Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Törppilla88

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Romániában is röghöz kötésen gondolkodnak, csak kicsit másképp csinálnák, mint nálunk: nem mindenkire vonatkozna és nem is minden szakmára. A céljuk, hogy a falvakat fellendítsék valamelyest, ugyanis hatalmas szakadék tátong a kisebb települések és a városok között. A…..
Kezdődik a nyári szezon, ami egyet jelent azzal, hogy a diákok beszabadulnak a munkaerőpiacra. Készül erre a NAV, az iskolaszövetkezetek, de nemrégiben Hoffmann Rózsa is tartott egy sajtótájékoztatót arról, hogy milyen szép és jó, hogy a fiatalok dolgoznak, és az…..
Írásban intézte volna el az ELTE a tanári mesterszakra jelentkező fiatalok pályaalkalmassági vizsgálatát, jobban mondva el is intézte, ugyanis május 28-án motivációs levelet írattak az intézmény tanárképzési szakjaira jelentkező hallgatókkal. Hoffmann Rózsa azonban három…..
Könnyű volt a magyar, a szokásosnál nehezebb a matek és a történelemérettségi – nagyjából így összegezhető az idei tavaszi írásbeli érettségik tapasztalata. Az előzetes híradások arról szóltak, hogy a megszokottnál nehezebb lesz teljesíteni az elvárásokat, ugyanis 20…..
Szamárpad Felelőtlen fiatalok 2013.04.03 16:10:09
Nem foglalkoznak a nyugdíjukkal a pályakezdő fiatalok, ugyanakkor állami ellátással nem számolnak, derül ki a hvg.hu cikkéből. A megkérdezett fiatalok többnyire tisztában vannak azzal, hogy saját maguknak kell(ene) előre gondoskodniuk arról, hogy valamiből idős korukban is…..
Álláskeresési technikákkal, munkaerő-piaci és munkajogi információkkal csábítaná haza a külföldön élő fiatalokat a Gyere Haza Alapítvány, a programot támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is. Önmagában szép gondolat, hogy segítsük a hazatérésüket, de…..
Tényleg mindent lenyomtak a tanárok torkán, kivéve a PDSZ-én, kérdés azonban, hogy ők mire mennek egyedül. Ősszel az egész pedagógus szakma sztrájkkal fenyegetőzött, meg is alakították a sztrájkbizottságot, kilátásba helyezték a munkabeszüntetést, aztán szépen lassan…..
Szamárpad Nem csak az ELTE BTK… 2013.02.28 16:30:46
Szép nagy botrány kerekedett a HÖK-ös lista ügyében, egy valami azonban remélhetőleg jó volt: van rá némi remény, hogy egy kicsit elkezdenek a hallgatói önkormányzatok körmére nézni az intézményekben. Az ugyanis egy vicc, hogy a hallgatók nagy részének a leghalványabb fogalma…..
Szamárpad Egyre cikibb a HaHa 2013.02.12 15:08:42
Zsákutcába tévedt, majd ott eltévedt a HaHa, avagy városi ide-oda rohangálás tüntetés címén. Vicces véget ért a Hallgatói Hálózat Deák térről induló hétfői tüntetése. Az előre beharangozott, kijelölt útvonalra tervezett demonstráció az első állomásnál elakadt, a szervezők hivatalosan véget vetettek…..
Panaszkodik a Hallgatói Hálózat, amiért Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter nem akar velük tárgyalni, de azért mindent megtesznek annak érdekében, hogy véletlenül se lehessen őket komolyan venni. Pénteken az Educatio kiállításon tartott Nemzeti Köznevelési Konferenciát…..
Törppilla88 2013.01.24 16:32:41
@pallasA: A múltkor a "túl magas ponthatár" az összes szakra vonatkozott, amikor arról volt szó, hogy nem lesz keretszám, hanem húznak egy határt. Most arról a 16 szakról van szó, amire az 55 ezres keretszám mellett nem terveztek államis helyet. Eltelt 1 hónap a két poszt közt, és sok-sok terv változott ám :)

A többieknek: nem, nem vagyok lefizetett jobbos.

"Az a gond, hogy egyeztetnek, aztán kurvára nem képviselik a közös álláspontot".

Akkor a HaHa képviselője miért vigyorog a Corvinus épülete előtti sajtótájékoztatón közösen Nagy Dáviddal (HÖOK)a kamerákba, és állítja, hogy minden szép és jó, nincs köztük konfliktus? :)
A fiatalság felzúdulása és a tüntetések megtették a hatásukat, a kormány visszavonta a keretszámokat, úgy tűnik azonban, hogy a hallgatóknak semmi sem elég. Balog Zoltán miniszter állítása szerint minimum 40 ezren tanulhatnak állami ösztöndíjas formában, de ez a szám akár…..
Szamárpad Mindenkit büntetnek 2012.12.11 10:10:38
Azzal kívánja az állam mindenki számára elérhetővé tenni a felsőoktatást, hogy drasztikusan csökkenti az állami ösztöndíjas helyek számát. Hogy a nagy többség számára tandíjat jelentő intézkedés hogyan könnyíti meg a fiataloknak a továbbtanulást, jó kérdés, melyre…..
Hetek óta sztrájkkal fenyegetőznek a pedagógusok, érdekes módon mégis csupán annyi történik, hogy folyamatosan engednek a követeléseikből. Sztrájkbizottságot alakítottak, szót emeltek többek közt az iskolák állami fenntartásba vétele, a béremelések elhalasztása ellen, de…..
Íme, itt a Diákhitel fénysebességgel letiltott reklámfilmje, mely sokak szerint (szerintem is) arra buzdítja a fiatalokat, hogy ne dolgozzanak az egyetem/főiskola mellett, hiszen élhetnek diákhitelből is. Az az aprócska mellékhatás, hogy már a felnőtt életük legelején el lesznek…..
„Mindenkinek tudnia kell angolul”, de azért a német nyelvet tenné első helyre az oktatási államtitkárság. Nemrég az Origo birtokába jutott egy új nyelvoktatási stratégia, mely szerint az angol helyett a jövőben a német lehetne az első nyelv, mert annak összetettebb a nyelvtana,…..
Digitális analfabétákat nevel az új kerettanterv az informatikatanárok szerint – és igazuk van. A hvg.hu cikkében olvasható, hogy drasztikusan csökkentik az informatikaórák számát, alsóban egyáltalán nem lesz, 5-8. évfolyamon 3,5 helyett 3, gimnáziumban 5,5 helyett 2, míg…..
Jelentés készült a vasárnapi iskolák bevezetéséről a következő kormányülésre. Bár a kormánynak elvileg nincs hivatalos álláspontja az ügyben, valószínűleg nem véletlenül készült el a dokumentum, melyben a Népszabadság szerint többek között az áll, hogy manapság ezek…..
Az esetek többségében a nyelvvizsgák az égvilágon semmire nem jók, csupán arra, hogy több pontot kapjunk a felvételin, később pedig átvehessük a diplomát. A munkaerő-piacon gyakorlatilag semmilyen értéke nincs. Ez egy tény, amin sok nyelvvizsgával rendelkező van felháborodva,…..
Négymilliárd forinttal támogatja a kormány az erdélyi magyar felsőoktatást 2014-ig. A gondolat szép, értékelendő a szándék, csak hát érdekes, hogy milliárdokat adunk a határon túli felsőoktatás fejlődésére, miközben a határokon belüli felsőoktatást nagy erőkkel…..
Annyira nyomja a kormány a természettudományos területet, hogy nem lennék meglepve, ha már emiatt utálnák meg a fiatalok, és emiatt választanának teljesen más pályát. Az egy dolog, hogy a felsőoktatásban ezen, illetve a műszaki a területen van a legtöbb állami ösztöndíjas…..
Népbutítás zajlik a szakiskolákban, vagy csak leveszik a terhet a gyengébb képességű diákok válláról? Az elmúlt napokban folyamatosak voltak a viták azzal kapcsolatban, hogy jó lesz-e, ha a közismereti tárgyakat csak minimális szinten tanítják a szakiskolákban. Van, aki ezt…..
Szamárpad Meghal az OKJ is 2012.09.20 13:12:27
A felsőoktatás után úgy tűnik, most az OKJ-t nyírja ki a kormány. Drasztikusan csökkentik a képzések számát, az indoklás szerint sok az átfedés az egyes tanfolyamok anyaga között, ezért sokat összevontak, így elvileg több munkakörben is el lehet majd helyezkedni egy-egy OKJ-s bizonyítvánnyal. Az…..
Ne szerezz diplomát, mert munkanélküli leszel, és éhen halsz – egyre többször hallok ilyen, és ehhez hasonló mondatokat elkeseredett, fiatal munkanélküliek szájából. Mindeközben ugyanakkor különböző kutatások eredményeivel bőszen bizonygatják, hogy ez nem igaz, diplomával…..
A gazdag ember hülyegyereke tanulhat, a szegény ember okos gyereke meg nem – ezt fogja eredményezni a felsőoktatás átalakítása. Önfenntartó felsőoktatásról álmodik az állam, miközben vállalta, hogy 2020-ra 30,3 százalékra növeli a diplomások arányát (2009-ben 23,9…..
Nagyon úgy tűnik, hogy nem tapsikolnak Hoffmann Rózsának a fiatalok az újonnan bevezetett háromféle képzési formáért, az egyik legalábbis biztosan bukta. Mint tudjuk, sokak nagy örömére az állami finanszírozás feltétele lett a hallgatói szerződések aláírása, aki ezt nem…..