Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Éry Balázs

210 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit ér a Nő Magyarországon? Az utóbbi időben néhány közszereplő és politikus felhang dús hozzászólásokkal szélesítette a látószögünket. A kérdés mostanában tehát az: mit ér a Nő Magyarországon, ha… Kövér? Falusi Mariann és Lang Györgyi még egy sokkal toleránsabb Magyarországon alapították a Padödőt,…..
Mennyit ér egy Nő, ha zeneszerző, szövegíró, zongorista, énekes? A Mai Csendben művészNőket hallgatunk. Mennyit ér egy nő, ha királyNő, ha díva? A soul királynője, Aretha Franklin és a Díva, Annie Lennox pontosan tudja, mennyit ér egy nő, és, hogy ezzel nincs mindenki tisztában. Ennek a…..
Mariann erről a blogról beszélt! :) a Klubrádióban 2020. 02. 12-én elhangzott műsor felvétele beszélgetőtárs Falusi Mariann és Lang Györgyi vendég: Éry Balázs szerkesztő: Kelecsényi Krisztina bevezetőt mond: Horváth Péter videó: Ernesto Vladimír..
Éry Balázs Háromszög 2020.01.19 14:01:07
"Háromszög - FELNŐTTEKRŐL, FELNŐTTEKKEL 2019-12-26 20 óra Rádió Bézs A valóság, a képzelet és a fantázia a Háromszög határai. Műsorvezető: Vályi Gábor Beszélgetőtárs: Éry Balázs zongoraművész, zeneszerző A Háromszögben: Erotika kotta A Háromszög kérdése: Tyúk - tojás helyzetek? Amiről szó…..
Esti Csend - Éry Balázs és Gábor György zenés beszélgetése a művészetről, hatalomról, katarzisról a Rádió Bézs Más-sáv című műsorában, 2019. október 25-én...
"Pripyat Pianos: 33 years of harsh weather conditions and radiation, 33 years of silence, 33 years of hopeless expectation of human touch. PRIPYAT Pianos is a sound museum, created 33 years after a massive man-made disaster that has affected hundreds of thousands of lives. This is the mark of the…..
Éry Balázs Papa Can You Hear Me 2019.09.09 13:19:00
I. tétel: Amikor Zsoldos Imre életműve lezárult, én éppen a fia, Zsoldos Gábor mellett dolgoztam segédmunkásként a Dolly Rollban. Sosem felejtem el a Vörösmarty tér mögött álló ORI busz lépcsőjén ülve könnyeit nyelő Dedy arcát. Zsidó Kulturális Fesztivál 2019. próba: Klein Judit II. tétel:…..
Esti Csend - tizedik tétel A zenész: Éry Balázs A közíró: Földes Péter   Nyitott Műhely 2019. június 1.  ..
Bogányi Gergelynek – írnám: zongoraművész, de az egésznek az égadta világon semmi köze a művészethez; zongorához, csodazongorához (kurzív!) persze jóval több – barátja van! [Nem óra, táska, stadion az igazi gazdagság! Az ember akkor igazán gazdag, ha barátja van!] B.G. barátja a fékezhetetlen…..
Éry Balázs Miniszteri keret 2019.04.29 15:19:41
Egy történetbe foglalni a miniszteri keret, a Szandi és az émelygés szavakat; másképpen: a történelemhez fűződő személyes viszony. Az émelygés helyett eredetileg hányingert írtam volna, de végül is itt csak egy milliócskáról volna szó, mit írnánk akkor az öt-tíz milliós (vagy több?) miniszteri…..
2019.04.18. Csütörtök - 15.00-16.00 – Mr.Bézs: Éry Balázs "Érdekes, mert miközben a hangokkal hat (zenész), a csenddel szól. Hiszen a Bézsben műsorának címe a Csend. Érzékeny és a politika, a társadalmi folyamatok legalább annyira érdeklik, mint a művészet. Most épp legújabb lemezén dolgozik." Aki…..
„Szia! Komár vagyok. Presser Pici még a Padláson van, és azt üzeni, helyettesítened kell pár napig a stúdióban.” Nem tudom, a „padlás” miféle jelszó, de nem kérdezem: teljes súlyával nehezedik rám a feladat. Mélyvíz! Mint a zene templomába, lépek be Kóbor Mecky hűvösvölgyi stúdiójába [az első…..
Mintha kibérelném a Filozófust: peripatetikusan leültetném a zongora mellé, ő beszélne a világról, ami körülvesz bennünket [Love (Christmas) is All Around], a mindannyiunkat körbeölelő-körbetaszító mindennapjainkról, én meg összezongoráznám, amit mond.plakátterv: Ernesto Vladimír  Csak könnyűzenét…..
Éry Balázs Az igazi Las Vegas 2018.10.22 14:14:08
A néhány nap alatt, amit - felesége és menedzsere nagyvonalú vendéglátását élvezve - Robert Goulet nevadai villájában tölthettem, sokat tanultam az igazi Las Vegasról, szórakoztatóiparról, gazdagságról, fényűzésről, az amerikai álomról, de még többet eleganciáról, elhivatottságról, emberségről… és…..
Duba Gábor: Szöveg és zene kötve, fűzve(Az ötletet egy holnapi este teste kereste) Ha érzem, a lelkemben baj van,Segít, hogy dúdolok halkan.A vigasz ott van egy dalban,De tudnom kell a szöveget. Szavak nélkül is menne persze.Működne, mint nyeletlen fejsze.Szóval szöveg nélkül nehezebb lenneA…..
Éveken át írogattam szakfolyóiratokba zenei témájú szövegeket: lemezkritikát, koncert-recenziót, szubjektív riportot számomra jelentősnek tűnő szereplőivel a zenei közéletnek; szívesen öltöttem magamra a kritikusi szerepet: ki kultúrharcolhatott volna nálam lelkesebben az általam fontosnak vélt…..
Esti Kornél ellenségesen méregette a zongora kottatartóján árválkodó rongyosra lapozott agyonjátszott partitúra fedőlapját rajta a szerző neve Soros György na ebből se’ játszhatunk többet                                                                      grafika: Ernesto Vladimír de akkor mit…..
Éry Balázs Film - zene 2018.09.04 13:47:48
A Zeneszerző töprengve rágta ceruzája végét [a 21. században is kézzel rajzolta a hangjegyeket, hitt a kottapapír kifejezőerejében - kockás füzet -, mely eljárás különösen anakronisztikusnak tűnt, ahogy az érintetlenül is látványos, de a digitális technikával lenyűgözővé varázsolt kamionverseny…..
Éry Balázs Baszki 2018.07.20 17:22:45
[A baszki káromkodás vagy valamiféle eufemizmus?] Ott egy plakát! – kiáltotta Baszki előrehajolva a sofőr válla fölött – a felirat Banksy állandó kiállítását hirdette Torontóban. A plakáton a helyszín. Megvan, tehát: Estiék utazásának célja: Basky a kisvonatozó Orbán Viktort [írnám: magyar…..
Voltam Ibojka Voltam erős voltam gyengeVoltam szétesve s összeesveVoltam csillag voltam fecskeS voltam egy kislány eldobott testeVoltam boldog s voltam árvaVoltam szabad és voltam bezárvaVoltam én már majdnem mindenCsak megfelelő fehér ember az nem az nemVoltam éhes és voltam duciMajd szétpattant…..
Éry Balázs Timea's Song 2018.05.21 13:57:50
    Gacsó Anikó: Ki és hogyan kért fel erre az együttműködésre? Mi volt az első gondolatod, amikor Tímea megkeresett az ötlettel?  Éry Balázs: Tímeával, sok év múltán, a Facebookon vettük fel újra a kapcsolatot – korábban ismertük egymást a „popszakmából” –, és a lájkokból, hozzászólásokból…..
Nyitott Műhely 2018. február 25. vendég: Gerendás Péter  ..
Kurvára nem akarok olyan színű lenni, mint Orbán Viktor! Nem vagyok egyszínű vele [ő kétszínű, sőt: több!]! Nem is leszek!  A Festival di Sanremo (ma este van a döntő) - az olasz kulturális élet - Németh Szilárd szavával: "zászlóshajója" (fogynak a szavaink!), az olasz közszolgálati televízió által…..
A Rádió Bézs - Fodor főszerkesztő úr szándéka szerint - politikamentes csatorna. (Csatorna - jó szó (lásd még: köz!mű), de a kanális [azt hiszem, nem megkerülhető a huzavona a médiákok (ragozása a vakond mintájára) körül; el-eltréfálkozunk itt alant, de azért fölteszem kedvetlenül a kérdést: kinek…..
„Minden zenész filozófus” – a kínai zeneköltő [Tan Dun – „A legfontosabb hang a c(C)send.”] axiómája szöget ütött Esti Kornél, a híres zongoraművész fejébe. Volt kellő önbecsülése - ebben hasonlított Haydnhoz -, de önbecsülését - és ebben különbözött Haydntól -, nem a becsülésre méltó képességei…..