Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cyrrus

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova tanúinak vénjei egyre gyakrabban foglalkoznak olyan ügyekkel, amikor a gyülekezet tagjai főleg az interneten pornográf anyagokat néznek. Én magam nem kívánok állást foglalni ebben a kérdésben.  Éppen ezért ez a poszt nem is arról szól, hogy helyes-e ez a gyakorlat,…..
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..
Többször került szóba a blogokon, hogy Jehova Tanúi miért olyan szélsőségesek, hogy akár a családtagokat is figyelmen kívül tudják hagyni, ha ő valamilyen oknál fogva elhagyja az egyházat. Ezt a postot azért írom, hogy ezt egy kicsit jobban meg lehessen érteni. Mert bizony meg…..
cyrrus 2013.06.29 20:56:51
@ex.hmcs-s: kössz a linket

de még továbbra sem értem, h miért elég csak egy "bocsika, megbántam" -mikor mielőtt megtette volna, figyelmeztették, h ha megteszi az lesz a következménye-

A linket elolvastam, ez a megbocsátásról szól. Csakhogy sok feltüntetett ige, pedig arról, h miért nincs értelme a kiközösítésnek.....!
pl: „Senkinek se viszonozzátok rosszal a rosszat.
»Enyém a bosszú; én visszafizetek, ezt mondja Jehova«” (akkor k ö ny ö r g ö m, mi alapján ítélkeznek ezek mások felett?!?!?!)
cyrrus 2013.06.30 20:10:12
@reboot: ok, kösz, hasznos kis olvasmány :)
(tehát elég egy megbánás, sajnálkozáas, esetleg bocsánatkérés visszafordíthatatlan esetben)
Sefatias Merre tovább? 2013.01.23 09:21:19
Hetek óta gondolkodom, hogy mi legyen. Néhány hónapja már pedzegettem, hogy abbahagynám a blogolást,mert már akkor éreztem, hogy fordulóponthoz érkezett az életem. Ma már teljesen biztos vagyok abban, hogy az életem új szakaszba lépett. Már nem elégíti ki a szellemi…..
Sefatias A zene 2012.12.31 20:52:10
Elkezdem ezt a posztot írni. Nem tudom, mikor fogom befejezni. Elég nehéz téma, és sajnos az interneten szinte semmilyen segítséget nem találtam. Csupán a saját érzéseimre, véleményemre, és az elmúlt húsz év innen-onnan összeszedett, és csak az emlékeimben meglévő információkra tudok hagyatkozni.…..
A következő postot kifejezetten vita céljából rakom fel. Szó szerint kimásoltam a ll. Helvét hitvallás ezen részét. Ez az írás a református egyház alaptanításait hivatott közölni a hívekkel, illetve az ellenkezőkkel. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy Jehova Tanúi mit hisznek…..
cyrrus 2012.09.04 17:56:26
@metanoia: igen, en is igy gondolom, h ezek meg mindig jelen vannak. Hiszen nem szüntek még meg.
cyrrus 2012.10.15 16:07:00
@Almási: ezzel a dohanyzas tilalamaval ujabb kerdest vetettel fel...amugy is sokat gondolkozom ezen...

Elöször is egyetertek, h nem helyes.
Viszont azzal nem, h emiatt ki lehet barkit közösiteni. Nem lehet eszrevenni h ez egy szenvedely? Szerinted csak ugy egyik naprol a masikra le lehet erröl szokni? Ez teljesen ember függö h kinek hogy sikerül. Miert nem az OK-at keresik meg, a gyökereknel a forrasnal orvosoljak a problemat? Hanem csak annyi van h tessek abbahagyni, ha nem akkor páápáá.
Azt miert nem közösitik ki aki csoki függö??? Az is karos ha mar 200 kilos es mozdulni se bir.
Es aki facebook-függö?
Nagyon sok mindent tulzasba lehet vinni, csak nem ertek egyet azzal,h egyik esetben aki ujjal mutogat egy dohanyosra, az epp otthon meg egesz nap a tv elött ül....ezzel ugyanolyan függö beteg mint a masik, csak mashol jön ki rajta.
cyrrus 2012.10.15 16:18:20
@royroyroy: I.Kor.12.10-11:
"Nemelyiknek csodatevö eröknek munkai, nemelyiknek meg profetalas, nemelyiknek pedig lelkeknek megitelese, masiknak nyelvek nemei, masnak pedig nyelvek magyarazasa.De mindezeket egy es ugyanaz a Lelek cselekszi, osztogatvan mindenkinek külön, amint akarja."
A következő tanulmány nem az én munkám. Olvasásra kaptam meg, és bár sok ehhez hasonló post olvasható más blogokon, ennek nyerssége, és egyszerűsége megfogott. Ezért megkérdeztem a tulajt, hogy postolhatom-e. Tehát a szerző: Bagira. Mivel a tanulmány elég hosszú, ezért két…..
cyrrus 2012.10.07 21:54:20
@Rovarölő: "igen is volt az első században vezető testület, csak akkor még nem kelt fel a nap"
Elég sokszor "felkel a nap" JT-knél. /vérkérdés, oltás...stb/
Pontosan mikor kelt fel a nap?
Akkor most 2012-ben már fel van kelve a nap, le se nyugszik?

"egy kívülálló holmi Pálnak kellett megmondania, mi is van a körülmetélkedéssel"
Pál a kívülálló, akit a Szent Szellem vezet?!?!?!
Akkor ha ma vkit a Szent Szellem vezet, az kívülálló. Ha a vezető testület, akkor "belül-álló".

"Az akkori vezető testületi tagok még gyakornokok, vagy inasok voltak"
Ezek az inasok mikor nőttek fel??? Mikor lettek vének? Semmikor.Rég alulról szagolják az ibolyát.
A mai VT tagokra meg 3012-ben fogjátok azt mondani, h gyakornokok, inasok.

"A mai Pál jellegű emberek különc, öntörvényű, gyenge hitű emberek"
Aki ma a Szent Szellem által van írányítva az öntörvényű????!?!?!?!!?!?!!
cyrrus 2012.10.07 22:23:40
@sefatias: hát szép...szerintem most napfogyatkozás van náluk :D
Sefatias 144000 2012.09.02 17:10:57
Jehova tanújaként mindig is sok fejtörést okozott számomra az égi reménységű emberek számának meghatározása. Azaz a 144000 felkent keresztény, akiket a földről vásároltak meg. Mi volt a problémám? Ez a szám háromszor szerepel a Bibliában, mindháromszor a jelenések…..
cyrrus 2012.09.04 17:03:21
@royroyroy: Neked lehet, hogy a szűz fizikai szüzet jelent, szexuálisan érintetlent, de miért ne lehetne szellemileg szűzről szó? Az is szűz.

NEM nekem vagy neked vagy neki jelent fizikai értelembn szüzet! Hanem maga a Biblia irja, h ne legyen félreértés, félremagyarázás!!! Megmagyarázza, h akik asszonyokkal nem fertöztették meg magokat!!!! miért? mert szüzek.

Ha szellemileg lenne szó szüzröl, akkor a szív szüzeségét emelné ki, meg lelkiekben, vagy valami ilyesmit, de nem ez van!

Ha "szüz" szó szerepel, akkor csak a szellemi jut eszedbe, lényegtelen mi a szövegkörnyezet.

Nézz utánna a megfertözni szónak, az asszonynak is :) mind a kettö eléggé fizikai értelmü, es arra pedig van egy szó, amit hasznal. Csak ennyi van semmi több.

Valahogy nem tudom elképzelni, h van egy házas ember es pl soha életében nem beszélt olyan asszonnyal, aki öt lelkileg megfertözte volna. A férj honnan fogja tudni h neki mit fog mondani, gondolatolvasó tán?
1.Hacsak a feleségén kivül más asszonnyal nem beszél egész életében.
2. Vagy van egy listája a lelkileg szüz asszonyokról és azokkal beszélhet.

Azt írod: "A fertőztetés helytelen viszonyra utal, nem normálisra."
Fejtsd ki mi ez konkrétan, mi ez a lelki dolog???
Itt az új, 2010-es vének titkos könyve magyarul: „Terelgessétek Isten nyáját”     [mirror1][mirror2]..
A fenti szöveget, Jehova Tanúi véneinek kézikönyvéből másoltam ki. Egy nagyon fontos részletre hívnám fel a figyelmet. Ebben a szövegben a véneknek segítenek eldönteni, hogy mi is a hitehagyás fogalma. Nem az számít hitehagyásnak, ha valaki Bibliával ellentétes, azzal…..
cyrrus 2012.07.23 11:41:33
@sefatias: melyik könyvböl van ez az idezet?

hianyolom az idezetek közül azt, amit Jezus mond a gyülekezetekböl valo kirekesztesre :)

Janos 16:2-3
A gyülekezetekböl kirekesztenek titeket, söt jön idö, hogy aki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.
Es ezeket azert cselekszik veletek, mert NEM ismertek meg az Atyat, sem engem.
cyrrus 2012.07.23 13:07:45
@sefatias: nem veletlenül abbol a titkos könyvböl van, ami a neten is fent van vhol...a cimere nem nagyon emlekszem.:(
Ha megkérdeznéd valakitől, hogy kinek köszönhetjük a Bibliát? Vajon milyen válasz kapnál? A legtöbb esetben, még a kisgyermekek is boldogan válaszolnák, hogy Istennek. És tökéletesen igazuk is lenne. A Biblia Isten szava, melyet ő ihletett, és hű szolgáival leíratott, hogy…..
cyrrus 2012.07.10 11:33:14
@sefatias:
es mi a helyzet a Mate 6:9-13. resszel? A Mi Atyank.....vegevel.
cyrrus 2012.07.10 13:07:42
@sefatias: ja bocs tenyleg nem irtam le...ugyan az, mint az elözö idezettel h az uj vilag forditasban nincs benne a vege.
Sefatias Akik már előttünk... 2012.06.21 14:45:00
Volt Jehova Tanúi Magyarországon Jehova Tanúi magyarországi szervezetén belül amolyan hétpecsétes titokként terjednek "apáról-fiúra" a volt Tanúk alkotta csoportosulásokról szóló hírek. Jelenleg még nem készült átfogó elemzés, bemutatás a kilépettek által alkotott…..
Sefatias Ragaszkodjunk a jóhoz 2012.06.18 20:09:00
Kicsit átveszem Infaustus szerepét, úgyis mostanában kevés ideje van az Őrtorony-figyelőre. A ma napon átvett Őrtorony (2012.04.15. 3. főcikk) 11-13 bekezdésére hívnám fel a figyelmet. Olvassátok el ezt a három bekezdést, ami a Lukács 9: 62 versét elemzi: „Ragaszkodunk a…..
cyrrus 2012.06.19 16:15:20
@yerushalem:
ha jol vettem ki neked is van JT ismerösöd azert olvasgatsz mindenfelet...

örülök h nem vagyok egyedül :) nekem is nagyon nehez

Tenyleg sok különbseg van, de az egyedüli aminek vegül is a legjobban örülhetünk, az az h a Biblia nincs a tilto listajukon. Tehat ez az egyedüli "igaz csatorna" :) felejük. (es pl: h az eredeti nyelven mi is az egyes szavak valodi jelentese, mert sokszor a sajat ertelmezesük szerint hasznaljak es nem ugy, mint amit tenylegesen jelent)

Meg gondolkozz az ö fejevel is, ö az aki a helyes uton halad. Meg csak a gondolata is megrazo lenne h nem az a helyes ut, amiert annyi mindent köteles megtenni. Meg jo h szilardan vedi magat.
Sefatias Az Isten igazságossága 2012.06.13 15:03:00
Szabályokra szükségünk van. Biztonságossá, élhetővé teszik az életünket. A szabályok megmondják, mit lehet, és mit nem. Bizonyos esetekben akár az életünket is nekik köszönhetjük. Rábízhatjuk magunkat nálunk képesítettebb, hozzáértőbb emberekre, akik helyettünk…..
cyrrus 2012.06.19 12:50:39
@Toronyőr:
hat en most olvastam vegig....de remelem h sefa es toronyor szoban meg tudja beszelni -amihez nagy-nagy kitartast es szeretetet kivanok- mert enyhen szolva nevetseges ez az indulatos, "csak azert sem magyarazom meg mire is gondolok" magatartas a reszedröl. (mint az oviban kb.)
Toronyor! a blog azert van h megbeszeljuk azt, ami vkinek nem vilagos, higgadt es nyugodt fejjel!
Hol van a szeretet a szavaidban? Olvasd at parszor amit irtal.
Bocs de erre nincs szüksegem.
Epitö jellegü hozzaszolasokat varok a kommentekböl.
Sefatias A saját utam 2. rész 2012.05.18 10:25:00
Késő este volt. Már lefeküdtünk. Már kishiján aludtam, amikor csörgött a telefonom, és egy véntársam hívott, hogy sürgősen beszélnie kell velem, és azonnal jön hozzám. Én voltam az elnöklő és már napok óta nagyon beteg voltam, ami miatt nem voltam összejövetelen. Így hát…..
Nagyon sokan foglalkoztak már azzal, hogy Jehova Tanúi fegyelmezési módszerei nem túl emberbarátiak. Sokszor olvasni, hogy egy kiközösítés családokat, barátokat tépett szét évekre, évtizedekre. Sokan elítélik ezért ezt az eljárásmódot, és sok történetet lehet olvasni,…..
cyrrus 2012.05.06 14:48:16
@sefatias: Marmint annak örülök h elinditottad a blogot, meg ennek a bejegyzesnek is. Engem is sok minden erdekel.

Igen, a cikkek es az oszövetsegi idezetek az vilagos h honnan van.
Ugy gondoltam h az ujsz-i idezeteket te gyüjtötted ki.
cyrrus 2012.05.13 21:42:43
@sefatias:
Pl:
I.)Szamomra teljesen erthetetlen h magat azt embert nevezik leleknek!!!
Me'g aki nem vallasos az is szetvalasztja a testet es a lelket egymastol. Meg akkor a lelkiismeret szonak mi ertelme van?!
Meg ha pl fizikai fajdalmat okozok vkinek az hol fa'j? Kivül vagy belül? Es ha hazudok? akkor meg attol a la'ba fog fa'jni?!?!

II.)Egy masik tema pedig az ünnepek (születesnap, karacsony nem ünneplese).
Sefatias Az elfogadás 2012.05.12 16:11:00
Az elmúlt jó néhány hónapban kicsit szélesítettem a látókörömet. Rám fért. Észre sem vettem, és teljesen beszűkült a gondolkodásmódom. A „mindenki rossz csak mi nem” vagy a "senki sem érti csak mi” jellemezte a gondolkodásmódomat. Gyakorlatilag mások…..