Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lic

96 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondoltam engem már nem lehet meglepni, hát tévedtem. Meg lehet, és pont egy ilyen elsőrendezős színésznőcske lepjen meg, mint Charlotte le Bon, nem valami öreg róka Ridley Scott (csalódtam az Utolsó párbajban, és ettől szomorú vagyok) de hát többi is veszett sok helyen.  Annak ellenére igen…..
Valahol itt God save the King! 2018.06.18 11:12:36
Elég sok időt elvettek ezek a sorozatok az életemből ahhoz, hogy úgy érezzem, valamit tennem kell azzal a látszólag (és sajnos valójában is) teljesen feleslegesen felhalmozott tudással, hogy most már tényleg kenem-vágom a Rózsák Háborúját. Szóval az történt, hogy elkezdtem brit sorozatokat nézni,…..
Valahol itt Testről és lélekről 2017.02.28 17:00:27
Folyik a vér, leginkább a szívünkből, be és ki és soha nincs megállás, ha meg nem folyik, akkor meg az a baj. Csöpög a vér a padlóra a tipikus közép-európai szépségből is Testről és Lélekről-ben is, pont ahogy a Liza a rókatündér kezdődik.  A rendező azt nyilatkozta, hogy egy pohár vizet szeretett…..
Sokan, sokszor mondták, hogy legyek író. Főleg a magyar tanáraim. Az egyik, Isten nyugosztalja, úgy véste be az ötöst az év elején, hogy az sem zavarta, hogy az egész évet végig lógtam. Jó dolog ez a legyek író, csak hát miről írjak és mikor, meg aztán kinek. Egyetlen egy ötletem volt, mivel úgy…..
Fel lehet fogni oktató színházként, sőt misszóként is a Komatársulat pornós darabját. Valójában az is, mivel leginkább középiskolákban játsszák, és Isten tartsa meg a jó szokásukat. Meg az enyémet is, hogy én mégis mást éreztem. A kétszemélyes drámát egy baráti házaspár játssza, nyilván szét tudnám…..
Valahol itt Top 5 karácsonyi film 2015.12.07 14:08:28
Buzog bennem a közlésvágy ezért meg kell osztanom veletek, hogy szerintem milyen filmekkel érdemes a karácsonyra hangolódni, ha igényes szórakozásra vagy emelkedett szívre vágyunk. És nem lesz benne az Igazából szerelem, még a te kedvedért sem Esztó! 1. Fegyverszünet…..
El kell mondanom, hogy bármit is írtam le a múltban, a legjobb Agatha Christie film, ami még hajós, és forró nyári is, az Péter Ustinovval a Halál a Níluson 1974-ból. Maggie Smith I love you!   ..
Újra itt a nyár, és ha nem is kértem kölcsön senki robogóját, hogy levezessem az utat az aranypartra, azért vágom, hogy mi dörgés. Nem tudom elmondani mennyire szeretem a nyarat. Az egy dolog, hogy jól is áll nekem, az meg egy másik, hogy jól is bírom. Hőségriadó a kedvenc…..
Bár kevesen tudják rólam, de a szívem mélyén én egy nő vagyok. Erről, ha más nem is, a mártír fejem és a filmes ízlésem tanúskodik. És vajon miért van mártír fejem? Mert nekünk nőknek azért nagyon nehéz, mélyek is vagyunk, meg szomorúak, és legfőképp pedig mindig…..
Vágni lehetett a csöndet a rendkívül hatásos befejezésnél a többségében hatvanas újságírókkal teletömött vetítésen. Okos, felkavaró mozi.  Majdnem nem írtam meg ezt a kritikát, de aztán megnéztem a Szamárköhögését és megint rá kellett jönnöm, hogy a filmművészet…..
Mindenki kedvenc tizenhármasa Olivia Wilde most nem laza piás lányt alakít, hanem egy gazdag férfi elhanyagolt és szintén piás feleségét, aki unalmában viszonyt kezd az unalmas kisváros még unalmasabb gyógyszerészével. A Sam Rockwell által alakított patikus a…..
Valahol itt Liza, a rókatündér 2015.02.23 09:46:57
Tényleg annyira sajnálom, hogy nem Pálfi György kapott lehetőséget. Mindjárt sírok. Mi lesz velem a műanyag gömbbe olvasztott, halott magzatos kulcstartó nélkül??? Csúnya, gonosz Andy Vajna bácsi! Szóval megnéztem a Liza, a rókatündért. Melegem volt közben és remegett a…..
Scorsesének az a gondolata támadt, hogy gyerekfilmet rendez, mégpedig 3D-ben. A gondolatot tett követte és elkészült az azóta öt Oscar díjjal jutalmazott Leleményes Hugo, Brian Selznick képes könyvéből. A mesternek most mellőznie kellett a hentesbárddal feldarabolást és az élve…..
Az elsőfilmes Jovan Todorovic, Nagy András gyönyörű operatőri munkájával megörökíti, feldolgozza és emléket állít egy kelet-európai hősnek, Vlada Vasiljevicnek. Szeretem a magyar filmeket legfőképp az édes-bús humoruk miatt, de Isten óvjon azoktól, amiket komoly szándékkal…..
Európai valószínűleg nem értheti a Félszemű című filmet. Ugyanis még Coan testvérek elkötelezett rajongójaként is azt kell, hogy mondjam, hogy egy közepes mozi volt. Ezzel szemben a filmet 10 Oscarra jelölték, és idáig 160 millió dollárt kerestek vele az alkotók, ami a…..
Almási Tamás, hazánk méltán legismertebb dokumentumfilm rendezője, legutóbb játékfilmet készített, Márió a varázsló címmel. A történet a kilencvenes évek elején játszódik Kelet-Magyarországon.  A faluban egy olasz cipőgyártó vállalat üzemet nyit, ahol csak nőket…..
Most, hogy Valentin nap van, gondoltam előveszem a feminim oldalam és pótolom a hiányosságomat romantikus filmekben. Kicsit utána kellett olvasnom, mert tényleg le vagyok maradva.  A kutatásaimnak meglepő eredménye lett. 1. Minden filmben Ryan Gosling szerepel. 2. Vagy túl…..
Kár lenne filmesztétikai kérdésekbe bonyolódni az Amerikai Pite legújabb epizódja kapcsán. Nevettem rajta, és ami még fontosabb, sírtam is, pontosan háromszor.  Nem mellesleg értettem a történetet úgy, hogy nem láttam az egyetlen korábbi részt sem belőle. (Valljuk be, ezen…..
Gyerekkoromban sláger volt a Stand by me/Állj ki mellettem. Főleg a betétdala. Képek, arcok élnek bennem ebből a filmből, de leképzelésem sincs, hogy miről szólt. Biztos, hogy volt benne természet, fák, sínek, csíkos pólók, és egy dagadt gyerek, mert az akkoriban kihagyhatatlan…..
A Szemekbe zárt titok megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscart, de ez még nem késztetett volna arra, hogy megnézzem, ám mivel a hazai weboldalakon is 10 pontot kapott, kihagyhatatlannak tartottam. Utólag a filmről el lehet mondani, hogy tökéletesen megkomponált alkotás,…..
Valahol itt New York I love you 2015.02.13 10:36:28
Gondban vagyok a New York, I love You film kritikájával. Ugyanis azon a meleg februári napon, amikor megnéztem a sajtóvetítést, a film után olyan boldogan szökdécseltem a körúton a munkahelyem felé, mint egy ifjú szerelemes. Azt gondoltam, végre egy igazán felemelő, kedves, emberi…..
  Ötödik sebesség, padlógáz, csikorgó gumik, gyönyörű nők. A legtöbb kamaszfiúnak és felnőtt férfiak egy részének is ez jelenti a boldogságot. A Halálos iramban című filmsorozat legújabb része visszanyúl az eredeti figurákhoz és alapértékekhez –miszerint a család…..
Valahol itt Coming Out 2015.02.10 08:57:43
Úgy tűnik a magyar társadalom meleg kérdésben ott tart, ahol a francia tartott 2001-ben. De nincs ezzel semmi baj, azzal azonban már inkább, hogy a humorunk sem az igazi manapság. Ha nem szerepelt volna a Coming Outban Mucsi Lajos, talán egyszer ha nevettem volna.  Erőltetettek voltak a poénok és…..
Sokszor szidtam már az angolokat (egyszerűség kedvéért nevezzük most így a briteket) pedig kapcsolatom velük inkább odi et amo. Csodálom a lazaságunkat, a humorukat, a munkamoráljukat, irodalmukról meg ne is beszéljünk, mert az meg tényleg non plusz ultra. Utálatom legfőképp az…..
Valahol itt Super 8 2015.02.06 10:54:00
  Ha az emberek azon kicsi csoportjába tartozunk, akik nem látták gyerekkorukban az E.T.-t (1982), és a Jurassic parkkal (1993) is hasonlóan jártak, akkor igen nehezen veszik rá magukat, hogy megnézzenek egy Steven Spielberg filmet. Még akkor is, ha Spielberg csak mint producer szerepel…..