Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trillian9m

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr A legújabb csomag 2012.07.02 14:52:00
Tegnap este láttam a HírTv-ben, ahogy Matolcsy arról beszél, hogy "valamikor 2020 és 2030 közöttre Magyarország megkétszerezze, vagyis kb 200 milliárdra növelje a GDP-t". Jót nevettem a 10-20 éves időtartamon, és a hőségnek tudtam be az egészet, de ma azért megnéztem, miről is…..
trillian9m 2012.07.02 19:56:06
@sárkányfő: "Ha úgy magyaráznám OrbánMatolcsynak, hogy ha egy léket kapott süllyedő hajóban a léket a hajófenékből kiszedett deszkákkal tapasztanám be, és ezáltal a befoltozott lék helyébe egy másik lék keletkezne, azaz a hajó tovább süllyedne, akkor ezt vajon felfogná? "

O/M a hajós/vitorlás/tengeres hasonlatokat maga is szereti - de szerintem ennek ellenére is esélytelen. mármint, hogy felfogná...

amúgy, pontos, mint mindig ;-)
trillian9m 2012.07.02 21:48:37
@Putyilov gyári melós: valahol nagyon szomorú, hogy az elvben foglalkoztatási esélyeket kiegyenlítő/növelő intézkedések valódi hatása (vagy a mögöttes szándék?) ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben valószínűleg éppen ellenkező előjelű, a különböző csoportokat egymás ellen kijátszva hatnak. nekem is ez a sejtésem az ügyben....
Nemrégiben feltettünk egy hasonló kérdést a férfiakra vonatkoztatva, most eljött a nők ideje. Mit tehet egy nő annak érdekében, hogy a partnere, pasija, férje ne vágyjon más ágyába, vagy, ha vágyik is, mert ugyan melyik pasinak ne lennének vágyai, legalább ne lépjen a tettek…..
trillian9m 2012.06.30 15:44:29
@skarlát betű: nem tudom, pontosan mi a helyzet egész Mo-n átlagosan vagy összességében ebben a kérdésben - holott itt élek - többnyire saját tapasztalataimra és (szakirodalmi) olvasmányélményeimre tudok hagyatkozni, ahogy valószínűleg a legtöbben. éppen ezért írtam azt:
"egy csomó csajt ismerek, aki".

erről viszont konkrét és nagyszámú tapasztalatom van ismerősi körben, sajnos... igaz, ez egy meglehetősen belterjes, magasan képzett és nagyjából azonos foglalkozású kör.
trillian9m 2012.06.30 15:53:30
@OakTree: ezen gondolkodtam el én is, hogy vajon mit is lehetne érteni azon, hogy "de az ember szerelmi/erotikus élete nem az." mármint nem kétszemélyes.

összesen két ember találkozása egy életen át? nem, nem ez lehet a mondat megfejtése.
vagy inkább az, hogy egyszerre többen vannak erotikus kapcsolatban?
de akkor pedig ezt a folytatást nem értem: "de mivel a jelek szerint igen nagy százaléknak nem megy"

vagy tényleg olyan nagy százalékról van szó? és tényleg ez a természetes? úgy sejtem, erre szakmád miatt nagyobb rálátásod lehet, érdekelne a véleményed.
trillian9m 2012.06.30 17:13:47
@OakTree: tényleg nagyon szomorú történet.

egy barátom szokta mondani, hogy minden háromszögből előbb-utóbb négyszög lesz. az pedig geometriailag annyira határozatlan síkot ad, hogy ritkán állandósul, ezt pedig én teszem hozzá.

persze itt a négyszög csak időben eltoltan és átvitt értelemben érthető, de azért talán érthető.
A KSH 2012. június 6-i közleményét a megélhetésről, és 2012. február 21-i közleményét a fizetésekről hasonlítjuk össze. Ijesztő a kép.Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott…..
trillian9m 2012.06.07 13:48:46
@Makkasz: igen, tudom. ahogy az egyszemélyes háztartások minimuma meg jóval több, mint a hivatalos létminimum.

csak próbáltam valami egyszerű ellenőrző számítást csinálni: nagyságrendileg megnézni, hogy mi a helyzet. és ebből annyi látszik most nekem, hogy a rendszerben nincs tartalék. főleg, ha hozzávesszük, hogy a bérek nagyon egyenlőtlenül oszlanak el (kevés, de extra magas bér is jelentősen húzhatja felfelé az átlagot, stb.) és nagyon magas a mástól függők / eltartottak száma.
  1990. májusában Alekszandr Ivanovich Marineszko, a szovjet haditengerészet egykori tisztje posztumusz megkapta a Szovjetunió Hőse kitüntetést. Utcát és múzeumot neveztek el róla. Már majdnem harminc éve halott volt. Alkoholizmusa miatt bocsátották el a flottától, még a…..
trillian9m 2012.06.01 14:42:10
Április végén megszületett az első kormánydöntés a témában. A megvizsgált szociális ellátások közül egyelőre csak kettőnél lesz változás: - a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét (évi két alkalommal gyermekenként 5800 Ft) utalványban kapják meg a…..
trillian9m 2012.05.12 20:21:00
igen, igen, igazad van. amikor közelről és a vitából belülről nézed, akkor szegény Berne, meg minden. de kijjebbről nézve más is látszik.
ezt a dolgot (hazudni, hazugság) egy ideje nagyon tudatosan használják. például az általad is írt gyűlölet-karbantartásra.
eszembe jut egy BZS írás az MN-ben. nincs gyomrom most megkeresni, de ha szeretnéd, rávetemedem. arra emlékszem csak, hogy több helyen is ez volt benne: "hazudtok, drága barátaim". egyrészről olyan volt, mintha ilyenkor azt mondta volna az övéinek: "hajrá fiúk, ne kíméljétek őket." másrészről meg: "nyilvánvaló, hogy kizárólagosan az ellenség (nem-jobboldaliak) hazudik - mert ez a legfőbb jellegzetességük, innen lehet megismerni őket." vitapartnered nap mint nap ilyen cikkeket olvas. számára többek között ezért is érthetetlen, amit mondasz. (tudom nemcsak ezért, de ezért is) reménytelen, hogy meggyőzd.

a témában inkább egy másik, számomra érdekes cikket ajánlok, lehet, hogy ismered:
magyarnarancs.hu/belpol/csak_be_kell_dobni_a_horgonyt_-_siklaki_istvan_szocialpszichologus_a_ragalmazas_technikajarol-75387

sokat megértettem ebből magamról is (néha érthetetlen módon miért fogadok el és rendezek "logikus rendbe" valójában kínos dolgokat...) és talán azokról még többet, akik máshogy gondolkodnak.

egy ideje feltűnt a hozzászólásokat olvasva, hogy van valaki, aki a dolgokról hozzám nagyon hasonlóan gondolkodik - csak éppen pontosabban fogalmaz. Te vagy az.
trillian9m 2012.05.13 19:12:43
@sárkányfő: igazán nem akartalak zavarba hozni :-)
egy kis változás mintha tényleg lenne, de nem pongyolaságnak nevezném. inkább mintha a tárgyilagosság/indulatosság skálán csúszott volna a potméter az utóbbi időben. még nem vészes.

ezt valamikor a zseniális tipo miatt gyűjtöttem be:
typeverything.com/post/4232125913/typeverything-com-we-not-me-poster-by
de egyre több értelmezés áll elő belőle, különösen a ragozást változtatva. (persze, akkor már képileg nem lenne ilyen gyönyörű :-) itt is van aktuálisa.
trillian9m 2012.05.14 19:21:04
@sárkányfő: :D
ó, ne aggódj, nincs szó figyelésről, maximum felfigyelésről :D leginkább csak olvasgatom a fórumokat és időnként a résztvevők és reakcióik (pro/kontra) érdekesebbek a témánál. eközben tűntek ki a hozzászólásaid. ennyi.

a korábban ajánlott cikk is valami ilyesmi miatt ragadott meg annak idején. a jelenség érdekel. szeretném érteni. rossz ebben a kettészakítottságban élni, a környezetemben naponta a bőrömön érzem és időnként elég rosszul érint. pedig a véleményemet a szavazóurnának tartogatom és nem keresek konfliktusokat.

az apátiát pontosan értem...

minden jót, meg Minden :-D
..
trillian9m 2012.05.08 11:40:36
@sárkányfő: szerinted olyanjuk van/volt egyáltalán?
A Vincent-blog a reOrbanize nevű manuálisan alkalmazható add-on-nal kedveskedik hűséges olvasóinak. A reOrbanize bármelyik böngészőhöz, szövegszerkesztőhöz, videó- és audioalkalmazáshoz, csatornához, nyomtatott és szociális médiához illeszthető. A működése egyszerű:…..
trillian9m 2012.05.07 22:10:16
@sárkányfő: vagyis
nincs szükséged ellenségre, ha magyar a barátod.
melyik Vonnegut könyvben is van ez? talán a Kékszakállban?