Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asebes

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lehet páran meghökkennek, hiszen politikai értelemben a címben megnevezett két ember tűz és víz. (Mi ezt Magyarországon tudjuk, hogy az USA-ban is tudják –e, hogy ki az a Gyurcsány Ferenc, nos ez valószínűleg jobb ha megmarad a költői kérdések szintjén). Trump és Gyurcsány, kijelenthetjük,…..
Eredetileg jövőre tervezték elfogadni, de várhatóan csak 2021-től lép életbe az új társasházo törvény közös képviselőkre vonatkozó rendelkezése. E szerint fokozódnak a közös képviselővel szembeni elvárások, új szabályok lesznek, melyekkel nem árt tisztába kerülni! ..
Tényleg a szűklátókörűség diadala az erdőirtás? Bolond a brazil kormány?..
asebes 2019.08.21 09:24:59
@icipicicsipa: Miért lenne ostoba? Brazilia egyik természeti erőforrása az őserdő. Mások gond nélkül kiaknázzák a saját erőforrásaikat: gátakat építenek, bányákat nyitnak stb.
Ha a világnak szüksége van a brazil őserdőkre, fizessen érte...

Ez nem olyan, mintha ciánt öntenének akárhova, a példád abszurd. Ez olyan, hogy a saját területükön lévő saját erdeiket hasznosítani akarják. Ha valakik azt akarják, ne tegyék, kárpótolják őket.
asebes 2019.08.21 09:49:17
@cavalry: Hát ebben tévedsz. Létezik nemzetközi jog, ha még nem hallottál volna róla. Tudomásom szerint a világ valamennyi országa elismeri Braziliát, az ENSZ is - ami azt is jelenti, hogy elismeri a határait is. És ami a határokon belül van, az a Braziloké, tetszik vagy nem tetszik. És ez nem az az eset, hogy a tőlem továbbhaladó folyóba nem teszek szennyezést a szomszédos állam "örömére"...

Ha nem így lenne, elmehetnél Szaud-Arábiába olajat kitermelni :-) De nem mehetsz, mert az az olaj a szaudiaké...

(
Az "az veszi el, aki tudja" ideje hála Istennek elmúlt, bár a kurva oroszok nem igazán tartják be.)
asebes 2019.08.21 11:07:38
@icipicicsipa: Ki írt ilyet? Azt írtam, hogy ha elvárják Braziliától, hogy ne aknázza ki a természeti kincseit, ne hasznosítsa területét, akkor kompenzálják. De hát ennek a megértéséhez egy döglött cerkófmajom IQ-jánál magasabb intelligencia kell...

A stílusod alapján reklamálj a szüleidnél, hogy miért nem neveltek emberré...
Horvátországi utazás során, még szép, hogy kötelező megállni a Plitvicei-tavaknál. Se bejelentkezés, se szállás foglalás, csak megyünk „majd valahogy bejutunk!” -gondoltuk. 1., Előzetes bejelentkezés szükséges. Igazából nem, mert helyszínen lehet venni felnőttjegyet, diákjegyet és gyerekjegyet…..
Perrel fenyegető vita robbant ki az olasz autógyár és Philipp Plein között, mert előbbi szerint komoly kár éri a márkát a divattervező Instagram-posztjai miatt. A Ferrarinak a bikinis lányok fájnak...
asebes 2019.08.06 12:22:29
  Ha valaki a nyolcvankilencedik születésnapja előtt néhány héttel távozik az élők sorából, a róla szóló nekrológ címében fölösleges szépelgő szavakkal helyettesíteni a halált. Elvégre szép kort élt meg, amely egyébként tele volt üldözéssel. Tegnap, a halálát követő órákban tűpontosan fogalmazott…..
asebes 2019.07.01 12:09:34
@MACISAJT: Mekkora suttyó gyökér paraszt vagy...
frissítés: Hodász András közéleti kérdéseket is taglaló blogját letiltotta a püspöke (talán Erdő Péter), Pálferi előadásai is megszűntek pár éve (bár ő arra hivatkozott, hogy belefáradt), Beer püspököt nyugdíjazták, Székely János püspököt Esztergomból kitelepítették a határszélre... ---- Egyre…..
asebes 2018.12.27 11:09:14
@Andy73: Óriási tévedés. LEHET, hogy a hívők jelentősebb része elfogad mindent, amit a szószékről hall, és beáll az éppen az egyháznak kedves politikai vezetők mögé, de azért akadnak GONDOLKODÓ hívek is, akik egyes templomokat, egyes papok miséit nem hajlandók látogatni, mert Isten igéje helyett orbánviktor igéje hallható.
Egyébként a mai, orbán-követő papok semmivel se jobbak, mint a kommunista rezsim békepapjai.
Az egyháznak NEM SZABAD politizálnia, mert MEGOSZTJA a híveket.
Az egyháznak viszont KÖTELEZŐ megszólalnia, ha bármilyen embertelenséget tapasztal.
Így kötelező lett volna a náci-fasiszta-nyilas rezsimek ellen szólnia Olaszországban, Németországban, Ausztriában és Magyarországon, kötelező lenne a szegények ellen fellépő állami erők ellen szólnia - egész egyszerően azért, mert Jézus tahításaiból, az evangéliumokból minden különöseb teológiai tanulmőányok nélkül is ez olvasható ki.

Kis-Rigó az én szememben nem pap, ahogy Erdő Péter se jobb, mint a hajdan kommunista besúgó esztergomi érsekek, és sajnos szép számmal tudnék megnevezni olyan papokat - pl. - momen est omen - Pajor András - aki méltatlan és főleg ALKALMATLAN a papi hivatásra.

Az pedig, hogy a pápa útmutatása, irányvonala ellen nyíltan lázadnak, elképesztő...

A reformátusok közül balog zoltán bebizonyította, hogy egy seggel nem lehet két urat szolgálni, és ő orbánt választotta Isten helyett.
asebes 2018.12.27 11:44:59
@invalid user name: Pontosan!

Azzal a kiegészítéssel, hogy a "másik oldalt" nem az "ellenséggé" válás réme hajtja, hanem a törleszkedés a hatalomhoz, jutalom reményében.

Vagyis nem arról van szó, hogy a "túlélés" miatt olany a "másik oldal", amilyen, hanem vagy meggyőződésből - és akkor semmi keresnivalója nincs Jézus egyházában, vagy pedig kimondottan előnyszerzés céljából.
asebes 2018.12.27 11:58:53
@invalid user name: Pontosan!
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
asebes 2018.12.03 16:48:00
@orient: respect
asebes 2018.12.03 16:53:29
@Homyak: Mit vársz a fasiszta barmoktól? Kár vitatkozni velük.
asebes 2018.12.04 13:27:46
@apro_marosan_petergabor: Hála istennek, hogy ilyen gyökér parasztokkal nem vagyok rokonságban.
Mikor a Hír tévé visszafoglalása során kirúgták Kálmán Olgát a csatornától, mindenki szeretett volna egy nyilatkozatot kapni a műsorvezetőtől, aki azonban a felmondási idejére hivatkozva elhajtotta ezeket a kérdéseket. Most viszont az RTL Klub Reggeli műsorában ott volt Kálmán Olga és beszélt az…..
Pár napja egy közel negyven éves barátság engem elszenvedő alanya méltatlankodott szalonnasütés közben az idegenforgalmi adó miatt. Történt, hogy egyik szemefénye felvételt nyert az álmodott egyetemére, és vonalhúzás után ünnepelni támadt kedve szűk baráti körben. A tíz-tizenkét főből álló társaság…..
asebes 2018.08.18 11:08:54
@Venesz: Jól látod.
Másodrendű polgár vagy, nincs szavazatod, de minden döntés rád vonatkozik, amit a helyiek hoznak. Senki nem képviseli az érdekeidet.

"Balatonpöcsvakaráson" pl. megpróbálnak az üdülőtulajdonosok szervezkedni, petíciókat írnak, saját "képviselőket" küldenek a polgármesterhez, aki eljátssza, hogy tárgyal velük, de marad minden a régiben.

Ja, és küldik a kféle leveleket apesti címre, hogy ekkor és ekkor leszel szíves otthon - értsd a nyaralóban - tartózkodni, mert ilyen leolvasás, olyan ellenőrzés stb. lesz.

Amúgy én az idegenforgalmi adóval se értek egyet.

Nézzünk egy példát, itt van ez a szerencsétlen Budapest. Az agglomeráció megöli, meggyilkolja, megfojtja.

A sok gazgag kiköltözött, luxusházakban, lakóparkokban laknak Nagykovácsitól Budaörsön keresztül Dunakesziig több tucatnyi településen. Naponta bejérnak dolgozni, használják a város infrastruktúráját, szemetelnek, a kocsijukkal dugót okoznak, telepöfögik a levegőt, koptatják az utakat. Este meg hazamennek a zöldbe, miután itt hagyják a szarjaikat. Munkahelyeket vesznek el a pestiek elől, de adót nem ide fizetnek.

Ja, és ő utánuk senki nem fizet idegenforgalmi adót, pedig csak KÁRT okoznak a fővárosnak.

Ugyanakkor Budapest szerencsétlen elhelyezkedése miatt számos nagy "Budapesti" bevásárló központ nem Budapesten van, így a pestiek Fótra, Dunakeszire, Budaörsre, Csömorre stb. járnak, ott költik el a pénzüket, ami után az iparűzési adót Fót, Dunakeszi stb. kapja. És noha elözönlik ezeket a központokat, ők nem okoznak bűzt, dugót stb, az érintett településeken, mert ott ezek a központok a teleplés külterületén, sokszor - pl. Fót és Dunakeszi esetében kilométerekre van a legutolsó lakóháztól. És a forgalmat nem a fótiak, dunakesziek stb. hozzák, hanem a pestiek, és így az ő vásárlásaikból teremtődik rengeteg munkahely az ottaniak részére.

Budaörsön már a mezei ösvényeket is viacolorral burkolják, annyi lóvéja van az önkormányzatnak. Az M7 két oldalán legalább 30 nagy áruház van...

Ugyanakkor ha pl. lemegyek a nejemmel egy hétvégére Zalakarosra, megvágnak 3200 Ft IFÁ-val, de elköltök szállásra minimum 30 ezret, a helyi boltban a pstiekhez képest dupla árak vannak, a fördőbe 4500 Ft a mindere érvényes belépő, a "sima" is 3200, a helyi vendéglátó helyek árai a budapesti luxuséttermekével vetekednek, a lángos meg egyéb cikkek 200 %-os felárral vannak. Ja, az autóm "parkol", mert valahol lennie kell. Vagyis költök, költök, költök, amiből az ottani vállalkozások iparűzési adót fizetnek és munkahelyeket "tartok el" az ottaniaknak.

És akkor az IFÁ-val még egy hetedik bőrt is lenyúznak rólam.
asebes 2018.08.18 11:15:14
@Guszty: Bocsi, de "lesz@rom". Ha lenne választójoga az ingatlantulajdonosnak, akkor nem mernék ezt meglépni.

Itt az a lényeg, hogy joghézag van, a demokrácia és a jogállam lényege, hoyg - akár képvisletei úton is, de a jogalany valamilyen módon belszólhat a jogalkotásba. Már pedig ezeken a településeken a jogalany az üdülőtulajdonos, és nincs joga beleszólni!

Pár száz ember "uralkodik" pár ezer felett.

Miközben - Magyarországon ez ismert tény - az ország nagy részét Budapest tartja el. A budapestiek fizetik az ország adóbevételeinek kb. felét - vagyis számarányuk szerint 2,5-szöröset, míg a költségvetés az állami gigaberuházásokat IS figyelembe véve - értsd, a felcsúti rém budai palotáját, a Kossuth téri borzalmakat, a Liget szétbarmolását is - Budapestre jóval kevesebbet költ, mint amennyi adót onnan beszed.
asebes 2018.08.18 11:22:23
@nu pagagyí: Tökéletesen látod.

Adót máshol is csalnak, de társaságban "dicsekedni" vele csak Magyarországon "érdem" és szokás.

Amúgy az ÁFA, ha szigorúan ellenőrzik, és kegyetlenül, akár börtönnel büntetik a csalást, a legjobb adónem. Tudniillik a fogyazstás után fizetsz. Ha eltitkolt a jövedelmed, akkor is.

Sajnos itt nincs olyan, hogy a NAV bekopogtat Gipsz Jakabhoz, és megkéri igazolja az autóját, házát, nyaralásait, luxusköltekezéseit, és ha nem sikerül, ekkor bukta. Ha pedig "anyu vette", "baráti kölcsön", akkor tovább anyuhoz, baráthozm hogy neki miből van.

Így aztán azt szívatják, akit lehet - leginkább a kisembereket, a bérből és fizetésből élőket.

Mert ahogy egy csomó aljas vállalkozó be se jelenti az alkalmazottját, miközben "levonja" tőle az adót, TB-t, úgy az szálláshely kiadókról is el tudom képzelni, hogy felszámolják az IFA-t, de be se jelentik a vendéget.

A fiktív bejelentkezést más esetben is alkalmazzák; ha ven egy telked a Börzsönyben, és te oda vagy bejelentve, akkor az autód után kevesebb biztosítást kell fizetned, mintha a pesti lakásodba lennél bejelentett lakos. Igaz, ha parkolási övezetben laksz, akkor nem kapsz parkolási kedvezményt.
Csak egy baráti figyelmeztetés volt, semmi több...
asebes 2018.07.26 23:37:08
@Brix: eccer lógni fognak. ők, vagy az utódaik. a törtenelem erre tanit.
egy félmúvelt vidéki tuskó parasztgyerek vezeti az országot - a szakadék felé. Ha isten kegyes lenne, elvinné a rák. De nem az.
        Kiskőszeg(horvátul: Batina) Horvátországban található Eszék-Baranya megyében, a Duna partján. Itt jelenleg a Duna a hivatalos határ Szerbia és Horvátország között, bár vannak határviták. Magyarország is egy köpésre van innen...a falu voltaképp a Pannon világ közepén áll. Idén 700 éves a…..
asebes 2018.07.05 22:32:50
@Kouign amann: Köszönöm. Nos, ő az én dédapám, ő valóban Bezdánban élt, ugyancsak Imre nagyapám is onnan származott.
Így kommunikál a polgári jobboldal...
asebes 2018.06.12 07:06:21
@ennek annyi: Nem, nem vártam alig, de nem rendít meg. Lovas sokban hozzájárult ahhoz, hogy az ország kettészakadjon, és te például ismeretlenül is a sátán követőjének tarts engem, aki marhára nem vagyok az, de ezt is a lLovas-féléknek köszönhetjük.

De képmutató se vagyok, akik ezt az országot morálisan ide juttatták, nos, ha eltávoznak, nem fogok sajnálkozni felettük.

Maga a poszt, amihez ezek a kommentek születtek, mutatja, miféle ember (?) volt Lovas. Akinek ez tetszik, amit ő leírt itt, és ahogy FENYEGETETT, hát lelke rajta.
asebes 2018.06.12 09:53:32
@ennek annyi: Sok tekintetben igen. Ebben egyetértünk. Mindig valami "ellen" szavazok. De ilyen mértékű korrupció, lopás, jogtalanság a 28 év alatt nem volt, még a vörösbárók alatt se. Loptak azok is, a kezüket kéne levágni, ebben nincs vita...

Ezzel együtt Lovas - nemm mondom, hogy halottakról jót vagy semmit - egyike volt a legundorítóbb férgeknek a jobboldalon.
Fotó: Kollányi Péter / MTI "Elengedtem a Gálvölgyi Show-t. Ennyi volt. Rá kellett jönnöm, kifogytak az írók. Aki le tud írni egy poént, az elment inkább stand-up komikusnak" - mondta a Blikk tudósítása szerint Gálvölgyi János a Madách Színházban, a 70. születésnapja alkalmából rendezett…..
asebes 2018.06.06 21:13:08
@Ramil Safarov.: Te SEGGFEJ.
"Kommunista lányát vette el". Idióta, primitív hülye fideszes agymosott balfék vagy.
Rodolfo lányát vette el, te barom, bugris!
Rodolfo bűvész volt, korának legismertebb magyar bűvésze.
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
asebes 2018.05.27 00:19:14
Az ügy gusztustalan úgy, ahogy van. A celebeskedés számomra ugyanolyan gusztustalan, ha egy tehetségtelen VVp_unci csinálja, vagy egy olimpiai bajnok. Nárcisztikus mindkettő, nota bene Katinka úgy tűnik, megosztotta még a szurkolókat is; megdöbbentem, hányan kívánták a kudarcát, a leégését.

Én szeretem különválasztani az EMBERT és a SZTÁRT - utóbbi legyen menő sportoló, kiváló író, költő, zeneszerző, zenész, politikus, bármi más. Orvos. Tanár.

Ha műtóasztalon fekszik az ember, nem a legerkölcsösebb sebészre és a legjobb férj címre pályázó aneszteziológusra vágyik, hanem a létező legjobb orvosokra. Ha az illető a nővéreket qúrja a raktárban, ám tegye.

Nekünk magyaroknak az a legnagyobb bajunk, hogy ijonokra vágyunk, akik mindenben tökéletesek. Elhazudjuk, elhallgatjuk a történelmet, nehogy má' xy-ról kiderüljön, hogy gyarló - igencsak gyarló - ember volt. KI tanult arról, hogy Rákóczinak Párizsban működtetett nyilvános házakból volt tekintélyes jövedelme? Hogy Kossuthnak volt valamilyen postatakarék ügylete, pol.karrierje előtt, és hogy aztán nem a kedves neje volt az a hölgy, akivel a világot beutazta... Hogy a neves költőink, íróink, festőink beteges alkoholista sz_exmániás félőrültek voltak? Stb...

Én tehát csak akkor érdeklődöm egy amúgy a szakmájában kiváló ember magánélete felöl, ha az összefüggésben van a tevékenységével, vagy (szélsőségesen) példamutató vagy ellenkezőleg, egy gazember az illető.

Morgan Freeman nem lesz rosszabb színész attól, hogy elejtett néhány sikamlós megjegyzést olyan színésznők előtt, akik amúgy esetleg a karrierjük érdekében - hogy is volt az ormányos fókával? A Kiss László ügy már durvább, az azért köztörvényes.

Nem szeretem azokat se, akik a reggeli fosásukat is kiposztolják, nem is érdekel. Sőt zavar. Még akkor is, ha nem nézek oda. Mert megtudom. A reklámokból, ajánlókból, címlapokból stb. Betolakodik az életembe.

Nos, ha viszont valakinek tetszik, hogy a nyilvánosság elé teregette az életét minden vonatkozásban, akkor meg ez van.

Nem férfiatlanságnak tartom, ha valakit megcsalnak, hanem a magam részéről tisztességtelen dolognak, szószegésnek, esküszegésnek.

Az, hogy valaki nem akarja azt, hogy még a balhét is vele vitessék el, mert a nemzet Katinkája és az ormányos fóka, nos azt megértem. És hogyan tette: Hát úgy, ahogy mindent, amíg együtt voltak.

Posztolta a reggeli sza_rt.
A Munkácsy-trilógia, Golgota című alkotásának kálváriája, úgy tűnik, egyelőre véget ért. Ahogy az a 2016 szeptemberében írt bejegyzésben, a "Lófej a Golgota alatt"-ban olvasható, a Magyar állam a hatalom vértjében feszítve, neki ment Justitiának, - kard ki, kard - hogy legázolja. Úgy tűnik, hiába a…..
asebes 2018.05.26 23:31:57
@paragrafus: Hát igen, a jelenlegi kurzus minden további nélkül nekiront a demokrácia egyik alappillérének, a hatalmi ágak szétválasztásának. Nota bene a mai demokráciákban is megkérdőjelezhető a hatalmi ágak valódi szétválasztása, a bírói hatalom függetlensége többnyire biztosított, de a törvényhozói és a végrehajtói hatalom már összemosódik, nem egyértelmű, hogy a parlament ellenőrzi-e a kormányt, vagy a kormány a kormánypártokon keresztül a parlamentet.
Ez a törekvés egyébként megfigyelhető, minden ún. független szervezet élére fideszes vagy volt fideszes van kinevezve (ÁSZ, Ügyészség, MNB stb.), így mindegyik elvileg független szervezet nem saját, adott esetben a kormányt valamilyen módon ellenőrző, elszámoltató szerepét tölti be, hanem fordítva, vakon végrehajtja a kormány utasításait.
Az, hogy ezt derék honfitársaink közül 100-ból 99-en nem értik, és 50-en legalább a szövegben lévő szavak jelentését sem értik, nem meglepő abban az országban, ahol ugye Szent István királyunk a Pancho Arénában ajánlotta fel az országot Orbán Viktornak...
Hadházy Ákos, az LMP vasárnap éjjel lemondott társelnöke kellően kiborúlt ahhoz, hogy őszinte legyen. Elárulta: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a képviselő-jelölteket, akik vissza akartak volna lépni az ellenzék javára. Szél Bernadettől pedig lemondást…..
asebes 2018.04.11 12:22:27
@Womb Raider: Te nagyonhülye, egyrészt szarok az emeszpére, másrészt a fideSS-t támogatja a sok kriptaszükevény meg a sok vidéki, hozzád hasonlatos egyagysejtű...
A betegségünk megállapításakor az orvosi papírjainkon feltüntetésre kerül a betegségünk kódja, a BNO azonosító. Ha a betegségünk azonosítókódja szerepel az adókedvezményre jogosító listán, akkor éves szinten 82.800 Ft-tal tudjuk csökkenteni a befizetendő adónkat. Az adóvisszaigénylésre utólagosan is…..
asebes 2018.03.27 15:45:40
@Mo.By: Még szép, hogy csak a befizetett vagy befizetendő adót mérsékli; a kb. 1,5-2 millió minimálbéres adócsaló országában még az hiányozna, hogy az állam fizessen nekik...
Az adókedvezmény amúgy sem "negatív adót" jelent...
Elképzelem a történelmi filmekből ismert hajóágyút. Sínen mozog előre-hátra, máskülönben nem fejtheti ki a pusztító hatását. Olykor azonban előfordul, hogy a kötelékeitől megszabadulva végigsöpör a fedélzeten, és elsodor mindent-mindenkit. Efféle nehezéknek véltem Németh Szilárd hajdani…..
asebes 2018.01.18 14:26:38
@morph on deer: beszélő krumpli
Jogomban áll tüntetni, alkoholt inni – akár ezt a kettőt kombinálhatom is, mert sajnos hülyeségeket is jogomban áll csinálni –, szoknyát hordani, és megválasztani a szülés módját. De hiába van jogunk valamihez, néha tudnunk kell nem élni vele – nálam ilyen az otthon szülés.   Én is szeretnék a…..
asebes 2018.01.12 09:09:26
@eßemfaßom meg áll: Nos, Magyarországon ezer szülésre 3,7 halálozás jutott; 2015-ben mintegy 92 ezer szülésre konkrétan 340.

Geréb Ágnes közel 5000 otthonszülése alkalmával kettő halálesetet- konkrétan "emberölés" minősítéssel .

Orvost még a legnagyobb műhiba esetén sem ítéltek el, általában az sem jár büntetőjogi következményekkel, ha a boncolásnál kiderül, a fél műtőt a beteg hasában felejtették. Sőt, ezeket az eseteket sokszor el is tusolják.

Én olyan országba szeretnék élni, ahol az embereket felnőttnek tekintik, akik önállóan dönthetnek sorsukról (ld. pl. abortusz kérdés).

Itt nagyon sokan szeretnének beleugatni, hogy a másik miként él, mit csinál, jár-e templomba vagy sem, milyen nemű emberekhez vonzódik, stb.

Közben a képmutató állam szarik a polgáraira, miközben Geréb Ágnest lesittelik, Magyarország MINDEN egészségüggyel, életminőséggel kapcsolatos statisztikában sereghajtó az unión belül, 5-10 évvel élünk kevesebbet, élen állunk a rák és a szív-érrendszeri halálokok között - és hadd ne soroljam. Évenete több százan fagynak meg - sokszor nem is hajléktalanok, hanem otthonukat fűteni képtelen idős nyugdíjasok.

Szóval nem Geréb Ágnesnek kellene börtönbe vonulnia, hanem a fenti bűnök, az egészségügyi és a szociális ellátórendszerekből stadionépítésre meg korrupciós ügyletekre elvont pénzek miatt a politikának, elsősorban a jelenlegi kormánynak, a fidessnek és az egész tetves mocskos bagázsnak, de a korábbi kormányok és uralkodó pártok felelőssége is nyugodtan vizsgálható lenne.

Például ugye az a barmot, aki kitalálta a vidékre központosított segélyhívó rendszert, és fél év alatt bizonyítottan hárman emiatt haltak meg - mert nem küldtek tűzoltót, mert másik településre küldték a mentőt - nos azt és bűntársait senki nem állítja bíróság elé...
asebes 2018.01.12 09:37:06
@TDOK: A "számból" vetted ki a szót: ezer szülésre 3,7 halálozás jut Magyarországon. Ha az egészségügy Geréb "mutatóit" tudná produkálni, Európa élmezőnyéhez tartoznánk.
asebes 2018.01.12 09:49:37
@Piszkos Freud: Így van, ahogy mondod. Magyarországon orvost még nem küldtek börtönbe, de ha indult is eljárás, legfeljebb "foglalkozás körében elküvetett gondatlan veszélyeztetés" miatt. Geréb ellen "emberölés" volt a vád, ami önmagában téves minősítés...
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
Mákos kalács Érdektelen 2017.11.12 12:49:21
  Szöllősi György, a magyar futball rendkívüli és meghatalmazott nagykövete válogatottunk csütörtöki, Luxemburgtól elszenvedett 2-1-es veresége apropóján fogott a nemzeti tizenegy szempontjából az átlagosnál is sikertelenebbül zárt 2017-es év kudarcának a magyarázatába, Fájdalmas című cikkében…..
asebes 2017.11.13 14:56:40
Ami a magyar labdarúgás legfőbb baját jelenti, az az, hogy a magyar NB1-ben szép számmal akadnak, akiknek az éves ALAPFIZETÉSE 50 millió Ft-os nagyságrendű.

Nyugaton a labdarúgás legfőbb motorja a néző, a szurkoló. Ő vesz jegyeket a meccsekre, tehát miatta érdemes a stadiont telaggatni reklámokkal.

Ő ül le a TV elé, tehát miatta van értelme az apróbb mezreklámoknak, a meccsek előtt-alatt illetve a szünetében leadott reklámoknak.

És miattuk van értelme szponzorálni a csapatot.

A reklámozó és a szponzor az esetek többségében nem azért szerződik X klubbal, mert az a kedvenc csapata, hanem mert a menedzsment üzleti számításai szerint a marketing kiadások költségei megtérülnek.

És a szurkoló is vásárol emléktárgyakat, szir-szarokat - ebből is meglepően komoly bevétel keletkezik.

Ezekből van aztán a jól menő kluboknak elképesztő bevétele; a topligáknak dettó, és ezért lehet hatalmas fizetéseket, prémiumokat adni, kulturált körülményeket teremteni a nézőknek, stb.

Nos, nálunk a szponzor vagy szeretetből szponzotál egy klubot, vagy pénzt mos, vagy bújtatott állami támogatással állunk szembe. Ami a lényeg, a szponzort, a reklámozót egyáltalán nem érdekli, hányan nézik a meccset, mert nem marketing okokból támogatja a csapatot. Sok esetben a szponzor olyan terméket hirdet - beleértve esetleg saját maga reklámozását is - aminek semmi értelme. Pl. a Magyar Nemzeti Bank, vagy állami bankok, szervezetek ugyan miért is szponzorálnának, hirdetnének stb...

És akkor mindezt tetézi a TAO...

Magyarán a klubok árbevétele független a teljesítménytől, a minőségtől, a nézőszámtól...
asebes 2017.11.13 18:53:15
@rozsomák: Nem vagyok biztos abban, hogy ma bármilyen "összeesküvés-elmélet" - ami a kormányhoz közelállók harácsolását valószínűsíti - merő rosszindulatot jelentene, és főleg semmi nem zárja ki, hogy több, mint csupán a fantázia műve... Ahol a világ esze egy év alatt ötszörösére növeli a vagyonát, ott bármi megeshet...
asebes 2017.11.13 21:39:35
@rozsomák: Szerintem egy futballklub remek pénzmosásra is. Minden további nélkül el tudom képzelni azt is, hogy a fizetésekből jut a játékos menedzserének is, és az alkalmankénti "visszajuttatást" sem tartom elképzelhetetlennek, főleg, amikor a ebben az országban szinte minden vállalkozónak vissza kell juttatni a megbízási díjból a megbízó képviselőjének.
Azt is olvastam, hogy a játékosok átigazolásaival sincs minden rendben, a menedzserek jobban jönnek ki valamiért, ha a ciprusi másodosztályba vagy Kínába szerződik a játékos, mintha mondjuk valamilyen topliga közelébe...

És hát ha egy politikus szívéhez közelálló klubot támogatok, akkor ugye lehet, hogy több megbízásom lesz...

Sajnos ez a világ egyik legkorruptabb országa...
Képzeljük el, hogy ülünk a Balaton partján egy finom hekk mellett, isszuk a fröccsöt, és megcsörren a telefonunk. A munkáltató hív, hogy munkába kell állnunk, meg kell szakítanunk a nyaralást. Eleget kell tennünk ennek? Vagy jogszerűtlenül járt el a munkáltató? Elsőre biztosan azt mondaná mindenki,…..
asebes 2017.07.20 16:01:40
@McZozo: Nagyon nagy bunkó vagy, haver... Elég körülnézni, hogy ma kik és kiknek a rokonai vezetik az állami cégeket. Ezt a céget egyébként kifizetőhelynek akarták használni, azóta a csőd szélére küldték, és ami pénzt le lehetett nyúlni a vagyonából, azt megtették, a haverokat meg leszerződtették.
Tudott, te barom, egy cégnél van olyan is, aki dolgozik, és alapból - amíg erre nyomós ok nincs, lojális a mindenkori főnökséghez, mert ezért kapja a pénzét. Én ugyan nem egészségügyi területen dolgoztam akkor, re baromarcú, de pl. egy tisztességes orvos akkor is tisztességesen ellátja a beteget, ha fideszes a kórházvezetés, vagy emeszpés, vagy semleges, vagy bármi. És attól ő még nem lesz csicska, te húgyagyú.

És ha valakit kitüntetnek a munkájáért, amit te nyilván soha nem érsz meg, te pöcs, az nem biztos, hogy politikai lekenyerezett. De ezt a csökött egybites agyaddal nyilván nem tudod felfogni, te véglény...
Aki mellesleg azt az elvet vallja, ha a nő önkívületi állapotban van, és úgy teszi magáévá az nem számít szexuális erőszaknak, mert nem ellenkezik. És ha nem is emlékszik rá, akkor meg pláne nem bűn... Hát kösz -.- És mindezt Twitteren osztotta meg  CeeLo, aki jelenleg a FINA fő előadója, miután…..
Mindkét karja „hiányosan fejlett” - olvasható a Wikipédiában. Ennek ellenére Dórából úszónő lett, és kétszer nyert paralimpiai bajnokságot. De nemcsak úszni tanult meg, hanem írni is. Szívesen olvasom szakmai elemzéseit, és megértem tegnapi kiborulását, amely a woman.pont.hu-n, D. Tóth Kriszta…..
asebes 2017.07.03 23:52:34
@Attilajukkaja: Miután ahogy látom, a lényeget tekintve egyetértünk, röviden azért kitérnék azokra, amikre azt írtad, nem érted.

Egyszerűen arra akartam rávilágítani, hogy ha már össze kell hasonlítani Pásztory Dórát és Hosszú Katinkát, akkor hasonlítsuk össze azokat a közegeket is, ahol versenyeznek, működnek. És . ez az én magánvéleményem - a parasport egy kifejezetten támogatott "versenysport" - alapvetően téves irányba halad. Népezsrűbbnek akarják beállítani, mint amilyen. Hogy egy hasonlattal éljek: a mi fogyatékkal élőinknek (a munkahelyemre gondolok) is vannak művészeti ambíciói, volt, aki színészkedett , volt, aki énekelt - de csak azért, mert fogyatékos, nem emlegette senki se Latinovitssal vagy Házy Erzsébettel azonos szinten.

Ha a parasportnak valódi "eladható termék" lenne, akkor lenne benne pénz. Jelen állás szerint nem nagyon van, ennek meg az a magyarázata, hogy nem igazán értékesíthető - támogatásra szorul...