Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nbl

0 bejegyzést írt és 910 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb sokáig emlékezetes alakítás a magyar asz-Szahaftól. ..
Nbl 2020.05.06 18:33:28
@N. Barbie: Hagyjátok már, nyilvánvalóan arra hajaz, hogy a trollkodásával elterelje a csapásirányt az eredeti témáról ... amibe egyébként nem kell belelátni semmit, a nagyhomlokú megint kirúg 1-2 embert maga alól akinek dolga lett volna a tájékoztatása és el van intézve. Másrészt meg igazából túl nagy súlya sincsen ennek a sztorinak (mármint annak, h félretájékoztatták, nem annak, h halasztják a projektet).
A nők hosszabb ideig élnek, mint a férfiak. Ez érvényes az állatvilágban is. Ez nem jelenti azt, hogy lassabban öregszenek, inkább annak tulajdonítható, hogy kisebb a halálozási rátájuk minden életkorban. A lyon-i egyetem kutatói nem ennek okait vizsgálták az embereknél, hanem azt, hogyan érvényes…..
A zsidó otthon belső „dizánjának” fő elemei talán valóban a könyvek, azonban minden zsidó otthon jellegzetes kegytárgya az ajtófélfákra szegelt mezuza, egy tokban tartott speciális tekercs, mely a Tóra azon részleteit tartalmazza, melyben Isten a parancsolatot meghagyta. „Halljad Izrael, az…..
Nbl 2020.02.14 13:06:32
@dedoca eder: Ezzel önmagában nem is lenne baj, csak akkor illene függetleníteni olyan világi dolgoktól mint pl a politika, mert az nem járja, hogy ha a kedvünk úgy diktálja akkor hivatkozunk rá és szavazókat szerzünk vele, ha meg kényelmetlen bármi miatt, akkor meg valójában nem is kell szó szerint venni :)
Elsőként is tisztázzuk: nem Schobert Norbert élő Facebook-bejelentkezésétől robbant fel a magyar internet. A magyar közösségi szcéna egyik legrégebben aktív személyiségeként megtanulta az idők során, mivel és hogyan válthat ki aktivitást a rajongóiból, de az egész internet berobbantásához ez kevés…..
Nbl 2020.02.04 19:32:31
@MEDVE1978: Mondjuk azért lehet van összefüggés aközött, h a magyar milyen búvalbaszott, depressziós nemzet, meg h milyen siratódal-stílusú a himnuszunk (úgy tudom, Kölcsey egyáltalán nem is ilyennek álmodta meg), akkor milyenek lehetnek azok a siratódalok, amiket a magyarok is annak gondolnak ...
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
Nbl 2020.02.02 02:29:56
@Nbl: ...artikulálatlan...
Nbl 2020.02.02 18:48:03
@Nancsibacsi: Bullshit ... illetve lehet, h van ilyen is, de én személy szerint soha, 14 éves koromban sem indultam be a vastag csajokra ... egyszer levarrtam egy erősebben pluszost (nem volt egy mangalica, de azért már szélesedett a feje), azóta is üldöz az emléke, pedig több mint 20 éve volt.
Másrészt ha mondjuk a Norbi által vázolt szituba keverednék, valszeg a zasszony iránti tiszteletből és megbecsülésből (ha egyébként minden más stimmel) nem válnék el tőle, de hogy megdugni nem tudnám, az tuti. Így valszeg ő válna el tőlem, erősítve a statisztikát, miszerint az esetek jó részében a nők válnak el a pasiktól. Szóval úgy erősíteném meg Norbi igazát (mert valójában nem maga a válás a lényeg, ebben ugye egyetértünk), hogy statisztikailag pont az ellentétét erősíteném.
Egy vásárlási - felújítási tippsorozatot osztok meg, mellyel néhány egyszerű lépésben a semmiből szerezhetnek újszerű akkus csavarozót. Írásom a hozzávalók fellelhetőségéről és jellemzőiről szól, az összeépítésről százával találnak kipróbált, dokumentált anyagot. Még ponthegesztő leírással is…..
Nbl 2020.02.02 02:26:37
Ahogy már írták is, ezek az akkuk amiket linkeltél, kalap sz@rt nem érnek. Még a normális minőségű cellákból is csak a high drain feliratú darabok jók (nagyon nagy áramot kell tudniuk leadni), plusz kell egy balanszer a cellák közé (kb egy ezres), különben jobb esetben csak hamar tönkremegy vmelyik, rosszabb esetben felrobban töltés közben az egész hóbelevanc.

Ez pl már megteszi:
m.fasttech.com/products/1420/10013037/2197904-authentic-aweite-awt-imr-18650-3-7v-2600mah
Jah igen, darabja több mint 8 usd, még 12 voltos fúróhoz is kell 3, do the math ;)

És ha megvan minden és minimum 9-10k-val könnyebb vagy, kezdj reménykedni, h a fúró nem lett túlerőltetve vagy egyszerűen csak agyonhasználva és nem fog nagyobb igénybevételnél darálni a mechanika ... Vagy vegyél ennyiből akcióban egy abszolút korrekt minőségű Parkside behajtót a Lidlben 3 év garanciával.

Röviden és tömören: nem barkácsrenyheségből van ennyi döglött akkus behajtó hirdetve, hanem mert kevés kivételtől eltekintve baromira nem éri meg akkut kendácsolni hozzájuk.
Nbl 2020.02.02 09:00:05
@clemens: butiság, keményebb felültbe egyáltalán nem v csak nagy szenvedés árán lehet kézi erővel behajtani a csavart. Próbálj meg pl egy önmetsző csavart vékony lemezborításba behajtó nélkül beküldeni ... Vagy egy 4 fiókos lapszerelt komódot összerakni ... Elsírod magad abban a pillanatban, amikor meglátod a 3 dagadt zacskó szirszart amiben a rögzítőelemek vannak.
Van pár dolog, amitől zsigerileg kiakadok. Ilyen volt például, amikor a strandon vágta valaki a körmét vagy a kedvesének a hátán duzzadó pattanásokat nyomkodta. Most egy másik, széles körben elharapódzott undorító tevékenységről akarok írni, ez pedig a csulázás. Mi is a csula? Fennkölt latinul:…..
Van, amit jobb volna 2019-ben hagyni, mintsem áthozni az új évbe, ilyen például a faragatlan Schmidt Mária és a és a még viccnek is rossz Bayer Zsolt kettőse. Az elmúlt év utolsó napjain sikerült mindenkit, akinek van jövője - beleértve saját gyermekeiket és unokáikat is megsérteni, egyetlen…..
Mi köze lehet egy amerikai közösségi irodahálózatnak a Törökországban meggyilkolt szaúdi újságíróhoz? Miért szedte darabjaira a céget a Wall Street a részvénykibocsátás előtt, hogy aztán a remélt 65 milliárdos érték helyett "csak" 20 milliárdra értékeljék a vállalkozást? Most megismerheted 2019, de…..
Az, hogy mivé válhatunk, azt teljes mértékben bekorlátozza a szüleinktől kapott génállomány. De hogy milyen mértékben hatnak rád ezek a korlátok és mennyire fognak vissza, vagy segítenek a fejlődésedben, az sokkal jobban múlik rajtad, mint azt gondolnád. Arnold annak idején azt mondta, hogy…..
Nyakunkon a Karácsony, vele pedig a meghitt családi együttlétek, valamint az azt parodizáló szezonális filmek. Pedig a téli ünnepek nem csak arra adnak lehetőséget, hogy saját és egymás rokonait látogassuk és hogy a végén magunkban titkon mind-mind kihirdessük a fadíszítés idei győztesét. December…..
Az előző részben felvázolt, a dízel üzemű és teljesen elektromos hajtás közötti kis szén-dioxid kibocsátás szempontjából kis különbség felvetésére rövidesen megjött a válasz a Financial Times hasábjain. A VW által publikált adatok szerint az elektromos eGolf és a dízel motorral felszerelt változat…..
Nbl 2019.12.24 15:04:51
@asola: tedd hozzá azt is, hogy Magyarországon a Teslák nulla kibocsátása a magas áruknál fogva sem 2019-ben, de még 2029-ben sem fog érzékelhető levegőminőség-javulást eredményezni, mert 20+ milliós autóból egyszerűen nem adnak el annyit, hogy számítson, miből mennyit pöfögnek ki. Szóval lehet, h a Teslák gyártása jóval környezetbarátabb a villanygolfnál, csak ez itthon tökéletesen irreleváns.
Márki-Zay Péter legutóbbi, december 20-i pervesztése utáni Facebook-ra kitett posztja egy dolgot mindenképpen bizonyít. Hódmezővásárhely polgármestere messzire rugaszkodott a valóság talajáról. Nem döbben rá, hogy már nem csupán a kormánypárti, hanem a vele eddig nem kifejezetten ellenséges média is…..
A Karácsony közeledtével a mogyorós-csokis krémek fogyasztása is megnő. Sok sütibe használjuk ezt a terméket, nem beszélve róla, hogy néha csak úgy magában is megesszük. Több új termék is megjelent ezen a piacon, úgyhogy időszerűnek tartottunk egy tesztet, amin nem kis meglepetés született!..
Nem mindig könnyű együtt értelmezni egy dal zenei minőségét és szövegének tartalmát. Van úgy, hogy mind a kettő remekmű, olyan is van, hogy mindkettő csapnivaló. Ilyenkor egyszerű a helyzet: az ember a minőséget választja. Tekintsünk most el attól, hogy a tömegmédiában a mulatós,  lakodalmas vagy az…..
Nbl 2019.11.22 08:29:27
@FLAZZ: A Youtube nézettségeket alapul véve Kis Grofo és Jolly vmelyik csodálatos alkotását még többet szerették volna hallgatni ... neked tetszett volna?
Nbl 2019.11.22 08:33:57
@Marton Nemo: Ahogy látom, neked azért annyira még itthon sem sikerült magyarnak maradni, h tudd, a magyar mint köznév, kis m-mel írandó... egyébként az elcsatolt területek közül is kifelejtetted az Őrvidéket, bár melletted szóljon, h az ottani magyarok vhogy sosem tiltakoztak túlságosan az elcsatolás miatt...
Új követelmény: az energiaigény legalább 25%-át már megújuló energiaforrásból szükséges biztosítani - Az építkezések jövőjével kapcsolatban a legtöbb szó az ÁFA változásairól hallható-olvasható, pedig az energetikáról, az energiafelhasználásról is önteni kéne az ismereteket - mondja Józsa Péter…..
Nbl 2019.11.22 08:24:33
@0.5 bit: pont erre gondoltam én is ... Egyébként most a fatüzelés megújulónak számít.
Bréking! Az első kémfotók az új ferihegyi csodabádogról és konténerbudiról! Egy szép hajnalon, félálomban kifelé baktatva Ferihegyen a bádogba, egészen meglepő felirat ereszkedett a szemem elé. Tudjuk be a sokkhatásnak, hogy kapásból sikerült fénycsővel együtt lefotózni az errefelé még soha nem…..
Nbl 2019.11.16 00:44:35
@TMGBP: ez nem így működik ... Gondolj bele, ha reggel három járat a T1-ről indulna, a teljes kiszolgáló infrastruktúrát duplikálni kéne 3 járat kedvéért ... Utasbiztonsági személyzet, rendőrség, földi kiszolgálók, takarítók, stb. Ráadásul a következő panasz az lenne, h nincs egy büfé, étterem, kv-zó, mert napi 2-3 órára nem lesz olyan bérlő akinek megérje bármit ott üzemeltetni.
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
Nbl 2019.09.24 21:28:21
@Wildhunt: 17.5? Változott volna a joxabály? 7.5 lesz az ... egyébként airsofttal megsorozva vmelyik propellert nem lehet leszedni?
Sosem voltam nagy junk food fanatikus, de néha azért rámjön, hogy megennék egy hamburgert. Ezen a héten ez épp akkor jött rám, amikor a boltban SEMMILYEN nekem való kenyér nem volt, így nagy duzzogva hazamentem, és nekiálltam recepteket keresgetni. Lisztem az legalább vót. Igazából ezekhez a…..
Csaknem egy éve annak, hogy a blogomon először érveltem a napi háromszori étkezés mellett, illetve a napi ötszöri étkezés ellen. Még most is rengetegen csodálkoznak rá, amikor ezt mondom, de szerencsére egyre több fogyni vágyót sikerül meggyőzni arról, hogy a „sokszor keveset” elve helytelen. Most…..
Nbl 2019.09.10 14:30:22
@Attilajukkaja: Akkor az ajánlott napi étkezések száma is attól függ, milyen az anyagcserém? :)
Mostanában elmélkedő kedvemben vagyok. Sok nagy igazság van, amit a régi öregektől örököltünk. Ezek jelentős része mára már tisztázott, hogy igaz vagy sem, azonban még mindig van egy pár „axióma”, ami nem teljesen bizonyított. Persze ez nem matematika, hogy egzaktul be lehessen mindent bizonyítani.…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Nbl 2019.07.25 15:22:13