Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neil_Blender

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Neil_Blender 2017.08.22 13:18:20
Szerintem a GoT all time legrosszabb része volt ez, pedig elég nagy (és ezáltal megengedő) rajongónak tartom magam.

Eleve ez a kirándulás egy óriási baromság, amit egyedül Jon túlzott wannabe heroságával nem lehet magyarázni. Adott egy kurva nagy sereg, ami reálisan fenyeget minden egyes emberéletet Westeroson. Mit csinálunk? Elmegyünk oda tizenpáran, 'mer az YOLO. Ez még a megátalkodott hős Jontól is egy védhetetlenül taktikátlan döntés. A többit már felépítették, Vérebék mennek a látomás után, Gendrynek fingja nincs, hogy mire vállalkozik, Tormund "hazamegy", Jorah meg ugye bármit a Khaleesiért, de ennek a tripnek eleve nem kellett volna megtörténnie és ez a minden bizonnyal felismert baki az alkotóktól vezetett oda, hogy nem is bírták összefogni az egész részt.

Menetelnek egy csomót, majd Gendry hazafut, majd a holló rakátéval a seggében megy egy egész Westerosnyit, Dany meg vissza... WTF? Azt el tudtam fogadni, hogy Greyjoy flotta másik idősíkon tud gyorsan haladni, belefért. De ez az idő teljes kiiktatása volt, ami már egyszerűen nem lenyelhető. Ha már Dany odaért, akkor valóban: mi a tökért nem próbálja meg elpusztítani a Nightkinget, ha már nem próbálja meg elpusztítani a NightKinget, az miért álldogál 10 percig mielőtt dárdázik? Látvány ide, látvány oda, szerintem a GoT nem erről szólt eddig, most mindent megpróbáltak elkummantani a látványossággal.

Sansa és Arya dialógusa is idegesítően alakult mind a kétszer, egyszerűen karakteridegen, hogy Sansa elküldi Brienne-t, csak azért, hogy rámozdulhassanak LF-fel Aryara. Próbáltak egy kicsit adni a GoT régóta nézőknek is a Dany vs Tyrion, Arya vs Sansa párbeszédekkel, de ez is csak nagyon mesterkéltre, modorosra sikerült

Kár, hogy a finálé előtt ennyire levitte a lelkesedésemet ez a rész, de szerintem sokan vagyunk ezzel így akik nem a CGI, meg a csaták miatt nézzük...
A hetedik évad ötödik epizódjával folytatódott az HBO-n a Trónok harca. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód főbb eseményeit...
Neil_Blender 2017.08.15 10:07:25
@chrisred: Volt egy kis értelmezési gondom, rájöttem, hogy mire gondolsz. Mondjuk egyet nem értek, de már világos mire írtad, hogy Tarly nem volt nagy harcos. :)
Neil_Blender 2017.08.15 10:18:01
@Anyukád egyik barátja vagyok.: Annyit én sem értek, hogy miért kell a 2 évadot 14 részre osztani, hogy amúgy az utolsó 6 hosszát a másfélszeresére nyújtani. Mivel nem volt már könyvi alapja, simán elhúzhatták volna még 3 évadra, sima 10 részesekre a dolgot és akkor szépen varrhattak volna el minden szálat, nem kapkodva.

Az egyik legmenőbb sorozat, anyagilag ziher, hogy megéri és akkor nem kellene kapkodni, teleportálni, halottakat vonultatni 6 részen keresztül, hogy időben érjenek oda... Szerintem a színvonal nem csökken, a faéket is erősen túlzásnak tartom, főleg a legutóbbi rész fényében, de az való igaz, hogy iszonyatos sebességgel kell összerántaniuk a cselekményt, hogy ne essen szét a kevés hátralévő rész miatt.
Neil_Blender 2017.08.15 13:58:31
@mate2003: Mivel az HBO adja le legkorábban és először felirattal, nagyon meglepne ha ez a szám magas lenne...

De ez miért is releváns?
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
Neil_Blender 2017.08.08 11:53:20
Szerintem nagyon király rész volt, de arra nem voltam felkészülve, hogy ennyire rövid lesz.

LF kicsit ambivalens nekem. Egyrészről még mindig bízik (?) benne, hogy tudja irányítani a Starkokat, de amikor kellett mindig lelépett, hiszen nyomja a fejben sakkot. Az, hogy Arya vívását szenvtelen mosollyal nézte végig nem azt feltételezi, hogy tervez lelépni Winterfellből, itt viszont akkor elég nagyot hibázik talán. Elfogyott körülötte a levegő, az írók sajnos egy zseniális háttéremberből egy színpadiasan sunnyogó alakot faragtak belőle, pedig Varysszal együtt zseniális párost alkottak. Varys többé kevésbé a helyén van, mint karakter, de LF teljesen elsilányodott. Hacsak nem húznak rajta az írók egy rohadt nagyot, de azt már kicsit "rendszeridegennek" érezném, ha a sorsában egy nagy fordulat lenne.

A csata szerintem tökéletes volt, iszonyatosan látványos, de adagolta az izgalmat mind Bronnál, mind a Kingslayernél. Ellenben egy kicsit elmérték ezt a sárkánylándzsát, oké, hogy "kárt" okozott Drogonban, de amikor leszállnak, akkor látszik, hogy a vállában kb egy piszkafa van, szerintem ez nem sárkányölő fegyver. Vagy ha igen, akkor itt elég rosszul láttatták.

Én azt gondolom, hogy Dany a jelleme alapján abszolút "logikus" döntést hozott, pláne a Töviskirálynő megjegyzésének fényében. Ő egy iszonyatosan ambíciózus csaj, aki 2 rész alatt elvesztette a szövetségesei felét. Jelzésértékű, hogy azokat veszítette el, akik lazábban kapcsolódtak hozzá és a mítoszához. Az tegye fel a kezét, aki 2 ekkora saller után nem baszna oda egy egészségeset. Tök logikus és elvárt volt ez tőle
Neil_Blender 2017.08.09 10:55:37
@Eldoron: Szerintem nem utáltatják meg az emberekkel...

A jellemfejlődése az előző 6 évadban teljesen szabad kezet ad az alkotóknak. Amíg Jon nem túl sokdimenziós karakter, addig Tyrion és Dany az a két szereplő, akik lehetnek bármilyenek, nem "törik" meg a jellemük. Ha Jon mondjuk hozna egy abszolút igazságtalan döntést, akkor szinte teljes joggal mondhatnánk azt, hogy szembeköpték az előző évadokat. De Daenerys lehet szende naív butus kislány, szerelmes szerető, domináns királynő, őrült diktátor egyaránt.

Ezzel a nézők is tisztában vannak. Nem mellesleg ezt a részt Dany szempontjából már Olenna kommentjétől kezdve építették fel (nem mellesleg korábban is előfordult, hogy szart a tanácsadóira), szóval meglepő nem volt abban, hogy részt vállal a csatában, az arctalan Lannisterekért és a Tarlykért pedig nem kár. A 3 fő(bb) szereplő túlélte a részt (Jaime is túl fogja), Dany smashelt egyet, látványos volt és a cliffhanger is ült a végén.

Azon azonban érdemes elgondolkozni, hogy Martin nem igazán járt a nézők/olvasók kedvében, csupa értékes és szimpatikus karakter nyírt ki eddig is, és folyamatosan tekerte le a sztorit a sötétségbe és káoszba. Miért törvényszerű tehát, hogy feloldozásszerű happy end lesz a vége?
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Neil_Blender 2017.08.01 16:50:13
Euron karaktere borzalmasan erőltetett. Nem mondom, erre a szerepre Pilou Asbaek tökéletes, de annyira élesen ellentétes a könyvben elég részletesen megírt Euron és a sorozatbeli Euron, hogy az már fáj. Nekem ez valahogy roppant kellemetlenül jön ki, én a könyvbéli szemlélődő, gonoszan következetes figura jobban bejött, ez a Euron egy bohóc, akit nem tudunk komolyan venni hadi sikerei ellenére sem, hiszen egy ennyire pimasz figura nem marad meg sokáig a hatalom közelében.

A készítők arra hivatkoztak amikor a 8 ill. 6 részes évadokat megszellőztették, hogy azért kell így beszűkíteni a dolgot, hogy összehozzák a szálakat. Viszont olyan sok szál volt, amit olyan rohamtempóban hoznak össze, hogy már kezd szétesni a sorozat és nem áll össze koherens egésszé. Simán ki lehetett volna húzni ezt is 10 részre, abszolút nem veszített volna a feszességéből a sorozat, nem mellesleg ha belegondolunk a White Walkerek menetelnek dél felé dolog teljesen élét veszíti. Merre jönnek? Elvileg halottak, nem kell kaja, pihenő stb, erre délen mindenki ezer kilométereket utazik részen belül, ők meg csak menetelnek. Szerintem itt van egy óriási timeline bukta a sorozatban. Már amellett, hogy Jon leér Dragonstonera mire Bran leér Winterfellbe... WTF?

Ami meg végképp betesz az a CGI és grandiózus jelenetek hiánya. Nem tudok statisztikákat, de meg lennék lepve ha a GoT aktuális évada ne lenne az egyik legnézettebb, legjobban várt sorozat és mint olyan iszonyat bevételeket tud produkálni. Hogy nem jut lóvé egy CGI farkasra, meg kicsivel tökösebb harci jelenetekre? Vagy ez csak egy hoax aminek felültem?
Bravó, mondhatnánk, ha komolyan gondolnánk, de nem gondoljuk, sőt. Elképesztő, hogy az a riporter, aki Juhász Pétert akarta lejáratni, de sikertelenül, Spéder Zoltánról olyan anyagot rakott össze, hogy az 5,7 millió forintjába került a tévének, hiszen a bíróság elmeszelte őket…..
Neil_Blender 2016.12.19 15:45:58
Én ezt mindig onnan közelítem meg, hogy mi a munka és mi a hivatás. Persze egy kereskedelmi tévé messze nem közszolgálat, de én valahogy úgy gondolom, hogy a híradós (benne van: hír adó), riporter stb. azért és azon dolgozik, hogy híreket szolgáltasson az embereknek. A tényeket, az adatokat, a véleményformáláshoz nélkülözhetetlen igazságot. Amikor valaki egy ilyen szakmába fog, akkor kell lennie egy közléskényszernek, amit ki kell elégíteni. Épp ezért én úgy képzelem, hogy aki egy ilyen szakmát választ, az nem csak munkát akar, hanem hivatástudat is vezérli.

Érthetetlen számomra, hogy valaki, aki erre a pályára vágyott beérje annyival, hogy hamis, csúsztatott, megrendelésre készített lejárató anyagot adjon ki a kezéből, névvel, arccal, szakmai hitelességgel. Mert ha egyszer ennek a rendszernek vége, akkor neki is. Ez nem csak azt feltételezi, hogy egy alacsony igényszintű, jellemtelen ember, de végletekig rövidlátó is. Ha megszűnik a Fidesz mérhetetlen politikai nyomású hírközlése, akkor ő (remélhetőleg) munka nélkül marad (bár "ellenzéki" sajtóban még lehet jut egy-két konc), szakmailag teljesen hitelét vesztett, szakmaiatlan karakterré válik.

De ezt is érdemli, aki egy hivatást ilyen szinten elárul. Tudom, borzalmasan naiv vagyok és minden országban, minden oldalon vannak ilyen emberek, így működik a világ, csak az egyén motivációját nem értem. Azt is elhiszem, hogy van az a pénz, csak azt nem gondolom, hogy Ő személy szerint annyi pénzt kap, hogy megérje saját magát ellehetetleníteni és megbélyegezni egy életre.
Az én apukám meg főkönyvelő - mondta nekem az óvodában a Kovács Zoli, majd egy olyat csulázott a rakétamászóka mellé, hogy beleszédültem a zöld ötven árnyalatába. Felkészületlenül ért, annyit azért tudtam, hogy az én nővérem pedig ének-zene tagozatba jár, olyan…..
Az RTL Benkővel és Alekosszal már kijátszotta a trashreality kártyát, de úgy látszik, van a szürreális giccsnek olyan bugyra, ahová még akkor is szívesen merülnek alá, ha közben tudják, hogy most tényleg nyakig szarosak lesznek tőle. Az RTL II vasárnap esti zászlóshajójának…..