Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kmlinda

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már első nagy érdeklődéssel várt elnöki döntése komoly dilemma elé állíthatja Áder Jánost, akinek nem lesz könnyű a nemzet egységét megjelenítenie Geréb Ágnes kegyelmi kérvényének elbírálásában. A jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt szülésznő…..
kmlinda 2012.05.04 14:36:21
Az én tapasztalatom:
Kórházi szülés. Traumatikus, csak a legdurvább könyöklés a hasba, majdnem megfulladtam, méhlepény kiszabása, majdnem elvéreztem. Poszttraumás stresszindrómával küzdöttem évekig.
Otthonszülés? Elvégeztem a tanfolyamot, ami egy hetes. A tanfolyon pedig a várandósság- szülés- gyermekágy-babagondozás teljeskörű ismertetése volt (kockázatok, betegségek, felismerésük, kezelésük is!- pl mikor kell orvos). Ár? Méltányossági engedményt kérhettünk volna, de akkoriban többszörösét kérték menő orvosok egy szülésért, és egy év múlva voltam máshol háromnapos képzésen ugyanennyiért. Aki azt állítja, hogy a tanfolyamdíj az otthonszülés bújtatott fizetése az a legnagyobbat hazudja! Borítékot sem fogadnak el a szülés után!!
Mi a különbség a kórházi és a háborítatlan szülés között sokan nem értik. Én így fogalmazom meg: "A háborítatlan szülésnél soha nem hangozhat el (gondolatban sem!) Szülünk kismama?" Aki nem értené: Csak a kismama szül. Sem az orvos, sem a szülésznő/bába nem szülhetne, nem vezethetné a szülést és kezelhetnék a nőt tárgyként, ez emberi jog!
Ahol az anya nem érzi magát biztonságban, ott a baba sincs biztonságban. Nálam az első szülésem után ez a hely a kórház volt. Mennyit kellett szenvednünk és kezelnem, kezeltetnem magam, míg meggyógyultam testileg és főleg lelkileg!

Sok sületlenséget hallottam, olvastam ezügyben, oldalakat lehetne írni. Ami minősít mindent:
A magyar igazságügyi szakértő szájából hallottam a riportban, és jegyzőkönyvbe mondta a bíróságon (beképzeltsége határtalan): "hogy írják meg a professzornak (a külföldi szakértőnek), hogy Magyarországon ezzel a véleményével a negyedik évfolyamon szülészetből megbukna, és ezt vállalom."
kmlinda 2012.05.04 15:16:13
@vkaresz6:
Ezért vannak az orvosok szerelők mérnökök kőművesek stb. Azért vannak hogy JOBBAN tudják és ne neked kelljen egy totál inkopetens döntést hozni hanem segítenek abban.
Fél igazság. pl. levegőt venni élettani folyamat, mint a szülés, mégsem kell specialista mellett végeznem, pedig már hányszor nyeltem félre, és volt akinek gégemetszést kellett csinálni, mert nem kapott levegőt.
Mindennek, és mindenkinek meg van a helye. Az a rossz, ha felborulnak ezek az egyensúlyok ld.: "Szülünk kismama?" És akik felborítják rá akarják kényszeríteni az akaratukat a többiekre. Akár bíróság útján is.
kmlinda 2012.05.04 19:33:24
@vkaresz6: A válaszaid saját félelmeidet tükrözik. Jó lenne, ha bevált külföldi gyakorlatokból tanulnál mi szükséges, mi nem az otthonszüléshez. Itt mások jól leírták, Sajnos Mo. a legtöbb korházban 40% körüli a császármetszések aránya, van jópár 50, vagy több százalékkal. (WHO ajánlás10-12% alatt) Ha ennyire veszélyes lenne a szülés, tényleg kellenének az óvintézkedések. Ezek a számok tükrözik a Mo-i szakemberek hozzáállását és tudását is. Műtteni tudnak. (A kockázatokat meg nem vesszük figyelembe)