Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bognart

21 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben Anna megkért, hogy nyújtsak segítséget egy sorstársnak, aki szeretné kikérni a 24 hétnél fiatalabb magzatát. A kezelőorvosa és a kórház nem bizonyult segítőkésznek, a betegjogi képviselő sem épp a beteget látszott képviselni, a patológia pedig leginkább…..
Az alábbiakban megpróbáltam összegyűjteni azokat a honlapokat (a jelen blogon kívül), amik segíthetnek a gyászfeldolgozás során. Sajnos konkrétan perinatális gyásszal és korai gyermekhalállal kapcsolatos oldalak elég ritkák, ezért az alább felsoroltak nem mindegyike specifikusan…..
bognart 2014.06.17 21:27:01
@anna_over_the_moon: Nincs mit! Egyébként is beígértem, semmiképpen sem szerettem volna adós maradni. Sajnos nem lett olyan teljes, mint amennyire szerettem volna. Hiányérzetem van.
De. Viszont úgy gondolom, hogy nem nagyon kellene már nekem csak úgy a levegőbe próbálkozni. Még egy esélyt adok magamnak, többre már sem energiám, sem időm nincs. Kb. 50 oldalnyi lelettel mentünk vissza a csodadokihoz múlt héten. 6-ra volt időpontunk, 8-ra értünk oda, majd 9-ig…..
Szívemben dobog a szíved Nadine 2013.12.05 08:21:55
Itt az ideje, hogy jó híreket is megosszunk Veletek itt a blogon. Én pedig vettem magamnak a bátorságot, hogy én írjak elsőként állandó írónk, bognart első kislányának születéséről. Nadine a tervezettnél picit korábban, november 30-n született, közel 3 kg-val. Ő is és…..
Elmondtuk, milyen állapotban van a nagypapa. Közölték velünk, hogy az ügyeletet kéne hívnunk, mert ők az illetékesek ebben a dologban, majd ők kijönnek hozzánk és megnézik, mi lehet a gond. Tisztelt Praxis blog!   Talán most már, majdnem 2 évvel a történtek után le tudom…..
bognart 2014.04.16 08:47:47
@Zakk: Mondja, élnek még a szülei/nagyszülei?
Az élet egy csoda Félreértések 2014.02.05 09:02:38
Reggel az oviban - szokás szerint késésben voltam - rászóltam Sárira, hogy csipkedje magát. Erre odanézek, és a gyerek effektíve csipkedi a kezét. Mondom neki, hogy nem így értettem, hanem úgy, hogy siessen. - Anya, csak azt akartam megtudni, hogy álmodom-e, vagy ez a…..
Az alábbiakban megpróbáltam összegyűjteni azokat a filmeket, amik segíthetnek a gyászfeldolgozás során. Sajnos konkrétan perinatális gyásszal és korai gyermekhalállal kapcsolatos alkotások nem igazán születtek/nek, ezért az alább felsoroltak nem specifikusan ugyan, de a halállal,…..
bognart 2013.11.12 07:45:49
  Az alábbiakban megpróbáltam összegyűjteni azokat a könyveket, amik segíthetnek a gyászfeldolgozás során. Az ötletekért köszönet az Angyalok Szülei fórum tagjainak és a facebook-csoportnak!..
Összességében mindenki végig nagyon aranyos és kedves volt velem, annak ellenére, hogy senkinek nem voltam rokona/ismerőse/fizetős betege és minden orvosnak, nővérnek, aki 2 percnél többet töltött velem, volt hozzánk pár együttérző szava. Jó ideje csendes olvasója vagyok a…..
bognart 2013.10.25 07:21:15
Szívemben dobog a szíved Emlékek 2013.10.14 07:00:00
Épp a konyhában kellene sürögnöm. Biztos morognék, mert összeesik a piskótalap (ahogy nálam mindig szokott, amikor szépet akarok). Aztán babakocsiba vágnám a gyereket és együtt elmennénk marcipánt, tüzijátékot, gyertyát keríteni.... Ehelyett kiveszek két mécsest a dobozból,…..
Az utóbbi időben borzasztó büszke voltam magamra, amiért szinte már-már normálisan tudok létezni. Abba a hitbe ringattam magam, hogy akkor innentől nem tud felkavarni semmilyen megjegyzés, vagy reakció a velünk történtekkel kapcsolatban. Hát - mint már annyiszor - ezúttal is…..
Mióta kiderült a - jelenlegi - terhességem, minden erőmet megfeszítve igyekszem pozitív lenni.  Egy kívülállónak (Értem ez alatt elsősorban azokat, akiknek az első mondatuk a hozzáállás fontosságáról szól.) valószínűleg halvány fogalma sincs, mekkora munka ez, és itt a…..
Ez a kifejezés az egyetlen, amire emlékszem egy általam nagyjából másfél éve olvasott írásból. Sajnos azóta hiába keresem, nem találom sehol. Arról szólt, hogy a korai vetélések után már másképpen állunk a következő terhességhez. Nem merünk kötődni, nem merünk szeretni,…..
2013. április 21. Ma egy éve. Érdekes, hogy mennyi mindent vár az ember egy-egy "kerek" időintervallumtól. Három hónap, fél év, egy év... Titkon talán azt várjuk (mégha az ellenkezőjét is állítjuk), hogy aznap már másképpen kelünk fel, hogy másképpen fogjuk látni a…..
Bár én ezúttal nem számolom, de a testem szerint eltelt egy hónap. Vártam is ezt a pillanatot, meg nem is.  Vártam, mert ehhez kötöttem az új nőgyógyász felkeresését, de féltem is tőle, mert már pontosan tudtam, milyen érzés az első egy elvesztett terhességet…..
Emlékszem, júniusban vártam, hogy mehessek dolgozni. Vártam, de rettegtem is tőle. Belegondoltam, hogy majd mindenki megkérdezi, mi volt, hogy volt, és én majd nem bírom sírás nélkül. Aztán eljött, és komolyan azt hittem belehalok a fájdalomba, de aztán mégis túléltem, és a…..
Az élet egy csoda Bréking 2013.08.30 08:49:11
Csak a történelmi hitelesség kedvéért: Sárinak 2013.08.29-n a délelőtti órákban esett ki az első foga. A fogtündér meg -ahogy illik- az éjszaka leple alatt ki is cserélte a fogacskát egy pónira. ..
Szívemben dobog a szíved Újra... 2013.08.26 07:00:00
Már több, mint egy hét eltelt. Az első pár napot otthon-otthon töltöttük, hogy eltereljük a figyelmünket, de csütörtök óta megint csak ketten vagyunk. Voltam dokinál, fizikailag minden rendben. Lelkileg kevésbé. Ez most más. Vacakul hangozhat, de ezúttal talán a hogyan és a…..
Tegnap még a saját lábamon mentem a kórházba, ma mentő vitt. Tegnap még hallottam a szívverését, ma a kezemben tartottam. Tegnap még aggódtam érte, ma már nincs kiért. (2013. január 19.)..
... Megkérdezték, hány gramm volt. Magyarázkodni kezdtem, hogy Magyarországon másképpen állnak a dolgokhoz, de attól még bűntudat megmaradt. Hát telefonáltam, aztán megint és megint. Egymást követték a mellékek és a keresett személyek. Aztán célba értem és megláttam a nagy…..
Mióta a férjem kijött utánam, nagyon jól éreztem magam. Nem sírtam, és bár talán érzéketlenül hangzik, de nem gondoltam annyit Szabira.  Illetve gondoltam, de nem fájt, nem sírtam és végül mindig oda lyukadtam ki, hogy nemsokára eljön a tesó ideje. Annyira vártam a napot,…..
Szívemben dobog a szíved 6 hónap 2013.07.29 07:00:00
6 hónappal ezelőtt, nagyjából ezidőtájt született meg Szabi. Már fél éve anya vagyok, gyermek nélkül... egy fél ember. Bár sok minden megváltozott az életemben azóta, és bizonyos szempontból akár azt is mondhatnám, "túl vagyok a nehezén", de azért van, ami azt hiszem…..
Nem vagyok hívő... bár lassan annyiszor írom már ezt le, hogy kezdek elgondolkodni. Mivel távol vagyok a megszokott környezetemtől, mindennek utána kell járnom, ezért ma kilátogattam a központi temetőbe. Kíváncsi voltam, van-e olyan hely, ahol gyertyát gyújthatok a kisfiam…..