Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irány Csoport

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baloldali ellenzéki pártok közös választási listájával összefüggő legérdekesebb jogi kérdés, hogy melyik pártok és milyen formában alakíthatnak parlamenti frakciót. A frakció léte ugyanis alapvetően járul hozzá egy-egy párt parlamenti politizálásához. A Házszabály…..
irány blog Milyen nyelvet tanulj? 2013.10.22 12:16:15
Érdekes információk a nyelvekről. ..
..
Trianoni emlékművet avattak nemrég a főváros XIV. kerületében, a Thököly út és a Dózsa György út kereszteződésében. A hazánk területét feldaraboló békediktátumra emlékeztető alkotás egy turulmadarat ábrázolt. Az ellenzék hevesen tiltakozott a köztéri szobor ellen. A…..
Irány Csoport 2013.09.24 17:23:34
@bella _ciao: Köszönjük a reklámot! :)
(A lenti írás nem mindenben tükrözi a blog szerkesztőjének véleményét, illetve az Irány Csoport Egyesület közös álláspontját) Nemrégen mutatták be Szegeden az István, a király legújabb változatát, ezúttal Alföldi Róbert rendezésében. Augusztus 30. lesz a darab budapesti…..
Napjaink közbeszédének divatos fogalmává vált a „kultúrharc” kifejezés, melyet egy bizonyos világnézeti kör direkt politikai célzattal, mint „Kulturkampf” emleget. Azt próbálva elhitetni önmagukkal és környezetükkel, hogy a magyar társadalomban tapasztalható világnézeti…..
Tudatos nemzetpolitika és tudatos agrárpolitika jellemzi a vidékfejlesztési tárcát – mondta az Infó Rádióban nemrég Bitay Márton. Míg az állami földprogramért felelős államtitkár a családi gazdaságokat juttatja területhez, addig az ellenzék egy része az öklét rázza, a…..
Miután több hírportál is felvetette annak a problematikáját, miképpen lehetséges az, hogy egyes nemzeti dohányboltok a helyi rendeletek előírásaival ellentétben a nap 24 órájában forgalmazhatnak szeszes italt, érdemes a kérdést jogi-szakmai szemszögből is megvizsgálni. A…..
Az eddig teremfoglalásairól hírhedt Hallgatói Hálózat a felsőoktatási reform elleni tiltakozásukra irányuló figyelem lecsengése óta leginkább liberális slágertémákkal foglalkozik. A Hálózat tagjai által működtetett blog a minap egy újabb kérdésben…..
irány blog Irány Csoport a gáton 2013.06.12 19:36:01
Az Irány Csoport tagjai a dunai árvíz tetőzése idején, múlt hét vasárnap közösen részt vettek a homokzsák-pakolásban, megóvandó a III. kerület értékeit. Együtt sikerült elhelyezni néhány száz zsákot a sodró árvíz útjába. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a…..
Fazekas Sándor magyar vidékfejlesztési miniszter egy nagyon ritka állatfajta képviselőjének adott nevet. Se füle, se szeme. Se lát, se hall. A valóságra süket és vak teremtmény a bizonyíték: kutyavilág van. Legalábbis számára. Hiszen zsong az ezerszínű tavasz, virágok…..
A gyurcsányista Demokratikus Koalíció (DK) szerint a magyar gazdatársadalom jelentős része bűnöző. Hogy miért? Azért, mert állami termőterületeket nyertek haszonbérbe – nyilvános pályázaton. Ahogy Molnár Csaba fogalmazott: „Minden Orbánék által csinált földbérleti…..
irány blog FIPOLIT 2013 2013.04.17 15:24:51
Időpont: 2013. április 26-27.Helyszín: Népfőiskola, LakitelekProgramterv: 1. Péntek (04. 26.)15:00 – érkezés Lakitelekre18:00 – 19:00 vacsora a Tisza Vendéglőben19:00 – 23:00 borkóstolóval egybekötött „networking est” - kötetlen ismerkedési lehetőség, egymásra…..
Fipolit FIPOLIT 2013 2013.03.25 20:35:14
Időpont: 2013. április 26-27.Helyszín: Népfőiskola, Lakitelek Programterv: 1. Péntek (04. 26.)15:00 – érkezés Lakitelekre18:00 – 19:00 vacsora a Tisza Vendéglőben19:00 – 23:00 borkóstolóval egybekötött „networking est” - kötetlen ismerkedési lehetőség, egymásra…..
  A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja egy hamisságon alapuló ideológia és az erre épülő politikai rendszer terrorjának kíván emléket állítani. Ez a nap azonban kimondva, vagy kimondatlanul, de legalább annyira egy kiállás is. Kiállás egy hamis szellemiség, a „kettős…..
Az Irány Csoport megbecsüléssel és tisztelettel gondol a kommunizmus áldozatainak mai emléknapján azokra a magyarokra és nem magyarokra, akiket Európában vagy bárhol a világon meggyilkoltak azok, akik szerint a marxizmus-leninizmus eszméi igazolták szörnyű…..
Most, az LMP kettészakadása és a különféle, magát rendszerellenesnek feltüntető facebook-mozgalmak, mint például a Milla, valamint a tipikusan konformista fiatalok vezette diáktüntetések idején észre kell vennünk egy érdekes jelenséget: egy új liberális generáció bontogatja…..
Karácsony előtt két nappal tekintettem meg Nyírő József Jézusfaragó ember című művének színpadi változatát az Új Színházban. Remek színészekkel nagyszerű előadást láthattunk Szőke István rendezésében. Ez a Nyírő-darab egy olyan fontos dologra irányítja rá a…..
  Alföldi Róbertnek van helye a magyar kultúrában, de nem a nemzet szentélyében. A Nemzeti Színház egy szimbolikus helyszín, a nemzet egyik szakrális színtere. Nem mindegy, hogy ott milyen szellemiség nyilvánul meg. Nem mindegy, hogy ott milyen szellemiségű emberképet…..
„Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól, akik azt hiszik, megtalálták.” (André Gide) „A földkérdést sem kizárólagosan gazdasági, sem szociális szempontból nem helyes megítélni, bár mindkét síkon a kisbirtokrendszer javára üt ki az ítélet. A…..
Az Irány Csoport és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem JÁK HÖK a legkiválóbb Közel-Kelet szakértőket látta vendégül 2012. december 12-én. Nógrádi György, Csicsmann László, és Sayfo Omar tisztelte meg jelenlétével az estét.  ..
A következő írás a Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett NAGYAPÁM HÁZA mester-inas képzésről írt élménybeszámoló, mely elhangzott a program szakmai tanácskozásán 2012. november 8-án Szentendrén. A Nagyapám Háza pályázatra való…..
  A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet az anyaország határain kívül és belül élő, egyetemi tanulmányaikat folytató fiatalok számára Kovács Imre falukutató, író, politikus, a Nemzeti Parasztpárt alapítója és volt főtitkára 100. születésnapja…..
irány blog 2012.12.06 23:16:03
Horvát Attila egyetemi tanár előadása az Irány Csoport megemlékezésén, az Andrássy úti Terror Házában, 2012. november 4-én, az 1956 november 4-én kezdődött szovjet agresszióról, illetve a forradalmat követő megtorlásokról. ..