Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lord Joe

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Lord Joe 2013.03.12 20:38:08
..
Lord Joe 2012.12.22 00:30:55
Jöjjön egy ZOMBI:
A film nekem kifejezetten tetszett, néhány részét leszámítva. A legtöbb dologban amúgy igazad van, de kettővel vitatkoznék:

Egyrészt a 3*3 órát jól is fel lehet használni, mert ha a filmet 1*3-ban csinálnák meg, akkor tényleg kb. 3 törp elég lenne. Eddig én élveztem, és nem gondolom, hogy unalmas lett volna, de mint tudjuk... ZOMBI. Amúgy remélem, hogy a törpökkel személy szerint is kicsit többet foglalkoznak majd a filmek.

Másrészt:
Szerintem Azog kitűnő ellenfél. Ezt azért mondom, mert én magam, hagytam, hogy a film "magával ragadjon" (már amikor), és Azog jelenetei ilyenek voltak. Szóval nem igazán vártam egyetlen orktól se, hogy karakteres ellenség legyen (nem is lett), de az pont jó, hogy mekkora bazinagy, ronda és félelmetes, mert szerintem az. Igeneis, nekem tetszett, és szerintem para volt.
Amúgy pedig sajnos (mint a Star Wars prequel-ben - ahol szintén ZOMBI vagyok) elég sok dolgot vett át a film egy-az-egyben a Gyűrűk Urából, ami helyenkén nem jön jól (mint a SW-ban). Csak példaképp Azog és Thorin első csatája: Sauron és Isildur. Csak az a vicces, hogy EZ volt az izgalmasabb, pedig csak egy flashback volt...
Mindenesetre nekem bejött a film, hibái ellenére is.

+ amit muszáj leírnom, mert még senki nem említette, amúgy csak a sok baromság közül egy:
A végén ott állnak a hegytetőn, néznek KELETRE a Magányos hegyre, és MÖGÖTTÜK jön fel a nap...
  ..
Lord Joe 2012.05.03 16:11:16
Tudom, hogy "jókor" kommentelek, de alapvetően Star Wars fannak tartom magam, a kritikáidat pedig nagyon érdekesnek - nagyrészt jónak. (és vitatkozni is szeretek :-)

Baljós Árnyak: A Midi-chlorianok tényleg feleslegesek voltak (speciel mikor először láttam, nem is értettem, miről beszélnek), Jar-Jar tényleg idegesítő, és felesleges (viszont nyilván elég kicsi voltam, hogy én is jól szórakozzak rajta), Anakin tényleg hiteltelen, és Darth Maulnak tényleg nincs igazán helye - mikor az V. részben Luke a sötétben mászkált, leeresztett karddal, és Vadert keresete, én marhára izgultam, hogy "Úristen! Vigyázz! Lehet, hogy ott van a sötétben! NE menj oda!" - Darth Maulnál meg semmi ilyesmi, pedig kevés időkülönbséggel láttam a két filmet.
Qui-Gonn viszont szerintem kifejezetten érdekes figura, mert szerintem egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a többi Jedi. Nem türelmes, nem riad vissza a csalástól, zsarolástól, hazudozástól, saját érdemeit tartja fontosnak, és nem foglalkozik másokkal ("Minek fogalalkozzak Obi-Wannal, ha egyszer itt a kiválaszott is?"). Mindemellett pedig mégis szeretik, bíznak benne, és ezen érvek ellenére mégis képes mindmáig elhitetni velem (és a filmszereplőkkel is), hogy tök jófej.
Obi-Wan meg mindehhez nem szól semmit! Szerintem vele nagyobb baj volt, mint Qui-Gonnal. Az egész film alatt semmit se csinált, pedig ő volt az egyik, akire ugye (szerintem legalábbis) kíváncsiak voltunk az új filmekből (nyilván a másik Anakin).
Ezek csak a saját benyomásaim voltak, ami viszont nem szubjektív, az az, hogy a "top 5 ok amiért a Star Wars a filmkészítés magasiskolája"-ból van itt is: filmzene továbbra is John Williams; meg az univerzumépítés itt is megvan.

Klónok Támadása: A szerelmi szálat már elsőre gáznak tartottam, nem mintha átgondoltan ítélkeztem volna, csak gáz volt. A zenéje viszont k*va jó!
Ezen kívül sok vitatkoznivalóm nincs, nagyrészt egyetértek veled a ténykérdésekben, de valahogy nekem mégis tetszik a film.

Sith-ek bosszúja: Elsőre nekem pont nem tetszett igazán. Aztán meg egyre jobban. Mindenesetre én itt gondolom azt, hogy TÚL SOK A FÉNYKARDCSATA! Nekem pont Grievous volt felesleges, nem Dooku, főleg azért, mert Dooku-t ember játssza, méghozzá Christopher Lee, akit alapvetően marha jó színésznek tartok. A fickó elő tudja adni Dooku-t, aki a galaxis legnagyobb balfasza (Anakin után), mert együtt tervelik ki a háborúsdit Sidiusszal, majd pedig Sidius őt is átveri, és az egész háborút úgy játssza végig, hogy előre tudja, hogy a vesztes oldalt vezeti, de nem baj, mert a végén valahogy majd ő is nyerni fog. És mindehhez politikus! És Jedi volt (a galaxis legbölcsebb fickóinak egyike). Simán le kéne neki esni, hogy átverik, mint szart a palánkon! De mindezzel együtt, egy rohadtul magabiztos, vérengző, de mégis barátságosnak tűnő alak. Olyan ellentmondásos, hogy azt nem tudom ideírni, és a filmen a dolog mégsem szúrja ki a szememet, sőt, Dooku szerintem egy egészen hiteles ellenség lesz, ami szerintem Christopher Lee érdeme.
Szóval nekem ebben a részben volt túl sok a látvány, meg csata. Anakin bukása pedig inkább olyan, mintha a fickó egyik pillanatról a másikra megőrülne, és kissé ez is hiteltelennek tűnt, mert először még olyan jó, hogy Dooku-t sem akarja megölni, és milyen csodálatos, hogy gyereke lesz, aztán meg megöli a fő-Jedi-mestert, ami még esetleg érthető, de hogy utána ELHISZI amit Sidius mond, az nem. Ehhez meg kell hülyülni, és valahogy ezt én nem találom elég megalapozottnak.

Összegezve szerintem az új trilógiában a látvány nagyon jól megfogja a gyerekeket, a zene továbbra is nagyszerű, a szereplőválasztás pedig szintén javítja a helyzetet. A negatívumokról már sok szó esett a videóban, meg általában azokat többet hangoztatják, ezért most nem írom ide... :P

Remélem, valaki azért elolvassa, és talán nem tűnök nagyon elvakultnak.