Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koguma

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szamurájok világszerte ismertek, mint japán harcosok. Japánban ma is mély  tisztelettel gondolnak rájuk az emberek. Számtalan film, színdarab, és könyv őrzi az emléküket, jelentős szerepet töltöttek be a japán történelem formálásában. Nem ismertek félelmet. Könyörtelenek…..
AikiMag Mit sportolnak Japánban? 2012.06.03 16:34:00
  Mivel Japánba is eljutott, az a nagyon népszerű felfogás, hogy sportoljunk, legyünk egészségesek, ezért  szinte mindenki sportol. Az emberek jó része mindenhova biciklivel jár. Reggelente a parkokban rengetek, kocogó jógázó, vagy tornázó embert lehet látni. Sport központok is…..
AikiMag Fejek gyűjtése 2012.05.17 13:45:12
A szamurájok egyik legrégebbi szokása volt, az ellenség lemetszett fejeinek gyűjtése. Úgy tartották, hogy a szamuráj hősiességének ez a legnagyobb bizonyítéka. A hadifoglyok fejét is levágták, vagy kegyelmet is kaphattak akkor, ha felesküdtek a győztes parancsnoknak. Volt még egy…..
AikiMag Busidó, a szamuráj útja 2012.05.12 11:33:00
A busidó azon alapelvek gyűjteménye, mely évszázadokon át volt útmutató a szamurájok számára. Ezen elvek betartását minden harcostól megkövetelték. Bár nem jegyezték le őket, a szamuráj megérthette, hogy mi a lényege úgy, hogy az elődei hőstetteit tanulmányozta. A Hagakure…..
AikiMag Melyik a jobb? 2012.05.08 09:38:00
Pár napja edzés előtt a tatami mellett ücsörögve vártuk, hogy az előttünk lévő csapat  juudou edzésének vége legyen.  Ez alkalommal már meg sem lepődtem azon, hogy az edzők milyen stílusban beszélnek tanítványaikkal. Mikor először hallottam, csak pislogni tudtam. Nem is…..
AikiMag Szamurájok és fegyvereik 2012.05.04 15:57:00
A héten, egyik edzés előtt beszélgettünk a lányokkal. Felmerült az is, ki melyiket szereti jobban. A fegyveres, vagy a szabad kezes edzést. Aki nyilatkozott, mind a szabad kezesre voksolt. Én is. Rögtön rávágtam a választ. Ma eszembe jutott ez a beszélgetés és  rájöttem, hogy…..
Annak ellenére, hogy japán nyelvet és kultúrát tanulok, be kell vallanom eddig nem sokat tudtam a harcművészetekről. Gyerekként egy ideig karatéztam, de csak homályos emlékeim vannak. Mikor az egyetemi tréning héten  a megadott programok közül választani kellett, elég nagy gondban…..