Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkt

425 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Szitakötő ökológiai és művészeti folyóirat 6 éve van jelen az iskolánkban. Szakköri keretek között 4 éve dolgozunk vele. Az idei tanévben is sok tanulót vonzott ez a lehetőség, ezért két csoportban, két időpontban, de azonos tematikával dolgoztunk. Túlnyomó többségben 2-4. évfolyamos tanulók…..
4 éves korában már tudott olvasni. 14 éves korában segédtanítóként kezdett dolgozni. 16 évesen beiratkozott a Debreceni Kollégiumba, egy év kihagyással 3 évig volt a diákja, de nem érettségizett le. Tudott gitározni. Festő vagy szobrász szeretett volna lenni a kollégiumi évek alatt. Tudott…..
Már három könyvünk is van az írói pályáját csak néhány éve elkezdő, de gyorsan ismertté és népszerűvé váló pszichológus írónőtől. Állat KávéZoo A dzsungel széli KávéZoot két antilop üzemelteti. A vendégek tigrisek, oroszlánok, struccok, papagájok, pókok, pingvinek, kolibrik. A mesékben…..
Hanga és a lényegrablók (Hanga és Várkony I.) Ugye emlékeztek még költészet napi íróvendégünkre, Mészöly Ágira. Kétszer is járt már nálunk, s mindkét alkalommal olyan légkört teremtett, hogy a hallgatóság azonnal a barátságába fogadta. Most kiskamaszoknak, 4-6. osztályosoknak írt krimisorozatát…..
Az idén is részt veszünk a nemzetközi könyvjelzőcsere programban a 3.a, 5.a, 6.b rajzolni szerető diákjaival. Most a véletlen és az iskolakönyvtárosok szövetsége hongkongi és horvátországi iskolásokkal hozott össze bennünket. Nagyon szép, színpompás, hátoldalukon angol szöveggel ellátott…..
Az én kettős életem: a.) "A viharsarokban" - ilyenkor szeptemberben tankönyvekkel hadakozva.b.) "A játszótéren" - a Szitakötő szakkörön...
A mi könyvtárunk úgy egészében az iskola legjobb zuga sokak szerint. :) A könyvtáron belül talán a mesés polcok melletti fotel... ..
Egy nap késéssel mi is csatlakozunk ahhoz a kampányhoz, amely az iskolai könyvtárakat mutatja be, naponta egy képpel. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az iskolai könyvtárak nyújtotta lehetőségekre, a jó gyakorlatokra és a problémákra. A következő 30 napon tehát 1-1 képet közlünk a…..
Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a „Hymnus, a' Magyar nép zivataros századaiból” című költeményét, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. A Himnusz elkészültének napját, január 22-ét 1989 óta a magyar kultúra napjaként ünnepeljük.Az idei ünnepen különösen…..
Vegyünk részt mi is a NEMZETKÖZI KÖNYVJELZŐCSERE PROGRAMban! A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a nemzetközi szervezők összesorsolják. A diákok által készített egyedi könyvjelzőket a küldő iskolának/osztálynak kell saját postaköltségén elküldeni…..
A tanév végi könyvtári könyvvisszaszedés idején mindig ez jut eszembe! Most leírtam, de csak vázlat... (Szerintetek portfólióba jó lenne???... :-) Legyetek szívesek küldjetek kiegészítéseket is!: Rongált könyvtári könyvek tipológiája (vázlat) I.Baleset folytán…..
Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a „Hymnus, a' Magyar nép zivataros századaiból” című költeményét, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. A Himnusz elkészültének napját, január 22-ét 1989 óta a magyar kultúra napjaként…..
Régóta ismerem a Csodaceruza Magazint. Kisiskolás olvasóimmal már 2 éve részt veszünk a lap "Olvasni jó!" játékaiban. Az idén augusztusban a gólyatáborozó elsősökkel már rajzoltunk-olvastunk is belőle. Az egyik legjobb olvasni-nézegetnivaló és legérdekesebb játék, amit egy…..
Már hagyomány nálunk, hogy április 11-én egész napos programmal ünnepeljük a költészet napját. Az idén a "Kamaszságok" volt a műsor, a vetélkedő és az illusztrációs foglalkozás témája. A nap a kortárs költők verseiből összeállított kis műsorral kezdődött. Majd a…..
Fecske Csaba Béka-meséjének bábos feldolgozása a Szitakötő klubban... ... és a harmadikos Szitakötők:..
... akivel 2014. február 14-én, magyarórán személyesen találkozhatnak a hatodikosok. Addig is minden napra jut a Költögetőre 1-2 verse. A művek a költő honlapján, nyomtatásban az Aranysityak antológiában (Csodaceruza K. 2010, Móra K. 2013.), a Családi kör antológiában…..
Lehoczky Dávid és Szabó Róbert (7.t) Petőfi Sándort bemutató munkája. ..
Az ötödikesek vers- és prózamondó versennyel, a hatodikosok az "Egri csillagok, szeretlek!" vetélkedővel, a hetedikesek-nyolcadikosok prezentációkészítéssel ünnepelték 2014-ben a magyar kultúra napját. A január 22-én megtartott vers- és prózamondó versenyen 12-en indultak. A…..
A Pagony Kiadó ajándékozott meg bennünket a fotón látható 10 könyvvel. Található köztük klasszikus és modern mese, kézügyességet fejlesztő gyurmázó könyv, a nagyobbaknak pedig krimi és környezetvédelem. S hogy mivel érdemeltük ki? A tavalyi könyvtárklubos…..
FELHÍVÁS A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából 2014. január végén iskolánkban a következő rendezvényeken, pályázatokon vehettek részt: Az 5. évfolyamosoknak VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT rendezünk, magyar írók műveiből. Az előadandó mű kiválasztásához kérjetek…..
...és könyvhercegeket avattak a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Egy évvel ezelőtt hirdették meg az általános iskolásoknak a minél több könyv elovasására buzdító programot. A könyvtár 100-as listájáról kellett könyvet választani, elolvasni, majd megválaszolni a…..
Tegnap megrendeztük iskolánkban is az Iskolai Könyvtárak Éjszakáját. Jelenleg csak a képek feltöltésére van erőm... A beszámolót majd később. ..
... ami nálunk a könyvtárban is olvasható lesz hamarosan, amint sikerült onnan kiosztani, elpakolni, visszaküldeni a tengernyi tankönyvet. (Talán egyszer én is visszaváltozhatok tankönyvesből könyvtárossá, remélem minél előbb.) Addig is "közhírré tétetik" itt a blogon, hogy…..