Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soma zoli

3 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andi nagyon szeretett volna mosogatógépet, ezért úgy döntöttünk, hogy a meglévő konyhaszekrénybe fogjuk befaragni, a költségek alacsonyan tartása miatt. Mivel őt jobban érdekelte a dolog, ezért ráhagytam a típus kiválasztást, amiben a barátnői ajánlás többet nyomott latba mint az univerzális…..
soma zoli 2018.04.24 18:42:08
@Viktor Fulop: nem volt a mosogatógépnek helye, így ezért nem kellett méricskélni mi fér be, hanem vettünk valamit és annak csináltunk helyet utólag. garázsunk nincs így autóvásárlásnál nem szempont mi fér be...
soma zoli 2016.01.18 22:39:12
@ludlab: köszi az észrevételt, így újra elolvasva az eredeti kommentedet, már látom hogy félreértettem. hétvégén fel is kötöm a csövet
A nyugdíj egy hihetetlenül felkapott dolog lett mostanában. Egyre többen beszélnek róla, egyre több embert "érint", és egyre többen kezdtek el gondolkodni. Nem kell megijedni ahhoz, hogy belássuk: az állami nyugdíj egyáltalán nem lesz elegendő a nyugdíjas éveinkre! Ez nem vélemény, hanem tény, amit…..
Ezen nagyon nem volt mit barkácsolni, inkább a miértet és a mikéntet írom le. Az étkezőbe kerek asztalt szerettünk volna, de nem igazán találtunk a bútorboltok kínálatában. Ami volt az kicsi volt és nagyon drága. 40-50 ezer forintot nem akartunk egy asztalért adni. Elmentünk egy lapszabászatba,…..
soma zoli 2016.01.18 20:59:08
@eßemfaßom meg áll: nem volt nagy kunszt valóban, de így fele pénzből kb 15%-al nagyobb asztalunk lett, kb ugyanabban a minőségben :)
Tóbiás szobájában sok játék tárolására alkalmas helyre van szükség. Mivel a szoba kicsi és a tetőtér miatt ferde az egyik fal, ezért egyedi megoldás kellett. A hely szűkössége okán egy polcrendszer mellett döntöttünk, amit az ajtó melletti fal beborításával képzeltünk…..
Sorsszerűen ma, a 35. születésnapomon, Augusztus 30-án, a 30. Hangyász hétfőben jelenthetem be, hogy a projekt ebek harmincadjára jutott. Ahogy többször is ígértem itt korábban, az nem volt kérdés, hogy ezen a napon elhozom-e a Datsunt az Adorján-Hexer Művektől, csak az volt a…..
soma zoli 2012.08.31 08:14:33
az a gond (tegnap este olvastam el a kommenteket, ha azóta le lett írva, akkor elnézést a duplikációért), hogy itthon úgy vállalnak el munkákat, hogy nincs egy munkalap, amin rögzítve vannak a vállalások, határidők, kötbérek és az alá van írva mindkét fél által. a lényeg, hogy nyoma se legyen a munkának, még csak véletlen se kelljen azután adót fizetni (persze ezekkel a járulékos költségekkel drágább lenne, de végülis ha ez kell, hogy valami el is készüljön, akkor lehet összességében mégiscsak olcsóbb lenne a végén).
mi a cégnél szoftvert fejlesztünk, az nem megy mutyiban és ha elcsúszunk akkor nem mondhatjuk, hogy nem lett kész, kell még pénz vagy idő, nem mondhatjuk mert az elején nem ezt vállaltuk. ilyenkor jönnek a 10-12 órázások, meg a hétvégézések, következőre meg majd úgy lesz elvállalva, megtervezve a project (remélhetőleg :)) hogy ne szívassuk magunkat.

az is érthetetlen, hogy ha egy műhely ekkora ingyenreklámot kapna, akkor miért nem fektet be pluszmunkat, hogy megcsinálja azt amit vállalt. majd visszahozza az elmaradt hasznot azokon a lámákon, akiknek nincs ekkora nyilvánosságuk. de így nem lesz ezekből boyd coddington, mert a napi rutin mellett (javított géptető fényezés, fékbetét csere) ha beesik egy érdekesebb (nem rutin) meló, akkor azt rosszul mérik fel, és ezután nem hajlandóak megfizetni a tanulópénzt, amivel következőre nem nyúlnak mellé (a mgrendelővel akarják megfizettetni a saját tanulópénzüket)

és persze a megrendelőnek ha azt mondják, hogy 200ezer, akkor nem fog arra gondolni, hogy ez ennyiből nem fog kijönni. mert ha a megrendelő fel tudja mérni reálisan a munka nagyságát, akkor ebben dolgozik és megcsinálja a saját műhelyében, egyébként ha meg tehenekkel foglalkozik egy gazdaságban, akkor miért is ne hinné el, hogy ez valóban 200ezer.
Mi tagadást, kicsit megdöbbenve olvastuk a Magyar Kerékpárosklub tanácsait, különösen a buszsofőr-bringás szemkontaktus-teremtése nyerte el tetszésünket, pláne, ha egy busz jobbról előz egy bringást a buszsávban, ahol - véleményünk szerint - semmi keresnivalója nincs. Ennek…..
soma zoli 2012.08.15 10:46:23
@Dragon.22: én egy akkora fasz vagyok, hogy a piroson megyek át és fel vagyok háborodva, hogy ennek ellenére nem adnak elsőbbséget pedig ott a zebra. te ezt gondolod, ezt le is írtad (meg hogy ezért szívlapát járna nekem). pedig az igazság az, hogy nem csak lámpával védett gyalogátkelők vannak, hanem bizony található olyan zebra is ami egy egyenes úton (azaz nem kereszteződésnél) viszi át a gyalogost egyik oldalról a másikra. lámpája senkinek sincs, csak egy felfestett zebra és a hozzá tartozó tábla. ahol ugye az autósnak el kellene engednie engem, de nem teszi hanem a fent leírt módon viselkedik (rágyorsít, még a padkát vagy a szembejövőt és engem kicentizve kikerül).

azt javaslom, mivel te még nem vetted észre, hogy ilyen átkelők is vannak, ezért rakd le az autód és szállj tömegközlekedésre, mielőtt valakit aki szabályosan halad elgázolsz és mivel nem lett nagy baja, ezért még szívlapáttal megkezeled, hogy megtanulja örökre a leckét.

a lapát helyett javaslom a vipera használatát.

ha figyelmetlen barmok (mint te) nem adják meg az elsőbbséget a gyalogátkelőn rácsapok a tükrükre, az autónak nem lesz baja, de észreveszi, hogy valamit rosszul csinált.

te is ezt teszed, ha a figyelmetlen barom átsétál a piroson (mert belemélyedt a gondolataiba), kinyomod a kuplungot és felbőgeted a motort, ha tutying suzukid van, vagy rádudálsz ha valami 0.9 literes fosod, hogy észrevegyék hibáztak. de tényleg ilyenkor leállhatsz kipattanhatsz és a viperával még ráverhetsz a térdére, hogy nyomatékosítsd benne a hibázás tényét
soma zoli 2012.08.15 11:06:45
@Dragon.22:

nem arról van szó, hogy én kilépek az autó elé, hogy elüssön, hanem

- állok a járdán: elmegy egy autó
- belépek az úttestre: elmegy egy másik autó
- belépek már az úttest közepére (úgy hogy közben nézem a parasztot, hogy lát engem, mert ugye ha azt látom, hogy nem is lát akkor nyilván visszalépek egyet, nem akarok meghalni): és ekkor rálép a gázra, ami hely van még ott kikerül engem

pedig már az elsőnek el kellett volna engednie

tehát én ezt a példát arra hoztam fel, hogy az autósok sem tartják a szabályokat (mert ugye ti azt mondjátok, hogy a bringások nem tartják és ezért ne is legyen felfestve a bringa a buszsávba, ahol amúgy is közlekedtek eddig). csak te ezt nem tudod felfogni miről beszélünk és előhozod azt hogy bezzeg amikor te biciklizel.... (egy évben 2szer a kertedben)

engem gyalogosként és bringával sem utöttek még el, de ez sosem a másikon (autóson) múlt

ilyen számok hangzottak el itt eddig:

- az autósok 99.9%-a tartja a sebesség határokat
- 10/9 bringás szarik a szabályokra
- 10/9 bringás nem használ lámpát

kicsit elfogultak vagytok, és lehet pont fordítva lenne ha kiállnánk az út szélére 2 órára és striguláznánk egy táblázatot
soma zoli 2012.08.15 18:12:04
@1 ap: korábbi kommentekben felvetődött már, hogy ha van bringaút akkor miért nem megy ott a bringás. nem a te hozzászólásodra reagálok, de a kérdésedről jutott eszembe, hogy bringaúton megyek ha tehetem, de van olyan, hogy idegen helyre tévedek ahova nem vitt kerékpárút, rákanyarodtam egy másik útra ahol már van mellette csak épp nem vettem észre, így egy teljes kereszteződést az úton megyek. persze aki épp akkor halad el mellettem autóval az akkor is tajtékzik a bringás láttán, ha egyébként simán elfér mellettem (jó esetben még tahó módon ki is szól, egyáltalán nem azért, hogy információt közöljön, hanem hogy beszólhasson).
TComment A tanulság: soha többé! 2012.05.05 06:10:00
Kylie Minogue, Angus Young, Joe Pesci és Nicolas Sarkozy kényelmesen ülnek egy autóban. Vicc? Nem: Toyota Aygo. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
soma zoli 2012.05.06 21:50:09
@Der Milan:
nem savanyú, erről szó sincs. amikor 600km-t kell autópályán megtennem 3 üzlettársammal (több megálló miatt repülő kizárva) akkor a garázsból én is inkább az X6-al gurulok ki, de praktikussági okokból mégis legtöbbször az aygo a nyerő.
soma zoli 2012.05.06 22:23:50
@Der Milan:
nem vagyok X6 tulaj, de ha az lenne praktikus azt vennék (tegyük fel az anyagiak nem számítanak)

én csak meg akartam védeni az aygot, hogy nem feltétlen rossz csak mert valaki nem tud vele váltani (persze lehet az újabb generációba rosszabb váltó került mint a régibe), mert nem lehet lehúzni a hátsó ablakot (ahol a mi autónkban még senki nem ült), mert szar a hifi (kit érdekel munkába menet). nyilván van amire nem jó az aygo, de amire kell arra pont igen.

már csak az arára nem tudok ésszerű magyarázatot adni miért drágább mint a versenytársai, de hát ez van, feleségemnek ez tetszett meg, ezt vette nem pedig egy kicsivel olcsóbb puntót. (igazából tudom mi volt az egyik indok: az hogy a toyota sokkal megbízhatóbb. azt nem tudom ezt honnan vette, a reklámokból, statisztikákat böngészett vagy csak elolvasott valami véleményt a neten...)