Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marabou

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt egyszer egy MAHART, ahol több, mint 1500 tengerész dolgozott. Közöttük volt Moha és Seafalcon is. De a céget "hozzáértő" politikusok felszámoltatták a szakemberekkel, olyan helyzetbe hozva őket, hogy ez lehessen a logikus megoldás. Milyen is volt ez a cég, amikor…..
Már többször nekiindultam egy új bejegyzésnek, aztán soha semmi nem lett belőle. Lustaság….Minárik a neved. A Toldy Árpi mizériájából kiindulva: az „én miért utálom Szingapúrt” lett volna a bejegyzés címe. Lett volna, ha…. Egyszer azért majd sort kerítek arra is. Most…..
Hogyan akartunk tüzet nyitni egy skót hajóra (m/s Somogy, 1979.)                 1973 nyarán jártam utoljára Beirútban. Akkoriban, még a 75-ös nagy harcok előtti békés korszakban a nem túl nagy területű kikötő szinte pezsgett az élettől. Hatalmas áruforgalmat…..
Örömmel jelenthetem, hogy Béla barátom ismét jelentkezett.... Változtatás nélkül....csemegézzetek: "Boldog új évet kívánok Laci!   Remélem jól telik a szabid, és minden rendeben. Egy újabb levél tőlem, alant. Hallod, most téged vagy ismer mindenki, mert itt…..
marabou 2013.01.11 14:52:04
@malay: OK ! helikopter törölve...! :)
@Tanácstalan: propellerrel, vagy anélkül...
jó volt olvasni ismét... de ezúttal van kérdésem:
hogy lehet egy bálnát elütni? és hogy észleltétek? megbillent a hajó? ilyen balesetnek van vizsgálata, vagy csak benaplózzátok a szabálytalankodó cetet? Egyáltalán, gyakori eset az ilyen?
Tengerkék mesék 1. Labuánban történt, Malájziában, ha már ragaszkodunk a helyszín megjelöléséhez. Mert helyére kell tenni a dolgokat, mind időben, mind helyileg. Kis szigetecske Borneó partjai előtt – ennyi talán elegendő azoknak, akik most atlasz ragadnak, netán a Google…..
marabou 2013.01.11 11:52:15
@Tanácstalan: NE!!! mi, rendszeres olvasóid ahhoz vagyunk szokva, hogy egyes szám elsőben, direktben mesélsz... úgy bárki tud, hogy "hallottam egy story-t valakitől..."
Annak egesz mas a feeling-je, hidd el...
Maradj te csak ilyen, mert igy vagy hiteles!!!
fotó: atlantix.eu Örülök. Örömmel olvasom Gábor nyilatkozatait, a lapok most versengenek érte. Azonban az egyikben, jelesül a HVG cikkében olyasmit olvastam, ami megerősített abban, hogy nemcsak Viki, a felesége, hanem ő maga sincs tisztában az EPIRB működésével (bár a cikkben…..
Ott hagytam el a történet folyamát, hogy bár időben voltunk Sevillán, mivel vissza kellett mennünk Tanger Medbe, lett egy nap késésünk. Sajnos kehes géppel esélyünk sem volt behozni a lemaradást, bár volt egy kis szerencsénk is. Elvileg La Corunára vasárnap este kellett volna…..
Draga Barataim, egykori es jelenlegi Kollegaim, kedves “civil olvasoim”, Letészem a lantot. Nyugodjék. Tõlem ne várjon senki dalt….. Eljott az en idom, utra kelek megint. Na ez nem teljesen igaz, de az igen, hogy most egy kis idore megszunok letezni a kiberterben. (nem lesz…..
Nem jó a fülöpökkel viccelni….nem értik a viccet… Szita Janit szoktam nekik idézgetni, miszerint: „….gyerekek…minek veszekedni, mikor verekedni is lehet….”. Nem tudnak absztrahálni…mindent komolyan vesznek…hát még ha a barba mondja…. Tegnap elhagytuk Valenciát, s a…..
 Igaz tengerész történet 2.Pelyhecske.Ezek a kisebb történetek velem estek meg, még az első hajómon. Jobban mondva a történetek Pelyhecskéről szólnak. Emlékszem rájuk a mai napig, ahogy emlékszem Pelyhecskére is.Pelyhecske kormányos matróz volt. Nevét csekély termetéről…..
marabou 2012.06.09 09:26:39
@Tanácstalan: tudod, en olyan türelmes vagyok... igazán... de most mar kéne valami uj... biztos FG produkal elég megörökitesre melto témát, nem hiszem, hogy guzsbakötve piheg a kabinjaban...
gondolj bele, lehet, hogy soha nem lesz még egy ilyen esemenydus idöszakod, mint vele!
de jo... ha ennyire nem akarod öt, akkor mast...
csak izgis legyen! ari vagy, köszöntem!
Hát mi? Valahol egyszer olvastam róla, és amikor Aliznál történt ez egy kimondhatatlan nevű leves kapcsán, akkor elhatároztam, hogy ilyen kis kúpocskákat én is ámokfutok, mert hurut nélkül nem konyha a konyha! Jelentem, van örmény ételízesítőm! Olyan hurutot alkottam, mint a…..
marabou 2012.06.03 12:11:30
@Seafalcon: citroooom izü ? na, erre nem gondoltam volna... érdekes!
ha mar kesz van, akkor hütöben tarolod ugye es 1-1 szeletet teszel fözes közben az eppen aktualis etelbe, mint pl. krumlifözelekbe???
köszönöm !
 Igazából nem tudom megmondani, hogy mikor fejeztem be az előző részt, ha jól emlékszem valahol ott, hogy akkor mi most nyertünk magunknak egy rövid chartert, ez olyan lett, mint a hatvani személy, minden cseresznyefánál megálltunk jóformán. Korábban vigyorogtam Malay…..
marabou 2012.05.31 14:31:32
@Tanácstalan: tudod, annak is van jo oldala, pl.nem izzadja agyon magat az ember! A friss, párás, sós levegö pedig nagyon jo az arcbörnek... tudod, hogy irigyelnek ezert a szarazföldön ragadt öreg tengeri medvek !? Ne tudd meg... hat egy csudaszép, esö-, és viharmentes napot kivanok Neked!!!
marabou 2012.05.31 15:35:13
@Tanácstalan: mit is mondtal korabban, hogy 10 fok van? akkor lehet, hogy kicsit huzatos a rövid gatyó!!! de a pozitiv hozzaallasod minden keppen dicseretes !!!
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker =…..
No, hölgyeim és uraim……profilváltás következik. Az alábbiakban Kécza Sándor barátom és egykori „mentorom” írásai következnek. Nem, vagyok téma híján, s a lelkesedésem sem vesztettem el. Sanyi írásait azonban magam mindig jó kedvvel olvasom,  - a nosztalgia érzése…..
Még egy kormányos matróz                 Abu Szimbel Láda, élcelődtünk számtalanszor az én Sándor barátommal. Az az arabos név nem volt más, mint egy egyiptomi utazási iroda neve, és mivel matrózunk is a Ládát viselte vezetéknévként, óhatatlanul összefűződött…..
Vladimir, az Átok. Ezt a címet is lehetne adni ennek a résznek. Mert, gyenge kezdés után erősen visszaesett a mi Vologyánk. Ugye kénytelen voltam kiosztani neki 48 órán belül két figyelmeztetést, ami per pillanat azt jelenti, hogy a következőnél van egy repülőjegye hazafelé.…..
Jó páran reklamáltak, hogy elmaradtam a bejegyzésekkel…. Hát el…. Lustaság, fáradtság és még sorolhatnám. Csapjunk a lovak közé és lássuk mi is történt az elmúlt pár hétben. Útban Szingapúr felé, egy volt kollégám, Orosz Dalma azt kérdezte tőlem, hogy…..
 Kicsit előreszaladtam az eseményekkel…. A megérkezés…. No, az jó zajosra sikeredett. A hírverés oka a nagyságunk volt, mi más is lehetett volna? Még soha ekkora hajó nem kereste fel az Államok egyetlen kikötőjét sem.  Andy Warhol szerint mindenki…..
 Egészen halszagú lett a kezem, fordítsunk egyet a történet kormánykerekén, írjak arról, ami tengerésszé teszi a hajóst, az egyenlítői keresztelőről. Nem volt mindegy, hogy az ember keresztszülő, vagy pogány, egészen másként festett az, aki beöltözve várta a keresztelendők…..
Az igaz tengerész történet…. Így kezdődik: becsületszavamra mondom, hogy így történt. Bevallom őszintén, nagyon szerettem hallgatni ifjú titánként az „öregek” – néhányuk alig pár évvel volt idősebb nálam- meséit, történeteit a kávék, vagy egy- egy esti sörözés…..