Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pasukanisz elvtárs

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korunk Adonisza bizonyos hadisír-nyilvántartást vitt a székelyföldi Lövéte polgármesterének, és - ha már ott volt - megkoszorúzta az I. és II. világháborús magyar hősök emlékművét. Az ezt illusztráló képet maga töltötte fel a Facebook-oldalára. Mondjuk mindenki úgy koszorúz, ahogy akar, de azért…..
Nehéz eldönteni, hogy az elbizakodottság, a valóságtól való teljes elrugaszkodás vagy a provokáció számlájára írjuk-e, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vezetői egyre nyíltabban vállalják fel a gazdagságukat. Azok a mélyről jövő emberek, kik valamiféle kézzelfogható magyarázatot kívánnak…..
Pasukanisz elvtárs 2018.10.16 18:47:53
Gyötör a lelkiismeret! Nem értem mi történik velem! Hát milyen magyar vagyok én? Miért van az, hogy egyetlen porcikám sem kívánja azt, hogy a Videoton nyerjen, a szerb csapat ellen. Lehet, hogy titokban szerb vagyok? Olyan névvel, hogy Juhász? Az lehetetlen. Valami más oka lehet.  Talán az, hogy a…..
Pasukanisz elvtárs 2017.08.25 14:12:33
@Punxsutawney Mormota:
A válaszodba egy ÓRIÁSI lyuk van: a profi foci csapatoknál NINCS olyan, mint a MAGYAR "szponzorációs" bevétel. Profi szinten 3 féle bevételt különböztetnek meg - pl. az MU esetében ezek így néztek ki %-ra:
1. meccsnapi bevétel (jegy) - 20%
2. közvetítési díjak - 27%
3. KERESKEDELMI (!!!!) bevételek - 53% - na, most akkor gondolkozzunk el azon, hogy a Vidi "szponzorai" reklámérték vagy más netalántán valami más ok miatt támogatják-e a csapatot (persze költői kérdés).

Ami megdöbbentett, hogy még egy EL főtábláért folyó meccsre sem volt kíváncsi annyi ember, hogy egy 4ezer fősnél is kisebb stadion megteljen.
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Pasukanisz elvtárs 2017.05.28 11:11:23
Itt sokféle indulat kevereg, így a válaszok nem igazán adekvátak. Van egy témakör, hogy ahelyett hogy KD dolgozna, csak mászkál a hegyekre. Hát, ilyen az élet - ilyen alapon valamennyi versenysportot el kellene felejteni (miért fizetnek valakinek heti 120 milliós fizetést azért, hogy egy bőrgolyót rugdos?).

A másik vonal, a pénzpazarlás. Ha KD a saját és a szponzorai pénzét költi ehhez nekem semmi közöm nincs. Az más kérdés, hogy mekkora szponzori előnye van egy sikertelen expedíciónak - ld. pl. anno a Spar matricagyűjtő füzetét. Az jobban érdekel, hogy tényleg 200 milliárdot el kell költeni az új nemzeti stadionra?

Ami a palackos mászást és az anélkülit illeti: némely hozzászólásban nagyon le van itt kezelve a palackos mászás. Nem néztem utána, de nekem úgy rémlik, hogy KD is palackkal próbálta először megmászni a ME-t, csak miután az első magyar cím elkelt, tért át a palack nélküli verzióra, nem?

Ami azért kétségkívül zavaró, hogy akik közben sikeresen megmászták az ME-t, ugyan oxigénpalackkal, de szintén egyéni történetekkel a töredék figyelmét nem kapták annak, ammekkora TÚLZOTT médiafelhajtás megy KD körül. Tegnap BL bajnok lett a szolnoki vizilabda csapat - nézzük már meg, hogy mekkora figyelmet kaptak. Nekem ez a KD körüli médiakampány valahogy a hegymászás szellemiségével is ellentétes (meg azokkal az idézetek szellemiségével, amelyek a ME expedíciós honlapon vannak. Lehet, ha feleennyi médiafelhajtás lett volna, nem lennének ezek az indulatok sem.
Nyílt levelemet, mint egy Magyarországon élő fiatal írom Önnek, abban bízva, hogy így év végén az új évre előretekintve a sokunkat érintő kérdésekre és felvetett problémáinkra választ kaphatunk. Egyben szeretném azt is letisztázni, hogy levelem nem provokatív szándékú, az abban foglaltak…..
Pasukanisz elvtárs 2016.12.29 18:07:59
@MACISAJT:

Hmhm

"nyugdíjpénzek eltűntek szőröstől bőrüstül" - mivel Magyarországon FELOSZTÓ-KIROVÓ rendszerű (!!!( a nyugdíj (azaz nem magánnyugdíjpénztári), még jó hogy "eltűntek" a pénzek (mivel a jelenleg DOLGOZÓK nyugdíj befizetései nem egy perselybe kerülnek, hanem a jelenlegi NYUGDÍJASOK nyugdíját biztosítja); hogy egyre több az öreg és egyre kevesebb a dolgozó (és ezáltal nyugdíjbefizető), az egy egész európai demográfiai probléma

Ausztriában nem lehet boltot nyitni???: voltál már sielni Ausztriában? szerintem már lassan Tirolig a sí panziók/szállodák jelentős része magyar üzemeltetésben van; vagy mi a helyzet a legnagyobb szlovák és horvát cégekkel (Slovnaft, INA) - ezek nem magyar kézben (MOL, ahol a Magyar Állam a legnagyobb részvényes) vannak?

Ami viszont végképp érthetetlen: a stadionok helyett nem lehetne iskolákat vagy kórházat építeni? Még ezt is meg lehet magyarázni, csak politikai hithűség kell?
A képeket még tavaly nyáron küldte Dani a Csányi és a Király utca sarkáról, de ahogy néztem a múlt héten, a helyzet azóta sem változott semmit. Csoda is lett volna, ha változik, hiszen ez az ablak már 2008-ban is ugyanilyen csúnyán volt befalazva. Hogy miért? A fene se…..
Ez a poszt valójában nem a Colleen Bradley Bell leendő USA-nagykövetnek írt Gulyás Gergely-levélről szól.Szerda óta veri a hullámokat, hogy a magyar törvényhozás "Amerikai–Magyar Parlamenti Baráti Tagozatának" tagja, történetesen fideszes képviselő és megmondóember nyílt…..
Michael Muhney, a Nyughatatlan fiatalok című tévésorozat sztárja tényleg nyughatatlan: addig csöcsörészgette a forgatáson az egyik színésznőt, amíg a producerek ki nem rúgták, írja a The Sydney Morning Herald. A 38 éves sztár 2009 óta játszotta Adam Newmant a sorozatban,…..
Legalább két éve világosan látható, hogy a maga hatalomban tartására szabott, máig farigcsált, csalárd választási jogszabálya révén a Fidesz csapdát állított az ellenzéknek: a jelenlegi kormány leváltása kizárólag akkor lehetséges, ha az összes demokratikus ellenzéki erő…..
Nem akar több lenni egy jó francia vígjátéknál a Boeing, Boeing a Tháliában. De nem is ad kevesebbet. És ennek mi örülni tudtunk. Schell Judit és Molnár Piroska Ha egy színház könnyed bulvárrepertoárt épít és biztosra akar menni, első lépésként jó, ha a bohózatirodalom…..
Na, kit tartanánk bent a cseh Való világban? ..
Pasukanisz elvtárs 2013.10.14 16:15:06
@Pasukanisz elvtárs: "állat mellette" - lehet, hogy ez is igaz ("így sem rossz"), de szimplán csak "állt mellette" volt a célom
Kinder Pingui:Hozzávalók:A tésztához:6 db tojás6 evőkanál cukor6 evőkanál meleg víz6 evőkanál liszt2 evőkanál keserű kakaópor1 csomag sütőporA tejszínes krémhez:5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)1 evőkanál zselatin 0.5 kávéskanál vanília aromaCsokoládés…..
Vendégszerzőnk, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának írása. * „A világ megmerevedett a jobb és bal felosztásban és elfelejtjük közben, hogy fel és le is van.” (Franz Werfel) „Sok mindent lehet örökölni, de a bátorságot nem.”…..
Pasukanisz elvtárs 2013.06.24 23:51:53
@Laser Johnny:

Te rosszhiszemű Gyalázatos!!! Nézddd már meg jobban a fotót!!! Horn Gy balra előre hajolva cigizik, míg a menzai átadóablakon keresztül Szilvásy Györgyöt lehet látni, aki épont jobbra előre hajolva beszél.

Az igaz, hogy a képről az lemeradt, akivel Szilvásy beszél.
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda régi, jó kuncsaftunk, nem egy félrefordításuk szerepelt már a blogon. Most egy egészen friss (tegnapi) remeklésüket élvezhetjük. Beküldőnk le szerette volna fordíttatni hallgatói jogviszonyának igazolását angolra: (nagyobb…..
Minden forint, amit a sportra fordítunk, a nemzet jövőjének támogatását jelenti. Ezt mondta ma a parlamentben Simicskó István arra a kérdésre, miért is építenek Felcsúton háromszor akkora stadiont, mint ahányan az egész faluban laknak. Később azt is megtudhattuk az újdonsült…..
Navracsics úr bizonyára úgy gondolta, a társadalom, de főként a jobboldali szavazók nagyobb részében meglévő cigányellenességet jól meg lehet lovagolni azzal, ha a Cozma-ügyben hozott II. fokú ítéletet a Kúria elnökénél megreklamálja, valamiféle ködös társadalmi…..
Pasukanisz elvtárs 2012.06.02 22:47:24
A jog már csak olyan, hogy vannak szabályai/fogalmai/koncepció - amelyeket mindig a konkrét tényekre kell vetíteni.
Nem tudom, hogy ki olvasta a bíróság által közzétett ítéletet (?) - a hozzászólóknak ajánlom, hogy olvassák el. Nekem abból úgy tűnt, hogy amikor a főkolompos szúrt, az egész társasága azonnal összesz...rta magát, szószerint azt kérdezve, hogy "mi a f..szért kellett megszúrnod". Azonnal le is lépett az egész díszes társulat...

Még egy idézet Simon Tibor kapcsán (van azért hasonlóság a két haláleset brutalitása között): "A Fővárosi Bíróság 2004-ben, elsőfokon 8 és 12 év közötti szabadságvesztést szabott ki az elkövetőkre. Három évvel később az emberölés vádját halált okozó súlyos testi sértésre, illetve garázdaságra módosították Végül enyhítették az ítéletet, az elsőrendű vádlott 3 és fél évet kapott. A többieket a Bíróság éppen annyi szabadságvesztésre ítélte, hogy a korábban letöltött előzetes letartóztatást beszámítva már nem kellett börtönbe vonulniuk."

Ha a rendőrség által bizonyított tények alapján a bíró nem tudja másba bepasszírozni a tényállást, csak testi sértésbe, akkor meg van kötve a keze, hogy mi a maximum büntetés. Cozma esetében ennyit tudott összeszedni a másodfok.

Na most két lehetőség van: vagy azt csinálja a bíróság, hogy szembe megy a bizonyított tényekkel és átminősíti az esetet (ez viszont azt a kérdést veti fel, hogy akkor mi a szerepe van a tényeknek, meg a bizonyításnak, illetve egyáltalán akkor innentől kezdve mi lesz a bíróság korlátja???), vagy pedig a JOGSZABÁLYT kell szigorítani, hogy a bíróság olyan helyzetbe legyen, hogy gond nélkül kiszabhassa a mostaninál szigorúbb büntetését úgy, és ehhez ne kelljen nyilvánvalóan szembe menni a jogszabályokkal. Ez csak azért írom, mert nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy a 2. fokot ne háborította volna fel mélységesen ennek a csürhének a brutalitása, csak éppen nem feltétlen adtak a jogszabályok lehetőséget arra, hogy a bizonyított tényállás nagyobb büntetési tételű formációnak minősítse. A bíróság pl. halálbüntetést sem szabhat ki, ha akar sem, mivel a jogszabályok erre nem adnak lehetőséget. Egyáltalán nem ennek a csürhének a mosdatásáról van szó, hanem arról, hogy a jog a bíróság számára is korlát.
Ahogy a blog indulásakor is bevallottam, nem vagyok a cseh csapat alapos ismerője. Azoknak a nevében és azoknak blogolok, akik az Eb előtt rokonszenvalapon választanak csapatot maguknak. Hosszú ideje a magyarok elleni meccsen láttam újra a válogatottat. Elég szarok voltunk, de nagy torna…..
Pasukanisz elvtárs 2012.06.02 01:39:02