Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakadár Szmöre

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Lakner Dávid válasza. * 2012 elején a Fidesz-KDNP azt ígérte, a következő két év a rendszer…..
Hogy volt-e értelme a hétfő délután spontán módon kialakult diáktüntetésnek, mely az ELTE lágymányosi campuszán tartott hallgatói fórum után gyakorlatilag a Petőfi híd és a Belváros forgalmának megbénításától fél Budapest ötletszerű és végül a Kossuth térre…..
Erre a hétre annyi magyar videó jutott, hogy most kizárólag belőlük csemegézünk az e heti klipmegosztásban. A Mary PopKids a Punnany Massiffal az év egyik - ha nem a - legjobb klipjét készítette el együtt, amiben egy nagy házibuli pillanatait lassították le. Az Irie Maffia Busa…..
Szakadár Szmöre 2012.09.23 17:47:33
@krferi: igen, ezt a kiművelt hasonlatot már hallottuk, próbálkozz valami mással. Mondjuk: "az én dagályos, és közhelyes, mások által ezerszer - naponta - elpufogtatott, ócska, modoros, de nagyon viccesnek szánt, épp ezért tolakodóan szánalmas hasonlataim úgy viszonyulnak a valódi, szellemes, intelligens emberek által saját kútfőből előbányászott sziporkákhoz, mint ...... " A pontok helyére megint előránthatsz valami zseniálisat, a lényeget már megfogalmaztam.
Szakadár Szmöre 2012.09.24 06:23:13
@Törpe minoritás: Most erre még reagálok, aztán abbahagyom, mert a hozzászólásodból annyira ordít az űrbéli tudatlanságot ( sikertelenül ) elkendőzni akaró, de azért persze fölényes ( nek szánt ) szellemi fegyvertelenség, hogy csodát lát az ide bekukkantó: " jé, mennyire tanulságos, hogy a félművelt megmondóemberek hogy zuhannak össze, meg beszélnek mellé, ha fény derül a tudatlanságukra!"
Szóval: a sztorit, amit Te "végletekig leegyszerűsítettnek" tituláltál, természetesen teljesen félreértetted, köze nincs az Általad leírtaknak a mondához, amiről szól. Nem vádollak, honnan is ismerhetnéd a magyar népi mondavilág tájegységi rétegeinek mélységeit, csak akkor azt nem értem, minek fellengzősködsz? A másik kérdés: ha Neked hiányoznak a tárgyi ismereteid egy téma megértéséhez, amit Te "végletekig leegyszerűsítettnek" titulálsz, akkor valójában ki is/ mi is a végletekig leegyszerűsített? Segítek: a Te fél/ álműveltséged, felebarátom, amivel ismét kínosan lejárattad magad.
És akkor a tények, a Te sületlenségeiddel szemben:
1. pontosan 5 db ( többségében egy vidékről származó) népi dallam, és egy régizenei dallam szólal meg a klipben, ha jól számoltam, mind az eredeti tempójában, eredeti hangfekvésében, az eredeti hangszerekkel ( is ) előadva. Ebből Neked az " aki dudás akar lenni " című, általános iskola harmadikban elsajátított dallamot sikerült felismerned, gratulálok. Ez persze nem gátol meg abban, hogy " silány feldolgozásról " beszélj, meg véleményt nyilváníts, megfellebbezhetetlen modorban, holott azt sem tudod, ezeket a dallamokat eszik vagy isszák.
2. Azt mondod: " a látványvilág nekem kimerül abban"..., majd- megszámoltam- pontosan 12 soron keresztül mesélsz csak a látványvilágról...:DD Sajátos fajtája ez ( is ) az öngólnak, felebarátom.
3. Néhány tárgyi tévedés korrekciója zárásképp, hogy máskor kicsit jobban ismerd a témát, ha már beleokádsz, tudatlanul: A " sámándob" az ugye moldvai dob, a " kecskeduda " az ugye magyar duda, a " csillagösvény " az ugye a Bika csillagkép, a dudás nem " mozgósítja", hanem megküzd a Bikával ( táltoshagyomány, ugye ), stb, stb, stb. Még nagyon sok mindent lehetne írni, de ez a teljesen középszerű, nívótlan, lexikális tudással nyomokban sem rendelkező kollégákat, akik ganajtúró bogarakként szeretnék megérteni az atomfizikát, még jobban frusztrálná.
Csak nehogy megsértődj! :)
Nem akarunk nagyon ünneprontók lenni, mert ugye a Compact Disco bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és ennek persze örülni kell, hiszen minket képviselnek, de a nótát magát nem muszáj szeretni. Mi már leírtuk a véleményünket a Sound of Our Hearts című…..
ProgBlog Népakarat 2012.05.16 22:44:00
„…lisztet, sajtot, sárgaszínű mézet vegyitett bepramnoszi borba; de ádáz mérgét is bekeverte,hogy honi földjüket ők attól leigázva feledjék.És miután odaadta, kiitták, nyomban utánavesszővel megcsapta s az ólba terelte be őket.”Homérosz: Odüsszeia, X. ének…..
Szakadár Szmöre 2012.05.17 15:07:45
@_zulu_: Amint mondottam volt, pont leszarom Afrikát az éhező kisgyermekekkel, meg az állatként egymásnak eső Hutukkal, és Tuszikkal, vagy mi a f.szomokkal egyetemben.
Az afrikai természeti kincsekkel a következő a helyzet: nekik van valamilyük, amire fizetőképes kereslet mutatkozik. Ha ők nem tudják megoldani, hogy kulturált körülmények között, a nemzetközi kereskedés írott, és íratlan szabályait betartva ellenőrzést gyakoroljanak felette, és értékesítsék, az ne az én bajom legyen.
Ellenben Te bizonyára a ritkaföldfémbányák területén, éhező afrikai kisgyerekekkel próbálod meg a saját hazád körülményeit élhetőbbé tenni, azért kapaszkodsz a témába. Jelezném, hogy a poszt témája nem a Te hozzászólásod környékén keresendő, közel sem.
Szakadár Szmöre 2012.05.17 15:21:48
@Hertelendi: Van igazság abban, amit írsz, de a probléma pont ott kezdődik, hogy mindig mindenki a másikra vár. Hát egy l.faszt! Neked kell elkezdeni, Neked kimenni, elmondani, megmutatni, támogatókat gyűjteni magad mellé, verni a tamtamot, családban, barátok között, helyi szinten, keresni az azonos gondolkodásúakat. Ha nem sikerül, Te legalább elmondhatod, hogy megpróbáltad. Ha sikerül, tettél valamit, amitől a gyermekeidnek jobb lesz.
protézisesh: a véleményünk gyakorlatilag megegyezik nyugdíj- ügyben. Magam életkoromból kifolyólag a rendszert működés közben már csak nagyon a végén láttam, de dolgoztam- fizikai munkások között- hajdani állami cégeknél, és pontosan tudom, mert láttam, milyen munkamorál ment ott még a kilencvenes évek közepe/ vége felé is. Ezek a cégek már magántulajdonba kerültek akkoriban, mi lehetett ott a Kádár- rendszerben? Ezért legyünk mi hálásak? Ezt dotáljuk mi előjogként szerzett nyugdíjakkal? Tolvaj, ügyeskedő, fusizó, lapáttámasztó,munkásőr, majálison fetrengő, céges kultúrházban az életét áttekéző, vállalati üdülőben nyaraló alkoholistákért ( tisztelet a kivételnek)? Ezek az emberek ráadásul megkaptak mindent a seggük alá, a tanács kiutalta a lakást, volt munkahely, az ott keresett béred ugyan nem volt elég, de a rendszer félrenézett, ha meresztetted a segged munkaidőben, hogy a fusiműszakra el ne fáradj, ahol pénzt kerestél. A Kádár rendszer mostani nyugdíjasainak jó volt, ahogy volt, most meg rajtunk kérik mindennek az árát számon. Én nem szeretnék fizetni nekik, ennyit nem.
Szakadár Szmöre 2012.05.17 15:31:25
@_zulu_: Az alapszintű- és nem csak alapszintű- empátiát megbocsáss, a gyermekeimnek, és a gyermekeim nemzedékének tartogatom, akiknek joguk van hozzá, hogy a szüleik, és az ő generációjuk minden tőlük telhetőt megtegyenek az ő sorsuk biztosítása érdekében.