Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoolRomani

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasszal állt össze egy fiatal roma muzsikosok alkotta új csapat, a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes. A blog küldetéséhez és eddigi posztjaihoz híven politikai/közéleti témákat mellőzve voltunk kíváncsiak a zenekarra. Kérdéseinkre Sket István, igazgató…..
A Vojasa együttesről már többször írtunk a Cool Romani blogon, de most végre egy koncertjükre is eljutottunk a Sziget Roma Sátrában (ahol az a cuki macska is volt). Autentikus népzenéhez (a cigány népzenéhez is) nagyon sokan, nagyon sokféleképpen nyúltak már az elmúlt…..
Autentikus cigányzenei motívumok nem csak a cukimacskás Roma Sátorban csendültek fel a Szigeten, hanem a Világzenei Színpadon is. Például tegnap a Besh o droM előadásában. A számos stílust és nemzetet egyesítő banda nevének jelentése  „Üld meg az utat!” (mármint úgy,…..
Telefonnal készült és éjszaka, de azt hiszem értitek, miért tetszett. ..
"Ha ezt a meccset egy amerikai filmben látjuk, ott egész biztosan végig ölelgetik egymást a játékosok, mindenki mosolygott volna a másikra és szirupban úszott volna a pálya.  Szerencsére az őszinte foci itt átsütött az egyébként kedves gesztuson és a meccs közben ugyanúgy…..
A rendezvényről itt olvashattok bővebben, de ha még nem ismeritek Balogh Tibort, akkor figyelmetekbe ajánljuk a Hetek tavalyi interjúját (ahonnan ezt a remek képet is loptuk). ..
Na meg persze a Szerencsés Találkozásokról, s mindarról, amit csinálnak Nyári Pálék. A holnapi előadás, csak az apropó. Közben zenék és természetesen színdarabrészletek is elhangzanak a Civil Rádió műsorában..
Még javában zajlik a Si Love - Is Love fesztivál az Erzsébet téri Akváriumban. Aki nem tud elmenni, a So Si és a Cigány Zene jóvoltából követheti az eseményeket. De míg a koncertekről elég sok szó esik, a kapcsolódó rendezvények kevesebb figyelmet kapnak. Pedig egyszerre két…..
"Fontosak a szociológiai felmérések vagy a politikai deklarációk, de cigányokat és nem cigányokat a gasztronómia révén mégiscsak könnyebb közelebb hozni egymáshoz." - olvashatjuk Nagy Kriszta gondolatait a Népszabadság beszámolójában. Ugyanis most épp ott írnak a Romani…..
Ma vagy holnap. Vagy ha máshol nem, hát a SoSi videóján. ..
Egy 18 éves roma fiatalember viszontagságos bukdácsolása Budapesten. A Karaván Színház A show folytatódik című előadása egy alkalommal a Fészek Művészklub színpadán. A Karaván Színház társadalmi célú országos kampányt indított azért, hogy a roma és nem roma emberek…..
Ugye ismeritek Snétberger Ferencet és a Snétberger Központot? Ha nem, akkor olvassátok el a cikket, amit róla és róluk írtunk. Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogyan zajlik a munka náluk idén nyáron, kattintsatok a Népszava napokban megjelent riportjára! (Fotó: Melczer Zsolt…..
"A Karavan Familia együttesről már biztosan sokan hallottak. A négytagú zenekar egyik különlegessége, hogy egy teljes család alkotja. A zenekar vezetőjének, Nagy Istvánnak életét, nem romaként teljesen körbefonja a roma kultúra. Elsősorban magánemberként fontos ez számára." -…..
A budapesti Akvárium eddig is elég erős volt roma programokban, de úgy tűnik, július 19-22 között felteszi az egészre a koronát. A SI LOVE - IS LOVE négynapos fesztiválon negyven előadó lép a három színpadra, de rajtuk kívül fotókiállítást és filmeket is megtekinthetnek az…..
Ahogy írtuk is, Bódvalenkén a Romani Design is tartott divatbemutatót. Most felkerült egy csomó remek fotó a Facebook-oldalukra, több más közelmúltban tartott eseményükkel együtt. Jó böngészést!…..
"Legalább nézne rá a gitárra, hogy elhiggyük; ő is halandó..." - kommentelte valaki a fenti videóhoz a YT-on. Azon lehet vitatkozni, hogy ki a legjobb prímás Magyarországon, de azon aligha, hogy melyik a legeredetibb. Both Miklós ugyanis nem hegedűn, hanem gitáron játszik,…..
A 2012. június végén Salgótarjánban megrendezett gyerektábor önkéntesek közreműködésével jött létre. A táborban roma és nem roma gyerekek közösen dolgoztak a tábor tematikáját átszövő helyismereti, környezetvédelmi ismereteket közvetítő feladatokon. A tábor számos…..
"Megverték a gárdistákat és a rendőröket is!" - valami ilyesféle cím lenne a leghatásvadászabb, sőt még tulajdonképp igaz is lenne. Na persze svájci gárdáról és fociról van ám szó... De még mielőtt a cigány válogatott különös történetét is felidéznénk, tegyünk…..
Milyen az amikor egy hirtelenszőke cseh lány kijelenti angolul, hogy ő tulajdonképpen roma? Mindezt egy lipótvárosi lakás nappalijában összegyűlt hatvan-hetven (zömében magyar, részben román, török, német, cseh, szerb, finn, lett, osztrák, görög, lengyel - gyakran egy személy…..
Bár eddig csak a hazai vetületét mutattuk meg a romák "EB-szereplésének" (és azt is csak poén szintjén), itt az idő, hogy vigyázó szemünket Kijevre vessük! A bajnokságban ugyanis több cigány származású játékos is részt vett, sőt a vasárnapi döntőben is képviseltetik…..
A klip nem új, de a Romani Design most hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egy az egyik szoknyácska az övék. Még több Varga Veronika itt. ..
A tehetségkutatóra fiatal roma fellépők jelentkezését várjuk egyéni és csoportos, zenei és/vagy táncos produkcióval. Az előjelentkezés után a komáromi Cathedra Oktatási Központban megrendezendő nyilvános versenyen 3 fős szakmai zsűri dönt a díjazottakról. Jelentkezni a…..
Muzsgyej, bodag és zsurmó - itt a Lucullus BT 1. cigányvacsorája - jún 28. és 29. Igazán nagy durranás a Lucullus Baráti Társaság megjelenése a Romani Platni lakásétteremben. A csúcsgasztronómiára szakosodott csoport elsőként látogat el…..
Bár elsőre szalonnasütésnek olvastam a szalonestünket, azért így is nagyon tetszik az ötlet. Részletek a fenti szórólapon, mely kattintásra természetesen megnő. Én ott leszek, gyertek ti is!…..
Június 22-én érdemes lekukkantani Budapesten az Erzsébet téri Akváriumba. Itt rendeznek ugyanis kiállítást a Chachipe Map - Nemzetközi Fotópályázat győztes képeiből. A versenyben bárki részt vehetett olyan felvételekkel, amelyek 2005. és 2011. között, a Roma Integráció…..