetlen túlélője. English Heritage kártyánkra 50% kedvezményt adtak a belépti díjból, így nagyon jutányos áron juthattunk be, de az IWM bérlet is…..
Ágoston K 2019.05.27 04:26:37
@Pierr Kardán: helyesen Bofors, javítottam. Egyébként légvédelmi ágyú
Ágoston K 2019.05.27 04:52:17
@RHalacska: Ha csak Londonban vagy annak közvetlen környékén turistáskodik az ember, a London Pass is lehet jó választás (vagy a London Explorer Pass). Viszont ha tematikusabb az érdeklődés, akkor a múzeum/látványosság csoportok bérleteit érdemesebb szerintem keresni. Akár egy évre is szólhat a megváltott bérlet (nem csak max 10 napra), és nem nyomják fel az árát olyan drága helyszínek, amiket nem szándékozunk meglátogatni.
Ágoston K 2019.05.27 16:06:25
  Mi a közös Viktória királynőben, Jimmy Hendrixben, az impresszionista Manet-ben és Bear Gryllis-ben? Valamilyen módon mind szorosan kötődnek a Wight-szigethez, Anglia legnagyobb szigetéhez, ahol még nincsenek szürke mókusok, és ahol a világon a legtöbb szellem lakik. Azt mondják, a Wight-sziget…..
  A Londontól kb 1 órára levő Brooklands neve egybeforrt az autóversenyzéssel. 4.5 km-es pályája az első volt a világon, amit kifejezetten autóversenyekre építettek, 1907-ben. Egy rész még ma is látható, sőt használatban is van. A régi Brooklands pálya maradékát a DaimlerChrysler vette meg…..
"Nézd, anya, itt is vannak! Ott is vannak!" Kislányunk lelkesen rohangált a Mottisfont birtok túraösvény-rendszerének egyik ösvényén. A Mottisfont birtok, Winchester és Salisbury között félúton, amúgy nem egy kihagyhatatlan látványosság. Vidéki kúriából van egy pár a környéken. Ilyenkor februárban…..
Fort Nelson az egyik legdrágább és legfeleslegesebb erőd, amit valaha Angliában építettek. A franciáktól és gyors gőzöseiktől félve született a döntés a megépítéséről az 1800-as évek második felében, de mire elkészült, a francia haderőt a poroszok felőrölték.  Így aztán sohasem használták élesben.…..
Portsmouth egy Miskolc-méretű kikötőváros, de valahogy mégis bájos. Tulajdonképpen egy szigeten, Portsea Island-en fekszik. Kis alapterülete miatt Londonnal vetekszik a népsűrűsége, de egyáltalán nem hat olyan zsúfoltnak. Itt található a három, még működő angol haditengerészeti kikötő egyike is. A…..
Ágoston K 2019.01.07 09:47:22
Adventi hétvégékről vagy a téli szünetről elsősorban a téli sportok és a karácsonyi vásárok jutnak az ember eszébe. Anglia nem kimondottan a síelők mekkája, és a karácsonyi vásár műfajában is vannak sokkal jobbak nála. Karácsonyi családi programokban viszont verhetetlenek szerintem. Majdnem…..
KELTA VÁNDOR Cobh városa 2018.11.05 14:56:41
Cobh egy igazi, színes utcákkal telerajzolt, dimbes-dombos legováros egy különálló szigeten Írország déli részén. Meredek utcáival, az Atlanti-óceánra néző, kitett fekvésével napsütésben az egyik legideálisabb itt barangolni. A felfedezés különösebb tervezést sem igényel, mert a St. Colman…..
Ágoston K 2018.11.06 12:09:20
A southamptoni nagyobb Titanic kiállításhoz volt már szerencsém seacitymuseum.co.uk/titanic-story, de ez is jól hangzik. Belebújhatsz kicsit az utasok bőrébe, még ha csak egy jegy meg egy rajta szereplő név erejéig is.
  Magyar útlevelünk fedlapjának belsején a Lánchíd meg a Budai Vár képe látható, az angol útlevélben egy poros kis falu - az angol vidék kvintesszenciája. Kis, kőből épült házsor egy zsákutcában; még kisebb ajtók, ablakok, hatalmas rózsabokrokkal befuttatva; kis patak csörgedez a keskeny utca…..
Ágoston K 2018.10.30 13:26:47
@Amator: A helyi városszerkezet, meg talán az, hogy lehetőleg minden emberléptékű maradt még egy nagyobb növekedés esetén is. London mondjuk kivétel, bár ha a Citytől kicsit messzebb megy az ember, rögtön sorházas lakónegyedek vannak a belvárosi zsufi helyett. BTW, Birminghammel úgy általában vagy a Bullringggel nem sikerült még megismerkednem, egyedül a Cadbury World volt meg a helyi látványosságok közül.
Ágoston K 2018.10.30 22:40:53
@Amator: Köszi, felveszem Birminghamet is a bakancslistára.
Ágoston K 2018.10.30 22:45:31
@Gerardus A. Lodewijk: Ne haragudj, semmi sem rémlik erről a sorozatról. Abban az időben inkább a belga sörök érdekeltek, nem az angol falvak:-) Majd rákeresek, mert érdekelne. Köszi a felhívást.
Hadtörténeti múzeum és paintball egy helyen? Bizarrul hangzik, és biztos vagyok benne, hogy van, aki szívrohamot is kapna erre a társításra. Ugyanakkor, a Peak District alatti Southfields Farmon levő, tisztán önkéntesek által, szerelemből fenntartott múzeumban a mindennapok része. A Hegyvidéktől…..
Az Alton Towers birtok a múlt század elején még Shrewsbury grófjáé volt, aztán előbb egy hatalmas parkot csináltak belőle, majd pedig 1980-ban megnyílt a vidámpark - több, mint 3 négyzetkilométeren. Csak a viszonyítás végett, több mint ötször akkora, mint a Legoland Windsorban, pedig az sem…..
Bár Peak Districtnek hívják, hegyvidékhez igazából semmi köze. A legmagasabb pontja is alig van 630 méter felett, és nemhogy hegycsúcs, de még csak domb sem: egy felvidéki mocsárban található. Viszont a táj hol lágyan ringó dimbes-dombos, hol vad sziklás, de mindenképpen gyönyörű. Mivel a nap is…..
Manchester a foci városa. Vagy mégsem? 24 órát meglepően könnyű eltölteni egy nem-focirajongónak is a városban, bár kikerülni nehéz a focit. Lépen-nyomon szembejön valamilyen formában.  Megérkezésünk után rögtön a városközpont felé vettük az irányt. Üres parkolóház szombat délután a belvárosban?…..
Azt hittem, ma unatkozni fogok - nyitotta a beszélgetést nagylányunk, mikor múlt péntek este beszálltunk az autóba. És valóban, nem minden leánygyermek ugrana a lehetőségre, hogy egy teljes napot töltsön egy két és fél mérföld hosszú betonplaccon, kerozinszagban és helyenként esőben. De kiderült,…..
Leavesdentől, a Warner Brothers Studiotól egyáltalán nincs messze Marlow, egy helyes kisváros a Temze partján. A központban parkoltunk, és gyalogosan indultunk a Temze irányába. A parton jó hosszan egy szép árnyas sétány húzódik és majdnem minden parti háznál hajók/jachtocskák parkolnak a vízen.…..
Hampshire-ben, a New Forest Nemzeti Parkban levő, franciás nevű és fura kiejtésű kastély és kastélykert ad otthont a UK egyik legnagyobb autó és motor múzeumának. Lutontól ugyan kicsit messze van, kb. 2 óra autóval, de tömegközlekedéssel is max. 4-4.5 óra Jó, jó, de miért érdemes ide…..
Nagyfiam a Harry Potter regények szerelmese. Mindig nagyon szeretett volna elmenni Roxfortba, és a filmek, filmcsinálás is érdekeli - ahogy minket is. A könyvben szereplő információkkal ellentétben, aki Angliában Roxfortba igyekszik, annak célszerű a Leavesdenben levő Warner Brothers Studio felé…..
Ágoston K 2018.06.22 16:20:28
@McZozo: Jópofa lehet! Próbáltad?
Suffolkról biztos nem Olaszország jut eszünkbe, és nem csak az eső miatt. Ickworth kastélyának meglátogatása során mégis az a bizarr kényszerképzetünk volt, hogy ez nem is Anglia. Ez az épületegyüttes állhatna akár Olaszországban is. Egy excentrikus angol család, egész pontosan Bristol negyedik…..
Norfolk észak-keleti részén, Lutontól kb 100 mérföldre (2 órányi vezetésre) található a Roarr! Dinosaur Adventure: egy hatalmas kalandpark, ahol minden a dinoszauruszok körül forog.  A park bejáratánál rögtön pár kisebb dinó várt minket, és a park területén is több helyen visszaköszönt a dinós,…..