Regisztráció Blogot indítok
Adatok
merida001

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten a Görbe Nórával készített Linda-napi interjút adtuk közre, úgyhogy logikusan adja magát, hogy most közelebbről is szemügyre vegyünk egy Babettát. A Jawa Babetta Magyarországon még ma is a népszerűbb járművek közé tartozik, bár egy jelentős részük a…..
Dubajról legtöbbünknek minden bizonnyal a jólét, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe. Hatalmas felhőkarcolók, mesterségesen épített sziget, minden utcasarkon luxusautók, százmilliós járművekből álló rendőrségi flották. Az igazság azonban az, hogy 2009-ben az Egyesült…..
Azt hiszik, hogy egy ekkora dögöt csak kompenzáló barmok vesznek? Ez egyáltalán nem biztos, lehet, hogy csak nyugalomra vágynak.    ..
Belsőség Néniautó 2014.04.13 07:07:29
Végül vettem egy Bogarat. Volkswagen. Folkszi. De hogy a harminc éves BMW 518i és a húszéves (tizennyolc) Fiat Ulysse mellé mi a francnak kellett egy negyvehárom éves Bogárhátú? Főleg, hogy a közlekedésre javarészt kerékpárt használok? Kellett és kész. Azóta vágytam rá, hogy…..
merida001 2014.04.13 20:20:48
@Gyurma73: Valóban az, az összes "levegős" rokonával együtt. Viszont ez világ szinten így van. De az egyetlen olyan veterán amihez minden van alkatrész szempontjából - ezért is szeretjük annyira! :)))
merida001 2014.04.15 22:55:23
@pizo: De ilyen mértékű, különösebb utána járás nélküli alkatrész ellátással meg presztízzsel nem sok veterán autó rendelkezik ezt tisztázzuk le. Ráadásul úgy, hogy elérhető áron hozzá lehet jutni egy ilyen autóhoz (nyilván határ a csillagos ég, de attól még 4-500 ezer körül műszakis jó megjelenésű darabokat lehet már kapni)!!
Világ egyik legnagyobb példányszámban eladott és legyártott modelljéről van szó. Történelmi, keletkezési háttere is egy meghatározó időszakot, korszakot tudhat magáénak.
4 technikai ínyencség van benne: farmotor, boxer - motor, léghűtés, hátsókerék meghajtás. 2003-ig gyártották, injektoros, katalizátoros verziót is kreáltak a gyári ős motorra...Világ szinten nagy kultusz ővezi mind a mai napig. Empi, Gene Berg...nagy nevek nézz utána. Ha mind ezt figyelembe vesszük egyedülálló dologról van szó, amit más márka nem igazán tud így felmutatni...
Dávid nagyon ráérzett a pusztulás témára. Mindig élvezettel olvasom az ilyen írásait az elhagyott versenypályákról, orosz katonai gépekről, és amerikai roncsokról. Egyszerre megdöbbentő, szomorú és mégis érdekes ezeket a rohadó, vagy szétrohadt dolgokat nézni. A…..
merida001 2014.03.02 01:12:21
Jó a cikk nagyon! :) Valóban sok ember, ha meglát egy ilyen roncsot - adott esetben a cikkből kiindulva egy konkrét Bogarat esetleg. Jön a belső igény, szép érzék, nosztalgia együttes érzése: mentsük meg!!! Jó ötlet, szép gondolat... De mennyi az annyi, azaz mennyiből is lehet?? 1938-2003 között két és fél millát gyártottak belőlük, ergo nem lehet olyan drága az alkatrész... Végül is nem egy Ponton Merci, csak egy népautó. Bárdiunixláng egyik sem foglalkozik különösebben ilyen korú autók teljes körű alkatrész ellátásával. Hát akkor tessék egy aktuális alkatrész ellátó üzlet Magyarországon pl.:

bugparts.hu/vw-bogar-transporter-alkatresz-vasarlas-online-bugparts-kft/tallozas/termekek-listaja

Itt a lényeg, hogy a nagy példányszámban gyártott autók ellenére borsos áron lehet beszerezni szinte bármit hozzá, ugyanis valóban egyre ritkábbak az utakon. Így valódi luxuscikké és hobby járművé nőtte ki magát az elmúlt évtizedek alatt. Ez az üzlet mindent kínál ami csak létezik, vagy létezett hozzájuk. Ha valaki kedvet kap egy felújításhoz nem kell kétségbe esnie, hogy nincs hozzá valami. Itt mindent beszerezhet, vagy megrendelhet leendő vagy esetleg meglévő kedvencéhez! :)
Goodwood 2012. St.Mary's Trophy. Mindig megnézem ezeket, havonta egyszer rámtör a vágy, hogy autóversenyt nézzek, ilyenkor törvényszerűen itt kötök ki. Aztán közben olyan hangosan üvöltök, hogy hirtelen azt veszem észre, hogy Stump Bandi és Csik is itt guggolnak a székem mellett…..
merida001 2014.02.03 22:11:20
@Liquid_: Így van ez az autóverseny, mert ezek "húsvér" autók. A Forma-1: kenu 4 kerékkel ha a formát nézzük persze - ez vicc volt, nehogy nekem essenek a kedves Kommentelők.
Komolyra fordítva a szót félelmetes vizuális élmény volt ez a videó, nem jutok szóhoz, szinte a benzin szag is átjött a monitoron keresztül...
Megvan az a film, amiben Jurij Orlov felvásárolja a korrupt tábornokok alól az exszovjet katonai raktárak készleteit, majd afrikai polgárháborúk nem kevésbé korrupt, brutális tábornokainak adja el? A Fegyvernepperben a helikoptertől a tankig visznek mindent, az ezernyi Kalasnyikov…..
Mozgalmas, helyenként idegölő, máskor szórakoztató egy év volt ez a Totalcar életében. Nézzük, mi maradt meg belőle és mit tudnánk feledni. Mai összefoglaló írásunk kommentposztja...
Ezen a héten az Omnibusz blogon kizárólag elektromos hajtású buszokkal foglalkozunk. Az első posztunk egy trolibuszról szól, ami korlátozottan, de képes önjáró üzemre is. Megnéztük az új Ikarus trolit, ami sokkal nemzetibb mint a Rába terméke és sok tekintetben veri a…..
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Négy éve, 2009-ben volt 60 éves a Volkswagen Typ 2, azaz a Transporter. Ebből az alkalomból rendezték meg az első hazai Transporter találkozót. A félig-meddig kiállítás jellegű rendezvényen több mint 360 Transporter jelent meg. Egyértelmű volt, hogy még több ilyenre van igény.…..
merida001 2013.09.19 23:51:44
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Más közlekedőkkel nem volt összetűzésem az elmúlt fél évben. Ez maradjon is így. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
merida001 2013.09.13 08:58:27
@igazi hős: Egy létező műfajt írtál le most, aminek népes tábora van világviszonylatban!! Szóval ez a kijelentésed meglehetősen komolytalan volt...
merida001 2013.09.13 14:16:31
@igazi hős: Az elöítéleted az egy egyszemélyes történet. A DH-sok ahol a hegyen éppen jönnek lefelé ott gyalogosoknak nem sok keresnivalójuk van a túrista útvonal kivételével, de azok akikre gondolsz azok CC vagy XC vonalat képviselik a kerékpárok vonalán.
merida001 2013.09.13 18:44:32
@igazi hős: úgy legyen! Csak szigorúan! :)))
Az Égéstér 71. adásának (?) kommentposztja. Ez a friss, na :)Direktlink a letöltéshez...
merida001 2013.06.06 21:24:58
Érdekes reakciók olvashatóak itt a kommentek között. Kötelező jelleggel két oldal alakult ki... (ki mellette, ki ellene alapon)
Lényeg, hogy nem történt személyi sérülés. Az autó egy vasdarab stb. megjegyzések..valóban az.
Érdekessége az esetnek az, hogy nem egy átlag emberrel történt meg, hanem egy ismert sportolóval és tetézi a dolgot az autó fajtája, az ára, és a Balázs életkora, egzisztenciája...
Itt ezen a ponton nyílt ki a bicska az egyik "írótábor zsebében". Ugye egy huszonéves focista srác, aki tehetséges és nagyon jól fizetett, de annyira, hogy ilyen kb.: 100milla körüli autót megtud venni gond nélkül. De ugye nem első eset, hogy össze is töri (korábbi drága autóit dettó...). A dolog nem irigylésre méltó, hanem provokatív valahol. Az jön le az embereknek, hogy nem becsüli meg a pénzt, ami ezek szerint könnyen jött. Mert nyilván a tehetsége valahol irreálisan lenne megfizetve??? Ez a kérdés megfogalmazódott nem egy helyen... Arany ifjú effektus azért kivehető a tettek mögött ha tetszik, ha nem. Volt abban a Lambóban menet satbilizátor, kipörgésgátsó stb.? Gondolom... 2-3 nap tulajdonvétel után ezt kikapcsolva esőben 700lóvat ráengedve a hátsókerekekre előzök... Itt azért már felelőtlenséget vélek felfedezni...Persze nem voltam ott és egyikünk sem. Ki tudja mi az igazság. Lényeg, hogy nem lett tragédia belőle és sem Ő sem mások nem sérültek meg Bazsika húzása miatt!!!
Az amerikai Icon ismert furcsa, de szerethető motorjairól: a ruhagyártó időről időre készít egy-egy gépet, amelyek kiváló marketingeszközök, hogy a márkanevet a köztudatban tartsák. A két legújabb mondhatni egy kaptafára készült, de csak a stílus egyezik – a végeredmény…..
merida001 2013.02.11 19:32:32
@mükkemakk:

Azok az Uralok lényegében a BMW-től lopott és ruszkisan legagyizott konstrukciók voltak...persze, hogy nem voltak üzembiztosak.. :)Dnepr detto... 650, 750 egyaránt BMW koppincs.
merida001 2013.02.12 20:02:09
@bh pearl: Egy óvodás riportját hallottuk! :)) Mi a jeled öcsi? :))))
merida001 2013.02.12 21:09:25
@bh pearl: Kivagy borulva pici feküdj le aludni, reméld hogy holnap jobb napod lesz... :)
Mostanában egyre jobban kezdem megérteni, hogy az élvezetes örömautózáshoz nem kell 200 lóerő. Mindenkinek kellene egy 127-es Fiat, hogy helyre zökkenjen a világnézete. Nem, nem találtam fel a meleg vizet, volt már erről írás a Totalcaron. Csikós is nagyon szerette  és egy…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
merida001 2013.02.01 18:32:25
@norisz01: A problémád az, hogy nincs neked "problémás" autód és így legalább nyugodt szívvel fikázod...
merida001 2013.02.01 18:33:54
@w a s d: Lapozd végig a repertoárt és hiányos lesz a németekhez képest...
merida001 2013.02.04 19:18:43
@visszakettopadlogaz:

Te kipróbáltad és szerinted nem jó...ez a vicc!! :))))))))) Egy nagy vicc vagy, hogy ezt így kimered jelenteni. Kategóriájában ott van a toppon az új Ford Rangerrel karöltve! Nézd meg jobban - komolyan mondtam "nagy tesztmester" :)
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..