Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dalia

11 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ez az az édesség aminek nem tudok ellenállni, nem is készítem gyakran, de most, hogy kitört a málnaszezon ez volt az első gondolatom. Alapvetően meg lehetne csinálni fagyasztott málnából is, de így valahogy még jobb. Pedig fagyasztottból is nagyon jó. Nagyon fontos, hogy jó…..
Velőtanya Tökfőzelék (helyett) 2015.06.19 18:55:40
Hirtelen felindulásból vettem meg ma reggel, ó de jó ötlet volt! Ez, amit én gyalult tökből főzök nem igazán tökfőzelék, de én ezt szeretem a legjobban. Ez kb. 1 személyes adag, szóval nem is érdemes mások ízlésére tekintettel lennem:) Fél kiló gyalult tök egy csokor…..
Velőtanya Epermánia 2015.05.31 21:27:39
Eperkattanásom van, minden nyár elején 2 hétig. Tahiból szoktam venni 1-2 láda epret az ilyen amikor a kezedbe nyomják. Elég jó:) És ilyenkor iszunk pezsgőt eperrel, sütök egy piskótát és durván telepakoljuk mascarponés tejszínhabbal és rengeteg eperrel és hát persze főzök…..
Nem magyarázkodom, tudja rólam mindenki, hogy a saját ételben hiszek, és azt gondolom, hogy ez nem ördöngösség, és nem nem kell időmilliomosnak lenni a házi lasagnehoz sem. 40 perc összeállítani, 20 perc megsütni, ennyi. Oké a tésztanyújtó és a lelkes gyerek hasznos…..
Velőtanya Heti piac 2015.04.27 09:23:57
Szeretünk utazni. Szeretünk enni. Talán innen indult, hogy utazásaink során igyekszünk a helyi piacokat felkeresni, így a legfrissebb, helyi termékekből készíthetjük el a helyszínen a vacsoránkat. Mert ha lehet olyan szállást választunk ahol tudunk főzni, mert hát szeretünk…..
Velőtanya Grúz (jellegű) vacsora 2015.03.08 18:19:26
Khachapuri Imeruli, Lobiani és Phklai grúz ételek inspirációja után Sajjtal illetve babbal töltött lepény, salátával Még hétfőn volt, hogy rohantam egyik helyről a másikra koradélután Pesten, korog a gyomrom, megint az ebédre nem lesz időm, hopp ez mi? Hachapuri, grúz…..
Már jó ideje, hogy a szerző otthonról is dolgozik. A munkaadó számára ez nagyon előnyös, ha nyomon követhető munkáról van szó, mert a munkahelyfenntartással kapcsolatos kiadásokat a munkavállaló állja. A munkavállalónak sem rossz, hogy a bejárásra fordítandó időt megtakarítja, ez idő alatt más,…..
Subba Láthatatlan bukósisak 2012.08.16 12:21:18
The Invisible Bicycle Helmet | Fredrik Gertten from Focus Forward Films on Vimeo. Lehet, hogy már láttátok (HAHA) valahol, én csak most tudtam megnézni, és jó! ..
dalia 2012.08.16 16:49:46
Kisgyerekkel, állattal és csöccsel mindent el lehet adni, mondja az albán közmondás, ami szerint egy kisdedet a karjában tartó, a másik kezében láncon hiénát vezető, félmeztelen amazon elég ahhoz, hogy egy sorozatot tuti nézzenek a tévében. Ha ez sok lenne, tessék venni egy…..
A Budai Vár alatt futó alagútban lett figyelmes PG, a Fővárosi bloggere egy különös feliratra: "A Váralagúton sétáltam át, amikor a szemközti falon megláttam a mozaikon két feliratot. Felül egy Samu felirat, alul pedig egy Kiss. Vajon mi lehet ez? A tízezredik mozaiklapnál…..
Elkezdjük a nagy tavaszi menetelést, jönnek az évadfinálék szépen sorban, mi meg pár kivétellel mindről írunk, mert bolondok vagyunk. Az első fecske a Férjem védelmében, ami vasárnap zárta azt az évadot, amit Alicia (Julianna Margulies) nőiességével adtak el tök feleslegesen,…..
 [egy 5 napos római út személyes hangvételben, töredék, első fél nap...]  BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS Hosszú lesz. és [egyszer, ha kész lesz] tele képekkel. és a szentimentális fecsegős beszámolómon túl próbálok sok hasznos információt is belerejteni Rómába…..
A hétvégén már megint belefutottunk egy gyenge vacsorába, nem először, de most sikerült először megfogalmazni miért jobb kocsmában enni, mint étteremben inni. Tisztázzuk a fogalmakat: kocsmának hívok minden olyan szórakozóhelyet ahova az emberek elsősorban társasági életet…..
Katona József Színház, 2008 ősz Klasszkus színpadi dráma, 20 éve egészen biztosan ütött még, ma már csak enyhe gondolatébresztőnek jó. Az egyébként impozáns szereposztásból - Máté Gábor, Fullajtár Andrea, Haumann Péter,  Szacsvay László, a legismertebb - a legtöbben…..
 Nemzeti Színház 2008 ősz     Egyértelműen kiérdemli az évad legpozitívabb csalódása címet. Egészen spontán vettem a jegyeket, a Jégért álltam sorba  - mindenképp megér egy külön bejegyzést, felnőtt szekcióban a legjobb darab volt az évadban amit láttam - , és…..
Itthon dolgozom, egyedül. Egy héten 1-2 napot a városban dolgozom, a többit itthon. 9-fél 10 mire mindenki más elhúz, félnégykor már kezdem összeszedni a gyerekeimet. Van közte 6 óra, amit át kéne dolgozni, hatékonyan, hosszas főzés-bevásárlás ebbe ritkán fér bele.…..
A nagy érdeklődésre való tekintettel gondoltam kirakom a többi képet is! :) Megagigaposzt.Előző rész. ..
dalia 2011.03.25 08:21:02
Itt a kommandozentrale, online vagyunk újra. Aki azt gondolná, hogy az éjszaka végre eseménytelenül telt el, az keserűen csalódni fog. A reggeli bekapcsolás után csipogva jelezte a Nokiám, hogy üzenet érkezett, Csikós volt az: „Putgarden és Puttgarden két szép, észak-német tengeri város, kikötővel.…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
dalia 2010.03.04 14:52:39
comment:com Fajtikázik a Napi Ász 2010.02.19 13:20:00
Egészen különösen alcímezte a bulvárlap azt a hírt, hogy Havas Henrik webtartozásának kiegyenlítésére a naczivadasz.com egyik szerzője gyűjtést indított, azzal indokolva az akciót, hogy Havas Henrik zsidó.Most hagyjuk a hírt magát, pedig lenne mit rúgózni azon, hogy miért vesz…..
Kezdjük az új évad első részének vesézgetését két számmal: 14.3 millió és 7 millió. Ennyi nézőt vesztett a Hősök a sorozatpremier óta, és ugyanez érvényes a 18-49-es ratingre is, ami most 2.7 körül áll, de volt 5 felett is. Az első évad aránylag konstans, 13 milliós…..
GazPömpöllér & co Morzsák 2009.05.14 11:46:00
Lujzié:-Hencegnő  vagyok!-énekel: Hinta-palinta, régi dunna, szörpike, ....brekk!-kérek butellás palacsintát!-Gergő szeret tégem!-..és akkor elfújta az összes szülinapját! (valamiért minden gyerekem fejében jó sokáig a szülinap szó jelentése torta vagy gyertya, anno…..
dalia 2009.05.14 12:20:15
:) ez már szerves kémia, ajánlom ezt a linket:
hu.wikipedia.org/wiki/Szerves_k%C3%A9mia
minden ami élő szén atomokból és esetleg egyéb atomokból áll össze, így a sejtek is.

És imádom a blogodat, nagyon sok kellemes percet okoz nap mint nap, ha ezt még nemírtam volna meg eddig.