Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karit

2 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első rész. Világos lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
karit 2024.04.15 05:17:22
@fkv.119: például a sakk-bástyáért.
Sokféle intelligencia létezik. A mostani cikkben az IQ tesztek által mért intelligenciáról esik szó, illetve annak vonzalomra gyakorolt hatásáról. A kutatások azt mutatják, hogy mind a nők, mind a férfiak számára a párválasztás során a legértékesebb jellemző az intellektus. A szépséggel…..
  Minden diéta alaptétele, hogy (sokkal) kevesebbet fogyasszunk el, mint a normál étrend esetén, főleg szénhidrátból. Ez így szépen is hangzik, ám ez sokak számára szinte egyenértékű az éhezéssel. Előfordulhat hogy,  furcsának tűnhet, a főtt tészta, vagy a krumplipüré után zöldségekkel és húsokkal…..
      Erről mintha még nem írt volna a magyar sajtó.  Trump betegségét nem tudják kezelni a fogadóirodák. Az biztos, hogy a járvány kezelése volt Trump gyenge pontja, a gazdaságpolitikája meg az erős.      Pillanatnyilag az a helyzet, hogy stabilan 7-8 százalékkal vezet a pollokban Biden, és a…..
Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb keze. Ők azok, akik jellemzően ezzel a kezükkel írnak, rajzolnak, vágnak, minden nehezebb, összetettebb kézmozdulatot inkább a bal kezükkel végeznek. De hogyan alakul ki? Van ilyen az állatoknál is?…..
   Egy mobiltelefon tudását nem befolyásolja a neve, mondhatnánk és igazunk is lenne. Azonban ennek ellenére mégis elég fontos egy készülék neve, hiszen ez alapján jobb esetben behatárolható az adott telefon képessége, vagy épp árazása, sőt akár erősségei is. A Samsung Note szériája például remekül…..
A magyar szocialisták egyik arcát rég nem láttam. Úgy tűnik fel, mintha a sorozatos bakik után a pártja visszavonta volna az első vonalból. Vagy csak mellőztem a megnyilvánulásait, nehogy a fülem hallatára mondjon ki olyasmit, ami aligha használ az amúgy is légüres térben lévő ellenzéknek? Félő,…..
Falunk régi házainak némelyikén centi vastagságú repedés húzódik. Okai között felfedezhetjük a rossz alapozást, közeli bányarobbantásokat, valamint azt a német harckocsi szakaszt, mely anno bevette magát a házak közé. Beálltak az udvarba, majd mikor már jól látták az orosz harckocsikat, Bumm! -…..
Történelmi napokat, heteket, lassan sajnos hónapokat éltünk mostanában. Tény és való, hogy a koronavírus járvány a világ minden pontján lassan érezteti a hatását és ez nincs máshogy kedvenc műfajom a science fiction és a fantasy tekintetében sem. Igaz, már márciusban is lehetett hallani, hogy az…..
A Budapesti Villamos Városi Vasút (BVVV) a főváros második nagy kötöttpályás közlekedési cége volt a lóvasúttal induló, majd elektromos vontatásra áttérő Budapesti Közúti Vaspálya Társaság (BKVT) után. A két cég ádáz konkurenciaharcot folytatott, és vizuálisan is igyekezett megkülönböztetni a…..
Fenyeget Bc2. Mit lehet tenni világossal? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
karit 2019.07.12 21:52:09
Bf2
Úriember módjára most ugorjunk is át gyorsan azon, hogy Brüsszel ≠ Európai Unió, és hasonlóan bigott tézisek. Maradjunk annál az egyszerű ötletnél, hogy egy szép napon arra ébrednek a fent nevezett várossal (gyakorta hibásan) fémjelzett bürokraták, hogy ők is plakátolni kezdenek, mintha nem lenne…..
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
karit 2019.01.14 11:25:19
@Thunder_th: "De miért kell benne lennie a mondandóban annak, hogy "védték"? (...) Ez valami pszcihológiai trükk, amire ezek rezonálnak vagy mi?"

Ott a pont. Vö. 'a hős egri védők.' A "védés" olyan kulcsszó, ami azonnal legitimál minden tettet, és éberségre mozgósít, hiszen 'a hazát folyamatosan meg kell védeni a külső és belső agresszoroktól'.

Hiszen mi történt itt is? A hős biztonsági őrök megvédték Mari néni és Pista bácsi országát! Ahogy minden nap teszik, hogy mi mind biztonságban legyünk "ezektől"! Ők meg állva tapsolják végig a "Híradót". Minden nap. Az agymosás akkor működik, ha folyamatos. Erről szól az összfronton támadó kéretlen 'jobban teljesítős' rogánmantra úton-útfélen, amit ha nem nézel Híradót, akkor se tudsz ignorálni, egyből a spam mappába irányítani.

Mint amikor addig ütik a fejedet a telefonkönyvvel, míg végül magad is elhiszed, hogy te lőtted le Kennedyt.
karit 2019.01.14 17:45:54
@6.Lenin: "Csak, hogy teljes legyen a kép...
http://www.echotv.hu/hirek/2019/01/14/ifj-lomnici-zoltan-ismet-hazudott-a-444"

De legalább az url-ben elismerik, hogy LZ ismét hazudott. Ez is valami.
Tényleg lenne sokkal jobb dolgom is, mint szombat este azzal foglalkozni, hogy az állam tőgyéből két marokkal pénz pumpáló, de a nézettségét legszívesebben eltitkoló Echo TV (0,3 százalékos közönségarány 19:00-23:00 között a 18-59-es korosztályban) egyik semmitmondó műsorában Bayer Zsolt, akit a…..
A fényvédőket használók kevesebb, mint a fele napvédelmet kapják, mint amennyire számítanak, nem csoda, hogy a tudósok sokkal magasabb faktorszámú naptejek használatát javasolják a bőrrák elkerülésére. Ráadásul ebben az esetben nem is a gyártók a hunyók...
Internetes csalás Levelet kaptam. Mármint elektronikusat. Íme: Számlalevél ez vagy valami más?..
karit 2018.08.12 20:15:19
@munkanélküli informatikus:

"A hosszú ő és ű betűk fordulnak elő legritkábban a külvilág billentyűzetein. Tehát az mindig legyen gyanús" Ez a sok Google Translate-tel készült kamulevél felismerésében sajnos nem segít, meg kaptám én már nem egy valódi számlalevelet, ahol a hivatalos szolgáltató sem volt barátságban a kódlapokkal.

Btw. a fenti levél feladójának címe végén lévő '.ru' önmagában vicces, itt még ezt átírni se vették a fáradságot.
Csalt akkor mindenki, a vendéglátósok, a boltosok, sőt még a gyárak is. Vizezés, újrahasznosítás és trükkös mérések a Kádár-korszakból.  ..
Ez itt fent a Népszava mai nyomtatott kiadásának címlapja. A címek ugye elég meglepőek, a mögöttes ok meg az, hogy az Alkotmánybíróság nagyjából kimondta, hogy egy cikk címében nem lehet hazudni. Namármost, ha a Népszava emiatt hisztizik, és a címlappal azt sugallja, hogy szerintük ilyen az…..
Ha valaki mindenféle apró információt szeretne elkerülni a Walking Dead legújabb, 9. évadával kapcsolatban, az ne olvassa el a bejegyzést, mert egy váratlan meglepetést elspoilerezünk a posztban...
Szájer József Fidesz-politikus szerint az ellenzék 7:1 arányban uralja a hazai médiapiacot. Az Európa-parlamenti képviselő e meglepő kijelentést nem itthoni fogyasztásra szánta, számítva arra, hogy Brüsszelben úgyse néznek utána az ennek ellenmondó részleteknek. Megjegyzése felhördülést váltott ki…..
karit 2018.04.26 23:28:17
@MACISAJT: "Lássuk hogy valójában mit írt:"
"Hét az egy ellen harcot vívtunk a kormányzáshoz szükséges többségért. Olyan erőkkel küzdöttünk, amelyeknek elsöprő médiaereje, példátlan befolyása és majdnem határtalan erőforrásai voltak. "

Vagy 'egy a hét elleni harcot' vívtak? Mármint 'olyan erők ELLEN', avagy 'olyan erőkkel a hátuk mögött'? Csalafinta nyelv a magyar, pláne egy jogász szájából. Akár az ellenkezőjét is jelentheti. Nem kacsintott közben?
A hivatalos ötvenhatos programsorozat idén a Stefánia-palotában tartott ünnepséggel indult október 19-én, a katonai hagyományokat ápoló társadalmi szervezetek képviselőinek tartott rendezvénnyel. Vargha Tamás államtitkár (a képen) nyitóbeszédében férfias határozottsággal közölte a hallgatósággal,…..
Talán szülőként nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, amikor délután hazaérünk a suliból/oviból, és a gyermek azonnal azzal nyúz, hogy játszunk. Persze ezer dolgom van, így következésképp lelkiismeret-furdalásom is, hogy azt kell, mondjam, nem érek rá...
Válasszunk Lőteret az iskolákba? 2017.10.10 16:59:00
Tény: A sportlövészet az egyik olyan sportág amiben sikeresek vagyunk. Mint az is tény, hogy elvben a jelenlegi igények kielégítésére bőven elegendő lőtér áll rendelkezésre. A két állításból sejthető, hogy az iskolában létesítendő lőterek kérdése körül nem nagyon lesz béke. Okkal. Mindkét oldalnak…..
TINTA blog Félrekapcsolások 2017.08.25 10:00:00
Egyre többször jut eszembe mostanában egy anekdota a régi hadseregből. A tizedes, estin, az általános hetediket végzi; s kiképzőként, napközben, csillogtatja tudását. – No, fiam – kérdi a nyári gyakorlatos egyetemistát –, hány foknál forr a víz?– Jelentem: száz foknál.– Szamár vagy! Te mondd meg,…..
Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, hogy manapság igen elterjedt a Magyar vendéglátásban az a fajta protokoll, hogy a pincér az ételválasztást úgy igyekszik megkérdezni, hogy Sikerült választani? Súlyosabb az eset, ha ezt megtoldja egy kis e-vel, azaz Sikerült-e választani?  A fenti mondattal…..