Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szegedkultur

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szegedkultúr SZEGEDKULTUR.HU 2012.10.02 23:39:16
Szeged romkocsmája, a Rockfesztivál után sem pihen. A rock, és metál kedvelők minden bizonnyal örülnek a ténynek, hogy ezen a héten sem kell nélkülözniük a gitár hangját. szeptember 6. 22:00 Újra együtt az ős Sardinelli!/pszichedelikus sámán rockbemelegítés: 20:00 Jackie…..
A Morze-ABC kifejezés mindenkinek ismerős lehet, ha máshonnan nem, a Titanic legendájából. Most testközelből láthatja bárki, milyen eszközzel kommunikáltak elődeink, és a feltaláló életével is megismerkedhet, aki ellátogat a Dóm térre. Magas szinten művelte és tanította…..
Ismét forrnak a halak a bográcsban hétvégén Szegeden.Idén is lesz több színpad, boszorkány, óriásbogrács (amiben reméljük nem a boszorkányt főzik meg) és több tonnányi hal.  A tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Halfesztiválon minden főző versenybe száll a…..
Körülbelül száz éven keresztül lappangott az a Munkácsy-festmény, melyet Pákh Imre szerdán mutatott be a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A több mint 150 milliós értékű Pásztorlány az erdőbencímű alkotást 2008-ban már majdnem sikerült megszereznie a műgyűjtőnek, két évig…..
Zöld dizájnerek, száguldó ReRobotok, újra és újra ráadást zenélő zenekarok: idén mintegy 70.000 ember volt részese a SZIN élménynek. A mediterrán nyárzáró igazán forróra sikerült: a SZIN Plázs homokját napozók, a hűsölni vágyók a Tiszában úszkáltak a koncertekre…..
Vége a zöldnek mondott SZIN nevű zenei maratonnak, azonban ezután sem áll meg az élet Szegeden. A Rongy kocsma, és rendezvényközpont (mert szerintünk az is) gondoskodik a kellemes, és zúzós kikapcsolódásról. Újra Szegedre érkezik Jimi Hendrix európai helytartója, LORD BISHOPA…..
Hőségriadó, szél, por, vidámság jó zene, és sok sztár egy helyen, ez a SZIN. Szegeden a napsütéses órák száma az egyik legmagasabb az országban, és ez a SZIN ideje alatt sem változott. A délutáni koncertek igencsak igénybe veszik az előadókat, és a hangszereket is, ennek…..
Augusztus 22-ig, a SZIN indulásáig már csak hatot kell aludni, így a fesztiválozók mellett a fellépők is nagyon készülnek már a fesztiválra. A zenészek kívánságlistáihoz sikerült hozzáférnünk, így megtudtuk, hogy a Sian Evans énekesnő vezette Kosheen legfőbb kérése, hogy…..
Egy hét múlva az esti órákban már a bérletesek sorát láthatja az arra járó a SZIN kapujánál, a Partfürdőn. Idén is sok fiatalra számítanak a szervezők, amit a több kedvezményes jegy is garantál. Nemrég a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, és a Szegediek vásárolhattak…..
Hétfőn, a Hungarikum fesztivál területén felállított színpadon ünnepelte Szeged olimpikon sportolóit. Van, aki hozott érmet és van, aki nem, de mindenki kitett magáért, és igyekezett a lehető legtöbbet megtenni a győzelemért. Több ezer rajongóvárta hőseit a Széchenyi téren,…..
Mint nemrég beszámoltunk róla, idén is sok újdonság várja mindazokat, aki ellátogatnak a Hungarikum Fesztiválra. A sok minőségi magyar étel és ital mellett szórakoztató programok, és olimpiai közvetítés is része a programnak. A gyerekeket sem kell otthon hagyni, ugyanis…..
A SZIN szervezői speciális augusztusi szegedieknek szóló kedvezménnyel mondanak köszönetet a helyieknek azért a türelemért és együttműködésért, amellyel minden szegedi támogatja a fesztivált. Az állandó és ideiglenes szegedi lakóhellyel rendelkezőknek, azaz minden szegedinek a…..
Újra pályázattal fogja össze a környezettudatosság és a dizájn elkötelezettjeit a Szegedi Ifjúsági Napok. A tavalyi, divattervezőknek kiírt pályázat után most a környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból készülő kiegészítők készítőihez szólnak a szervezők. Az…..
Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Hungarikumok seregszemléje. Az elmúlt években kiderült, hogy az emberek szeretik a hazai termékeket. Szívesen adnak a termékért több pénzt, ha tudják, hogy minőségi termékről van szó. A Szegedi rendezvény tavaly is nyert egy…..
Idén sem marad el a városnak szóló ajándék koncert a Dóm téren. Immár hagyomány, hogy minden évben a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncerttel ajándékozza meg azt a négyezer nézőt aki hozzájut az ingyenes jegyekhez. Aki nem akart lemaradni,…..
Jövőre lezárul a jelenlegi 2006-2013-ig tartó Uniós költségvetési időszak. A következő előkészítési folyamata idén kezdődött el, ennek egyik állomása volt a civil fórum. Kivételes lehetőség, az hogy a civil szervezeteknek módjuk van beleszólni az őket is érintő tervek…..
szegedkultúr HŐSÉGTIPPEK 2012.08.06 16:37:39
A nyár a meleg, ez így normális. Időnként elviselhetetlenül nagy a hőség, ami még az egészséges szervezetet is megviseli. Ahogyan télen felöltözünk, a hideg ellen védekezve, a meleg csillapítására is számtalan lehetőségünk van. Az első és legfontosabb, hogy igyunk sok…..
Szarka Tamás a Ghymes zenekar vezetője által írt darab a Debreceni Csokonai Színház, és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös produkciójaként jött létre. A közönség először Debrecenben láthatta a művet, most pedig a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán a Dóm téren…..
Már csak három hét, és eljön az egyetlen dolog, amiért érdemes a nyár végét várni: nyit a SZIN! Az Újszegedi Partfürdőn megrendezett fesztiválon idén komoly szerephez jutnak a fúvós hangszerek. Az újdonsült apuka, Parov Stelar csapatában Max The Sax fújja a szaxofont, Nathan…..
szegedkultúr Vasárnapi Thealter 2012.07.28 22:42:43
A fesztivál utolsó napja is sok érdekességet tartogat azok számára, akik ellátogatnak a rendezvényekre. Budapest, Marosvásárhely, Szerbia, és Montenegro képviselteti magát. Az alternatív színházi kavalkád hivatalos zárása este fél kilenc körül várható, de az utolsó…..
szegedkultúr THEALTER SZOMBAT 2012.07.28 11:34:15
Nincs megállás, hétvégén is  THEALTER! A Szombati programban Izraeli, román, és magyar művészek szórakoztatnak.komoly drámai alkotások, és vidám darabok is megtalálhatók a kínálatban. klasszikust senki ne várjon, a formabontó előadások sorában. A programok  délután…..
10 éves jubileumát ünnepli a Z.É.M. (Zene az Életünk) Musicaltársulat. Ebből az alkalomból egy színvonalas előadással kedveskednek a Szegedi közönségnek.A gálaműsor a musical irodalom legismertebb és legszebb slágereivel, kedvelt művészek tolmácsolásában. A műsorban…..
szegedkultúr Paso taxi 2012.07.26 17:21:25
A Pannonia Allstars Ska Orchestra exkluzív ajándékkal lepi meg egyik rajongóját. A zenekar augusztus 1-jén ad koncertet a Zöld Pardonban.  A buli után egy szerencsés nyertes és partnere beülhet a PASO turnébuszába, amellyel kedvenc zenészeik személyesen szállítják őket haza. …..
Idén Szegeden a legnehezebben az ókori nyelvek és kultúrák-klasszika-filológia szakirány, és a pszichológia, szakra lehetett bejutni, ide kellett a legtöbb pont. A legnépszerűbb, az általános orvosi szak ami az országos top10-be is bekerült, nem mellesleg a harmadik legtöbb pontot…..