Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elvhű társ

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy ki a baloldal vezére, tegnap ismét megtudhatta. Gyurcsány Ferenc évértékelője négy fontos pillér köré szerveződött, és erősnek tűnik benne az elszántság, hogy mindezt meg is csinálja.  Hatásosnak bizonyult, hogy állampolgári leveket olvasott fel a DK elnöke.…..
elvhű társ 2017.02.05 20:53:42
  Vasárnap újabb tüntetésre kerül sor, ám ez most egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Mégpedig a felszólalók miatt, akik a következőek: Hargitai Miklós (Népszabadság), Jávor Benedek (Párbeszéd), Hadházy Ákos (Lehet Más a Politika) és Juhász Péter (Együtt).   Milyen érdekességet vehetünk észre…..
Érdekes, még manapság is bátor mondatra vállalkozott egy Valkó Gábor nevű blogger a Klubrádióban. Azt bírta mondani, hogy az Orbán feletti győzelem érdekében a balliberális oldalnak rehabilitálni kell Gyurcsány Ferencet. Nem kell hozzá nagy töprengés, hogy igazat az adjunk az úrnak. Legalább "tiszta…..
A fideszes alaptörvény ellen hirdetett tüntetést a Demokratikus Koalíció jövő hétfőre. A tüntetés jól mutatja, hogy milyen bajban van a DK. Hiszen Gyurcsány Ferenc tavaly azt ígérte a bocsoknak, hogy 2016 nyarára az ellenzék vezető ereje lesz az DK, nagyobb támogatottsággal, mint az MSZP. Ehhez…..
Orbán megbuggyant. Nekimenni a DK-nak tiltott pártfinanszírozásért, az maga a totális öngól. Akár Habony, akár Finkelstein találta ki ezt az ötletet, igazi marha - és csak Gyurcsány Ferencnek segítenek. Az már önmagában röhej, hogy a Fidesz beszél bárkivel kapcsolatban…..
Alaposan feladta a leckét Orbán Viktor a saját ügyvédjének. Schiffer Andrásnak elvileg most egy lehetősége van: feljelenteni korábbi védencét, az ország miniszterelnökét. Az LMP első emberének ebben gyakorlata van. Ő szokta feljelenteni az aktuális miniszterelnököt hivatali…..
A képernyő előtt ülve hallgattam végig Gyurcsány Ferenc tegnapi évértékelőjét. Az a benyomásom, hogy a volt miniszterelnök változatlanul jó szónok. Különösebb erőfeszítés nélkül töltötte ki mondandóval a háromnegyed órát. Legérdekesebb gondolata bizonyára a…..
Igen, elégedetlen vagyok. Az országot pusztító rendszer miatt is. Az ellenzéki – értsd: Orbán ellenes jobb- és baloldali – ellenzéki együttműködés hiánya miatt is. A múlt év egyértelmű kudarc. És ma, az Opera előtti második tüntetés után a civil mozgalmakkal sem vagyok…..
Szinte napra pontosan negyven évvel ezelőtt, a Magyar Ifjúság című hetilap huszonéves munkatársaként azon tűnődtem, vajon mivel lehetne berobbanni a szellemi életbe. Ki kéne választani valakit - mai kifejezéssel egy celebet -, és nyilvánosan nekimenni. Erre az öblös hangú,…..
Január 2-án erődemonstrációra készül a társadalmi ellenzék, amelyen a mai állás szerint meg fog jelenni a parlamenti hivatalos ellenzék egy része -- konkrétan a DK -- a saját zászlói alatt. A tüntetés fő szervezője, Várady Zsolt, illetve néhány másik szervező is megkérte…..
Nézem ezt a képet. Ki ez az ember, és mit csinál? Névleg a névleges ellenzék vezére. De nem vezet. Nem hallani tőle semmilyen inspiratív gondolatot, nincs az utcán, felfordítandó a rögöket és a macskaköveket, egész elmúlt éve azzal telt, hogy a momentán 4%-os Bajnait beszorítsa…..
Amikor Gyurcsány kilépett a III/II-es  kémelhárító Medgyessy  könnyedén átléphető árnyékából, sok mindent nem tudtunk még. Nem tudtuk, hogy Medgyessy 100 napos rezsicsökkentő programja a pénzügyi-gazdasági világválsággal találkozva, a csőd szélére taszítja az…..
Elég volt! Megelégeltem, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Központi Nyomozó Főügyészség hihetetlen erőfeszítéseket tesz közpénzen azért, hogy bűncselekményeket kreáljanak ellenem. Én meg csak otthon ülök, várom, hogy a bíróságon majd tisztázhatom magam, közben meg…..
Bár rohamosan fogy az idő, továbbra sincs megegyezés ellenzéki oldalon. Az ugyan tény, hogy hosszú idő után legalább abban sikerült megállapodni, hogy 2014-ben minden választókerületben 1 közös jelöltet indítanak majd, de fontos részletek még mindig tisztázatlanok. Márpedig az…..
Gyurcsány Ferenc a politikai visszatérése óta amolyan önjelölt bohócként működik a politikai életben, holott egyetlen komolya feladatának a jelenlegi kormány megdöntését jelölte ki új pártjával az emlékezetes MSZP-ből kiválás óta. Hol olyanokat ír a Facebookon, hogy még a…..
Súlyának megfelelő érdektelenségbe fulladt Gyurcsány Ferenc legutóbbi performansza, melynek során három éjjel virrasztottak az oktatási államtitkárság előtt sátraikban pártjának jelesei, élükön ő maga, így tiltakozva a kormány oktatáspolitikája ellen. Az akció kezdetéről…..
Minapi élménybeszámolóm után többen felvetették a miért foglalkozik a jobboldal még mindig Gyurcsánnyal, miért félnek tőle annyira, hogy ilyen cikket rendeljenek meg? kérdést. Akiben felmerült ez a kérdés az írás kapcsán, az nem értette meg, hogy engem is pontosan ez érdekelt.…..
Újabb frontok nyittattak a Bajnai-ellenes kampányban: nem csak BKV-buszokon, hanem óriásplakátokon is feltűnik Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet közös fotón árbázoló alkotás.Emlékeztetésül közölném, hogy körülbelül két évvel vagyunk a választás előtt, nincs napirenden…..
Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőnyhöz is juttathatja az…..
elvhű társ 2012.10.24 19:15:38
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Bajnai ... Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé ..."

... amit Gyurcsány Ferenc fog képviselni. Mert kettejük közül még mindig ő az igazi vezéregyéniség

Gyurcsány Ferenc visszavárunk!
Már senkinek nem jelent újdonságot, hogy hazánkban a nemzeti ünnepek hagyományosan külön ünneplő pártokkal, számháborúval és aktuálpolitikai mondandóval fűszerezett politikai beszédekkel párosulnak. Nem volt ez másként 2012. október 23-án sem. Ezúttal is külön-külön…..
Amióta Bajnai belengette visszatérését, három fanyalgó álláspont váltakozik a fontosabb blogokban:1.) Bajnai nem visszatért, hanem végig jelen volt.2.) Bajnai nem válthatja le az elmúlt húsz évet, mert része annak, de még az elmúltnyolcnak is.3.) Csak Orbán leváltását célozni…..
Nem szeretem Gyurcsány Ferencet és napestig tudnám sorolni, miért nem tartom vállalható szereplőnek a volt miniszterelnököt, de kivételesen semmilyen érzelmi töltet nem kell ahhoz, hogy azt mondjam: Gyurcsány jelen pillanatban tényleg csupán egy embernek használ - Orbán Viktornak!…..
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it is probably a duck. (Ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa.) – az angol mondásnak különös aktualitást és magyaros…..